Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SZukam tej mazeiny i znaleść nie mogę, czy któras z Was dostała ją w jakimś sklepie??

Okazuje sie też - że to jest maizena nie mazeina :/ nie wiem - albo ja źle czytam albo co ??

W końcu kupiłam dziś mąkę kukurydzianą - ale wolałabym chyba jej nie stosować.

Ech sama nie wiem ...

A od jutra II faza - już nie mogę doczekać się gotowanego kalafiora, a dzis zrobilam ser "ŻÓŁTY" - pychotka!!! polecam wszystkim.

pozdrawiam

Opublikowano
SZukam tej mazeiny i znaleść nie mogę, czy któras z Was dostała ją w jakimś sklepie??

Okazuje sie też - że to jest maizena nie mazeina :/ nie wiem - albo ja źle czytam albo co ??

W końcu kupiłam dziś mąkę kukurydzianą - ale wolałabym chyba jej nie stosować.

Ech sama nie wiem ...

A od jutra II faza - już nie mogę doczekać się gotowanego kalafiora, a dzis zrobilam ser "ŻÓŁTY" - pychotka!!! polecam wszystkim.

pozdrawiam

Ja wiem ze mazeina ale moze ty masz jakas pomylke w druku :sad:

wiem ze dziewczyny dosyc tanio zamawialy przez internet a napewno Pola , jak sie pokaze to musisz sie jej zapytac w ktorym sklepie internetowym zamawia :grin:

Opublikowano
Ja wiem ze mazeina ale moze ty masz jakas pomylke w druku :-)

wiem ze dziewczyny dosyc tanio zamawialy przez internet a napewno Pola , jak sie pokaze to musisz sie jej zapytac w ktorym sklepie internetowym zamawia :D

Bo w książce jest mazeina, ale jak szperałam w necie to się okazało, że w większości serwisów jets to maizena - nie ważne - ważne, że o to samo chodzi.

Dzieki za info - zapytam Poli- chętnie bym spróbowała - a jak się nie uda kupic - to i mąki będę używała. :grin: dobrej nocki balbinko i RESZTO cała :sad:

Opublikowano

Witam Dziewczyny :grin:

Babciu Magdo, bardzo Ci dziekuje za podanie namiaru na sól niskosodową, bo szukałam już i mi sie nie udało znaleźć. Jeśli chodzi o skrobię kukurydzianą macie link do sklepu internetowego w wątku z produktami dozwolonymi. Pozdrawiam :sad:

Opublikowano
Witam Dziewczyny :-)

Babciu Magdo, bardzo Ci dziekuje za podanie namiaru na sól niskosodową, bo szukałam już i mi sie nie udało znaleźć. Jeśli chodzi o skrobię kukurydzianą macie link do sklepu internetowego w wątku z produktami dozwolonymi. Pozdrawiam :sad:

Bożenka jak zwykle z pomocą goni - dzięki :grin: Chyba Twoja dłuzniczką będę hihihi

Dobrej nocki jeszcze raz <papapa>

Opublikowano
Bo w książce jest mazeina, ale jak szperałam w necie to się okazało, że w większości serwisów jets to maizena - nie ważne - ważne, że o to samo chodzi.

Dzieki za info - zapytam Poli- chętnie bym spróbowała - a jak się nie uda kupic - to i mąki będę używała. :grin: dobrej nocki balbinko i RESZTO cała :sad:

Pod nazwa skrobia kukurydziana jest do kupienia w sklepach ze zdrowa zywnoscia lub dla sportowców. koszt ok. 5 zł za 350 g. W Szczecinie w kazdym sklepie z ekologicznym jedzeniem jest bez problemu. Wyglada jak maka ziemniaczana, smaku zupelnie neutralna bez charakterystycznej dla maki kukurydzianej goryczki i koloru. Na poczatku diety kupowalam regularnie, teraz korzystam jedynie z maki, gdyz w przekładach Dukana do końca nie stwierdzono czy chodzi mu o nasza polska make kukurydziana czy o skrobie ( czyli maizene), a sadze ze w ilosci 2 łyzek na dzien nie ma to wiekszego znaczenia. ja jadlam nalesniki na mące i chudlam ( oczywiscie naleśniczki jako super nagrode raz na jakis czas).

Opublikowano

i ja sie pozegnam papa protalki, chudnijcie i snijcie o spadku wagowym :sad: :grin: :-) :D :-D :) :grin: :grin: :-D :-D :roll: :lol: :D :D :grin: :grin:

Opublikowano

Witam Protalinki z rana :sad: ,kurcze jeszcze ciemna nocka,jesień się zaczyna.

Juggin super avatarek,laska że ho ho.

Dobrze,że dzisiaj białeczka,waga spadnie.W sobotę rano wyjeżdżam na dwa dni,mamy spotkanie z przyjaciółmi ze studiów :grin: .Trochę męczące bo 8 godzin w jedną stronę a na drugi dzień powrót ,ale i tak bardzo się cieszę :-) .Życzę miłego dnia

Opublikowano

Dzień dobry Mallinko, witajcie dziewczynki!!! :grin:

Normalnie rano przeżyłam szok!!! Jest mnie tyle mniej co na

suwaczku - czyli od wczoraj zeszedł cały 1kg :-) Dziwię się

tym bardziej, bo wcale nie miałam białkowego dnia, było

i leczo.. mnóstwo papryki i kilka niedozwolonych rzeczy!!!

Ale dzisiaj mam zamiar utrzymać pięknie dzień białkowy, może

jeszcze co pójdzie w dół.. Tylko niestety zrobiłam wczoraj

drożdżówkę naszej ZUZI!! Szkoda, że tam otręby są.. :D bo nie

można za dużo zjeść. Ale pięknie mi urosła - choć cały jej spód

został w foremce.. :) Ale wyskrobałam go i zjadłam - takiej

chrupiącej skórki to ja daaaawno nie jadłam - bo nawet w chlebku

tak mi nie wychodzi. Może spróbuję te drożdze dodać też do chlebka

jednak - zobaczymy co z tego wyrośnie :grin: Właśnie kończę wcinać

jeden kawałek - recztę wrzuciłam do zamrażalnika - bo by mi się

ten białkowy dzień przez drożdzówkę nie udał :grin:

Co do mąki/skrobi - to udało mi się w końcu zamówić też tą drugą

w sklepie ze zdrową żywnością. Muszę spróbować z niej biszkopt

zrobić. I porównam smaki - bo z mąki kukurydzianej nie bardzo mi

smakował - zobaczymy jaki będzie ze skrobi.

KasiuS niestety na hali nie udało mi się kupić tej maizeny :-D Ta pani

powiedziała, że ona specjalnie nie zamawia, ale ma od czasu do czasu.

Tylko, że ostatni raz miała jak ja się pytałam pół roku temu.. Ale będę

tam dalej próbować - jak zużyję ten zapas co mam (po opakowaniu

mąki i srobi)..

Miłego dnia :sad:

Opublikowano

Witam dziewczynki.

U mnie waga cos chyba szwankuje bo raz jest 1.5 kg mniej a stanęłam drugi raz i jest 2,5 kg. Troche to nierealne. Jutro kupie nowa wagę.

Ja dzś trzeci dzień na proteinkach. Juz nie moge się doczekac piątego dnia.

Opublikowano

Witam i melduje sie na kawce.

Marudko- gratulacje, jak widzisz małymi kroczkami do celu :grin:

Olu- widzisz działa, tylko trzymaj sie planu a zapewne 5-go dnia usmiechniesz sie szeroko :-)

Pogoda okropna, szaro i pada a dodatkowo juz wszyscy wczasowicze wrócili do miasta i korki w Szczecinie niemiłosierne. A było tak cudownie..droga do pracy zajmowała mi 10-12 min samochodem, a dzis jechałam juz 20 min. Ale cóż.. taki czas jesienny nadchodzi.

Dzis białeczka wiec cycki kurzece już w słuzbowej lodowce czekaja. Wczoraj robilam protalowa pizze, to w ramach dzialania zapobiegawczego na weekend- zjdłam wczoraj protalową to nie będzie mnie w weekend cywilna kusić.Pyszna była, zreszta ona zawsze jest cudownie pyszna.

Waga oscyluje w granicach 65 kg rano, tak wiec czas zacząc na nia uwazać, bo niestety zwyżka czai sie w powietrzu. :D Tak jak pisalam wcześniej- waga nie da sie oszukac i wcześniej czy później ukara za grzechy. Dziewczyny grzeszyc nie wolno. Na week chyba upiekę jakieś protalowe ciasto- bo łazi za mna coś słodkiego.

A teraz do pracy- pogoda za oknem niestety nie pomaga w skupieniu sie, ziewam cały czas i chyba tak juz pozostanie. :sad:

Miłego dnia.

Opublikowano

Witam wszystkich z rana.

Niestety pogoda na Kujawach też nie za ciekawa pochmurno choć ciepło. Wczoraj trochę popadało i się poburzyło a w nocy był spokój.

Juggin widzę nowy Avatarek - zmiana image - pięknie.

U mnie waga dziś bez zmian a jeśli chodzi o obiadek to znów nie wiem. Zafunduję sobie albo cycki kurzęce albo wątróbkę. A na weekend planuję torcika dla swojej małej na urodzinki to nie obejdzie się żebym nie zjadła.

Miłego dnia dla wszystkich życzę. Pa