Śliweczka Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 nawet nie ma mowy żebym zrezygnowała: 1. mogę jeść, nie chodzę głodna 2. komunia- nie mam co na siebie włożyć, a w rozm. 42 mimo, że uwielbiam zakupy, nie kupię nic 3. wesele- patrz pkt 2. 4. lato idzie- patrz pkt 2 i 3. a poza tym nie mam zamiaru chodzić w ciążowych tuniczkach, a poza tym natychmiast po porodzie pozbyłam się ich Zgadzam się z punktem 1 2 - tylko ja mam zamiar kupić cos w rozmiarze 52,a nie jak do tej pory 60 ,czyli worek na ziemniaki :D i 4...lato idzie i nareszcie mogę sobie kupić coś co pasuje na mnie,a nie jest przyciasne... :D Do zobaczenia... Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgadzam się z punktem 1 2 - tylko ja mam zamiar kupić cos w rozmiarze 52,a nie jak do tej pory 60 ,czyli worek na ziemniaki :D i 4...lato idzie i nareszcie mogę sobie kupić coś co pasuje na mnie,a nie jest przyciasne... :D Do zobaczenia... no własnie, grunt to dobra motywacja :D pomniejszymi punktami głowy Ci nie zawracałam :D Cytuj
Anula1978 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Kochanie Dziewczęta i "Chłopcze" nasz jedyny!!!! Dosyć, że tempo macie niesamowite to się rozkręciliście na maxa że hej....Śmiałam się do swojego monitora w pracy. Pomyślą, że zwariowałam. Fajnie mieć rozrywkę z rana bo dopiero skończyłam czytać zaległości weekendowe. Tak trzymajcie.....dobre nastawienie jest najważniejsze. A jeśli chodzi o wagę to u mnie też stoi ....mści się za sobotnią grilowaną kiełbaskę i kaszankę i te 3 pierogi z kapustą i grzybami. Już muszę obiecać sobie poprawę i Wam bo tak nie można :D. A jeszcze majówką teraz będzie i moja rocznica ślubu 30 kwietnia :D I co ja mam biedna począć??? Doradźcie mi kochane. Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Kochanie Dziewczęta i "Chłopcze" nasz jedyny!!!! Dosyć, że tempo macie niesamowite to się rozkręciliście na maxa że hej....Śmiałam się do swojego monitora w pracy. Pomyślą, że zwariowałam. Fajnie mieć rozrywkę z rana bo dopiero skończyłam czytać zaległości weekendowe. Tak trzymajcie.....dobre nastawienie jest najważniejsze. A jeśli chodzi o wagę to u mnie też stoi ....mści się za sobotnią grilowaną kiełbaskę i kaszankę i te 3 pierogi z kapustą i grzybami. Już muszę obiecać sobie poprawę i Wam bo tak nie można :D . A jeszcze majówką teraz będzie i moja rocznica ślubu 30 kwietnia :D I co ja mam biedna począć??? Doradźcie mi kochane. nie przesadzać z umiarem :D czy ma większe znaczenie, że do upragnionej wagi dojdziesz w październiku, a nie we wrześniu? czy 1 kg w tę czy w tamtą stronę ma aż takie znaczenie?? są rzeczy ważne i ważniejsze- w tym majówki a tym bardziej rocznice ślubu :D ale się rozgadałam, a tam kapusta na gołabki juz sie pewnie rozgotowała..... Cytuj
Anula1978 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 ale się rozgadałam, a tam kapusta na gołabki juz sie pewnie rozgotowała..... Oj Margot ale mi narobiłaś apetytu na te gołąbki!!!! Od razu bym zjadła....ale od dziś mam same proteinki do piątku :D Co mam zrobić sobie na obiad? podpowiedzcie. Cytuj
Maragrete Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witajcie drogie Protalki i rodzynku Protalku ! :D Rzeczywiście tempo przyrostu wiadomości ..... szalone..... ale to fajnie, ze dużo macie do powiedzenie i dużo rad w tych tekstach dla siebie odnajduje. Dziękuje wszystkie za wsparcie i za przyjecie do Waszego grona ! DZIŚ JEST MÓJ PIERWSZY PROTALOWY DZIEŃ ! Jak pisałam, tak zrobiłam.. lodówka pełna zapasów (proteiny) głowa pełna motywacji i determinacji, książka przeczytana, waga wyjściowa zapisana, humor na razie dopisuje, głodna nie jestem i działam..... :D :D :D !!! Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Oj Margot ale mi narobiłaś apetytu na te gołąbki!!!! Od razu bym zjadła....ale od dziś mam same proteinki do piątku :D Co mam zrobić sobie na obiad? podpowiedzcie. gołąbki dla dużych chłopaków :D a ja od dzis na proteinach więc pewnie na kurczaku w sosie chrzanowym lub czosnkowym się skończy. acha i zaraz zmielę otręby i przygotuję je sobie na lane kluseczki do rosołku :D))) Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witajcie drogie Protalki i rodzynku Protalku ! :D Rzeczywiście tempo przyrostu wiadomości ..... szalone..... ale to fajnie, ze dużo macie do powiedzenie i dużo rad w tych tekstach dla siebie odnajduje. Dziękuje wszystkie za wsparcie i za przyjecie do Waszego grona ! DZIŚ JEST MÓJ PIERWSZY PROTALOWY DZIEŃ ! Jak pisałam, tak zrobiłam.. lodówka pełna zapasów (proteiny) głowa pełna motywacji i determinacji, książka przeczytana, waga wyjściowa zapisana, humor na razie dopisuje, głodna nie jestem i działam..... :D :D :D !!! trzymamy kciuki :D Cytuj
Śliweczka Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witajcie drogie Protalki i rodzynku Protalku ! :D Rzeczywiście tempo przyrostu wiadomości ..... szalone..... ale to fajnie, ze dużo macie do powiedzenie i dużo rad w tych tekstach dla siebie odnajduje. Dziękuje wszystkie za wsparcie i za przyjecie do Waszego grona ! DZIŚ JEST MÓJ PIERWSZY PROTALOWY DZIEŃ ! Jak pisałam, tak zrobiłam.. lodówka pełna zapasów (proteiny) głowa pełna motywacji i determinacji, książka przeczytana, waga wyjściowa zapisana, humor na razie dopisuje, głodna nie jestem i działam..... :D :D :D !!! No to super że zdecydowałas się zacząć dietkę.Będzie ok.Trzymam kciuki! Anulko,ja tez mam dzisiaj kurczaczka gotowanego ,a do tego jogurt ze szczypiorkiem. Cytuj
Maja20 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 dzień dobry w południe :D ja w końcu też się zmobilizowałam i nie zamierzam zawalić. dzisiaj pierwszy dzień właściwej uderzeniówki. w lodówce nic zakazanego, same smaczne białka :D i serek wiejski z szynką z piersi kurczaka na koncie :D Cytuj
oliwi3a Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam Panie i Pana Śliweczko to którego masz tą komunię?menu już ustalone?kreacja wypatrzona? Ja w tym roku mam rocznicę córki i właśnie się dowiedziałam że trzeba się składać na prezent dla księdza za 500 zł.Powiem szczerze jestem zła,nie podoba mi się a jak u Was też drogie prezenty księdzu dajecie? Cytuj
zuza125 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Maragrete trzymam kciuki!!!!! Ja ciągnę dalej uderzeniówkę. Dwa kiloski zeszły, więc mały sukcesik jest. Oby do piątku, bo wtedy włączam warzywka :D Mój mąż dziś się ważył i ma mniej o 4 kg!!! Cytuj
asienka19873 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 witam popoludniowo, Mallina dziekuje:* Sliweczko ja juz przerabialam rabarbar hihi :D ugotowalam sobie pyszny kompocik i popijalam sobie przez 2 dni(3l ugotowalam) :D zamiast cukrem to oczywiscie slodzikiem oslodzilam. mysle ze chyba mozna... tak wogole to sie cholerka przeziebilam...skrzecze jak zaba i nos zatkany..ale nie jestem sama...moj mezus kochany tez niestety chory.. :D w dniu naszego slubu bylo slonecznie ale wial okropny wiatr i pewnie teraz nam wyszlo :D nawet glodna nie jestem...jeszcze nic nie jadlam,tylko goraca herbatke wypilam z cytrynka. zuza125 super gratulacje! buziaki:* Cytuj
tina10 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Kochane mam pytanko...co sądzicie o rabarbarze?Można go jeść?To warzywo,ale nie wiem czy dozwolone...W książce nic o tym nie ma.A rabarbar możnaby było ze słodzikiem rozgotować i pyszny dżemik by był :D Wlasnie tez sie zastanawialam nad rabarbarem. Mysle ze mozemy go jesc bo ma sklad podobny do szpnaku i szczawiu ma bardzo malo kalorii i prawie nie ma cukrow.Wiec pod tym wzgledem nie kluci sie z dieta.Wrecz jest dobry na zaparcia Ale NIE POWINNISMI JESC GO ZBYT DUZO.przez kwas szczawiowy ktory w organizmie tworzy trudnorozpuszczalny zwiazek szczawin wapnia i moze odkladac sie w nerkach w postaci kamieni nerkowych.A przy naszej diecie wysokobialkowej ryzyko odkladania sie takich kamieni jest jeszcze wieksze. Wiadomo mozemy jesc rabarbar,szczaw i szpinak,ale z umiarem.I nie powinno sie tych warzyw laczyc w jednym posilku,a najlepiej i jednego dnia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi