Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co do Śliweczki to święte słowa, podświadomość czuwa. Oj Maragrete, toć jesień się zbliża, to i spadać liście będą, jeśli waga nie może :grin:

dopisane

ANULA witaj!!!

Benek - jak to napisała Balbinka i ty - ja mam czas............... :sad:

Opublikowano
Dziewczyny, ja dzisiaj wyrzuciłam (spakowałam do oddania) wszystkie za duże rzeczy. Jednak te ulubione odłożyłam do zwężenia. Po przeliczeniu wyszło, że do zwężenia mam 14 par spodni i 6 spódnic. Hm, czy aby na pewno nie jestem facetem? :sad::):grin:

W szafie pustki (w portfelu też) ale coś trzeba będzie kupić nowego. Już nie chcę chudnąć, bo biustu prawie brak. Ostatni raz ważyłam tyle ile teraz na studiach w 1976 roku. Doszło do tego, że będę nosić ciuszki po córce. Dziś waga taka jak w piątek, czyli 60.8.

Miłego dnia dzieweczki. :-):):D

Ja tez juz bym tak chciała, na razie zakładam ubrania, które "czekały" na mnie ze starych czasów jak byłam szczupła..... no i niektóre "stare" w których nareszcie wyglądam jak człowiek a nie na wdechu...

Ale jeszcze nowych nie kupuje

Nie wszyscy zauważaja te moje utracone kilogramy. Ale słuchałam ostatnio jakiej rozmowy z aktorem Cezarym Żakiem i on schudł około 30 kg i też denerwował sie że otoczenie nie zauważało jego wysiłków jak było o 10-12 kg mniej, dopiero około 17 kg zaczęli inni dostrzegac i to prawda. Wszystko wiec jeszcze przede mną.... :-D

Opublikowano

Babciu Magdo dziękuję, że wstawiłaś zdjęcie na stronę z przepisami :sad: , a o ten post, który jest się nie martw, mnie chodziło tylko o to, zebyśmy tam nie wpisywały postów, pytań itd

Kochana Grazzio i kochana Maragrete nie mogę tego ukrywać: obraziłam się. To ja latam od kilku dni i wstawiam zdjęcia i opisy na sronę z produktami dozwolonymi a Wy jej oczywiscie nie czytacie. Skandal po prostu :grin: . Jogurt grecki light i jego zdjęcie tam już jest

Ponawiam prośbę o robienie zdjęć i pisywanie, ale raczej produktów, których tam jeszcze nie ma. Jeśli bedziecie wiedziały jeszcze miejsce, gdzie mozna kupić jakis produkt, to ja dopisze.

Aha, w czasie pisania postu już sie odbraziłam i przepraszam, że nakrzyczałam :-)

Opublikowano
Kochane czy możecie mi odpowiedzieć na moj post? Pytałam o aspartam ?! Czy już nikt mnie tu nie zauważa?! :sad:

Jusiu, my sie nie zajmujemy aspartamem, tylko dieta protaL. Trudno, zeby każda z nas Ci odpowiadała, ze nic nie wie. Jesli chcesz się czegos dowiedzieć wygooglaj sobie hasło aspartam. Ja w kazdym bądź razie nie wiem na tyle dużo o aspartamie, zeby być ekspertem, więc nie mogę Ci pomóc

Opublikowano
Kochane czy możecie mi odpowiedzieć na moj post? Pytałam o aspartam ?! Czy już nikt mnie tu nie zauważa?! :sad:

Jusiu,kochanie,ja używałam słodzika na bazie aspartamu,ale staram się kupować raczej coś bez zawartości aspartamu.Naczytałam się o nimw internecie,ale z tego co wiem to nie udowodniono  że aspartam jest szkodliwy.Żadne badania tego nie potwierdzają.Sama na ten temat poczytaj w internecie.Możecie same sobie radzić w niektórych sprawach za pomocą internetu,a na forum nie wszystko wszyscy muszą wiedzieć...Troszkę samodzielności...Wpisujesz w google i wyskakuje Ci sporo stron,tam poczytaj,a dowiesz się więcej.

Opublikowano

Hallo,

witam Was serdecznie w poniedzialkowe popoludnie!

Wy tak o miesniu cyckowym: moj jeszcze nie spadl, ale to tez moze kwiestia czasu i wlasciwie nie moj najwiekszy problem. Wiekszy to taki, ze ja nieforemna jakas jestem. Mam szczuple rece, nogi tez, do tego dlugie do samej ziemi i na dole jeszcze zawiniete :sad: ale nie ma sie czym chwalic, bo miedzy tymi pierwszymi a drugimi mam wiekie kolo ratunkowe! Wystajacy brzuch (zwlaszcza jak siedze) i tzw. "boczki". Przy czym u mnie trafniejszym okresleniem byloby boczyska. Jak kupuje jeansy biodrowki to wchodze bez problemu w rozm.29/35, a jak takie do pasa to moj brzuch ledwie miesci sie w 31/35.

Czy ktoras z Was miala ten sam problem? Jka myslicie, spuszcze troche "powietrza" z tej detki okolopasowej na naszej dietce? Bo cwiczenia nie bardzo pomagaja, swojego czasu zaczelam nawet a6w ale plery i kregoslup mi wysiadaly i sobie odpuscilam.

A moze ktos ma inny pomysl?

A teraz uciekam, bo znalazlam wolna chwilke i postaram sie nadrobic zaleglowsci, bo naprodukowalyscie jak szalone!

Cmok!

Opublikowano

Witam ponownie drogie protalinki!

ja od dzis na nowo zaczynam .Bylo pare zakrapianych imprezek i zrezygnowalam z samych białek, bo po co sie starac skoro piwo i tak zrobi swoje.Ale dzis zaopatrzona w produkty 0%%%% jestem gotowa do walki!

Nadrobilam zaleglosci w forum i widze ze pytacie o Kamyle, u niej OK, widzialam sie z nia w sobote,czestowalam ją rogalikami z ciasta kruchego( ale ze mnie złosliwa jędza :sad: ), odmowila :grin:

Opublikowano
Przepraszam że zawracałam Wam głowe!!!

Jusiu,nie zawracałaś nam głowy,nie gniewaj się,ale nie zawsze możemy na wszystko znać odpowiedzi,a jeśli któraś z nas nie zna odpowiedzi na zadane pytanie to się woli nie wypowiadać,dlatego nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie.Poprostu ja gdybym nie uzyskała odpowiedzi to starałabym się sama poszperać w necie,dlatego powiedziałam że najlepiej poszukać samemu.Czasem tak jest że nie znamy odpowiedzi,a dziewczyny pisząc swoje posty zapominają że ktoś o coś pytał.Nie należy się obrażać,bo po co.Jesteśmy jedną wielką rodziną protalową i jak w każdej rodzinie czasem coś zgrzyta,u nas też.Już się nie gniewaj...post-7037-1251741456_thumb.gif

Opublikowano
Jusiu,nie zawracałaś nam głowy,nie gniewaj się,ale nie zawsze możemy na wszystko znać odpowiedzi,a jeśli któraś z nas nie zna odpowiedzi na zadane pytanie to się woli nie wypowiadać,dlatego nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie.Poprostu ja gdybym nie uzyskała odpowiedzi to starałabym się sama poszperać w necie,dlatego powiedziałam że najlepiej poszukać samemu.Czasem tak jest że nie znamy odpowiedzi,a dziewczyny pisząc swoje posty zapominają że ktoś o coś pytał.Nie należy się obrażać,bo po co.Jesteśmy jedną wielką rodziną protalową i jak w każdej rodzinie czasem coś zgrzyta,u nas też.Już się nie gniewaj...post-7037-1251741456_thumb.gif

Przepraszam, to moja wina. To napiecie przedmiesiączkowe,he he... Zawsze tak mam a potem przychodzi @ i ogromny apetyt zwłaszcza na słodkie. Takze bedą odchodzić musy czekoladowe, mniam......Pozdrawiam i przepraszam za humorek. :sad:

Opublikowano
Poluniu chcialam zapytac bo dreczy mnie jedna mysl

chcialbym schudnac do wagi 85 kg.wiec brakuje mi

jeszcze 7kg.i zastanawiam sie moze juz jak uzyskam

90kg.to przejsc do 3 fazy utrwalania i w niej pomalutku

schodzic do 85kg.? jesli w tej fazie sie chudnie,ale wolniej

to ja nawet bym wolala bo musze przyznac,ze za zadne skarby

swiata nie chce i boje sie" zwisow" wiec nie chce przesadzic.

A co do zawartosci szafy to ja mam tylko jedna pare spodni

a cala reszte stanowia spodnice bo oprostu je wole :-)

Martusiu, trudno mi cokolwiek radzić bo każda z nas jest inna i inaczej reaguje. A jesli sie okaże, że nie chudniesz? Ja bym dobiła do tych 85 a potem starała się to utrzymać, a jak jeszcze trochę schudniesz to dobrze. tak naprawdę, to aż tak mi skóra nie wisi, tylko biust mi sflaczał, ale mną się nie ma co przejmować bo i tak mnie to czekało, wszak zbliżam się do 60-tki, a ty młoda kobitka jesteś :sad:. Ale oczywiście zrobisz jak zechcesz.

Ja tez juz bym tak chciała, na razie zakładam ubrania, które "czekały" na mnie ze starych czasów jak byłam szczupła..... no i niektóre "stare" w których nareszcie wyglądam jak człowiek a nie na wdechu...

Ale jeszcze nowych nie kupuje

Nie wszyscy zauważaja te moje utracone kilogramy. Ale słuchałam ostatnio jakiej rozmowy z aktorem Cezarym Żakiem i on schudł około 30 kg i też denerwował sie że otoczenie nie zauważało jego wysiłków jak było o 10-12 kg mniej, dopiero około 17 kg zaczęli inni dostrzegac i to prawda. Wszystko wiec jeszcze przede mną.... :D

Wiesz Margarete, to wszystko zależy z jakiej wagi starujesz, im większa waga tym mniej widać. Moje 13 kilo to 1/6 mojej wcześniejszej wagi. I ten ubytek naprawdę widać :grin:.

Opublikowano
Dziekuje za powitanie. Narazie daje rade ale człowiek to głupi jest jak nie byłam na diecie to moglam całymi dniami nic nie jeść a dzis jak weszłam do sklepu to na wszystko miałam ochote i ciagle bym coś jadła. No cóż świadomość bycia na diecie. A jak soebie radzicie z brakiem owoców?? czytałam, że pieczecie jakiś chlebek, mozna tak?? podecie mi przepis i na ten sernik :sad: narazie zapału mi nie brakuje i mam nadzieje ze nie zabraknie:P

Tryolciu, podam Ci przepis na sernik, gdy mnie zawiadomisz, ze skończyłaś I Fazę. A jeśli kupisz ser na sernik firmy Jana(zdjęcie i opis na wątku z produktami dozwolonymi) to bedziesz miała przepis oczywiscie jak zapomnisz o maśle i in. tłuszczu, a cukier zastąpisz słodzikiem Poczekaj cierpliwie i grzecznie przetrwaj Uderzeniówkę :grin:

Opublikowano
Muszko, nie znam tego serka Turka, ale jesli nie masz innego, spróbuj z nim, ale musi miec konsystencję śmietany, zeby nie był ziarnisty, bo ja nie wiem jak by smakował. Ja zawsze robiłam ze swiezymi drożdzami, ale mam nadzieje, że z suchymi też wyjdzie. Mnie ten chlebek zawsze wychodzi i rośnie, ale dziewczyny narzekaja, wiec być moze trzeba zachować wszystkie moje składniki. Jeszcze jedno, on się bardzo przykleja do formy, więc jesli nie masz silikonowej(mała keksówka)-użyj papieru do pieczenia, z którego i tak bedziesz musiała skrobać :sad: Powodzenia i smacznego :grin:

Bożenko - ja jeszcze raz podziękować Ci muszę!! Chlebek wyszedł przepyszny, i juztro wszamam ze 2 kromeczki z serkiem mniam. :-)

A Wszystkie Protalki żegnam wieczorowo - dobrej nocki i miłych senków!!!!