Maruda Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dziekuję Wam bardzo moje Kochane remedios82, Aneczko80, Śliweczko za życzenia!!! Siostre musiałam poprosić o upieczenie ciacha do pracy, bo sama mogłabym ich uraczyć tylko protalowym biszkopcikiem, ale nie sądze żeby moim współpracownikom zasmakowało :D Ja na pewno nie odpuszczę dzisiaj diety - bo nie lubię sernika :lol: Dlatego też siostrę poprosiłam - ona nie wiem, że nie lubę i może lepiej jak się nie dowie... Ale od jutra jedna moja koleżanka z pracy też przechodzi na naszą dietę. Za jakiś miesiąc, może trochę ponad.. idzie na wesele. I chciałaby szybciutko schudnąć - chociaż 5kg. Nie wiem czy do nas dołączy na forum. Ale będziemy się razem mobilizować w dietowaniu.. Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Tak jeszcze zajrzalam do Was. Zalamalam sie ta soja. Tak ja uwielbiam. Mleka zwyklego nie moge pic, wiec zaczelam eksperymentowac soje. I tak ja polubilam,ze zwyklego mleka nie pije od 2lat. Dziewczyny a Pierre Dukan w swojej ksiazce pisze dokladniej cos na temat soi?? Pozdrawiam Was serdecznie doda, z tego, co wiem jest mleko owsiane. w Polsce litr kosztuje 18 zł. na allegro podobno taniej. moja bratanica jest alergiczką, w testach nie wychodzi żadna alergia, usg w porządku a dolegliwości są, wiec lekarz kazala spróbowac wyeliminować mleko krowie na rzecz zbożowych Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 witam wszystkie Protalki: po pierwszym dniu warzyw waga nadal ta sama, ale jest mi zimmno, szczególnie wieczorami i do tego mam cięzkie dni @.A po za tym jest super. Wszystko co jem bardzo mi smakuje , a wczoraj napadlo mnie na coś słodkiego i zrobilam kogel mogel oczywiscie bez cukru tylko z 1 tabletka słodziku, smakowal jak nigdy dotąd. Pozdrawiam i zmykam do pracy a dzisiaj nerwowka bo jutro kontrola a dzisiaj zaczynaja sie testy w gimnazjum i synus pisze wiec bede 3 dni jakas taka nerwowa:( ... och samo życie bogi...mój też dziś pisze.... jestem chyba bardziej zdenerwowana niz on :lol: a młody dokucza. chyba znów ząbki Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Marudo! sto lat i torcik protalowy dla Ciebie :lol: -------(--- (---- (--- ( ------ () --() -- () - () -------|| - || - -||--|| -----*~*~*~*~*~} -----@@@@@@@@ -----{~*~*~*~*~*} -----{~*~100lat*~} -----@@@@@@@@ ---------)---------( ---------)---------( --@@@@@@@@@@@ --{~*~*~*~*~*~*~*} --{~*~100lat~*~*~*} --{~*~*~*~*~*~*~*} --@@@@@@@@@@@ -----------)---------( -----------)---------( @@@@@@@@@@@@@@ {~*~*~*~*~*~*~*~*~*~} {~*~*~*~*~*~*~*~*~*~} {*~*~*1oo lat~**~*~*~*} {*~*~*~*~*~*~*~*~*~*} {*~*~*~*~*~*~*~*~*~*} @@@@@@@@@@@@@@ -----------)---------( -----------)---------( --_____,-----------,____ ---________________| Cytuj
Maruda Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Marudo! sto lat i torcik protalowy dla Ciebie :lol: :D Ale ja się mam dzisiaj dobrze :D Bardzo dziękuję m_a_r_g_o_t Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 :D Ale ja się mam dzisiaj dobrze :D Bardzo dziękuję m_a_r_g_o_t sto lat! :lol: Cytuj
aniagran Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witajcie Mam na imię Ania. Własnie przypadkiem zajrzałam na forum i poczytałam co nieco o tej diecie. Bardzo mnie zaciekawiła i chciałabym się was poradzić. Mam do stracenia jakieś 12 kg, na szczęście sprzed ciąży, ale karmię piersią tylko i wyłacznie i mam obawy co do stosowania tej diety w tym czasie. Czy lepiej poczekać z dietą czy można bez obaw ją stosować? A może wtedy trzeba coś w niej zmienić? Martwi mnie to czy nie będę dostarczać dziecku niewystarczających składników, albo przez to będzie mieć problemy z wypróżnieniami. Na szczęście na białko nie jest uczulona. Czy któraś z was karmi i jest na tej diecie? Cytuj
zuza125 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dzięki za odpowiedź :lol: To znaczy że spokojnie mogę ugotować galaretkę z rybki i z jajeczkiem. Dziś drugi dzień zaczęłam kawką z mlekiem 0,5%, jajko na miękko i serek homogenizowany naturalny 3%. Nie ważę się narazie. Bo co tam po jednym dniu mogło się zadziać. Zważę się gdzieś po pięciu dniach i dam znać. Śliweczko oczywiście, że mnie nie uraziłaś (apropo tych 90 kg) :D SPOKO! Pozdrawiam protalkowo Was wszystkie i uciekam dziś na działkę. Zajrzę wieczorem to znowu będzie kilka stron do poczytania :D Cytuj
zuza125 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 AAA i jeszcze ogromniasta prośba wrzućcie link do strony z przepisami. Proszę!! Bo piszecie o jakichś chlebkach i deserkach :lol: Cytuj
Milenka Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Milenko - A JAAAA!!!! jestem tu od 19. 01 wprawdzie dietę zaczęłam 2 02 ale liczy sie logowanie. Milenko tak patrzę na Twoje zdjęcie i patrzę i patrzę ......a gdzie ty idziesz? :D POZDRAWIAM!!!! Hej Benek! Wybaczysz mi :lol: ??? Przeoczyłam Ciebie...ale poprawiam się też jesteś starą PRPTEINĄ :D :D :D Buziaczki, M Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witajcie Mam na imię Ania. Własnie przypadkiem zajrzałam na forum i poczytałam co nieco o tej diecie. Bardzo mnie zaciekawiła i chciałabym się was poradzić. Mam do stracenia jakieś 12 kg, na szczęście sprzed ciąży, ale karmię piersią tylko i wyłacznie i mam obawy co do stosowania tej diety w tym czasie. Czy lepiej poczekać z dietą czy można bez obaw ją stosować? A może wtedy trzeba coś w niej zmienić? Martwi mnie to czy nie będę dostarczać dziecku niewystarczających składników, albo przez to będzie mieć problemy z wypróżnieniami. Na szczęście na białko nie jest uczulona. Czy któraś z was karmi i jest na tej diecie? musisz poczekać na dziewczyny, ktore posiadaja książkę. coś mi się zdaje,że byla tam wzmianka o ciąży i karmieniu. pozdrawiam Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 AAA i jeszcze ogromniasta prośba wrzućcie link do strony z przepisami. Proszę!! Bo piszecie o jakichś chlebkach i deserkach :lol: proszę https://www.smaczny.pl/forum/Przepisy-Na-Ok...iowa-t7437.html Cytuj
zuza125 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 ANIAGRAM cytuję Dukana Karmienie piersią:W tym czasie niezależnie od nadwagi nie do pomyślenia jest wprowadzenie jakiejkolwiek ostrej kuracji odchudzającej, bo miałoby to niekorzystny wpływ na wzrost noworodka. Zaleca się przyjąć dietę podobną do stosowanej w czasie zwykłej ciąży fazy PROTAL III złagodzonej poprzez trzy zalecenia: - dodatkowy drugi owoc zamiast jednego - użycie półtłustego mleka i nabiału (20%) w miejsce chudych (0%) -unikać proteinowego czwartku Pozdrawiam Cytuj
zuza125 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 proszę https://www.smaczny.pl/forum/Przepisy-Na-Ok...iowa-t7437.html Dziękuję SERDECZNIE Margot :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi