Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kropelko będę Ci zatem mocno kibicować wyprzedzasz mnie o 1,5 tygodnia i kilka kg...Póki co gratuluję Ci ósemki z przodu ja nie mogęsięjej jużdoczekać ;) tyle że przez najbliższe dni rezygnujęz ważenia się z powodu @...

wiec będziemy się kibicowac na wzajem :grin: Ja z wagą raczej jestem poklucona i ważę się mniej wiecej raz na tydzien.Moja motywacja uleciałaby gdybym ważyla się codziennie a tu raz - a raz +.Tak jest dla mnie bezpieczniej

.Osemeczkaz przodu przyjdzie szybciej niz myślisz tego Ci zycze.PA PA :grin:

Opublikowano

Zjadłam dzisiaj 1 pączka,ale mimo wszystko jestem dumna,bo wczoraj je robiłam i udało mi się wytrwać na 1 pączku dzisiaj .Byliśmy też u znajomych ,kusiły smakołyki,a ja obojętna na wszystko spałaszowałam 1 kawałek papryki i kotlecik,resztę jedzenia i ciasta bezpłciowo omiotłam wzrokiem.Oby tak dalej,chociaz moja waga taka powolna,ale i czasami "grzechy"przez duże G mi się wkradają.Najgorzej jest w każdą niedzielę.Pozdrówka.

Opublikowano

.Ale założyłam sobie wagę 70 kg i taką będe miała!

ŚLIWECZKO twoja pewnośc w siebie jest naprawdę motywująca. ;) :grin: :grin:

Jak same w siebie nie uwierzymy to nikt wnas nie uwierzy :grin:

TAK TRZYMAJ.

Opublikowano
ŚLIWECZKO twoja pewnośc w siebie jest naprawdę motywująca. ;) :grin: :grin:

Jak same w siebie nie uwierzymy to nikt wnas nie uwierzy :grin:

TAK TRZYMAJ.

Dziękuję Kropelko.Nie ma innej możliwości,jak coś zaczynam to kończe :lol:

Opublikowano

uf..udało mi sie przeczytać co dzis napisalyście, troche tego było

ja chciałam powiedzieć  ze nie byłam tak twarda jak Wy i poległam dziś. zjadłam jednego pączka z adwokatem..nie twierdze ze jestem z tego dumna ;)

uciekam bo jutro do pracy....za to cały weekend mam wolny :grin:

Opublikowano

dzisiaj moj pierwszy dzien P+W i jakos sie dziwnie czuje mam chyba jakies wyrzuty sumienia ze za duzo jem wcale sie nie czuj jak na diecie napisze moze co jadlam ocencie same:

wiec na sniadanie usmazylam jedno jajko z kawalkmi kurczacza i szczypiorkem

na obid miaam dwa pomidorki z kurczaczkiem i sosem ziolowym (ozywiscie jog naturalny)

potem wpadla moja kolezanka i zrobilysmy faszerowane papryki z mieskiem mielonym cebulka i pieczarkami aaa ikoperek oczywiscie a to wszystko polane sosem (woda z gotowanej papryki z 2 lyzkami koncentratu pomdorowego szczypta przypraw koperkim i jogurtem naturalnym)

a na domiar zlego ten sos byl tak dobry !! ze pote wypilysmy po kubku jak zupke

i przez to wszystk czuj sie dzisiaj stasznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALE CHIALAM ROWNEZ POWIEDZIEC ZE NIE RUSZYLAM TYCH STRASZNYCH P..... I JESTEM Z SIEBIE DUMNA MIMO ZE BYLO JUZ BLISKO ale powiedzialam sobie ze nie ma sensu i jakos sie udalo, ale moja pokusa nadal istniejebo w kuchni czyli jakis hmm 3 metry odemni na stoliku w pudeleczku chyba jeszcze z 15 paczkow jest nie wiem kto to niby ma zjesc bo mieszkam sama z chlopaiem hmmm......

mialam sie wazyc w piatki ale ze zgledu na to ze na warzywkach waga podskakuje a ze dzisiaj moj pierwszy dzien z nimi wiec dzisiaj rano sie zwazylam i z duma moge oglosic ze pierwsza faza zkonczona sukcesem 6KG !!!! ALE SIE CIESZE

Opublikowano
Chociaż już póżna pora witam wszystkie Protalinki.Dziś długo pracowałam potem byłam na zakupach żywieniowych dla mnie i dla rodzinki a jeszcze ta śnierzyca...uf. GOCHNA co i jak jesz ,bo prawie tak samo zaczęłyśmy a różnica widoczna,ŚLIWECZKO jakie były twoje początki?MARTUCHNA podziel się swoim sposobem dziennego jadłospisu,KOSTKA20 rozpoczęłyśmy od tylu samo kg i dążymy do wspólnego celu co i ile jesz i pijesz? Ja dziś wytrwałam BEZ Pączka pomimo tradycji Firmy i mimo sklepowych zapachów! Co sądzicie o otrębach smakowych do jogurtu naturalnego?PROSZĘ o SKAN książki barbara150368@o2.pl. Może macie jakiś prosty sposób na wołowinkę? DOBRANOCKA! ;)

Witaj Basiu !

Kiedy jestem w pracy, to jem cały duży serek wiejski light, podzielony na dwie porcje i w zależności czego mi się chce i czy to P czy P+W, dodaję różne dodatki: papryka, ogórek, szczypiorek lub na słodko. Przeważnie dosypuję do I porcji ok. godz. 9 - 2 łyżki otrąb owsianych, pomiędzy tymi serkami lub razem z II porcją ok. 12.00-13.00, kilka plasterków bardzo chudej wędliny drobiowej lub kawałek piersi ugrillowanej. Na obiad ok. 16.00-17.00 2-3 kotlety mielone z indyka na grillu, albo pierś lub 2 na grillu, albo jakąś rybkę uduszoną lub dwie, albo coś z fileta z indyka - jest sporo możliwości i koniecznie jakiś deserek, albo z jogurtu z białkiem ubitym i z żelatyną, albo kawałek serniczka, albo po prostu jogurcik ze słodzikiem i jakimś aromatem lub cynamonem, na kolację - jakieś jajka ze 2 np. z sosem czosnkowym, albo tatar z 250 gram, albo jakieś wędlinki - tyle ile mi się chce, albo łososia wędzonego, albo makrelkę wędzoną. Na P+W robię leczo z dyni, papryki, pieczarek i drobno pokrojonych piersi kurzęcych, albo bigosik na pałce z indyka z udkiem wędzonym i grzybkami suszonymi - jak sobie ugotuję garczek, to jem przeważnie na obiadki całą fazę, chyba że ktoś z domowników się ze mną podzieli :grin: . Jem zawsze tyle, aby nie dopuścić do uczucia głodu. Tylko na początku swojej choroby nie miałam wogóle apetytu i jadłam jak mi się przypomniało, i niestety przypłaciłam to zastojem. Jak jem więcej waga zaczyna lecieć. :grin: :grin: :lol:

Mam nadzieję, że niezbyt chaotyczna byłam. Zajrzyj na stronki z przepisami i jadłospisem na protalu.

Basiu i zrób sobie suwaczek, będziemy śledzić jak Ci idzie. To bardzo pomaga i mobilizuje jak możesz sobie aktualizować swoją wagę, w dół oczywiście :-D :-D :grin: .

Skan przesłany.

Gochna ,proszę o skan nowej książki ankaworonko@op.pl

Poszło...Ale niestety znów zwrotka - chyba coś nie tak z twoim adresem, albo jakaś zapora???

Opublikowano
dzisiaj moj pierwszy dzien P+W i jakos sie dziwnie czuje mam chyba jakies wyrzuty sumienia ze za duzo jem wcale sie nie czuj jak na diecie napisze moze co jadlam ocencie same:

wiec na sniadanie usmazylam jedno jajko z kawalkmi kurczacza i szczypiorkem

na obid miaam dwa pomidorki z kurczaczkiem i sosem ziolowym (ozywiscie jog naturalny)

potem wpadla moja kolezanka i zrobilysmy faszerowane papryki z mieskiem mielonym cebulka i pieczarkami aaa ikoperek oczywiscie a to wszystko polane sosem (woda z gotowanej papryki z 2 lyzkami koncentratu pomdorowego szczypta przypraw koperkim i jogurtem naturalnym)

a na domiar zlego ten sos byl tak dobry !! ze pote wypilysmy po kubku jak zupke

i przez to wszystk czuj sie dzisiaj stasznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALE CHIALAM ROWNEZ POWIEDZIEC ZE NIE RUSZYLAM TYCH STRASZNYCH P..... I JESTEM Z SIEBIE DUMNA MIMO ZE BYLO JUZ BLISKO ale powiedzialam sobie ze nie ma sensu i jakos sie udalo, ale moja pokusa nadal istniejebo w kuchni czyli jakis hmm 3 metry odemni na stoliku w pudeleczku chyba jeszcze z 15 paczkow jest nie wiem kto to niby ma zjesc bo mieszkam sama z chlopaiem hmmm......

mialam sie wazyc w piatki ale ze zgledu na to ze na warzywkach waga podskakuje a ze dzisiaj moj pierwszy dzien z nimi wiec dzisiaj rano sie zwazylam i z duma moge oglosic ze pierwsza faza zkonczona sukcesem 6KG !!!! ALE SIE CIESZE

No brawo!!! Super!!! Tak trzymaj :grin: :grin: :grin:

I nie przejmuj się raczej ilością jedzenia, to jest najpiękniejsze, że można jeść ile się chce, chociaż nie wszystkie z nas reagują podobnie. Niektóre dziewczyny jak jedzą mniej to chudną, więc nie wszystkie reguły można do wszystkich dopasować ;)

Wielkie gratulacje dla wszystkich tych, którym się udało nie zjeść ani jednego pączka, a dla tych którym się nie udało (w tym mi :lol: ) Pała!!!!!

Opublikowano

Witam wieczorowa pora.

P..... dzisiaj podziekowalam, ale zrobilam pierwszy protalowy serniczek.

Wyszedl duzo nizszy -sporo "siadl" , troche za malo slodki (dalam 1 lyzeczke od herbaty stewii na 1kg twarogu 4% ,nastepnym razem dam 1,5) , ale apetyt na slodycze udalo sie zaspokoic.

Dobrze, ze nastepny "tlusty czwartek" za rok. Przed nami sledzikowa sroda , a z nia nie bedzie

na protalowej problemow ;) .

Zycze kolorowych snow .

Opublikowano

Gochna wieeeelkie dzięki za skany - własnie zapisałam je sobie i jeszcze nie zdążyłam nawet poczytać - przyleciałam podziękować.

A ten sernik Oetekera co podałaś to w proszku? Dopuszczalny?

Opublikowano
Gochna wieeeelkie dzięki za skany - własnie zapisałam je sobie i jeszcze nie zdążyłam nawet poczytać - przyleciałam podziękować.

Odpowiem za Gochnę,mam nadzieję że nie bedzie miała mi tego za złe ;)

Oetkera to sernix,dodatek do sernika,taki polepszacz :grin: Ja np.daję budyń,niedozwolony,ale na mnie nie ma on żadnego zgubnego wpływu.Można też używać do sernika budyniu ze skrobi kukurydzianej lub sojowego.

Opublikowano
Witam Was Kobitki!!

jestescie niesamowite:)jeden dzien nie zagladalam oi nie nadazam z czytaniem:) ;) :grin: :grin: :grin:

Dziekuje Wam za mile powiatnie w Waszym proalowym gronie:)Ja na szczescie nie mam dzis problemu z paczkami:)tu nie maja czegos takiego jak czwartek tlusty...do pl sklepu tez sie nie wybieram,wiem luzik:)

trzymam kciuki za Was,nie wymiekajcie!!!

marta84- ja na tygodniu przebywam w Herefordzie(prawie juz Walia)ale czesto w weekeny bywam w Aldershot(jakas h od Londynu);patrzylam wczoraj wnikliwie na te jogurty muller(tez sie skusilam promocja)maja sporo cukrow...postaram sie w weekend zrobic rundke po sklepach to moze cos wynajde:)A Ty gdzie mieszkasz??

sandra33- tez kupuje w tresco grecki 0%,tyle ze ten tez ma troche cukrow;ale dobra jakos to przezyje:)i koniecznie wybiore sie do Lidla :lol:

pozdrawiam!!

to nie mamy do siebie tak daleko jakies 130km :-D mieszkam w Swindon , jak tylko cos wynajdziesz to czekam na wiesci !!

Opublikowano

Mam pytanko czy może w tych skanach o których piszesz są przepisy??

Jeśli tak to bardzo bym prosiła prześlij i mi książkę też jeśli można.

Z góry dzięki:)

asia_21_1984@o2.pl