balbina38 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Dzień Dobry Wszystkim. Wczoraj własnie pogrzebałam w książce i znalazałam w rozdziale o przepisach fazy uderzeniowej, że sosy mozna zagęszczać mąka kukurydziana ( która ma co prawda sporo węglowodanów, ale ze względu na to że potrzebujemy jej niewiele jest dozwolona) i gumą , której nazwy nie pamietam. Sama jestem w kropce, czy źle to zinterpretowalam, czy mozna w końcu czy tez nie?? Wczoraj zrobiłam pyszne pulpeciki z mielonego cycka indyczego i tylko mi sosiku do nich brakuje :) Dziś oststni dzień fazy mieszanej, od jutra znów białka. Waga ruszyła się na szczęście i mam nadzieję, że na bialkach równiez nie bedzie stala w miejscu.Zauwazyłam tez , że mam ogromny apetyt na to co słodkie, zaczełam słodzić herbate ( slodzikiem oczywiście) , ale wcześniej mi się to nie zdarzało :) To pewnie po pobycie u rodziców, gdzie dzielnie odmawiałam wszystkich pyszności, ciast, pierogów, bigosów itd. Wróciłam z tzw. wilczym głodem na słodkie, ale zaparłam sie strasznie i ciagle przypominam sobie, że skoro osiągnełam tyle ( 4 kg) to nie mogę tego zepsuć przez łakomstwo :) Miłego dnia- w Szczecinie niebo płacze... juggin mi dziewczyny poradzily zeby jogurt naturalny poslodzic slodzikiem i wsypac do tego cynamon mowie ci pyszotka mniam ;) Cytuj
Śliweczka Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 A gdzie to nam nasza Sliweczka sie zapodziala? :) moze dzisiaj przy kawce sie odezwie................ ;) Jestem,jestem Balbinko!!! Ciepło się zrobiło i czasu nie mam zabardzo na forum :) Ale jestem z Wami...czytam Was cały czas. Mari,dziękuję. Ja czasem do naszego wątku z przepisami wklejam przepisy z innych forów ,mam jeszcze coś takiego : https://wielkiezarcie.com/przepisy.php?user_id=150332 Bogi witaj,dobrze że jesteś. Pogoda u mnie ładna (tak jak u Edytki)Popadało wczoraj ,a dzisiaj zowu ładna pogoda,choć zapowiadają deszcz w całym kraju,więc pewnie nadciągnie :) Co do jogurtu naturalnego to ja lubię ze słodzikiem , kardamonem i odrobiną kawy...pyszny :) Juggin,zrób sobie sosik i zagęszczaj maizeną,odrobina maizeny do zagęszczenia sosów jest dozwolona. Pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim. Cytuj
juggin Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Co do jogurtu naturalnego to ja lubię ze słodzikiem , kardamonem i odrobiną kawy...pyszny ;) Juggin,zrób sobie sosik i zagęszczaj maizeną,odrobina maizeny do zagęszczenia sosów jest dozwolona. Pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim. Kochana mazeina podejrzewam w Szczecinie nie do zdobycia :) . Gdzie kupujecie ?? Bylam ostatnio w Realu po zakupy , a miedzy innymi po otręby- zapomnijcie dziewczyny, pólki wyczyszczone- zapytałam Pani z obsługi czy w ogóle mieli otręby na co Pani odpowiedziała cyt :" A co Was dzisiaj z tymi otrębami.. Pół sklepu kupiło otręby!". Tak więc Kobietki- Proteinki ( nawet te ukryte) sa wśrod nas i wykupują otręby w supermarketach :) Cytuj
Śliweczka Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Podejrzewam że maizena nie jest dostępna w Polsce,można ją zamówić przez internet. Ja do zagędzczania sosów używam mąki kukurydzianej,chociaz to nie to samo co maizena. Cytuj
Aneczka80 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witam chudzinki z rana ;) już czwartek także weekend się zbliża odpoczniemy :) Ja jestem ostatni dzien na warzywkach i nie moge sie doczekac proteinek . U mnie też jest teraz popycik na otręby .. i ja sie z tym zgadzam sa pyszne z jogurcikiem takim owocowym 0% chodz nie wiem czy dobrze robie z tym jogurcikiem ? Miłego dzionka :) Cytuj
balbina38 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witam chudzinki z rana :) już czwartek także weekend się zbliża odpoczniemy :) Ja jestem ostatni dzien na warzywkach i nie moge sie doczekac proteinek . U mnie też jest teraz popycik na otręby .. i ja sie z tym zgadzam sa pyszne z jogurcikiem takim owocowym 0% chodz nie wiem czy dobrze robie z tym jogurcikiem ? Miłego dzionka :) To zalezy Aneczko ile maja weglowodanow ;) Cytuj
balbina38 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witaj Sliweczko, jak dobrze ze sie odezwalas :) wiem ze dzielnie walczysz z kiloskami jak i my spokojnego milego dnia wszystkim ;) Cytuj
Aneczka80 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 To zalezy Aneczko ile maja weglowodanow ;) no właśnie zapominam czy na tych etykietach to mam patrzyc na weglowodany czy na białka ? ale ksiązke przeczytałam ale mam ulotna pamiec :) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 no właśnie zapominam czy na tych etykietach to mam patrzyc na weglowodany czy na białka ? ale ksiązke przeczytałam ale mam ulotna pamiec ;) Witajcie dziewczynki Aneczko pamiętaj,zeby zawsze było wiecej białek niż węglowodanów! To jest bardzo wazne a tych owocowych jogurtów nie jedz za często. Mozna je spozywac ale sporadycznie i licz sie z tym,ze waga wtedy będzie spadac wolniej. Zdecydowanie lepsze są jogurty naturalne Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 bogi ja rowniez ciesze sie,ze jestes z nami. jesli przeze mnie poczułaś sie urazona to przepraszam najmocniej. Nie chciałam nikomu sprawiac przykrości zmykam narazie dziewczynki. Strasznie zle sie czuje, rozbiera mnie na dobre :-/ Buziole Cytuj
Gość Heloiza Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witajcie Proteinki! Pewnikiem już o mnie zapomniałyście, choć ja czytam Was regularnie i podziwiam wyniki Waszych wysiłków:) Śliweczko!!! U mnie znów problemy z tarczycą, więc robiłam badania, wizyty u paru endo i w końcu znalazłam panią doktór, co się mną zajęła.Biorę hormony, do tego dietka i zobaczymy czy waga drgnie, bo po spadku prawie 10 kilo stanęła i stoi. Piję wciąż dużo, ok. 4,5 litra...teraz jak tyle nie wypiję to mnie suszy:)Jem placki otrębowe- uwielbiam je na śniadanie, z twarogu robię a'la mozarellę i w fazie z warzywami zajadam się z pomidorami i bazylią. A z mięska pieczona pierś indyka, podobno najzdrowsza.No i ruchu mam duzo przy mojej trzylatce, ale to pewnie dużo mam potwierdzi:) Trzymam za Was kciuki i wspieram duchowo.Czeka mnie teraz dużo pracy, bo otwieram "kącik przedprzedszkolny";) Pozdrawiam gorąco! Heloiza Cytuj
Wielka Optymistka Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Wysłałam przepisy na adresy, które wskazałyście :) Przykro mi, ale nie pokuszę się o wrzucanie ich do osobnego wątku. Sądzę, że większość się powtarza, a ja niestety nie mam czasu na dogłębną analizę wątku z przepisami i mojego pliku ;) Jeśli ktoś jeszcze będzie chętny, to z przyjemnością wyślę przepisy na maila :) A z innej beczki. Mam wrażenie, że jakaś taka napuchnięta dzisiaj jestem. Za kilka dni zacznie mi się okres, pewnie to się przyczynia. No i jestem teraz w fazie z warzywami. Brałyście może jakieś leki na unormowanie gospodarki wodnej? Ja kiedyś łykałam Aqua Femin, ale nie zauważyłam spektakularnych efektów. Może znacie coś innego, bardzo nie lubię łazić taka nabita :) Witaj Mari , ja również chciałabym Cię prosić o przepisy , mój adres kasia.home@wp.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam :) Cytuj
Anula1978 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witajcie Proteinki! Pewnikiem już o mnie zapomniałyście, choć ja czytam Was regularnie i podziwiam wyniki Waszych wysiłków:) Śliweczko!!! U mnie znów problemy z tarczycą, więc robiłam badania, wizyty u paru endo i w końcu znalazłam panią doktór, co się mną zajęła.Biorę hormony, do tego dietka i zobaczymy czy waga drgnie, bo po spadku prawie 10 kilo stanęła i stoi. Piję wciąż dużo, ok. 4,5 litra...teraz jak tyle nie wypiję to mnie suszy:)Jem placki otrębowe- uwielbiam je na śniadanie, z twarogu robię a'la mozarellę i w fazie z warzywami zajadam się z pomidorami i bazylią. A z mięska pieczona pierś indyka, podobno najzdrowsza.No i ruchu mam duzo przy mojej trzylatce, ale to pewnie dużo mam potwierdzi:) Trzymam za Was kciuki i wspieram duchowo.Czeka mnie teraz dużo pracy, bo otwieram "kącik przedprzedszkolny";) Pozdrawiam gorąco! Heloiza Witaj Heloiza. A ja już sobie myślałam co się z Tobą dzieje bo przestałaś nas odwiedzać. Tzn może i czytasz ale się nie odzywasz. Ale fajnie, że nadal dietkujesz z nami. Zaglądaj do nas częściej. Pozdrawiam i życzę zdrówka. Cytuj
doda777 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witajcie dziewczyny:))) U mnie dzis mniej slonca niz wczoraj. Pogoda zaczyna sie troszeczke zmieniac. Mam nadzieje,ze popada. Strasznie sucho. Dietkuje nadal z pelna para. Nie chce sie wazyc , bo mam warzywa. Choc powiem Wam,ze waga w lazience jest jak narkotyk. Chyba dostalam obsesji na punkcie warzenia. Obiecywalam sobie,ze tylko po dniach czysto proteinowych.I co, ciezko z tym dotrzymaniem slowa.. Dorotko XX zycze szybkiego powrotu do zdrowia. Straszne jak choroba meczy. Heloiza trzymam kciuki za spadek wagi. Napewno ruszy:) Dziewczyny czy ktoras z Was w II fazie robila nalesniki?? Bo skoro Dukan pisze ,ze mozna maizene uzywac tylko do zageszczania sosow, to ja sie juz pogubilam. Mialam ochote zrobic nalesniki z bialym serkiem. Ale teraz sie waham. Nie wiem, czy mozna . A jesli mozna, to ile sztuk nalesnikow zjadacie dziewczyny?? Maizeny we Wloszech jest pod dostakiem, wiec w sumie nie mam problemy z jej zakupem. Sa w kazdym supermarkecie.Cukiernicy wloscy uzywaja jej do zageszczania kremow. Co do walorow energ. to na 1porcje jak tu pisza , czyli 10g przypada kcal 35, weglowodany-9g, proteiny-0g , tluszcz -0g. Zmykam teraz robic obiad . Dzis salata lodowa i pulpety z piersi z kurczaka. Do uslyszenia pozniej. Pozdrawiam wszystkich i udanego czwartku:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi