Maragrete Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Witajcie, ale od rana narobiłyście mi smaku na te protalowe słodkości..mniam, mniam... a ja tu w pracy mam ze soba tylko rybki w pomidorach, jajka i warzywa.. ale jak wróce do domu wieczorem to moze tez cos sobie protalowo-słodkiego zrobie. :grin: Śliweczko 0- masz racje fruktozy, glukozy itp. nie wolno ! zakazane ! to jeszcze lepiej jest przyswajalne przez organizm niz zwykły, biały cukier.. :D Czytam wasze dowcipy z przyjemnościa i nabieram wesołego nastroju na cały dzień. Dziekuje i prosze o jeszcze.. :grin: Cytuj
zuza125 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Dziękuję Marudo poszukam u siebie. Herbatniczek też mnie kusi, ale na weekend mam w planie sernik :D Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Witajcie, ale od rana narobiłyście mi smaku na te protalowe słodkości..mniam, mniam... a ja tu w pracy mam ze soba tylko rybki w pomidorach, jajka i warzywa.. ale jak wróce do domu wieczorem to moze tez cos sobie protalowo-słodkiego zrobie. :grin: Śliweczko 0- masz racje fruktozy, glukozy itp. nie wolno ! zakazane ! to jeszcze lepiej jest przyswajalne przez organizm niz zwykły, biały cukier.. :D Czytam wasze dowcipy z przyjemnościa i nabieram wesołego nastroju na cały dzień. Dziekuje i prosze o jeszcze.. :grin: tak, i owoców niestety tez nie...pewnie bede sezonowo grzeszyła przez truskawki i czeresnie.. kochana,rybek w sosie pomidorowym chyba tez nie można...tylko w sosie własnym Cytuj
Śliweczka Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 śliweczko- ten z żółwiem bossski :grin: waga ruszyła?? Waga ruszyła,ale znowu się zatrzymała ,tym razem to @ więc się nie martwię. Marudo,dobre to ciasto herbatniki,zrobiłam i zadłam kawałek ,chociaż jeszcze ciepłe :D Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Dziękuję Marudo poszukam u siebie. Herbatniczek też mnie kusi, ale na weekend mam w planie sernik :D ciekawi mnie, jak bedzie smakował ze słodzikiem i ten chudy ser.... daj znać Cytuj
zuza125 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Jasne! Opiszę Wam wrażenia smakowe :D Trochę mnie przeraża suchość tego chudego twarogu. No zobaczymy. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 tak, i owoców niestety tez nie...pewnie bede sezonowo grzeszyła przez truskawki i czeresnie.. kochana,rybek w sosie pomidorowym chyba tez nie można...tylko w sosie własnym Rybki w sosie pomidorowym ja też jem,zawierają sól i są tłuste,ale ryby ogólnie są tłuste,a trochę soli każda z Was używa,bo bez soli się nie da :D Od czasu do czasu jak zjecie rybkę w pomidorach (w fazie z warzywami oczywiście)to nic się nie stanie. Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Rybki w sosie pomidorowym ja też jem,zawierają sól i są tłuste,ale ryby ogólnie są tłuste,a trochę soli każda z Was używa,bo bez soli się nie da :grin: Od czasu do czasu jak zjecie rybkę w pomidorach (w fazie z warzywami oczywiście)to nic się nie stanie. a to fajnie ! ogólnie nie lubię ryb....ale w pomidorach, po grecku i wędzonego węgorza zjadam a gdzie jest przepis na herbatnik? zuza, może oleju parafinowego dolać :D Cytuj
Maruda Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 a to fajnie ! ogólnie nie lubię ryb....ale w pomidorach, po grecku i wędzonego węgorza zjadam a gdzie jest przepis na herbatnik? zuza, może oleju parafinowego dolać :D https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...=7437&st=90 Przepis na herbatniki jest w naszych przepisach! :grin: Cytuj
zuza125 Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 No włąśnie tak pomyślałam, żeby wykorzystać OP. Tylko nie wiem, czy to można podgrzewać?? Kiedyś się zastanawiałam, że nigdzie się go nie używa do smażenia, więc zwątpiłam... Cytuj
Śliweczka Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Ja do sernika daję trochę OP i dolewam mleka ,nie jest wtedy taki suchy.A jeszcze smaczniejszy z tartą na dużych oczkach tarki marchewką (tylko kiedy mamy dni warzywne),jest wtedy wilgotny i pyyyszny :D Cytuj
Wielka Optymistka Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 szybkie pytanko- probowal ktos robic juz lody?? Poki co znalazlam 3 przepisy- bardzo podobne do siebie, ale jednak z malymi roznicami...i nie wiem na ktory sie zdecydowac. A dzisiaj ku mej niepoczytanej radosci znalazlam w sklepie aromat truskawkowy! AAAA! A kiedy znalazlam galaretki owocowe bez cukru i tluszczu to myslalam ze sie rozplacze z radosci :D heheheh Pozdrawiam Ja bardzo często robię lody z serka homo, jajek, słodziku i kakao ( opcjonalnie aromaty ale niewielka ilość bo jak da się za dużo to lody są gorzkie ). W zasadzie jestem uzależniona od tych lodów :grin: Cytuj
Śliweczka Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 Ja bardzo często robię lody z serka homo, jajek, słodziku i kakao ( opcjonalnie aromaty ale niewielka ilość bo jak da się za dużo to lody są gorzkie ). W zasadzie jestem uzależniona od tych lodów :grin: Oooo tak,lody...pychotka.Ja też często robie lody,a kiedy mam ochote na cos słodkiego natychmiast to robię sobie kogel-mogel ze słodzikiem i odrobiną kakao :D Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2009 czym sie róznia otręby od płatków owsianych :D :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi