Pola Połetek Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Dziewczynki,tylko mnie nie bijcie :-? Przychodzi kobieta do apteki: - Macie jakiś naprawdę skuteczny środek na odchudzanie? - Tak. Plastry. - A gdzie się je przykleja? - Na usta. :shock: Świetne :shock:. Bo to bardzo ważne, żeby nie jeść jak sikorka, trzy razy tyle ile waży. Na razie was pożegnam, lecę do pracy będę około 10 i pewnie pierwsze kroki skieruję na forum. Buziaki, pa pa Cytuj
Maragrete Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Śliweczko - gratulacje spadku ! Ciesze się razem i razem z tobą wznoszę toast wirtualnym winkiem ! Anulka, Juggin wam tesz zazdroszcze spadku wagi i szczerze gratuluję. :shock: Balbinko, Sliweczko, Juggin- apetycznie brzmią te wasze pomysły kulinarne ! Moze na jutro ja tez sobie cos takiego przygotuję.... :shock: A propos jutro - mam duuuża uroczystośc w rodzinnym gronie i nawet przekazałam dyspozycje co jem a czego nie jadam, ale nie wiem czy uda mi sie uniknąć grzeszków.. eh, zycie... :-? Cytuj
Maragrete Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ja mam przepis na tortillę protalową.Jeśli ktoś chętny...Nigdy nie robiłam.Wydawało mi się to bardzo skomplikowane.Przepis Juggin jest łatwiejszy,ale może ktoś się skusi na ten : https://wielkiezarcie.com/przepis43709.html Śliweczko - czy myślisz, ze mogę użyć do tej tortilli suszonych drożdży ? Cytuj
asienka19873 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 hejka, a ten przepis na tortille tez juz wyczailam na tamtym forum :-) mialam zrobic,skopiowalam sobie do folderu i zapomnialam o nim...chyba trzeba bedzie sprobowac :shock: lewatywa :shock: przeraza mnie sama nazwa... dobrze ze ja nie mam problemow z wc,wystarczy ze jem teraz chlebek z ziarnami i codziennie chodze na kibelek :-? Cytuj
asienka19873 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 gratuluje spadkow wagi laski;-) Cytuj
benek Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam Wszystkich gorąco choć na dworze zimno i deszczowo!!! Śliweczko - także jestem ciekawa, co tam słychać u pozostałych dziewczyn ale pewnie już nie dietkują albo nie mają czasu pisać. Ja czytam Was co drugi, trzeci dzień jednak rzadko kiedy piszę, bo nie mam zbytnio czasu (działka) no i nie mam zbytnio o czym pisać bo waga albo stoi albo się podnosi a Wasze posty są tak optymistyczne (nawet te pesymistyczne) że nie warto psuć euforii panującej na tym forum. Cały czas szukam przyczyny mojej klęski dietowej i myślę że to geny obrzarstwa są winne. Jak dopadnę tego GENA to go tymi tłustymi paluszkami zatłukę albo przygniotę go moim osobistym plecaczkiem (czyt. brzuchem) :shock: :shock: :-) . Jesli chodzi o nasze brzuszki to niestety ale ćwiczenia pomogą utrzymać mięśnie brzucha w pozycji "wklęsłej" natomiast nadmiar skóry to już tylko operacyjnie i powinno to być refundowane z NFZ-tu :-? Jak kiedyś zostanę posłem to o to zawalczę :lol: . Marudo - No proszę, w końcu wydało się jakimi jesteśmy rodzicami!!!!! :-P Juggin - zelatyna to 82% białka w 100g ja tylko taką widziałam Pola - napisz na kartce "NIE BUDZIĆ, MAM WOLNE OD PRACY" kartke postaw przy łużku, jak koty przeczytają to dadzą Ci pospać....hahahahahaha Bogi - napisz czasami jakiś kawał, co by marudzie było raźniej!!! W gazecie kiedyś przeczytałam, zastosowałam i to działa!!!! spanie kota zamienić ze spaniem psa, na kilka nocy potem położyć oba spania obok siebie i kot z psem będą spali razem!!!!! Cytuj
maho Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam przy kawce :lol: Jeszcze dzisiaj nie byłam na wadze,najpierw kawka,potem wc...a dopiero potem ważonko :-? Jestem ciekawa ile pozostało mi do zgubienia żeby pokazała się waga z suwaczka :shock: Co do sposobów na odwiedzanie wc :-P to nic nie poradzę,nie mam z tym problemu od kiedy codziennie rano naczczo wypijam kawę,a potem jem owsiankę otrębową na mleku. Oj,a ja nie spotkałam się jeszcze z węglami w żelatynie.Jednak trzeba uważać co się kupuje.Ja i tak mam już "chorobę protalową" która uaktywnia się w supermarketach :-) we wszystkim czego dotknę muszę sprawdzić skład,węgle,białka itp. :shock: Matko kochana wczoraj pisałam a już tyle stron! Macie tempo nie tylko w chudnięciu widać :D Tez mam już 'chorobę protalową' pierwsze co, jak wezmę jakiś towar do ręki to szukam tabelki i sprawdzam jak to sie ma w białkach, węglach i tłuszczach. Niestety przeważnie trzeba odłożyć towarek na półkę ;D też mam tak, że po kawie się zawszezałatwiam. Zresztą na ogół nie mam z tym problemów, choc pamiętam z początku były. Jakby nie patrzeć przestawiłam sie na totalnie inny sposób żywienia. teraz też tak jest - jak sięgnę po coś niedozwolonego (oj pamiętam ja te święta wielkanocne...) to zaraz mam kłopoty z wc. A jak trzymam się diety to jest ok. Ale jem codziennie otręby i serek homogenizowany, może to też jakoś wpływa nie wiem. W każdym razie kawa napewno ;D Niam niam dzisiaj surimi + jajeczka na twardo z twarożkiem (twarożek na chleb z firmy Linessa - jak dobrze że ktoś o nas myśli) Cytuj
Bozena66 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam Bardzo mi się podobał Twój dowcip Śliweczko :-? , szkoda,że w życiu to nie jest takie proste. U mnie waga stoi, ale na pewno ruszy. Gratuluję wszystkim dziewczynom, które zanotowały spadki. Już od dłuższego czasu chodzi za mną coś słodkiego. Mam już w domu skrobię kukurydzianą, to może sobie upiekę ciasto Nana z książki Dukana. Jeśli mi dobre wyjdzie, dorzucę Wam do przepisów. Cytuj
Bozena66 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ciasto Nana bardzo mi smakuje. Przypomina trochę ciasto ptysiowe z nadzieniem twarogowym. Jużjest w przepisach. Polecam :-? :shock: Cytuj
grazzia Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 witam!!! nie bylo mnie wczoraj na forum, dzisiaj patrze, a tu 10 stron do czytania mialam co robic.Kochani ciesza mnie bardzo Wasze spadki wagi gratuluje sama wiem jak czasami jest ciezko jak waga stoi. -Sliweczko czestowalam sie wineczkiem i za Twoj sukces wypilam. -Bogi tez kiedys pisalam ze kolezanka z pracy zaczela diete protal .Po 3 tygodniach znalazla sie w szpitalu jeszcze nie wiem co stwierdzili lekarze mam nadzieja ze to nie przez diete chociaz juz takie komentarze uslyszalam.Dostala takich wymiotaow ze z lozka nie wstawala nawet lyk wody i juz z niej lecialo.dawano jej kroplowki a teraz lezy w szpitalu bo nic nie pomaga. -u mnie tez brzuch zwisa mysle o sklonach ale LEŃ wlazl i nie pozwala cwiczyc. -Marudo ja mam czworo dzieci, jedne podwojne ale sadlo zostalo teraz po schudnieciu; po ciazach zginelo. -jezeli chodzi o moja wage to zauwazylam cos takiego:rano na czczo waze sie i mam 65,4kg zjem talerz owsianki i waga wskazuje 63,2 po poludniu przed obiadem podobnie 63,4kg dziwne dla mnie to myslalam ,ze jak na czczo to mniej sie wazy :-? Cytuj
balbina38 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Ciasto Nana bardzo mi smakuje. Przypomina trochę ciasto ptysiowe z nadzieniem twarogowym. Jużjest w przepisach. Polecam :shock: :shock: Bozenko dzieki za przepis ...........ja to jestem taki slodyczo maniak hehe :-? Cytuj
Gość Heloiza Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witajcie z zalanej Iławy! Zimno u nas na Warmii! A co do wody Śliweczko to piję z butelki 1,5 litrowej 3 razy dziennie:do południa, godzinkę po obiedzie i po ostatnim posiłku. pozdrawiam Wytrwale Wytwałe:) Cytuj
grazzia Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 aha jeszcze jedno! mam syna chorego na cukrzyce.Dostal dzisiaj gazetke zwiazana z cukrzyca a tam ciasteczka otrebowe bez cukru i drugi rodzaj z sezamem o nazwie otrebusie zawieraja duzo blonnika (16-18%) nie znam reszty skladu moze ktos je spodka i napisze cos o nich.produkowane sa w Czestochowie Cytuj
balbina38 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 -jezeli chodzi o moja wage to zauwazylam cos takiego:rano na czczo waze sie i mam 65,4kg zjem talerz owsianki i waga wskazuje 63,2 po poludniu przed obiadem podobnie 63,4kg dziwne dla mnie to myslalam ,ze jak na czczo to mniej sie wazy :shock: jakies czary mary , jak tez tak chce :-? ale na powaznie to nie wiem co to moze byc? Sliweczka nasza kochana moze ona wie ? :shock: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi