Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sliweczko kochana ja bede trwac razem z toba i nie pozwole ci zwatpic az w koncu dojdziemy do wymarzonej wagi razem

w zdrowiu i chorobie AMEN :shock: :-?

Hihi,dzięki Balbinko  :shock:

Opublikowano

Balbinko mysle,ze Wlosi maja zanizona numeracje. Mam w sumie jedna bluzke , ktora kupilam w POlsce. Teraz spojrzalam i rozmiar jest 44.Nie chodze w niej bo jest za duza. A we wloskiej numeracji nosze bluzki 46.Spodnie nietety wieksze bo mam wiekszy problem z dolem niz z gora...

A co do spotkania to jest super pomysl. Szkoda tylko,ze mieszkamy daleko. Ale ....... Ktoz to wie..... Moze kiedys uda nam sie spotkac:):-?

Opublikowano

z ta numeracja to wogole jest dziwna sprawa tutaj jest taka siec sklepow KIK i macie pojecie ze ja przy swojej tuszy 97 kg (stare dzieje :shock: ) kupowalam spodnie rozmiar 40 :-? acha byly one ze streschem dlatego lubilam tam chodzic kupowac bo zawsze mnie to jakos podbudowalo ze mieszcze sie w taki rozmiar :-)

ale z drugiej strony takie oszukiwanie siebie ze czlowiek dobrze wyglada w 40 jak tluszcz wylewa sie gdzie tylko moze hmmmm chyba nie jest najlepszym rozwiazaniem :shock:

Opublikowano

Balbinko ciasto wygląda bardzo smacznie - pewnie i takie było. Ja jeszcze nie robiłam. A powiedz masz maizenę czy mąkę kukurydzianą? I serka wiejskiego tego kuleczkowego dałaś, tak? A można też dać w zamian serek homo? Pytam sie bo akurat to mam w lodówce no i nie posiadam maizeny.

Opublikowano

Witam wszystkie kobitki!!!

Jestem po próbie generalnej robienia wafli (gofrów) serduszek. Zrobiłam według przepisu na mufinki + mąka sojowa, proszek do pieczenia i woda. ciasto zrobiłam takie bardziej gęste heheheh chyba wiecie o co mi chodzi?

Pierwsze dwa gofry super, nie przykleiły się do teflonu, nie były gumowe tylko takie jak powinny być. Trzeci z kolei rozczepił się na dwie części, obie strony musiałam odlkejaĆ od formy. Czwarty to samo. Dolałam do ciasta oleju parafinowego no i nic nie pomógł, potem polałam olejem forme z naciskiem na górną częśĆ, też klapa, rozwarstwiały się nadal.

Stoję i patrzę, patrzę i myślę, co mogło byĆ przyczyną rozwarstwiania się tych gofrów, no i chyba wymyśliłam, ale musiałabym iśĆ kupiĆ nową wafelnicę, a to chwilę potrwa.

Przyczyną rozwarstwiania się gofrów była zbyt wysoka temperatura wafelnicy, (dwa pierwsze wyszły i jeden w środku gdy wcześniej na chwilę odłączyłam ją z prądu) której niestety nie mogłam zmniejszyĆ, gdyż mam zepsuty termostat i grzeję na najwyższej temperaturze. Jeśli nie uda mi się jej obniżyĆ śrubokrętem to muszę kupiĆ nową. Ogólnie gofry prawie jak oryginał, mało słodkie, bo bałam się, że wyjdą gorzkie. Zjadłam trzy i mam dosyĆ, są bardzo syte chyba przez tą mąkę sojową, bo zwykłych to ja zjadałam..... nie powiem bo mi wstyd, ale wynik był dwucyfrowy heheheheh :-? .

Spróbuję jeszcze zmodyfikowaĆ przepis, ale to w późniejszym terminie i na pewno powiadomie Was cóż mi takiego wyszło, no chyba że którejś z Was uda się wcześniej to niech da znaĆ.

Śliweczko przykro mi, że nie macie tej mąki a u nas mąki od wyboru do koloru: orzechowa, z amarantusa, sojowa, kukurydziana (mączka też), owsiana, grahamka, orkiszowa, z siemienia lnianego, ryżowa itp. szok tylko wybieraĆ. Chętnie bym Ci wysłała, z parę kilo tak na zaś ale dzisiaj kupiłam ostatnie kilo i nie wiem w jakim czasie uzupełnią braki na półce.

Pozdrawiam!!!!

Opublikowano
Balbinko ciasto wygląda bardzo smacznie - pewnie i takie było. Ja jeszcze nie robiłam. A powiedz masz maizenę czy mąkę kukurydzianą? I serka wiejskiego tego kuleczkowego dałaś, tak? A można też dać w zamian serek homo? Pytam sie bo akurat to mam w lodówce no i nie posiadam maizeny.

Anula robilam z mazeiny i dalam troche wiecej serka niz jest w przepisie acha serek dalam homo bo tez innego nie mialam dalam rowniez aromat cytrynowy bo szkoda mi bylo cytryne marnowac ale mysle ze kazdy inny aromat tez bedzie dobry nie dawalam zadnego proszku do pieczenia bo to samo jakos tak wyrasta zreszta w przepisie tez nic nie ma o proszku mysle jak moznaby dodac pare rodzynek byloby jeszcze lepsze ale rodzynka mowimy niet :-?

Opublikowano
Witam wszystkie kobitki!!!

Jestem po próbie generalnej robienia wafli (gofrów) serduszek. Zrobiłam według przepisu na mufinki + mąka sojowa, proszek do pieczenia i woda. ciasto zrobiłam takie bardziej gęste heheheh chyba wiecie o co mi chodzi?

Pierwsze dwa gofry super, nie przykleiły się do teflonu, nie były gumowe tylko takie jak powinny być. Trzeci z kolei rozczepił się na dwie części, obie strony musiałam odlkejaĆ od formy. Czwarty to samo. Dolałam do ciasta oleju parafinowego no i nic nie pomógł, potem polałam olejem forme z naciskiem na górną częśĆ, też klapa, rozwarstwiały się nadal.

Stoję i patrzę, patrzę i myślę, co mogło byĆ przyczyną rozwarstwiania się tych gofrów, no i chyba wymyśliłam, ale musiałabym iśĆ kupiĆ nową wafelnicę, a to chwilę potrwa.

Przyczyną rozwarstwiania się gofrów była zbyt wysoka temperatura wafelnicy, (dwa pierwsze wyszły i jeden w środku gdy wcześniej na chwilę odłączyłam ją z prądu) której niestety nie mogłam zmniejszyĆ, gdyż mam zepsuty termostat i grzeję na najwyższej temperaturze. Jeśli nie uda mi się jej obniżyĆ śrubokrętem to muszę kupiĆ nową. Ogólnie gofry prawie jak oryginał, mało słodkie, bo bałam się, że wyjdą gorzkie. Zjadłam trzy i mam dosyĆ, są bardzo syte chyba przez tą mąkę sojową, bo zwykłych to ja zjadałam..... nie powiem bo mi wstyd, ale wynik był dwucyfrowy heheheheh :-? .

Spróbuję jeszcze zmodyfikowaĆ przepis, ale to w późniejszym terminie i na pewno powiadomie Was cóż mi takiego wyszło, no chyba że którejś z Was uda się wcześniej to niech da znaĆ.

Śliweczko przykro mi, że nie macie tej mąki a u nas mąki od wyboru do koloru: orzechowa, z amarantusa, sojowa, kukurydziana (mączka też), owsiana, grahamka, orkiszowa, z siemienia lnianego, ryżowa itp. szok tylko wybieraĆ. Chętnie bym Ci wysłała, z parę kilo tak na zaś ale dzisiaj kupiłam ostatnie kilo i nie wiem w jakim czasie uzupełnią braki na półce.

Pozdrawiam!!!!

benek kochana jestes z ta maka sojowa juz biegne do sklepu zakupic i do robienia gofrow bede pisac co i jak wyszlo mi!!!! :shock:

Opublikowano

Benek fajnie masz z takim dużym wyborem mąki. Też bym tak chciała....szkoda, że w marketach typu realu nawet takich nie ma :-? ale kukurydzianą w jakimś markecie dostałam ale mąkę nie skrobię.

Opublikowano

Dziewczyny jak ja mam przy Was zgubic choc 0,5 kg??? Jak zobaczylam ciasto NANA to oślinilam klawiaturę :-? . A jak weszłam na strone z placuszkami Śliweczki to po prostu slinotok mam cały czas. :shock: Jakie to pyszne, jakie potrzebne mojemu brzuszkowi :shock: .

Zaraz obdzwonilam do wszystkich sklepow ze zdrową żywnościa i... jest skrobia kukurydziana. Zaraz po pracy śmigam tam i gdy tylko wejde w faze z warzywami to sobie dogodzę i placuszkami i ciastem. :-)

Opublikowano
benek kochana jestes z ta maka sojowa juz biegne do sklepu zakupic i do robienia gofrow bede pisac co i jak wyszlo mi!!!! :-?

Balbinko kochanie! tylko pamiętaj żeby to była mąka odtłuszczona, bo soja ma dużo tłuszczu

Opublikowano
Benek fajnie masz z takim dużym wyborem mąki. Też bym tak chciała....szkoda, że w marketach typu realu nawet takich nie ma :-? ale kukurydzianą w jakimś markecie dostałam ale mąkę nie skrobię.

Anulko kochanie! szukaj u siebie sklepu LEWIATAN to tam są takie różności i jeszcze w sklepach SIEĆ 34

Owocnych poszukiwań!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.