Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  Śliweczka napisał(a):
Hehehehe,no pewnie że fajnie by było! Moja waga pokazała dzisiaj 109,9 kg,czyli w podsumowaniu schudłam 30,1 kg!

Pięknie Śliweczko, Pięknie. Jest to wynik, który nawet trudno sobie wyobrazić. Mimo tego, że przecież miałaś te grzechy 'komunijne' i pokomunijne na sumieniu. Jesteś takim sztandarowym przykładem, że dieta działa. Ja schudłam razem prawie 13 kg a to już bardzo widać. Co dopiero 30. Tylko że ja kurdupelek jestem!!! :-D a ty jesteś wysoka. I nie wiem dklaczego, bo mój dziadek miał 204 cm wzrostu a wnuki ponoć po dziadkach zbierają geny.

Maragrete napisał(a):
U mnie w pracy też z politowaniem patrzono na mnie jak na biurko albo do szafki wkładałam to co przyniosłam ze soba do pojedzenia na cały dzień......a teraz patrza z podziwem bo te 12 kilogramów utraconych to juz widac.... :-D

To ja Maragrete miałam tak samo. Koleżanka, która biegała rano, jadła jakieś surówki piękności stale pytała, czy ja na pewno na diecie jestem jak wcinałam szynkę drobiową. Myslę, że troszkę przesadziłaś z tą babcią pomarszczoną, bo mimo wieku moja buzia nie jest bardziej pomarszczona niż była. Myslę, że białeczko swoje robi i wygładza.

Balbinko, cieszę się, że mogę z Wami zostać. Czasem tak mnie najdzie i wyłazi ze mnie filozof, na szczęście rzadko. Tak w ogóle z natury jestem straszna gaduła

Juggin. nie widzę u siebie tego nowego avatarka , o którym wszyscy mówią. A chciałabym go zobaczyć. Mam to zdjecie z Morzyczyna tylko, na którym wygladasz rewelacyjnie. A faceci faktycznie lubią szerokie bioderka.

Kiedy byłam bardzo młoda, kanonem obowiązującym w modzie była chudość Twiggy. Wtedy powzięłam awersje do tak chudych kobiet. Jak to moja babcia mówiła: 'jak przyjdzie duży wiatr to ją zlamie w najgrubszym miejscu'. Też jestem zdania, że kobieta 'musi mieć na czym usiąść i czym oddychać'. Oczywiście bez przesady.

A jeszcze wzgledem drożdżówki, ciasto drożdżowe wsadzamy do zimnego piekarnika, nastawiamy nizszą temperaturę niż temperatura pieczenia i jak już lekko wyrośnie zwiększamy temperaturkę. Ja zawsze tak robię. Jutro spróbuję ją upiec. Moje najstarsze dzieci wyjeżdżają nad może to zrobię synowej (też proteince) żeby miała co przekąsić.

Całuski z zachmurzonego Chociwla

Opublikowano

Juggin, Balbinko - rzeczywiście babcią jako taką jeszcze nie jestem, ale niektóre moje koleżanki- rówieśniczki to juz owszem są regularnymi babciami, ale za to jakie babcio-laski z nich, mała głowa ! :-D

Jeszcze póki co mam "4" z przodu ale....., ale sie tym w ogóle nie martwie,. życie po 40 a nawet po 50 jest piekne i tak trzymac ! :-D

Opublikowano
  Pola Połetek napisał(a):
Juggin. nie widzę u siebie tego nowego avatarka , o którym wszyscy mówią. A chciałabym go zobaczyć. Mam to zdjecie z Morzyczyna tylko, na którym wygladasz rewelacyjnie. A faceci faktycznie lubią szerokie bioderka.

Kiedy byłam bardzo młoda, kanonem obowiązującym w modzie była chudość Twiggy. Wtedy powzięłam awersje do tak chudych kobiet. Jak to moja babcia mówiła: 'jak przyjdzie duży wiatr to ją zlamie w najgrubszym miejscu'. Też jestem zdania, że kobieta 'musi mieć na czym usiąść i czym oddychać'. Oczywiście bez przesady.

A jeszcze wzgledem drożdżówki, ciasto drożdżowe wsadzamy do zimnego piekarnika, nastawiamy nizszą temperaturę niż temperatura pieczenia i jak już lekko wyrośnie zwiększamy temperaturkę. Ja zawsze tak robię. Jutro spróbuję ją upiec. Moje najstarsze dzieci wyjeżdżają nad może to zrobię synowej (też proteince) żeby miała co przekąsić.

Całuski z zachmurzonego Chociwla

Poluniu nowy avatarek tez jest z Morzyczyna, tylko wyraźniejszy. Ja tez tak mialam, ze jak Marudka zmienila zdjęcie to widziałam jej stare tylko :-D Luzik :-D

A za rade w sprawie drożdzoweczki stoktotne dzieki- tak to jest jak "spec" w temacie sie odezwie. ja jutro jade do mamy i tam zrobie drożdzówkę mojej bratowej i bratu, bo naokrągło jedzą ciasteczka otrebowe- mówią ze sa cudowne :-D Jak spróbują drożdzówki to dopiero będą zdziwieni jej smaczkiem. :-D

Opublikowano

Polu wiesz wlasnie tak zrobilam ze stopniowo podkrecam temp. i narazie rosnie zobaczymy jak w smaku :-D

Juggin zastanawialam sie ile dac tych drozdzy bo ja kupilam taka kostke 42g i tak wykolowalam ze w koncu dalam cala i juz w calym domu drozdzami wali........ :-D

Opublikowano
  balbina38 napisał(a):
Polu wiesz wlasnie tak zrobilam ze stopniowo podkrecam temp. i narazie rosnie zobaczymy jak w smaku :-D

Juggin zastanawialam sie ile dac tych drozdzy bo ja kupilam taka kostke 42g i tak wykolowalam ze w koncu dalam cala i juz w calym domu drozdzami wali........ :-D

I bedzie ok, bo Zuzia pisała, ze daje pół kostki standardowej 10 dkg, więc Twoja to mniej wiecej pół kostki. Przeczytaj co napisała Pola w sprawie nagrzewania piekarnika- bardzo fajna rada.

Opublikowano

Aleee upał ... ufff . Wycieczka z babacia kusiecielem mogła sie źle skończyć ale na szczęscie sie nie poddałam :-D wcinam serek a chodzi za mna pasta jajeczna ze szczypiorkiem chyba sie skuszę na wieczór :-D

Opublikowano

Czesc Dziewczyny,

Sliweczko gratulacje! To ty juz prawie na polmetku jestes kobieto. Ani sie obejrzymy jak nas wszystkie przescigniesz.

Juggin faktycznie laska z ciebie,fiu, fiu. J.Lo to sie przy tobie chowa.

A ja musze sie pochwalic, ze dzielnie znioslam dzisiaj wszelka pokuse. Od rana pieklam tony przeroznych ciasteczek na okoliczna impreze dobroczynna i nawet mi slinka nie pociekla, chociaz pachnialy wysmienicie. Nie sprobowalam ani okruszka. Degustowali za to inni i nawet chwalili.

A ja wsuwalam twarog z rzodkiewka. Jestem z siebie dumna:-)

Opublikowano

Witajcie Kochane!!!!

Widzę, że drożdżówki się pieką :-D Ja zaraz również uciekam do kuchni piec kolejną. Piekę co dwa dni w takiej małej keksówce. Jest pyszna, ale wiecie co??? Ostatnio dodałam dodatkowo do wszystkich składników jeszcze dwie łyżki mleka w proszku odtłuszczonego. Nie wiem, czy to była przyczyna, ale wyrosła mi jeszcze piękniej :-D

Pozdrawiam wszystkie NOWE Protalki, których jeszcze nie witałam i jeszcze jedno:

Wazystkim MARTUSIOM spóźnione, lecz bardzo szczere życzenia składam!!! Szybkich spadków i zdrowia przede wszystkim :-D

Pozdrawiam

Opublikowano
  kasias napisał(a):
Śliweczko -piekny wynik, az chce sie stosowac te diete jak patrzy sie na te wyniki, szoda ze ja nie potrafie pic tych magicznych herbatek ,poprostu mi nie smakuja

Dziękuję .Chudnie się i bez herbatek,ja nie piję herbatki od początku diety,a chudłam.Teraz piję herbatkę codziennie, pomaga mi kiedy mam zastoje,poprostu waga szybciej rusza w dół.

balbina38 napisał(a):
LOL Sliweczko juz niedlugo mnie dogonisz i przescigniesz :-D

oczywiscie ciesze sie kochana ze gubisz tluszczyk podporo wszystkich protalek

Hihihi,dogonię,dogonię,jak turbo doładowanie włączę!!!!  :-D Dziękuję.

Maragrete napisał(a):
HUrra! Gratulacje !

No to świetujemy razem z Toba te okrągłe te 30 kilosków ......co stawiasz dzisiaj Śliweczko ?

Dzisiaj stawiam colę light,bo ostatnio po moim winku Oliwia się skarżyła że waga skoczyła jej do góry  :D Zimna cola light dla wszystkich !!! Do koloru,do wyboru!!! Za następne 30 kilosów  :-D  post-7037-1248959754_thumb.jpgpost-7037-1248959803_thumb.jpg post-7037-1248959872_thumb.jpg

Pola Połetek napisał(a):
Pięknie Śliweczko, Pięknie. Jest to wynik, który nawet trudno sobie wyobrazić. Mimo tego, że przecież miałaś te grzechy 'komunijne' i pokomunijne na sumieniu. Jesteś takim sztandarowym przykładem, że dieta działa. Ja schudłam razem prawie 13 kg a to już bardzo widać. Co dopiero 30. Tylko że ja kurdupelek jestem!!! :-D a ty jesteś wysoka. I nie wiem dklaczego, bo mój dziadek miał 204 cm wzrostu a wnuki ponoć po dziadkach zbierają geny.

No nie wiem czy jestem wysoka,mam 168 cm ,to taki średni wzrost,więc z moimi 140 kg wyglądałam naprawdę strasznie.Jak tylko zrobię zdjęcia nowej siebie to wstawię na NK,w galerii klasowej,żebyście mogły zobaczyć mniejszą mnie  :D Dziękuję za miłe słowa.

Do-Do napisał(a):
Czesc Dziewczyny,

Sliweczko gratulacje! To ty juz prawie na polmetku jestes kobieto. Ani sie obejrzymy jak nas wszystkie przescigniesz.

A ja musze sie pochwalic, ze dzielnie znioslam dzisiaj wszelka pokuse. Od rana pieklam tony przeroznych ciasteczek na okoliczna impreze dobroczynna i nawet mi slinka nie pociekla, chociaz pachnialy wysmienicie. Nie sprobowalam ani okruszka. Degustowali za to inni i nawet chwalili.

A ja wsuwalam twarog z rzodkiewka. Jestem z siebie dumna:-)

Oj Do-Do,do półmetka jeszcze 5 kg! Ale mnie cieszy bardziej to, że do dwócyfrówki zostało mi tylko 9 kg z hakiem!!!!post-7037-1248960229_thumb.gif Dziękuję.

No pięknie dziewczyno,ja pewnie bym zjadła kilka ciasteczek  :grin: bo ja potwór ciasteczkowy jestem  :-D i uwielbiam ciasteczka  :-D Pewnie by mnie po nich mdliło,ale i tak bym zjadła  :oops: Też jestem z Ciebie dumna!!! Tak trzymaj!!!!

Opublikowano
  zuza125 napisał(a):
Witajcie Kochane!!!!

Widzę, że drożdżówki się pieką :-D Ja zaraz również uciekam do kuchni piec kolejną. Piekę co dwa dni w takiej małej keksówce. Jest pyszna, ale wiecie co??? Ostatnio dodałam dodatkowo do wszystkich składników jeszcze dwie łyżki mleka w proszku odtłuszczonego. Nie wiem, czy to była przyczyna, ale wyrosła mi jeszcze piękniej :-D

Pozdrawiam wszystkie NOWE Protalki, których jeszcze nie witałam i jeszcze jedno:

Wazystkim MARTUSIOM spóźnione, lecz bardzo szczere życzenia składam!!! Szybkich spadków i zdrowia przede wszystkim :-D

Pozdrawiam

Zuza mam pytanko, jak Ci sie udalo ustawić suwaczek na dziesiata częśc kg?? Bo u mnie ( w wersji angielskiej) mozna ustawić tylko całe kg :-D Jak chcę zrobić np 66,2 kg to nie pozwala mi pisac po przecinku...

Opublikowano
  juggin napisał(a):
Zuza mam pytanko, jak Ci sie udalo ustawić suwaczek na dziesiata częśc kg?? Bo u mnie ( w wersji angielskiej) mozna ustawić tylko całe kg :-D Jak chcę zrobić np 66,2 kg to nie pozwala mi pisac po przecinku...

Juggin,być może trzeba zamiast przecinka wstawić kropkę,ja tak mam na stronie ze swoim suwaczkiem.Spróbuj.

Opublikowano
  Śliweczka napisał(a):
Juggin,być może trzeba zamiast przecinka wstawić kropkę,ja tak mam na stronie ze swoim suwaczkiem.Spróbuj.

Ani kropka, ani przecinek, ani srednik nie dziala :-D A przydało by się motywowac opadającym ostatnim kg.

Opublikowano
  juggin napisał(a):
Ani kropka, ani przecinek, ani srednik nie dziala :-D A przydało by się motywowac opadającym ostatnim kg.

Sama próbowałam...Kliknęłam na Twój suwaczek,zrobiłam swój,ale za cholerę nie mogłam wpisać żadnej cyfry po przecinku  :-D Jak Zuza to zrobiła? Nie mam pojęcia!!! Musisz czekać na odpowiedź od Zuzy  :-D