zuza125 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Zuza ja ostatnio widziałam w Realu mleko odtłuszczone ale granulowane i nie wzięłam bo nie wiem czy granulowane się nadaje do nutelli a proszkowego nie było. To zawartość tłuszczu była chyba 0,8 a cena mleka ok 6 zł. Teraz gdybym była to wezmę takie sobie. Pozdrawiam. A kakao kupuje firmy DecoMoreno Dzięki serdeczne. Dziś będę szukać ;) Cytuj
bogi Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 witam, piszecie że macie klopoty z kupnem mazeiny, ja poszłam do apteki i zapytalam panią czy nie mogłaby dla mnie zamówic i bez problemu dostalam za 3 dni. Mysle ze w kazdej aptece jest taka możliwosc. nadmienie ze moja apteka to taka mała osiedlowa nic wielkiego. Mari dzięki za skany ;) buzka Cytuj
Gość Heloiza Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 A jak robisz tę a'la mozarellę ? bo ja za zwykła mozarellla z pomidorami i bazylia ... i olwka z olowek.. to przepada, pycha ;) Hej hej! Mozarella a'la Dukan to proste. Chudy twaróg odstawiam na pół dnia na sitko i wysycha:)Potem kroję i obkładam pomidorami.Bazylię mi córcia wyhodowała.No i jeszcze dodaję czosnek, bez którego nic mi nie smakuje:)Ot cała filozofia! Cytuj
mari Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Mari jesli masz jakies przepisy to tez bardzo prosze:) Jesli mozesz to przelij mi na adres dodak71@wp.pl Dziekuje z gory:) Niestety dostałam maila zwrotnego, że taki adres nie istnieje ;) Cytuj
doda777 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Mari przepraszam. Pomylilam sie. Dalam stary adres. Ten jest napewno aktualny dorotea77@hotmail.it Dziekuje z gory i przepraszam za tamten Cytuj
mari Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Mari przepraszam. Pomylilam sie. Dalam stary adres. Ten jest napewno aktualny dorotea77@hotmail.it Dziekuje z gory i przepraszam za tamten Ok. Wysłałam ponownie ;) Cytuj
doda777 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Mari teraz doszlo ;) Dziekuje Ci Kochana :)))))) Cytuj
mari Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Jeśli nie zjem zaraz natentychmiast czegoś słodkiego to się potnę ;) Okres tuż tuż, a ja szaleję :) Przejrzałam przepisy, chyba zrobię bułeczki kukurydziane. Najchętniej to bym zrobiła ciacho, z któregoś z przepisów po prawej stronie... denerwują mnie te zdjęcia :) Cytuj
doda777 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Mari skad ja to znam. Za mna dzis tez chodza slodkosci, a raczej chec na nie. Chyba dlatego,ze jestem przed @@@.. Mam nadzieje,ze mi przejdzie. Chyba sobie zrobie jogurt w/g przepisu Sliweczki:) Cytuj
mari Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Jeśli nie zjem zaraz natentychmiast czegoś słodkiego to się potnę ;) Okres tuż tuż, a ja szaleję :) Przejrzałam przepisy, chyba zrobię bułeczki kukurydziane. Najchętniej to bym zrobiła ciacho, z któregoś z przepisów po prawej stronie... denerwują mnie te zdjęcia :lol: No to pojadłam, bułeczki wylądowały w koszu :) Miały jakiś taki cierpko-gorzki smak, że aż piekło w gardło. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego? Oto składniki: jajko, mąka kukurydziana, otręby pszenne, serek homo 0%, odrobina olejku migdałowego, wszystko wymieszane i w filiżankach na 6 minut do mikrofali. Nie wiem co mogło nadać taki dziwny smak, konsystencja gąbczasta :) Ktoś ma jakiś trop, przemyślenia ? :D Zrobiłam sobie kakao :) Cytuj
doda777 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Ja jeszcze nie robilam buleczek, wiec nie wiem co powiedziec. Robilam za to deser zebra.Wyszedl przepyszny. Nastepnym razem zrob sobie. Jest troche czasochlonny, ale warto:) Cytuj
Maruda Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 witam, piszecie że macie klopoty z kupnem mazeiny, ja poszłam do apteki i zapytalam panią czy nie mogłaby dla mnie zamówic i bez problemu dostalam za 3 dni. Mysle ze w kazdej aptece jest taka możliwosc. nadmienie ze moja apteka to taka mała osiedlowa nic wielkiego. Mari dzięki za skany :) buzka ..a próbowałaś już z tej maizeny biszkopt protalowy zrobić?? To ma mniej więcej taką konsystencję jak mąka kukurydziana?? Na razie kupiłam kolejne opakowanie tej kukurydzianej, ale może jak się skończy to zapytam u mnie w aptece.. :) Oj bo lubię ciasteczka.. :) ..ale z tej kukurydzianej.. to nie wiem ale jakoś dziwnie mi to smakuje.. Z braku laku jem.. bo fajnie idzie się tym 'zapchać', wygląda jak coś dobrego.. a reszte trzeba przeżyć ;) A więc czekam Bogi na wskazówki :) Cytuj
Maruda Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 No to pojadłam, bułeczki wylądowały w koszu :lol: Miały jakiś taki cierpko-gorzki smak, że aż piekło w gardło. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego? Oto składniki: jajko, mąka kukurydziana, otręby pszenne, serek homo 0%, odrobina olejku migdałowego, wszystko wymieszane i w filiżankach na 6 minut do mikrofali. Nie wiem co mogło nadać taki dziwny smak, konsystencja gąbczasta ;) Ktoś ma jakiś trop, przemyślenia ? :D Zrobiłam sobie kakao :) Hihihi.. przepraszam, że się hihram - ALE JESTES WIELKA!!! Ja to zawsze wszystko zjadam nawet jak mi nie wychodzi. A że ostatnio zmieniłam słodzik z aspartamem na jakiś inny... to wszystko wyszło mi gorzkie.. ale z trzecim kęseM już wszystko jedno mi było :) Ale Ty tu przecież żadnego słodziku nie dawałaś. Ale ja użyłam mąki kukurydzianej do biszkoptu i też wyszedł przeraźliwie gorzki.. ale zalałam go zwykłą galaretką.. (chyba nie wolno :D ) ale dopiero wtedy dało się do zjeść. Więc może ta mąka taka jakaś jest dziwna.. Może spróbuj sobie zrobić ten Dukanowy Chledek - on jest z prawie samymi otrębami. W naszych przepisach nazywa się to CHLEBEK TOSTOWY DUKANA Z OTRĘBAMI OWSIANYMI - i lepiej zachować proporcje tak jak w przepisie tych otrębów, bo jak dasz za dużo tych ciemnych to wyjdzie Ci trochę za twarde. No i jestem zdania, żeby robić ten chlebek w małych mufinkowych foremkach- przez to, że jak ostatnio chciałam zrobić chlebek w formie chlebka - to trochę mi w środku za bardzo się nie upiekł :) ale dzięki temu starczył mi na cały tydzień.. bo aż tak mi nie smakował żebym pochłonęła go za jednym posiedzeniem.. :) Oczywiście składniki to lepiej pomnożyć razy 3, żeby trochę więcej ciasta chlebkowego wyszło. No i ja piekę w piekarniku z 30-40 minut. P O W O D Z E N I A !!! Cytuj
Maruda Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Ja jeszcze nie robilam buleczek, wiec nie wiem co powiedziec. Robilam za to deser zebra.Wyszedl przepyszny. Nastepnym razem zrob sobie. Jest troche czasochlonny, ale warto:) Popieram - zebra jest rewelacyjna.. i prosta w zrobieniu - mimo pracochłonności.. Ale kiedyś zjadałam na dzień połowę z 0.5 jogurtu a tak w tej postaci mogę zjadać cały.. :) .. i więcej.. Ale się ograniczam.. Bo waga jednak taka psotliwa i stoi.. Jeszcze w pracy mnie ciągle koleżanka "karmi" artykułami na temat aspartamu i choć w wikipedii pisze, że w sumie badania nad tym specyfikiem nie są potwierdzone... to artykułów o rzekomym niekorzystnym jego wpływie na nasze zdrowie jest od liku... Daje to trochę do myślenia.. Stąd przerzuciłam się na inny słodzik.. Choć on z kolei chyba spowodował, że wszystko wyszło mi jakieś gorzkawe - musiałam złe proporcje dobrać.. Będę próbować dalej - bo ja bez słodkiego to nie daję rady ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.