Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję dziewczynki ale jeszcze nie jest mi lepiej

ANULKO wiem że chciałaś mnie pocieszyć ale teraz to mam większego doła,ja 2 maja będę miała 3 miechy diety zaczęłam z 89 kg a Tobie tak super idzie.

ŚLIWECZKO może moja psychika jest osłabiona po wczorajszym :D ,,tłuczeniu"w głowie,może jutro będzie lepiej.

REMEDIOS zawsze słyszałam że z mężem to jak z drzwiami,jak nie pier........to się nie zamknie ale Twoje porównanie też mi się podoba :D

Opublikowano

Witam w nowym tygodniu w ten piekny, ale wietrzny poniedzialek!Maragrete i Maja20 witajcie w naszym gronie , super ze zdecydowalyscie sie do nas dolaczyc trzymam za was kciuki,powodzenia.

-Oliwi3a a moze za malo jesz i dlatego waga stoi ,wczesniej byla mowa iz powinnismy jesc przynajmniej te 1000 kcal.Ja waze sie raz w tygodniu ,aby sie nie denerwowac ze cos przybylo i jak widze waga spada dzisiaj o nastepne 1,5kg. zmieniam pasek :D

-robilam dzisiaj parowki z pieczarkami sa po prostu pyszne

-Sliweczko ktore Ty kupujesz parowki z biedronki bo duzy wybor ja kupilam te pakowane po 1 kg.sa smaczne.

Opublikowano

Dziewczyny! Wagą się aż tak nie przejmujcie, niestety waha się a czasem (o zgrozo) stoi w miejscu długi czas. Moja też stała ale za to dużo cm straciłam. Moja kumpela nawet zasugerowała że z 10 kilo musiałam schudnąć hahaha więc widzać różnicę (i to dużą chyba) jak nie na wadze to w obwodach

Opublikowano

Witam wszystkich :D

Nie moge nadarzyc z czytaniem. Usmialam sie niesamowicie z kawalow. Do tego stopnia,ze moj facet kazal sobie tlumaczyc na wloski. Mialam co robic:))))

Stanka dziekuje za odpowiedz odnosnie soi. Bede to miala na uwadze:)

Lenox Tobie rowniez zycze milego wieczoru:)

Sliweczka to musi byc piekne widziec taka roznice w rozmiarach. :D

Margot dziekuje za porcje smiechu:)

Odnosnie diety to u mnie dzis pierwszy dzien II fazy. Po 7dniach uderzeniowki zeszlam z 83kg na 79kg. Mysle,ze to bardzo dobry wynik.Tym bardziej,ze od dawna sie odchudzam. Przechodzilam przez rozne diety.Dlatego mysle,ze i tak moj organizm super zareaagowal na Protal. Dzis skorzystalam z okazji ze sa warzywa-lekka dawka weglowodanow i poszlam pocwiczyc na silownie.

Pozdrowionka dla wszystkich :)odwiedze Was pozniej :D

Opublikowano

Witam wszystkich!!!

Lenox Tobie również miłego wieczoru.

Robiłam majonez i wiecie co??? Wyszedł :D Nareszcie zjem jajeczko na miękko z majonezem.

Jutro ósmy dzień uderzeniówki. Jadę do 10.

Pozdrawiam!!

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich!

Jestem na forum nowy, ale pełny energii i zapału żeby parę kilo zrzucić. I jak to z zółtodziobami bywa (znają się na wszystkim :D )od razu zacznę od pewnej rady - parę postów temu pojawił się temat oleju parafinowego pitego w celu... wiadomo, w jakim celu. Mam troszeczkę lepszy sposób - przetestowałem na sobie - otóż: sól gorzka (siarczan magnezu). Dostępny w każdej aptece, opakowanie na 4 razy za 2 zł. Środek jest naturalny i bardzo silnie działa. Po jego zażyciu (łyżeczka do herbaty najlepiej z 1/2 szklanki soku grapefruitowego) mamy max. 0,5h czasu - i nic w nas nie zostanie. Ponad to środek świetnie reguluje pracę dróg żółciowych oraz jest doskonałym katalizatorem dla zalegających substancji w organiźmie - działe na nie jak magnez na opiłki żelaza. No i uaktywania układ limfatyczny.

Mam też uwagę co do obaw o nerki przy diecie Protal. Drodzy forumowicze: jeżeli uprawiacie jakikolwiek sport (oprócz brydża :D ), to białko w zasadzie zostanie wchłonięte przez mięśnie i nie odłoży się w nerkach. Przy regularnym uprawianiu sportów raczej problemem jest skąd wziąść odpowiednią ilość białka. Więc do tej diety konieczny jest ruch. Chodzę na siłownię (nie mylić z uprawianiem kulturystyki - pełna rekreacja) od paru ładnych lat i niestety wiem po sobię, że białka nigdy nie dość. I też wiem, że jeżeli przerywam na jakiś czas ćwiczenia (choroba, lenistwo itp), to NATYCHMIAST zalewam się tłuszczem - chyba, że: 0 pieczywa, 0 cukru, 0 mąki, 0skrobi, 0 tłuszczu itd. Chlebek i makaron niestety jest najgorszy.

Wracając do nerek: polecam bardzo fajny chociaż hardcorowy sposób doktora Tombaka: picie soku z cytryny - ja w ten sposób wyleczyłem sobie bóle woreczka żółciowego (a nerki przeczyściłem przy okazji). Kuracja jest 14-to dniowa: zaczynamy od soku z 5 cytryn, potem 10, 12, 15, 20, 25, 25, 25, 25, 25, 20, 15, 10, 5. Szklanka to 5 cytryn. Wiem , że wydaje się to dziwne lub niemożliwe do wypicia - ale człowiek nie sznurek wszystko wytrzyma i ...działa! Kuracja ta świetnie oczyszcza organizm z kwasu moczowego (jest odpowiedzialny za większość zła, które się w naszym organiźmie dzieje) oraz kapitalnie pobudza i zwalcza choroby nerek i trzustki. Co do samego picia: kwaśne to jest cholera i żadna teoria temu nie zaradzi. Ale na trzeci dzień picia soku kubki smakowe na języku mając z nim styczność wysyłają do muzgu sygnał, że sok jest... słodki!. Nie pytajcie dlaczego tak się dzieje.

Pozdrowienka dla wszystkich

Sławek

Opublikowano
Hej lenox, tu masz link do paska:

[LINK NIEAKTUALNY]

kliknij create your own ticker i masz:)

nie tak bardzo nie wychodzi mi nic a szczegolnie z napisami na paku a i jak to przeslac na swoja stronke tutaj ????????????????

Opublikowano
Margot

czy mozesz mi podpowiedziec ja zrobic ten pasek

ktory pojawia sie w odpowiedziach

jeśli klikniesz prawym w dowolny pasek to zobaczysz we właściwościach adres. wiec poklikaj po naszych i na pewno coś Ci sie spodoba. są też suwaczki po polsku. najłatwiej zrobić na [LINK NIEAKTUALNY] . jak już sobie zaprojektujesz trza go wygenerować i skopiować BBCODE. potem wchodzisz w swój panel kontrolny. z lewej w danych osobistych masz edytuj sygnaturę, wklejasz kod w pole tekstowe i voila!!

Opublikowano

uff,nareszcie skonczyłam czytanie :D , nie było mnie tylko przez weelend a myslalam ze nigdy tego nie przerobie. Wszystkim dziekuje za porcje śmiechu. To niesamowite jak mozna czytac i śmiac sie do monitoraicon6.gif. Synus był pod wrażeniem, niewiem moze myslal ze zgupiałam :D . Ale niee ale niee to tylko śmiech. Witam rownież nowych forumowiczów,jest nas coraz wiecej to super.To chyba na tyle,pozdrawiam i kolorowych snów, bede raniutko z kawką. :D

A tak na marginesie to zrobilam test i swoja wymarzona wage uzyskam 14.08.2000 HURRRA , to juz niedlugo

Opublikowano
nie tak bardzo nie wychodzi mi nic a szczegolnie z napisami na paku a i jak to przeslac na swoja stronke tutaj ????????????????

Witaj!

A więc po kolei:

1. Wchodzisz na stronę [LINK NIEAKTUALNY]

2.Klikasz na link: Weight loss

3. Wybierasz pasek, klikasz NEXT

4. Wybierasz suwak, klikasz NEXT

5. W polu: Choose a Password/Pin:wpisujesz swoje hasło do identyfikacji

W polu: Track odhaczasz weight change

W polu Weight Units: wybierasz opcję Kilograms

6. Wypełniasz pola: Your target weight:waga docelowa

Your starting weight: waga startowa

Your current weight:waga obecna

i klikasz NEXT

7. Wygeneruje Ci się tickers a pod spodem będzie taki bbCode. Skopiuj go i wróciwszy na swój profil na www.smaczny.pl wklej go w "edytuj sygnaturę"

8. Zatwierdż klikając "zmień sygnaturę"

Buziaki;)

Opublikowano
jeśli klikniesz prawym w dowolny pasek to zobaczysz we właściwościach adres. wiec poklikaj po naszych i na pewno coś Ci sie spodoba. są też suwaczki po polsku. najłatwiej zrobić na [LINK NIEAKTUALNY] . jak już sobie zaprojektujesz trza go wygenerować i skopiować BBCODE. potem wchodzisz w swój panel kontrolny. z lewej w danych osobistych masz edytuj sygnaturę, wklejasz kod w pole tekstowe i voila!!

ponieważ moja waga nie ruszyła nie pytaj, jak zmieniać dane na suwaku :D

ale popracuję nad tym w wolnej chwili, a najlepiej wtedy, gdy ruszy waga :D

o dżizes...a z prawej tort czekoladowy....naleśniki z serem czekoladowym....jabłecznik....ciasto ze śliwkami....