Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w słoneczny dzionek ( w Szczecinie piękne sloneczko świeci ).

Dzisiaj 6 dzien uderzeniówki. Waga stanęła. Zauważyłam, ze rano nie moge nic w siebie wdusić, zadowalam sie otrebami z 2 łyzkami jogurtu. Za to wieczorem mogłabym jeśc wszystko i to w ilosciach hurtowych :D . Za oknem sloneczko, jeszcze tylko dzis i jutro i upragnione 2 dni laby.

Pozdrawiam wszystkie Proteinki i zycze miłego dnia :mrgreen:

też tak mam...wieczorem nadrabiam zaległości z całego dnia. syneczek nie daje zjeść, bo chodzi i sprawia mu to ogromną radość. wczoraj po spacerze po ogrodzie nie mogłam sie wyprostować :D dziś wszedł za telewizor , który stoi na schodku (podwyzszeniu). po schodach na piętro też doskonale sobie z wchodzeniem radzi. dlatego mam czas w czasie jego drzemek lub gdy pójdzie spać. wtedy najczęściej nadrabiam zaległości. moze dlatego waga jest taka krnąbrna i stoi uparcie któryś tam dzień??

Opublikowano

Czesc wszystkim,

U mnie deszcz jeszcze dzisiaj nie padal, mowie jeszcze, bo od 2 tygodni nie bylo takiego dnia zeby nie padalo :mrgreen:

Zazdroszcze Wam super pogody baaaardzo baaardzo.

Waga stoi <placz> Ale jestem na warzywach i tak to sobie tlumacze. Cos czuje ze moj plan nie do konca wypali- zalozylam sobie ze zgubie wszystkie moje kg w 3 m-ce, a trzeci miesiac mija juz w niedziele, i nie ma bata zebym do tego czasu spadla 2,5kg (tzn. aktualnie to 3,5 :D ).

Achh...ok, starczy juz marudzenia.

Margot- z biszkoptem dobry pomysl, ale ja mam na mysli cos innego :-D

Juggin- juhu, ja oryginalnie jestem ze Stargardu Szczecinskiego :D

jaa- witamy w skladzie :D

Opublikowano
Czesc wszystkim,

U mnie deszcz jeszcze dzisiaj nie padal, mowie jeszcze, bo od 2 tygodni nie bylo takiego dnia zeby nie padalo :mrgreen:

Zazdroszcze Wam super pogody baaaardzo baaardzo.

Waga stoi <placz> Ale jestem na warzywach i tak to sobie tlumacze. Cos czuje ze moj plan nie do konca wypali- zalozylam sobie ze zgubie wszystkie moje kg w 3 m-ce, a trzeci miesiac mija juz w niedziele, i nie ma bata zebym do tego czasu spadla 2,5kg (tzn. aktualnie to 3,5 :grin: ).

Achh...ok, starczy juz marudzenia.

Margot- z biszkoptem dobry pomysl, ale ja mam na mysli cos innego :grin:

Juggin- juhu, ja oryginalnie jestem ze Stargardu Szczecinskiego :D

jaa- witamy w skladzie :D

Bagi -Witam rodowitą "zachodniopomorzankę" i gratuluje wyniku, teraz pewnie bedzie najtrudniej bo organizm wyraźnie bedzie się bronił przed zrzuceniem ostatnich pozostalości. :D Ale wierzę , ze dasz radę :-D

Opublikowano
użyłam serków homo waniliowych do 5 % tłuszczu

Hej Migotko heh :mrgreen:

...a jakiej to firmy są te serki, hę?! i jeszcze waniliowe mmm;), czytałam że używasz budyniu a można myślałam że nie ponieważ to w większości węglowodany>>>

Buźka, M

Opublikowano
ale cieszę sie, bo mam ogród

U mnie teraz zrobiło się cieplutko, ale nad rankiem była ulewa i burza - moja sunia nie mogła znaleźć sobie miejscówki kręciła się ufff

...ja też się cieszę bo muszę posiać trawkę, a do tej pory było za sucho! :mrgreen:

Opublikowano
Hej Migotko heh :D

...a jakiej to firmy są te serki, hę?! i jeszcze waniliowe mmm;), czytałam że używasz budyniu a można myślałam że nie ponieważ to w większości węglowodany>>>

Buźka, M

no nie za bardzo....ale są na tym wątku dziewczyny, które robią sobie budyń i chudną :mrgreen: serki homo ostrowia lub mlekowita 4,8% tłuszczu

kupowałam też w lidlu, ale smakowo nie podchodzą mi,ale do sernika pewnie sie nadzaja

danio mają 5% ,więc czasami sobie zrobię z nich ucztę

Opublikowano
Poluniu, rabarbar to warzywo

pomału staję się mistrzem protalowego sernika wiedeńskiego...oraz jego wielkim amatorem...gdybym sie nie bała zjadałabym cały codziennie..ograniczam się do połowy :D

No faktycznie, Margot!!!, nie pomyślałam o tym!! :mrgreen: To się nazywa myślenie stereotypowe :D!!

Jak tylko będę miała trochę czasu to też sobie takie cudeńka upiekę i będę wcinać z kawką. Na razie muszę się zadowolić tym, co mają w naszym, miejscowym sklepie. Ale nie narzekam. Jakiś postęp jednak jest!

Opublikowano

Dziewczyny mam pytanie o mąke kukurydziana.. czy mozna ja stosowac juz w fazie uderzeniowej i mieszanej czy dopiero w II fazie? Zgłupialam juz, a mam taka ochotę na jakiegos pseudo -naleśnika, że chyba dziś oszaleję...widzialam gdzies przezpis, ale nie wiem czy mąke mogę? Pomocy :mrgreen:

Opublikowano
ja oryginalnie jestem ze Stargardu Szczecinskiego :mrgreen:

Hello, no to nie jest wykluczone, że mamy wspólnych znajomych. Ja mieszkam bardzo, bardzo niedaleko od Stargardu :D.

Pozdrawiam cię serdecznie!! :D

Opublikowano
Dziewczyny mam pytanie o mąke kukurydziana.. czy mozna ja stosowac juz w fazie uderzeniowej i mieszanej czy dopiero w II fazie? Zgłupialam juz, a mam taka ochotę na jakiegos pseudo -naleśnika, że chyba dziś oszaleję...widzialam gdzies przezpis, ale nie wiem czy mąke mogę? Pomocy :D

nie, nie mozesz :mrgreen: wróc do książki i pierwszych stron naszego wątku. dorotaxx napisała:

wklejam żywcem

I etap: „faza ataku" , uderzeniowa - przypomina dietę niełączenia; w skrócie jest to dieta oparta na „czystych proteinach" (chude mięso, nabiał), pozwalająca na znaczny i szybki spadek wagi; trwa od 5 do 10 dni;

Opisze troszke dokladniej na czym ta faza polega

W początkowej fazie ( uderzeniowej) je sie same białka w ilościach nieograniczonych!! Mozna jeść :

- Chude mięsa:cielęcina, konina, wołowina z wyjatkiem antrykotui rozbratla z kością ,wszystko na grillu , gotowane lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu .

-Podroby:wątroba,ozór cielecy lub wołowy

-Wszytskie ryby , tłuste,chude , o białej lub niebieskiej skórze , surowe, pieczone wędzone lub gotowane.

-Owoce morza ( skorupiaki,mięczaki)

-Drób oprócz kaczki i bez skóry

-Chuda szynka, chude wędliny z indyka , kurczaka lub wieprzowe

-jaja w kazdej postaci ( omlet, na miękko, na twardo, jajecznica)

-chude produkty nabiałowe ( chude mleko, chudy biały ser, jogutry bez tłuszczu i cukru)

-półtora litra wody z małą zawartością soli mineralnych .

-środki wspomagające : kawa,herbata,herbatki ziołowe ,ocet winny,zioła,przyprawy,korniszony , cytryna , sól, musztarda(umiarkowanie )

z tej listy mozna jesc dowolną ilosć kazdego dnia, mozna mieszac produkty . Nie wolno uzywac tłuszczów, olejów i cukru . Zamiast tego mozna uzywac oleju parafinowego w niewielkich ilosciach bo ten olej ma dzialanie przeczyszczające . Wszystko musi byc chude, ta dieta opiera sie na samych białkach.

II etap: „faza naprzemienna" - to dieta białkowa urozmaicona warzywami; pozwala uzyskać określoną wagę;

W tej fazie nalezy zachowac wszystkie dozwolone w kuracji uderzeniowej produkty i dodac bez zadnych ograniczen co do ilosci , godzin spozywania czy sposobu łączenia , następujące surowe lub gotowane warzywa : pomidory,ogórki,szodkiewki,szpinak,szparagi,pory,zieloną fasole,kapustę,grzyby,seler,fenkuły ,wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią ,boćwinę,bakłażany,cukienię,paprykę a nawet marchew i buraki pod warunkiem ze nie będa dodawane do kazdego posiłku .Podczas trwania tej fazy nalezy stosowac naprzemiennie okres protein z warzywami i okres czystych protein bez warzyw , az do osiągnięcia wymarzonej wagi.

z tego,co sobie przypominam Dukan napisał wyraźnie(nie mogę sie odnieśc do książki, bo pożyczyłam)tylko to, co na liście. to,czego na niej nie ma jest niedozwolone

Opublikowano

,,Memento kuracji uderzeniowej

W tym okresie trwającym od jednego do dziesięciu dni można zywić się ośmioma kategoriami produktów wymienionymi poniżej.

Z tych 8 kategorii można dowolnie wybierać to, na co macie ochotę, bez zadnych ograniczen i o kazdej porze dnia.

Wolno również te produkty dowolnie ze sobą łączyć.

Zasada jest zatem prosta i nie podlega dyskusji: wszystko co jest wymienione na zamieszczonej ponizej liscie, jest całkowicie dozwolone , a to, czego na niej nie ma , jest zakazane , zapomnijcie o tym na razie , wiedząc,że w niedalekiej przyszłosci pokarmy te wrócą do waszego jadłospisu .

-Chude mięsa : cielęcina, konina,wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z kością , wszystko na grillu , pieczone lub gotowane bez dodatku tłuszczu

-podroby np.wątróbka drobiowa

-Wszystkie ryby,tłuste,chude,o białej lub niebieskiej skórze , surowe,pieczone lub gotowane

-owoce morza( skorupiaki i mięczaki)

-drób oprócz kaczki i bez skóry

-chuda szynka,chude wędliny z indyka,kurczaka lub wieprzowe

-jaja w kazdej postaci

-chude produkty nabiałowe

-półtora litra wody z małą zawartoscią soli mineralnych

-środki wspomagające: kawa,herbata,herbatki ziołowe,ocet,zioła,przyprawy, korniszony ( w małych ilosciach) ,cytryny ( nie jako napój) , sól i musztarda ( umierkowanie)

Poza środkami wspomagającymi i 8 opisanymi kategoriami nie wolno jesć nic innego.

Produkty,które nie są wymienione na tej lisci ,są zabronione w fazie kuracji uderzeniowej.

Skoncentrujcie sie na tym co jest dozwolone i zapomnijcie o reszcie. Urozmaicajcie wasz jadłospis jedząc te produkty po kolei lub odwrotnie je mieszając i zawsze pamiętajcie,ze mozecie bez obaw korzystac ze wszystkich figurujacych na liscie składników. ,,

Opublikowano

Dziewczyny, jestem zacofana!! W jakimś poście (nie mogę go znaleźć) była mowa o 2 książkach Ducana. Ja mam tylko jedną: "Nie potrafię schudnąć". Co to za druga?

Juggin - pozdrawiam Cię na początek i witam w gronie protalowiczek. Mąki kukurydzianej chyba nie można, dziewczyny stosują mazeinę. Ale naleśniki można zrobić z mielonych otrąb, które można w każdej fazie. Skoro jesteś ze Szczecina, to daj cynk, gdzie można kupić otręby. Szukałam w kilku sklepach ale były tylko ze śliwką albo jabłkiem, a takich nie powinno się jeść.

Opublikowano
Juggin - pozdrawiam Cię na początek i witam w gronie protalowiczek. Mąki kukurydzianej chyba nie można, dziewczyny stosują mazeinę. Ale naleśniki można zrobić z mielonych otrąb, które można w każdej fazie. Skoro jesteś ze Szczecina, to daj cynk, gdzie można kupić otręby. Szukałam w kilku sklepach ale były tylko ze śliwką albo jabłkiem, a takich nie powinno się jeść.

Ja kupilam tylko owsiane( bo pszennych nie dostalam) w zwykłym "Społem" obok domu :mrgreen:

Dzisiaj zamierzam udac sie do jakiegoś marketu- przy okazji zobacze i dam znac czy są w "wielkim sklepie".