kartofelka Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Kartofelko - własnie chciałam Cię zapytać... bo Ty masz chyba taką magiczną wagę co to tłuszcz i mięsnie pokazuje :) ... jak tam Twoje obserwacje stosunku tych dwóch rodzajów tkanek w Twoim ciele po jakimś czasie ćwiczeń na siłowni juz...? :mrgreen: Nutko, podobno te wagi to jest jakiś pic na wodę. Trudno mi powiedzieć czy to prawda. Z pewnością nie są bardzo dokładne, bo jednego dnia mam 28% słoniny, drugiego 29% (na początku było to 31-32%). Poziom tkanki bardziej pożądanej - mięśniowej wzrósł z 52% do 54-55% ;) Cytuj
ola81 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam dziewczynki z ranka przy kawce. Cytuj
Maruda Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Cześć dziewczynki!! Bożenka - ja też mam problemy.. W ogóle nie chce mi komp wejść na strony 'smacznego' rano. Szlak mnie trafia, bo tyle bym chciała Wam napisać.. Ale potem w końcu zapomina się co miało się na myśli.. Już myślałam, że w pracy też mi blokadę jakąś założyli, ale jak Ty też tak masz - to chyba wina leży po stronie naszych dietetycznych stron!! Bo inne rzeczy normalnie się ładują i działają bez zarzutu!! Dzisiaj, po 4 dniach niby uderzeniówki zważyłam się pierwszy raz - i mam 1,5 kg mniej Nutko - już Ci tłumaczę jak to u mnie z tą dietą.. Jakby nie było to jest to moja 3 uderzeniówka. Taką mam słabą wolę. Druga była po urlopie, na którym przybrałam też 3 kg, udało mi się je zrzucić.. Potem waga stała i stała.. To zrobiłam to udawane utrwalanie. Doszłam do końca - a tu na plusie znowu 3kg. A że tak średnio jestem zadowolona ze swojego wyglądu - to zaczynam wszystko od nowa!! 5 kg do stracenia na suwaczku z nowymi siłami - myślę, że jest realne!! Więc te ostatnie 4 dni tak uczciwie same białeczka. ZNOWU MI SIĘ UDAJE!! Teraz będę się ważyć codziennie - bo niedzieli! Jeśli waga będzie spadać choć o gram - to pociągnę białeczka. A jeśli do niedzieli w jakiś dzień zastopuje.. To w ten dzień zacznę warzywka. Ale uderzeniówka najdłużej do niedzeli. Już szukam jakiegoś fajnego przepisu na surówkę Anulko, 100krotko - ja tak moje zamąż pójście planuję na 13 marca. Ale cicho sza!! - bo nie chcę zapeszać.. Jeszcze nic nie mamy zamówione.. To niestety wypada wielki post. Ale uznałama, że jeszcze przed urodzinami muszę się sprężyć, żeby na zapowiedziach napisali mi rok mniej Tak sobie wymyśliłam i już - i tym sposobem wybrałam datę urodzin mojego lubego - akurat wypadają w sobotę No i nie zapomni nigdy o rocznicy.. chyba!! Tylko, że już się boję - tu rocznica.. a on mi będzie z kolegami świętował urodziny swoje.. Już mi się to nie podoba.. Jakoś trzeba będzie to wszystko pogodzić.. Margarete remontu już mam powyżej dziurek w nosie. Nie da się w domu chodzić w samych skarpetka bo ciagle czuje się śmieci pod nogami. A prawda taka, że zamiatam i myję tą podłogę już prawie codzinnie.. I ciągle jakieś śmieci!! We wtorek miałam wymianę okien.. Super, że to trwa tylko jeden dzień. Ale tynku to ja się długo jeszcze nie pozbędę chyba. No i moje piękne tapety mi troszkę potargali i tym tynkiem pochlapali. To wszystko będzie za firanką.. Ale moja śwadomość tych defektów pozostaje.. No nic - najważniejsze, że MAMY CIEPLUSIO w mieszkanku!! Miłego dzionka - oj jak pięknie jak waga leci w dół!! Nie spodziewała się aż takiego efektu, bo już przecież tak normalnie normalnie ne jem od dłuższego czasu. Wiec aż taka uderzeniowa ta uderzeniówka nie jest niby.. A tu proszę! No i zaczęły się problemy z wc.. Nutko kochana powiedz mi jeszcze - bo już sama nie wiem.. Słyszałam taką opinię, że te preparaty wspomagające wypróżnianie.. mogą rozleniwić nasze jelita.. Czy np te herbatki czy colon c mogłabym bez obaw brać.. Czy to też tylko przez jakiś określony czas jak już!! Cytuj
Maruda Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Jeszcze dzisiaj niby obiad u teściowej. Ale powiedziałam jej DRUKOWANYMI LITERAMI że ja na diecie i że jeść u niej nie będę!! Że nawet sałatki ma dla mnie nie robić!! ;) No ale juz nie będę taką jędzą i przyjdę do niej. Ale najpierw sobie przygotuję kuraczka w domciu i z własnym ekwipunkie do niej uderzę :) Wczoraj porobiłam sobie roladki kurczakowe. Wezmę przysmarzę największą i będzie. Bo niestety moja tesciowa dobrze gotuje, naprawde <załamka> Więc muszę się zapchać żeby mnie nie korciło.. :mrgreen: Cytuj
Magda :) Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam Dziewczęta;)! Już drugi raz rano mam duże kłopoty z wejściem na forum. Sądząc po pustkach nie tylko ja :) ;) No ja już kilka dni mam kłopoty z samym przeglądaniem. O dziwo dzisiaj działa jak należy. Marudko, gratuluję spadku kilogramów. Oby tak dalej.Niewiele zostało :mrgreen: Cytuj
Bozena66 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Marudko, nie dosyć, że chcesz wyjść za mąż 13-tego(ja 13 września), to w dodatku w moje imieniny :) Powodzenia kochana i życzę Ci, żeby ta 13-tka sprawiła, wiele szczęścia w twoim życiu, przynajmniej tyle ile sprawiła w moim, bo ja uważam swoje małżeństwo za bardzo udane, czego Tobie też życzę :mrgreen: Pozdrawiam i życzę powodzenia z dietą ;) Cytuj
Anula1978 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam Was kochani czwartkowo. Trochę sobie poczytałam - dziś dałam radę szybciej bo nie miałam takich zaległości hi hi hi . Marudko gratuluję, że już zrobiliście ten krok i ustaliliście datę ślubu. Trochę gorzej, że to akurat czas postu....bo ślub bez tańcy....ale co tam raz się żyje. Juggin cieszę się, że waga ślicznie Ci się utrzymuje i gratuluję IV fazy. Tym co waga pospadała również gratuluję. U nie też ciut w dół po białkowej środzie i jeszcze założyłam sobie dzisiaj białkowy czwartek (2 dzień tylko dlatego, żeby uzyskać jeszcze większy spadek i zupełny powrót do wagi z suwaczka). Dziś mi waga pokazała 58,4. Już nie liczę na spadki bo to jednak utrwalanie ale z brzucha by się przydało a do ćwiczeń to ja jestem NYGUS i jakoś nie mogę się zmobilizować i zabrać do ćwiczeń. Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Cytuj
kartofelka Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Ja też nie mogę wejść na forum rano. Jakiś błąd wyskakuje i informacja, że serwer może być przeciążony i żeby sprubowac później :/ Cytuj
Anula1978 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Ja też nie mogę wejść na forum rano. Jakiś błąd wyskakuje i informacja, że serwer może być przeciążony i żeby sprubowac później :/ Ja tak miałam wczoraj a dziś jakoś się udało bez żadnego komunikatu. Cytuj
Maruda Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Ja tak z całkiem innej beczki.. Macie już jakieś plany na Sylwestra?? Bo właściwie chciałam się Was zapytać, może któraś ma namiar na jakieś fajne miejsce, gdzieś gdzie można pojeździć na nartach i pobawić się?? Nagle się moi znajomi obudzili, że może by na Sylwka gdzieś jechać.. Tyle, że chyba już wszystko zajęte.. :) A ja mimo chronicznego braku kasy - pojechałabym mimo wszystko - chociaż raz w tym roku - więc mógłby być sylwester.. Zastanawiam się gółwnie nad Zwardoniem.. Bo tam wydaje mi się mało ludzi będzie (choć na razie wszystko zajęte).. No i będzie paru uczących się..A tam ja też się uczyłam i się nauczyłam - więc chyba jest ok. Może coś poradzicie.. Cytuj
Maragrete Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Witam wszystkich ! Ja nie mam żadnych problemów z wejściem na forum ani rano ani wieczorem, ale moje rano to jest około godziny 9... Marudko - gratulacje z powodu spadku wagi i ustalenia terminu. jak juz termin jest to wydje sie że to zdarzenie nabiera bardziej realnych kształtów... :mrgreen: Powodzenia ! Nutko, Kartofelko - ja nie bardzo wierze w skuteczny pomiar ile % tłuszczu a ile mięśni za pomocą wagi..... :) Moze jestem niedowiarek, ale widziałam kiedyś w telewizji w jakimś programie o odchudzaniu takie urządzenie które mierzy grubość tkanki tłuszczowej na brzuchu i do tego jak sie poda wage, wzrost, wiek, pleć, typ budowy etc. to dopiero wtedy podaje przeliczenie % tłuszczu i mięśni. To wyglądało bardziej wiarygodnie... Cytuj
Maragrete Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Aha ! zapomniałam dodac ze waga u mnie bez zmian ale wrócił problem z Wc więc moze tu jest pies pogrzebany, tym bardziej ze jestem na białkach wiec spadek powinien byc a tu kicha... Cytuj
kartofelka Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Nutko, Kartofelko - ja nie bardzo wierze w skuteczny pomiar ile % tłuszczu a ile mięśni za pomocą wagi..... :) Moze jestem niedowiarek, ale widziałam kiedyś w telewizji w jakimś programie o odchudzaniu takie urządzenie które mierzy grubość tkanki tłuszczowej na brzuchu i do tego jak sie poda wage, wzrost, wiek, pleć, typ budowy etc. to dopiero wtedy podaje przeliczenie % tłuszczu i mięśni. To wyglądało bardziej wiarygodnie... W mojej wadze podaje się wiek, wzrost i płeć i na podstawie wagi i tych danych są ustalane inne pomiary... dodatkowo jest adnotacja, że u osób z rozrusznikami serca parametry będą zniekształcone... nie istotne jak jest, ważne, że waga pokazuje co raz mniej kg :mrgreen: Cytuj
Anula1978 Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Dziewczyny i chłopaki!!! Mam prośbę do Was: co serwujecie na Wigilię? Oczywiście dania nieprotalowe dla rodzinki - choć protalowe też mogą być. Poproszę przepisy na PW. Ja robię rybę po grecku, po żydowsku, smażone filety, może po japońsku, sałatka śledziowa, śledzie w śmietanie i w oleju. A jakie inne potrawy zrobić? Doradźcie bo bym chciała coś innego. Przepraszam, że pytam o takie inne rzeczy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi