Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

ale od rana narobiłyście mi smaku na te protalowe słodkości..mniam, mniam... a ja tu w pracy mam ze soba tylko rybki w pomidorach, jajka i warzywa.. ale jak wróce do domu wieczorem to moze tez cos sobie protalowo-słodkiego zrobie. :grin:

Śliweczko 0- masz racje fruktozy, glukozy itp. nie wolno ! zakazane ! to jeszcze lepiej jest przyswajalne przez organizm niz zwykły, biały cukier.. :D

Czytam wasze dowcipy z przyjemnościa i nabieram wesołego nastroju na cały dzień. Dziekuje i prosze o jeszcze.. :grin:

Opublikowano
Witajcie,

ale od rana narobiłyście mi smaku na te protalowe słodkości..mniam, mniam... a ja tu w pracy mam ze soba tylko rybki w pomidorach, jajka i warzywa.. ale jak wróce do domu wieczorem to moze tez cos sobie protalowo-słodkiego zrobie. :grin:

Śliweczko 0- masz racje fruktozy, glukozy itp. nie wolno ! zakazane ! to jeszcze lepiej jest przyswajalne przez organizm niz zwykły, biały cukier.. :D

Czytam wasze dowcipy z przyjemnościa i nabieram wesołego nastroju na cały dzień. Dziekuje i prosze o jeszcze.. :grin:

tak, i owoców niestety tez nie...pewnie bede sezonowo grzeszyła przez truskawki i czeresnie..

kochana,rybek w sosie pomidorowym chyba tez nie można...tylko w sosie własnym

Opublikowano
śliweczko- ten z żółwiem bossski :grin: waga ruszyła??

Waga ruszyła,ale znowu się zatrzymała ,tym razem to @ więc się nie martwię.

Marudo,dobre to ciasto herbatniki,zrobiłam i zadłam kawałek ,chociaż jeszcze ciepłe  :D

Opublikowano
tak, i owoców niestety tez nie...pewnie bede sezonowo grzeszyła przez truskawki i czeresnie..

kochana,rybek w sosie pomidorowym chyba tez nie można...tylko w sosie własnym

Rybki w sosie pomidorowym ja też jem,zawierają sól i są tłuste,ale ryby ogólnie są tłuste,a trochę soli każda z Was używa,bo bez soli się nie da  :D Od czasu do czasu jak zjecie rybkę w pomidorach (w fazie z warzywami oczywiście)to nic się nie stanie.

Opublikowano
Rybki w sosie pomidorowym ja też jem,zawierają sól i są tłuste,ale ryby ogólnie są tłuste,a trochę soli każda z Was używa,bo bez soli się nie da :grin: Od czasu do czasu jak zjecie rybkę w pomidorach (w fazie z warzywami oczywiście)to nic się nie stanie.

a to fajnie ! ogólnie nie lubię ryb....ale w pomidorach, po grecku i wędzonego węgorza zjadam

a gdzie jest przepis na herbatnik?

zuza, może oleju parafinowego dolać :D

Opublikowano

No włąśnie tak pomyślałam, żeby wykorzystać OP. Tylko nie wiem, czy to można podgrzewać?? Kiedyś się zastanawiałam, że nigdzie się go nie używa do smażenia, więc zwątpiłam...

Opublikowano

Ja do sernika daję trochę OP i dolewam mleka ,nie jest wtedy taki suchy.A jeszcze smaczniejszy z tartą na dużych oczkach tarki marchewką (tylko kiedy mamy dni warzywne),jest wtedy wilgotny i pyyyszny  :D

Opublikowano
szybkie pytanko- probowal ktos robic juz lody??

Poki co znalazlam 3 przepisy- bardzo podobne do siebie, ale jednak z malymi roznicami...i nie wiem na ktory sie zdecydowac.

A dzisiaj ku mej niepoczytanej radosci znalazlam w sklepie aromat truskawkowy! AAAA!

A kiedy znalazlam galaretki owocowe bez cukru i tluszczu to myslalam ze sie rozplacze z radosci :D heheheh

Pozdrawiam

Ja bardzo często robię lody z serka homo, jajek, słodziku i kakao ( opcjonalnie aromaty ale niewielka ilość bo jak da się za dużo to lody są gorzkie ). W zasadzie jestem uzależniona od tych lodów :grin:

Opublikowano
Ja bardzo często robię lody z serka homo, jajek, słodziku i kakao ( opcjonalnie aromaty ale niewielka ilość bo jak da się za dużo to lody są gorzkie ). W zasadzie jestem uzależniona od tych lodów :grin:

Oooo tak,lody...pychotka.Ja też często robie lody,a kiedy mam ochote na cos słodkiego natychmiast to robię sobie kogel-mogel ze słodzikiem i odrobiną kakao  :D