Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mnie też minał wczorajszy- ! dzien I fazy jakos tak bez problemów, tylko chleb mi pachniał dzis rano jak przygotowywałam sniadanie dla syna.. :D

Oh, trudno mi było....

Mam nadzieje że im dalej tym bedzie lepiej..

Aha i zapomniałam dodac ,że zważyłam sie dzis rano i ubyło mi 1 kg.. niemozliwe I dzien i od razu całe 1 kilo mniej.. to chyba ta woda, bo piłam duzo i duzo biegałam do WC.

Zapowiada sie dobrze... oby !

Opublikowano
Mnie też minał wczorajszy- ! dzien I fazy jakos tak bez problemów, tylko chleb mi pachniał dzis rano jak przygotowywałam sniadanie dla syna.. :D

Oh, trudno mi było....

Mam nadzieje że im dalej tym bedzie lepiej..

Nie martw się :D napewno się przyzwyczaisz... Bo nasza dieta nie jest

w ogóle jakoś szczególnie katorżnicza.. Tylko trzeba polubić to co się

je i sukces murowany!!!

Opublikowano

Wypełniłam wczoraj na stronie Dukana ten test do wyliczenia daty, kiedy osiągnę wymarzona wagę, ale odpowiedź przyszła do mnie dopiero dziś rano i to niejasna.. po francusku, więc za pomoc translatora potłumaczyłam trochę i zrozumiałam sens : jestem w trudnym dla kobiety wieku,burza hormonów nadchodzi, jestem zagrożona tyciem, miałam duże wahnięcia wagi w przeszłości i nie można wprost określić kiedy osiągne sukces(?!?!)

Dunkan zaprasza mnie do interaktywnej współpracy na jego stronie internetowej aby na bieżąco dawac mi wskazówki itp, bezpłatnie (chyba ?) ale cóż z tego jak po francusku... i tu problem..Ja tylko biegle po niemiecku i troche po angielsku..

Czy wy tez miałyscie ( mieliscie ) taką zawiłą odpowiedź ?

A moze cos źle wcisnęłam....albo źle wpisałam... albo jestem taki trudny przypadek, ze nawet Pierre Dunkan nie da rady... :D :D :D ... o Boże...

Opublikowano
Nie martw się :D napewno się przyzwyczaisz... Bo nasza dieta nie jest

w ogóle jakoś szczególnie katorżnicza.. Tylko trzeba polubić to co się

je i sukces murowany!!!

trafiłaś w sedno...polubić to, co się je... jogurt naturalny i kefirki wychodzą mi bokiem. najgorsze jest jednak to,ze nie mogę od kilku dni kupić serka wiejskiego 3% i muszę ten 5%.... czuję się, jakbym grzeszyła :D

wczoraj robiłam kluseczki otrębowe do rosołu. niestety to nie to...dlatego dodałam więcej otrąb, żeby było gęste i ugotowałam na mocno osolonej wodzie. tym oto sposobem dziś do obiadu mam coś w rodzaju kluchów, pyz, ziemniaków(tu chyba przesadziłam) do piersi upieczonej w folii. przynajmniej będzie to na talerzu wyglądać, jak porządne, polskie drugie danie.... hehhehe

Opublikowano
trafiłaś w sedno...polubić to, co się je... jogurt naturalny i kefirki wychodzą mi bokiem. najgorsze jest jednak to,ze nie mogę od kilku dni kupić serka wiejskiego 3% i muszę ten 5%.... czuję się, jakbym grzeszyła :D

wczoraj robiłam kluseczki otrębowe do rosołu. niestety to nie to...dlatego dodałam więcej otrąb, żeby było gęste i ugotowałam na mocno osolonej wodzie. tym oto sposobem dziś do obiadu mam coś w rodzaju kluchów, pyz, ziemniaków(tu chyba przesadziłam) do piersi upieczonej w folii. przynajmniej będzie to na talerzu wyglądać, jak porządne, polskie drugie danie.... hehhehe

:D ..że też chce Ci się tak bawić.. Dla mnie najlepsze przepisy to takie gdzie

można wszystko wrzucić do jednej miski na raz, wymieszać - ido jakiejś formy..

a potem niech się dzieje co chce.. :D No prawie tak jest!!!

Ale już nie będę taka sroga dla siebie... Dzisiaj zamiast wrzucić słodzik do twarożku - zrobiłam go sobie ze szczypiorkiem i szyneczką z indyka.. Na protalowym chlebku.. - baaardzo sycące i zadowlające śniadanko!!!

jutro chyba trzeba będzie powtórzyć ten zestaw :D

Pozdrawiam Cię serdecznie m_a_r_g_o_t

Aaaa... no i dziękuję za dawkę humoru od soboty!!! :D

Opublikowano
sliweczka jak zwykle pierwsza :D

a ja, aneczko80, druga życzenia Ci składam ..

Czegóż Ci życzę?

Zdrowia i dostatku!

Szóstki w Totka, a także ogromnego spadku!

Siedmiomilowych butów i czapki niewidki,

Spełniającej życzenia małej złotej rybki

Kury ze złotym jajem, Lampy Aladyna,

Sezamu Ali Baby i szczodrego dżina,

Niebieskich koralików, zwierciadeł magicznych,

Dywanów latających i talentów licznych.

Samych miłych perspektyw, uwag błyskotliwych,

Wielu ludzi przyjaznych, wielu życzliwych.

Masy sukcesów małych, wielkich, gigantycznych,

Poklasku i uznania i awansów licznych.

Mieszkania w Nowym Jorku, willi w Kopenhadze,

Przytulnej garsoniery gdzieś tam w Czeskiej Pradze,

Rezydencji we Włoszech, w Alpach małej chatki,

A w południowych Indiach plantacji herbatki.

Super rancho w Meksyku, pałacu w Pekinie

I innego schronienia w wybranej krainie.

Rejsu dookoła świata, gdzieś w nieznane wypraw,

Ekscytujących doznań, smaku nowych przypraw.

Może nagrody Nobla w jakiejś kategorii,

I życia w stanie choćby lekkiej euforii.

Do tego wiele zdrowia, kondycji, miłości,

Dużo radości z życia i wiecznej młodości

Dziewczynki dziękuje bardzo za życzonka w dniu moich 18 :D tych urodzin hahaha a tak na poważnie to 29 tych :D totolotka dziś puściłam a nóż widelec coś się trafi :D i wakacje benda na jakiejs urokliwej wyspie i w dodatku w rozmiarze przynajmniej 42 a co można dzisiaj pomarzyć , mam dzisiaj 9 dzień uderzeniowki 2 kg mniej nie rewelacja ale coż ja to w dietach jestem obeznana takze moj organizm pewnie tez i tak sie skubany buntuje . Spadam przygotowywac sałatke wiosenna bo moje kolezanki dzisiaj wpadaja a serkiem tylko ich nie ugoszcze chyba nie wypada .. :D . Dozobaczenia do jutra chyba ze dzisiaj sie jeszcze wyrobie ciumaski :>

Opublikowano

Czy ja w tej fazie uderzeniowej tez moge dodawac np. korniszony do jajka na twardo z jogurtem albo do tuńczyka ? czy wode mozna pić z dodatkiem cytryny ? bo przyznam sie, ze sama w tak duzych ilosciach to mi nie wchodzi....

Opublikowano

Witajcie!!

Maragrete korniszona możesz dodać, można je używać jako dodatek, nie jako podstawę:D Co do soku to jak odrobinę wlejesz do wody, to nie zaszkodzi. Ogólnie cytrynę można używać jako "przyprawę".

Ja dziś na obiadek zrobiłam zupę- krem z cebuli zabieloną jogurtem i z dodatkiem grzanek zrobionych z protochlebka. POLECAM!!!!

Kończę dziś 8 dzień uderzeniówki. Nie mogę się doczekać warzywek :D

Opublikowano
Witajcie

lenox od początku:

Wchodzisz na stronkę [LINK NIEAKTUALNY]

W polu pin wpisujesz sobie jakieś hasło, którym będziesz się zawsze posługiwał. Od choćby "kotek". Bez klikania enetr naciszkasz: "Create a new ticket" a następnie troszkę poniżej Weigt loss i juz masz paki do wyboru. Jak wybierzesz pasek klikasz next i wybierasz wskaźnik.

Teraz pozostaje uzupełnić wagę. Zaczynasz od zminy funtów na kilogramy a nastepnie

w polu:Your target weight wpisujesz wagę docelową

W polu: Your starting weight: wpisujesz wagę marzeń :D

w polu: Your current weight wpisujesz wagę jaką masz obecnie

Zatwierdzasz i masz gotowy suwaczek. poniżej pojawi się BBCode, który w całości kopiujesz i wstawiasz na swój profil w edytuj sygnaturę :D

No to bardziej obrazowo się nie da, ale nie myśl, że taka cwana jestem, sama zanim to rozkminiłam minęło troszkę czasu

Pozdrawiam

witajcie wszystkie Protalki

jestem happy bo udale sie

w koncu mam to co chcialem i jak chcialem

i co najwazniejsze start od 21 kwietnia i jest 3 mniej

ale ta trojka musi byc druga wtedy bedzie ok(13,23,33),a trojka to za malo zeby swietowac

no ale od czegos trzeba zaczac

p

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE

KISSIS

Opublikowano

i mam wazne pytanko dla mnie

CZY MOGE JESC SUROWE MIESO (LUBIE GO),MAM NA MYSLI POLEDWICZKE (NIE SCHAB),JEST TO NAJDELIKATNIESZE MIESO I NAJCHUDSZE Z WIEPRZOWINY.

Opublikowano

Witaj Lenox!!!

Wiesz w książce jest napisane,że wieprzowina jest zabroniona, ale ogólnie surowe mięsko można jeść, bo Dukan poleca tatar, tylko że wołowy :D

Gratuluję 3 kg spadku. Oby tak dalej :D

Opublikowano
Witaj Lenox!!!

Wiesz w książce jest napisane,że wieprzowina jest zabroniona, ale ogólnie surowe mięsko można jeść, bo Dukan poleca tatar, tylko że wołowy :D

Gratuluję 3 kg spadku. Oby tak dalej :D

NIE MA PROBLEMU MIESKO DO ZAMRAZARKI I POCZEKA NA LEPSZE DNI ,A TRZY KILO TO DOPIERO POCZATEK JA CZAKAM NA KONCOWKE I WTEDY BEDE SIE TROSZKE EKSCYTOWAL I CIESZYL.

CZYLI MIESO WOLOWE I W DOTDATKU SUROWE JAK NAJBARDZIEJ

SUPER CIESZE SIE JUTO MUSZE KUPIC TROSZKE WLOLOWINY

Opublikowano

Cześć dziewczyny :D i chłopaki :D

Witam po dłuższej nieobecności. Waga bz - no, może o 0,5 kg mniej, pomimo, że cały czas na diecie. Próbuję przeczytać wszystko, coście do tej pory napisały i nie daję rady - tyle tego. Będę czytać sukcesywnie : D. Do czwartku jestem, potem znowu wybywam, ale będę wpadać . Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów w chudnięciu :D