balbina38 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zuza, Sliweczko wstawcie przepis na klopsiki w zalewie plissssssssssss, co prawda klopsy wiem jak zrobic gorzej z zalewa ;) Cytuj
acha100 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 potwierdzam Feine speisestärke to mazeina a mazeina to skrobia kukurydziana ;) ktora poleca dukan Dziekuję Balbinko za potwierdzenie, nie ma to jak fachowa rada :) :) .Bożenko ja dopiero zaczynam przygotowywac te pyszności ze skrobii kukurydzianej, ale juz mi to odpowiada. Nawet mąż zajadał naleśniki jak zrobiłam, czyli rodzinka też skorzysta ze zdrowego jedzonka :) Cytuj
acha100 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 A może jednak cały przepis z klopsikami włącznie?? ;) Będę wdzięczna Cytuj
Śliweczka Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Dziewczynki ,wstawiłam przepis na klopsiki taki jak ja robię,może Zuza robi inaczej,nie wiem. Cytuj
juggin Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam wieczorkiem. No to poszalałam. W zwiazku z kłopotami z Wc, o ktorych truje cały dzień poszalalam strasznie ;) . po obiedzie ok 13.00 na ktory jadlam kotleciki wolowe popiłam je jogurtem naturalnym. nic to nie dało (przynajmniej tak myslalam), więc w drodze do domku wymyslilam ze zjem kiszoną kapuste z sokiem z niej co tez uczynilam. Zaszłam tez do apteki, bo przypomnialo mi sie, ze wiosna wywaliłam soj zestaw do lewatywy z zamiarem kupna nowego. w aptece zestawu nie było, ale była lewatywa jednorazowa, więc ja zakupiłam. W domku zjadłam kapustke ( ok. 200-300g), popilam jogurtem naturalnym :) i zabrałam sie za przygotowanie śledzi na sobotę ( po weselu śledzik w sam raz). No i oczywiscie takich matiaskow bez dodatkow tez popróbowałam :) . Znow jogurcik, woda i w końcu przyszedl czas na lewatywe. Ale zanim sie do niej zabrałam.. juz było po problemi. I tym sposobem od 28.15 z czestotliwościa co 20 min jestem w WC :) :) :-D . Oj jak nie urok to...s.....jak mówia kolokwialnie :-D . Cytuj
Śliweczka Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Ehehehe Juggin,ale masz wyobraźnie,namieszałaś tego żarcia...kurde,teraz do rana z kibelka nie wyjdziesz... ;) No ale jak by nie było ,problemów z zaparciem już nie masz!!! :) Cytuj
zuza125 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zuza, Sliweczko wstawcie przepis na klopsiki w zalewie plissssssssssss, co prawda klopsy wiem jak zrobic gorzej z zalewa ;) Zaraz wstawiam :) Cytuj
zuza125 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Śliweczko, zalewę robię identycznie tylko dodaję jeszcze słodzika w płynie ok. łyżkę. Klopsiki natomiast każdy robi po swojemu, każdy ma swój sposób na doprawienie mielonego,więc nie zamieszczam przepisu, bo będzie się dublował. POLECAM!! PYCHA!! Pozdrawiam i żegnam się na weekend z powodu wyjazdu. Mam nadzieję, że nie nagrzeszę za dużo ;) Cytuj
zuza125 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Aha i ja zalewam gorącą zalewą i zakręcam słoik, bo lubię ostre ;) i nie chcę żeby wyparowały :) Cytuj
balbina38 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Kochane a co myslicie o takich klopsikach tylko rybnych w zalewie? nie jestem super truper kucharka ale wydaje mi sie ze jak sa sledzie w occie............... ;) Cytuj
grazzia Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam wieczorkiem. No to poszalałam. W zwiazku z kłopotami z Wc, o ktorych truje cały dzień poszalalam strasznie ;) . po obiedzie ok 13.00 na ktory jadlam kotleciki wolowe popiłam je jogurtem naturalnym. nic to nie dało (przynajmniej tak myslalam), więc w drodze do domku wymyslilam ze zjem kiszoną kapuste z sokiem z niej co tez uczynilam. Zaszłam tez do apteki, bo przypomnialo mi sie, ze wiosna wywaliłam soj zestaw do lewatywy z zamiarem kupna nowego. w aptece zestawu nie było, ale była lewatywa jednorazowa, więc ja zakupiłam. W domku zjadłam kapustke ( ok. 200-300g), popilam jogurtem naturalnym :) i zabrałam sie za przygotowanie śledzi na sobotę ( po weselu śledzik w sam raz). No i oczywiscie takich matiaskow bez dodatkow tez popróbowałam :) . Znow jogurcik, woda i w końcu przyszedl czas na lewatywe. Ale zanim sie do niej zabrałam.. juz było po problemi. I tym sposobem od 28.15 z czestotliwościa co 20 min jestem w WC :) :) :-D . Oj jak nie urok to...s.....jak mówia kolokwialnie :-D . witam wieczorowa pora! Juggin nareszcie ruszylo to napewno i lzej sie czujesz bo mniej kg hehe wiem cos o tym bo jak mowisz jak nie urok to ...sr... i to prawda .u mnie tez najpierw angina pozniej dolaczyly sie zapalenia a teraz na dodatek biegunka juz nie wiem czy to przez ten antybiotyk czy cos zle robie w III fazie chociaz mysle ze nie Cytuj
balbina38 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Pozdrawiam i żegnam się na weekend z powodu wyjazdu. Mam nadzieję, że nie nagrzeszę za dużo ;) Trzymaj sie przez weekend dzielnie bo my tu czuwamy :) kochana niech pogoda sprzyja i wypoczywaj :) Cytuj
zuza125 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Kochane a co myslicie o takich klopsikach tylko rybnych w zalewie? nie jestem super truper kucharka ale wydaje mi sie ze jak sa sledzie w occie............... ;) Ja myślę, że rybne mogą być bardzo smaczne, Balbinko jak wypróbujesz to daj znać :) Cytuj
zuza125 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Trzymaj sie przez weekend dzielnie bo my tu czuwamy :) kochana niech pogoda sprzyja i wypoczywaj :) Bardzo dziękuję :) Spróbuję się nie poddać ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi