Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Koalicjantki ;)

Ja tylko na chwile bo coś się dziwnie czuję. Od kilku dni tylko bym spała...jak miś jakiś.

Gratuluję wytrwałości w niejedzeniu p...a tym co się skusiły aby nic nie podskoczyło :grin:

Pozdrawiam!

Opublikowano
Ale mi zaimponowałaś znajomością języka :grin:

Kasiu wlasnie tak zrób...poczekaj jeszcze te 2-3 tygodnie i zadecyduj.

Buziaczki, gdzie na śląsku mieszkasz? Może mamy do siebie nie tak daleko?

Bożena66 tobie równeiż dziękuję za rade...Grill to bedzie dla mnie ratunek!

Ah i jeszcze mam jedną wątpliwość dotyczącą herbatek na zaparcia. Stosuję taka kupioną w aptece, ma senes, malwę ...taka ziołowa. Zawsze bałam się żeby nie przyzwyczić jelit do takich wspomagaczy. Podpowiedzcie mi czy jeśli piję je tak najwyżej 2 razy w tygodniu, nie zrobię sobie szkody ??

Przed dietą piłam z rana wode przegotowaną ze zmielonym podwójnie lnem, teraz odpusciłam ze względu na oleistość ...

haha Olinko ja nie znam czeskiego , wpisalam w translatora i wkleilam ;)a mieszkam w okolicach Tarnowskich Gor wiec do Opola mam jakies 100 km. Co do wspomagaczy to nie stosuje, bo mam wrecz przeciwny problem ;) to nie pomoge, ale jestem przeciwna wszelakim takim, ale moze blonnik bedzie dobry?

Opublikowano

Witam wszystkich protalowych przyjaciół. Jestem nowa i właśnie zaczynam dietę. Jestem 2 dzień i idzie mi dobrze mimo tłustego czwartku! Nawet lukru nie polizałam! Co tam się będę rozpisywać mam nadzieję że znajdę jakieś wsparcie i w końcu mi się uda zrzucić chociaż 10 kilo. Wtedy życie będzie jeszcze piękniejsze. ;))

Na początek mam prośbę czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak się robi taki suwaczek??

Opublikowano

Kobietki kochane - pomóżcie jeszcze raz proszę! Oczywiście, że przepisałam sobie wiele przepisów ale obawiam się "klopsa" i wolę popytać. Znów w sobotę czekają mnie urodziny. Dotąd siedziałam i tylko herbatki spijałam ale ileż można!?! Tym bardziej, że dołączył do dietowania mój mąż a on nie jest stały w uczuciach do białka ;)

Proszę o sprawdzony przepis na smaczny sernik - plis plis plis! Będziemy mogli chociaż torta uniknąć zajadając się takowym.

Chylę czoła waszej wiedzy i praktyce :*

Gochna - proszę również nieśmiało o skany nowej książki, stara już się rozlatuje :grin: kasiabe@wp.pl

Opublikowano

Witam w tłusty czwartek.

Nasmażyłam rodzince pączków sztuk.74 :grin: .Dla siebie upiekłam serniczek cytrynowy i żaden pączek nie jest w stanie mnie skusić :grin: Pamietam w zeszłym roku w tłusty czwartek poległam i teraz postanowiłam że się nie dam.I wytrwam w postanowieniu.

To nie jest to samo, to tak jak np. w budyniach masz skrobię ziemniaczaną a to nie znaczy,że to mąka ziemniaczana

Tak,mąka kukurydziana to nie to samo co skrobia kukurydziana.Dozwolona jest niewielka ilość skrobii,ale z braku skrobi w większości sklepów zastępowaliśmy ją mąką.

A maka ziemniaczana i skrobia ziemniaczana to niestety to samo... :grin:

Dziewczynki dajcie prosze jakies przepisy na te smakolyki rozne ;)

https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...t=0&start=0 -tu znajdziesz różne pyszności.

Życzę miłego wieczoru ,bez pączków :lol:

Opublikowano

Agabyd - witaj w klubie ;)

Dasz radę migusiem - ja też początkowo założyłam sobie 10 kg ale teraz mam chrapkę na więcej :grin:

To naprawdę działa - mój mąż, który absolutnie rugał mnie na każdym kroku przez miesiąc od tygodnia z powodzeniem chudnie zajadając białka. Przygotuj się tylko starannie i nie grzesz :grin:

Opublikowano
haha Olinko ja nie znam czeskiego , wpisalam w translatora i wkleilam ;) a mieszkam w okolicach Tarnowskich Gor wiec do Opola mam jakies 100 km. Co do wspomagaczy to nie stosuje, bo mam wrecz przeciwny problem :grin: to nie pomoge, ale jestem przeciwna wszelakim takim, ale moze blonnik bedzie dobry?

Może spróbuje z błonnikiem.

Kasieńko ja też mam do Opola jakieś 100 km, więc jednak daleko trochę do siebie mamy :grin: ja z dołu Opolszczyzny, jak ktoś kojarzy Głuchołazy ... to właśnie tu mieszkam!

Witam nową owieczkę do stadka Agabyd , dasz radę :grin:

Jak postanowienia z p...?

U mnie na plusik ....w domu były 2 i zjadło je grono męskie do kawy. Zwycięstwo!!

Opublikowano

Witam Dziewczęta i Kobitki wieczorowo !!!

Pączka niestety musiałam chociaż ugryźć, bo gdybym miała mieć cały rok pod górkę, to chyba bym nie dała rady ;) :grin:

Powysyłałam tyle tych skanów, że już nie ogarniam do kogo i co, jakby co, to mam i służę zawsze :-D

Mam nadzieję,że się Gochna nie obrazi, bo zaraz ci wyślę ten plik co od niej dzisiaj dostałam:)

Nigdy w życiu, ja też zdaje się wysłałam, bo czytałam po kolei posty i wysyłałam, ale od nadmiaru głowa nie boli, podobno...

Witam wszystkich protalowych przyjaciół. Jestem nowa i właśnie zaczynam dietę. Jestem 2 dzień i idzie mi dobrze mimo tłustego czwartku! Nawet lukru nie polizałam! Co tam się będę rozpisywać mam nadzieję że znajdę jakieś wsparcie i w końcu mi się uda zrzucić chociaż 10 kilo. Wtedy życie będzie jeszcze piękniejsze. :grin: )

Na początek mam prośbę czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak się robi taki suwaczek??

Cześć Agabyd - fajny nick :grin:

Suwaczek: kliknij na którykolwiek z naszych i stwórz swój, program Cię poprowadzi. Na koniec skopiuj bbcode (czy jakoś tak) i wejdź w swoim panelu kontrolnym, po lewej stronie w danych osobistych w edytuj sygnaturę oraz wklej tam ten code i gotowe. :grin: :grin: :grin:

A tak wogóle, to witamy wśród nas i powodzenia życzymy :grin: :grin: :grin:

Kobietki kochane - pomóżcie jeszcze raz proszę! Oczywiście, że przepisałam sobie wiele przepisów ale obawiam się "klopsa" i wolę popytać. Znów w sobotę czekają mnie urodziny. Dotąd siedziałam i tylko herbatki spijałam ale ileż można!?! Tym bardziej, że dołączył do dietowania mój mąż a on nie jest stały w uczuciach do białka :lol:

Proszę o sprawdzony przepis na smaczny sernik - plis plis plis! Będziemy mogli chociaż torta uniknąć zajadając się takowym.

Gochna - proszę również nieśmiało o skany nowej książki, stara już się rozlatuje :-D kasiabe@wp.pl

Poszło kasiube, przepisy też Ci wysyłam, czy chcesz, czy nie chcesz :grin:

Opublikowano
brawo Gochna coz za cierpliwosc. mozesz isc spac zasluzyłaś na duuzy spadek wagowy.

pozdrawiam nocnie białkowe dziewczyny.

Dzięki Monik za uznanie. Ćwiczę cierpliwość przez całe życie :grin: , wiesz ... trójka dzieciaków niemalże rok po roku potrafi zrobić swoje :grin: uwierz :grin:

W sprawie tego spadku, to mam nadzieję, że Twoje słowa są prawdziwe :grin: :grin: :grin:

Ponownie witam wszystkie protalowiczki i wszystkim dziękuję za słowa otuchy

Gochna jak masz skan książki z przepisami to ja tyż poproszę

buziaki dla wszystkich z naszej paki

Kostka - ja już się troszkę pogubiłam i jeśli Ci jej nie wysłałam to daj znać.

Buziaki :grin:

Kobietki kochane - pomóżcie jeszcze raz proszę! Oczywiście, że przepisałam sobie wiele przepisów ale obawiam się "klopsa" i wolę popytać. Znów w sobotę czekają mnie urodziny. Dotąd siedziałam i tylko herbatki spijałam ale ileż można!?! Tym bardziej, że dołączył do dietowania mój mąż a on nie jest stały w uczuciach do białka ;)

Gochna - proszę również nieśmiało o skany nowej książki, stara już się rozlatuje :grin: kasiabe@wp.pl

Mój sernik opiera się na Sernixie Dr Oetkera, tylko zamiast cukru daję słodzik i mogę polecić bo jest naprawdę rewelacyjny :grin: :lol: :-D

I przypominam:

Razem uwaga: 949,5 kg

Dodawajcie swoje spadki, bo chyba jeszcze nie wszystkie z nas się dopisały. Nawet te małe się liczą :-D :grin: :grin:

Opublikowano

Witam wieczorowo!

Witam Nowinki!!! Powodzenia Wam życzę!

Ja chyba odpuszczę te 2 kilo i przejdę do ytrwalania, poniewaz jak kiedyś wspominalam jestem uczulona na wszelkie bialko i od grudnia mam uczulenia, bąble itp. Dzisiaj miałam apogeum.... Budzę się przed 7 i co? Nie mogę otworzyć oczu - takie spuchnięte, oczy jakoczy ja patrzę (ledwo to ledwo) w lustro a ja cała w bąble od czubka głowy, aż po palce u nóg - SZOK!! Aż się przestraszyłam. No ale o tej godzinie nic nie zrobię, więc położyłam się spać z nadzieją że minie. Godzinę później się obudziłam i jedyne co sie poprawilo to obrzęk wokól oczu, ale usta miałam jak po botoxie. No więc telefon do P. dermatolog i całe szczescie zemnie przyjęłamiędzy pacjentami. Seria zastrzyków i zalecenie położenia siedo szpitala... ;) Narazie 2pierwsze zastrzyki wzięłamzaraz po wizycie - cały dzień przespałam i jest prawie dobrze - plamo-bąble znikły :grin: Ale to mnie właśnie pchnęło do myśli o utrwalaniu...  Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale chciałam się usprawiedliwić co do swojej decyzji... 

Opublikowano
Witam wieczorowo!

Witam Nowinki!!! Powodzenia Wam życzę!

Ja chyba odpuszczę te 2 kilo i przejdę do ytrwalania, poniewaz jak kiedyś wspominalam jestem uczulona na wszelkie bialko i od grudnia mam uczulenia, bąble itp. Dzisiaj miałam apogeum.... Budzę się przed 7 i co? Nie mogę otworzyć oczu - takie spuchnięte, oczy jakoczy ja patrzę (ledwo to ledwo) w lustro a ja cała w bąble od czubka głowy, aż po palce u nóg - SZOK!! Aż się przestraszyłam. No ale o tej godzinie nic nie zrobię, więc położyłam się spać z nadzieją że minie. Godzinę później się obudziłam i jedyne co sie poprawilo to obrzęk wokól oczu, ale usta miałam jak po botoxie. No więc telefon do P. dermatolog i całe szczescie zemnie przyjęłamiędzy pacjentami. Seria zastrzyków i zalecenie położenia siedo szpitala... :lol: Narazie 2pierwsze zastrzyki wzięłamzaraz po wizycie - cały dzień przespałam i jest prawie dobrze - plamo-bąble znikły :-D Ale to mnie właśnie pchnęło do myśli o utrwalaniu... Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale chciałam się usprawiedliwić co do swojej decyzji...

Strasznie Ci bidulko współczuję ;) :grin: :grin:

Jak wogóle dajesz radę z uczuleniem na białko żywić się tylko nim? Niepojęte, co potrafimy sobie zrobić żeby dopiąć swego...

Utrwalaj dziewczyno i nie usprawiedliwiaj się przed nikim! Zdrowie przede wszystkim!!!!!

Dziewczyny, które prosiły o skan książki, dajcie znać do której nie doszło, bo dostałam parę "zwrotek". Może był jakiś błąd w adresie? Spróbuję jeszcze raz. Tylko jeszcze raz podajcie adres :grin:

Opublikowano

Gochna dzięki za pomoc, zaraz sobie zrobię suwaczek i mam nadzieję że to mnie będzie motywowało.

Powiem, że już długo przygotowuję się strategicznie do diety-przeczytałam książke dr Dukana i książkę z przepisami, szukam produktów w sklepach odpowiednich produktów czytam fora itd. Widze że sporo osób tu pyta o skrobie kukurydzianą-powiem Wam że kupiłam ją sobie na allegro za 6,5 zł i wszechobecną w przepisach "mazeinę" mam z głowy:) Druga rzecz o której nie wiem czy wszyscy wiedzą jest olej beztłuszczowy do smażenia .Tak, tak! Olej beztłuszczowy. Jest on w postaci sprayu i można nim sparować mięsko i inne potrawy bez obaw o kalorie. Podobno jest całkiem naturalny i bezpieczny, spotkałam się z nazwami PAM i Berkley & Jansen. Kupić go można w sklepach z odżywkami dla kulturystów lub w necie.

Tak się chciałam podzielić tym co zdobyłam ;)

Mam też kilka pytań:

Czy ważycie się codziennie?

Czy te otręby owsiane i pszenne można jeść w I fazie i jeśli tak to ile?

Czym sie różnią płatki owsiane od otrąb?