Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Delfina88 nie zauważyłam, żeby mi te produkty szkodziły: cały czas je jem tzn. pomidory, kurczak i rzodkiewkę i nic się nie dzieje. Pewnie, że miałam zastoje nawet miesiąc czasu jeden a drugi trwał chyba 3 tygodnie ale nie sadzę, że to akurat od tych produktów także tym też się nie przejmuję. Pozdrawiam.

To dobrze, że źle na Ciebie nie działają :)

Szczerze wam powiem, że jest tyle różnych diet i każda mówi co innego, że można zwariować.

Kiedyś spotkałam w pociągu dietetyczkę, która stosowała dietę tłuszczową. Z 2 godziny gadałyśmy na ten temat i od razu wiedziałam, że nigdy nie pójdę na taką dietę.

Ogólnie opierała się ona na jedzeniu dziennie masy jajek, jedzeniu tłustych mięs i piciu wysoko tłuszczowych produktów, dodawaniu do wszystkiego tłuszczu. Uważała ona, że nie powinno się jeść często tylko 2-3 posiłki pożądne. Nie polecała ani warzyw ani owoców.

Przez cała drogę patrzyłam na nią jakby była z kosmosu i wiedziałam, że coś mi tu nie pasuje. Poszukałam po tym troche o tej diecie i znalazłam, że jest to dieta oparta na diecie jakiegoś Atkinsa, czy jakoś tak. Z tego co wiem to było nawet kilka ofiar śmiertelnych stosowania tej diety.

Opublikowano
Przez cała drogę patrzyłam na nią jakby była z kosmosu i wiedziałam, że coś mi tu nie pasuje. Poszukałam po tym troche o tej diecie i znalazłam, że jest to dieta oparta na diecie jakiegoś Atkinsa, czy jakoś tak. Z tego co wiem to było nawet kilka ofiar śmiertelnych stosowania tej diety.

U mnie w firmie kierownik jest na tej diecie. Też za bardzo nie wiem

na czym ona polega - ale na KAŻDEJ!!! dosłownie imprezie zakładowej

wszystkim się dookoła chwali jjak zjada samo masło - jakby gryzł kromkę

chleba.. post-13995-1252407108_thumb.gif

Opublikowano
U mnie w firmie kierownik jest na tej diecie. Też za bardzo nie wiem

na czym ona polega - ale na KAŻDEJ!!! dosłownie imprezie zakładowej

wszystkim się dookoła chwali jjak zjada samo masło - jakby gryzł kromkę

chleba.. post-13995-1252407108_thumb.gif

To samo mi ona opowiadała, albo jak wypija taką śmietanke 36%. Okropieństwo!

Opublikowano

Też słyszałam o tej diecie...i podobno ona służy....ale wydaje mi się, że w ten sposób można zniszczyć sobie wątrobę.....i jak to się do cholesterolu? Ja już wolę swoje białeczka zamiast tłuszczy he he he.

Opublikowano

Niewiem czy jest ona zdrowa, ale ja bym się bała jeść taką ilość tłuszczy, a zwłaszcza chorób. Dietetyczka która mi o niej opowiadała prowadzi wczasy odchudzające, wydaje gazete i jeździ na różne zjazdy lekarzy i dietetyków. Więc z tej strony wydawało by się to bezpieczne. Chudnięcie na tej diecie jest na pewno, ale niewiem co po kilku latach z naszymi narządami stosowania tej diety.

Opublikowano

Marudko moj szef tez jest na tej diecie hehehe :) codziennie o 11 zjada 3 delicje a potem idzie myc zeby heheheh byly wojskowy, spoko facet, na wigilie przyniosl jakies pasztety co zona upiekla a naszych salatek nawet nie tknal,ale szczuply jest :roll:

Opublikowano
Dokładnie Anukla :roll:

Przy tych naszych badaniach krwi teraz wyszedł mu

za duży cholesterol. Ja dopiero jutro mam wyniki - to

się dowiem.. :)

To daj znać co i jak, ja dopiero za tydzień się wybieram.

Opublikowano

Witam dziewuszki!!

Po wczorajszym dniu warzywnym odnotowałam dziś 0,4 kg spadku:) A dziś gołąbki aż mi juz slinka leci a kapusta jeszcez twarda. :)

Musze suwaczek przesunąć, wczoraj tego nie zrobiłam i dobrze bo dzis musiałabym to robić 2 raz :roll:

Opublikowano
Witam dziewuszki!!

Po wczorajszym dniu warzywnym odnotowałam dziś 0,4 kg spadku:) A dziś gołąbki aż mi juz slinka leci a kapusta jeszcez twarda. :roll:

Musze suwaczek przesunąć, wczoraj tego nie zrobiłam i dobrze bo dzis musiałabym to robić 2 raz :-D

Tryolciu - idziesz jak burza, ja jutro zaczynam 3 dni z warzywami - moze tez waga poleci :) ja juz zapomniałam jak suwaczek sie przesuwa buuuuuu <beczy>

Opublikowano

Ja też robiłam wcześniej wyniki i wyszły mi super - aż się lakarka zakładowa dziwiła (ale nie mówiłam nic o diecie), w każdym bądź razie na mnie działała normalnie chociaż przez dietą też miałam wyniki w normie.

A Ola faktycznie coś z tej "Agaty" ma w sobie.

Opublikowano

Powiem Wam, że zrobiłam test Dukana - wyszło mi że na uderzeniowce 4 dniowej (bo wg Niego powinnam mieć 4 dni) - powinnam zrzucic 1,85kg, później 75 dni na naprzemiennej - 8,93kg - do 65,2kg to moja optymalana waga do utrzymania. III faza - 108 dni do marca. Hmmmm... ciekawe czy się sprawdzi...

Czy któraś z Was robiła ten test ?? Co prawda jest po francusku - ale chyba dobrze wszytsko zrobiłam - bo jak na razie by sie zgadzało u mnie wszystko, jak tak przeliczyc to matematycznie to powinnam ok 150dkg chudnać dziennie :) a mam 16 dzień diety - i 2,5kg za soba....a wg testu powinnam mieć za sobą 2,40kg - więc chyba dobrze...

Ale nie ma co wierzyc w matematykę - najlepiej wsłuchac się w organizm...