GabiM Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Już chyba macie mnie dosyć że ciągle pytam o coś?! Jak przyjdzie książka to sobie poczytam;) kupiłam dzisiaj kilka produktów i chce wiedzieć czy są odpowiednie: 1. Serek homo o smaku pieczonego jabłka 3,5 % tł, ale niestety nie ma ile cukrów i białek, Serek homo o smaku waniliowym 3,5 tł, a teraz zauważyłam w składzie cukier, więc chyba odpada, 2. Ser biały chudy wartości odżywcze: wartość energetyczna 99 kcal, białko 19,8g, węglowodany 3,5 g, tłuszcz 0,5 g. 3. Jogurt naturalny wartości odżywcze: 61 kcal, białko 4,3 g, węglowodany 5,2g, tłuszcz 2,5g? 4. Śledź po wiejsku taki na wagę z tego co tam przeczytałam na opakowaniu ma 19 g białka ale tez ponad 20 g tłuszczu:( Cytuj
saga Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witam wszystkie walczące z kilogramami kobietki i panów też, jeśli tacy bywają! Dziękuję za miłe powitanie. Ja też, jak wiele z Was zrobiłam sobie na początku test dra Dukana. Prognozował, że do moich upragnionych 54kg dojdę 4 kwietnia. Dziś jest 4 marca i mnie brakuje tylko 700gramów. Ha! Przegoniłam prognozy :wink: Bardzo chciałabym częściej do Was zaglądać, ale praca... Może troszkę się u mnie uspokoi i będę mogła odzywać się na bieżąco. Parę przepisów chętnie bym wykorzystała... Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i chętnie odpowiem na pytania, jeśli takie się pojawią. Trzymajcie się Niesamowite - ledwo pojawiłaś się na forum, a tu już prawie 3 faza - gratuluję. Szpuleczko dobrze że u Syna tak w miarę dobrze, że najgorsze już ma za sobą. Maragrete - zaczaruj, zaklinaj, niech nam ta waga spada, Tobie też jak się rozpłaszczymy z tych ciepłych kurtek to będziemy pięknie wylaszczone. Ivonko mnie też denerwują wypowiedzi osób nie znających sedna diety, ale cóż są i tacy, co nie wiedzą zbyt wiele, a się wypowiadają. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Już chyba macie mnie dosyć że ciągle pytam o coś?! Jak przyjdzie książka to sobie poczytam;) kupiłam dzisiaj kilka produktów i chce wiedzieć czy są odpowiednie: 1. Serek homo o smaku pieczonego jabłka 3,5 % tł, ale niestety nie ma ile cukrów i białek, Serek homo o smaku waniliowym 3,5 tł, a teraz zauważyłam w składzie cukier, więc chyba odpada, 2. Ser biały chudy wartości odżywcze: wartość energetyczna 99 kcal, białko 19,8g, węglowodany 3,5 g, tłuszcz 0,5 g. 3. Jogurt naturalny wartości odżywcze: 61 kcal, białko 4,3 g, węglowodany 5,2g, tłuszcz 2,5g? 4. Śledź po wiejsku taki na wagę z tego co tam przeczytałam na opakowaniu ma 19 g białka ale tez ponad 20 g tłuszczu:( Więc odpowiadam :wink: Tłuszcz w nabiale dozwolony jest do 5 % ,więc jeśli cos nie zawiera cukru i ma do 5% tłuszczu to jest ok. Co do śledzia to jeśli nie jest to śledź w oleju to smacznego,ale jeśli z olejem to feeee. Lepiej jest zrobic śledzie samemu w domu ,bo w tych różnych zalewach jest cukier. Cytuj
saga Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Już chyba macie mnie dosyć że ciągle pytam o coś?! Jak przyjdzie książka to sobie poczytam;) kupiłam dzisiaj kilka produktów i chce wiedzieć czy są odpowiednie: 1. Serek homo o smaku pieczonego jabłka 3,5 % tł, ale niestety nie ma ile cukrów i białek, Serek homo o smaku waniliowym 3,5 tł, a teraz zauważyłam w składzie cukier, więc chyba odpada, 2. Ser biały chudy wartości odżywcze: wartość energetyczna 99 kcal, białko 19,8g, węglowodany 3,5 g, tłuszcz 0,5 g. 3. Jogurt naturalny wartości odżywcze: 61 kcal, białko 4,3 g, węglowodany 5,2g, tłuszcz 2,5g? 4. Śledź po wiejsku taki na wagę z tego co tam przeczytałam na opakowaniu ma 19 g białka ale tez ponad 20 g tłuszczu:( Nie mamy dość po to jesteśmy, żeby sobie pomagać. Moim zdaniem: 1. skąd smak pieczonego jabła - to wróż cukier - on jest bee. 2. super serek 3. zasada białek ma być wiecej niż tł+węglowodanów - to nie bardzo pasuje 4. jeżeli śedź w oleju to odpada, w occie to tak nie za dużo ja jem 2-3 fileciki. Ups nie zauważyłam że Śliweczka odpowiedziałam, ale już zostawię swoje wypociny. Cytuj
GabiM Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Więc odpowiadam :wink: Tłuszcz w nabiale dozwolony jest do 5 % ,więc jeśli cos nie zawiera cukru i ma do 5% tłuszczu to jest ok. Co do śledzia to jeśli nie jest to śledź w oleju to smacznego,ale jeśli z olejem to feeee. Lepiej jest zrobic śledzie samemu w domu ,bo w tych różnych zalewach jest cukier. To był właśnie śledź w jakiejś tłustej zalewie :wink: już jeden mały kawałek zjadłam ale chyba nic się nie stanie?? Tak jak od dłuższego czasu nie jadłam śledzi bo jakoś mi nie podchodziły to dzisiaj się skusiłam na takiego:( Tzn jakie śledzie kupujesz?? takie matiasy czy jak tam się zwią Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 To był właśnie śledź w jakiejś tłustej zalewie :wink: już jeden mały kawałek zjadłam ale chyba nic się nie stanie?? Tak jak od dłuższego czasu nie jadłam śledzi bo jakoś mi nie podchodziły to dzisiaj się skusiłam na takiego:( Tzn jakie śledzie kupujesz?? takie matiasy czy jak tam się zwią Tak,matiasy solone.Wymaczam dokładnie w kilka razy zmienianej wodzie i robie w zalewie octowej.Można tez kupić śledzie świeże ( w niektórych regionach nazywane zielonymi) i zrobić np.smażone w occie...Pyyyycha :wink: Cytuj
anuuulllllka Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Gochna!dzięki bardzo!!! ci ludzie nie czepiają się mnie, ale atmosfera jest cały czas nasiąknięta nadziją,że komuś noga się powinie...żenujące... Ale wg.Waszych rad dziś to olałam totalnie i mam lepszy humor!!! Szpuleczko!cieszę sie,że zdrowie Twojego syna pomału wraca do normy!!!nie ma nic gorszego jak choroba dziecka-nawet jeżeli ono jest już dorosłe... gratuluję wszystkim spadkowiczkom!!! ciekawe kiedy moja waga ruszy w dół???? asio,asio pokusy wredne!! tfu! tfu -i to przez lewe ramię!!! Cytuj
dukaneczka Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Witajcie Protalki drogie moje ! Dziś jakoś późno zaglądam na forum bo miałam duzo pracy w biurze, i jeszcze mam, podczytywałam trochę ale na pisanie nie było czasu. Olinko, Tatusiu Olinki, Bożenko i... pozostałe Protalki - czaruje dalej, proszę bardzo....nie ma sprawy... byle byscie tylko odnotowywały/li spadki... :wink: :wink: "Stare " Protalki pamiętają, że kiedyś Śliweczka odczyniała indiańskie tańce i .......... tez pomagało na spadki wagowe, więc mogę i ja coś odczyniać.... :P Sagus - coś ty ja sie nie obrażam, cytuj, cytuj... niech dziewczyny pieką i wcinają na zdrowie... :-D Jak tam twoje oferty pracy ? pojawia sie cos sensownego ? czy tylko droga przez układy i znajomości pozostaje zeby cos znaleźć ? Dukaneczko- ty "podlecu", musisz tak obrazowao opisywac te owoce ? ..musisz ?...ja czytam a moja ślina zalewa klawiature.. :D Iriss - rozbawiłaś mnie tym dylematem czy malować sie do pracy w rzeźni... :-P Ja sama tez nie lubię siebie bez makijażu, mam juz swoje lata i wyglądam bez makijażu jak bym była taka wyblaknięta. Chociaż nie maluje sie mocno ale...dlatego rozumiem ciebie i twoje dylematy. W końcu to ty sma ze soba musisz się dobrze czuć, a spotykasz tam sie głównie z ludźmi ale i ze zwierzętami, chociaz tym ostatnim to juz chyba obojętne czy ty jesteś w makijażu czy bez.... :roll: ja tak lubie obrazowo walnac.. :D ale rpzeczytalam w jakiejs gazecie zeby mocno powachac takie cos tak sie "odgrodzic" i wyobraz sobie ze zadzialalo!!! nie mialam juz takiej ochoty, jak mnie zapach dolecial jak maz obieral to naprawde myslalam ze sie zlamie a jak tak sie mocno zaciagnelam to mi rpzeszlo... ale nie wiem czy na niektoreosoby nie podziala to tak ze po prostu zjedza... pozdrawiam wieczornie i ide na jutro dorsza przygotowac :D z sosikiem z jogurtu korniszona (ociupiny) i koperku :grin: dobrej nocki pelnej spalania :grin: wszystkim dukanowym dukankom :grin: Cytuj
Gosiulek Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Czytam i czytam i albo ślepa jestem, albo się odpowiedzi nie doczekałam - pomóżcie proszę w tych kilku moich wątpliwościach :wink: 1. "...wracając do pytania o alkohol.... kiedy MOŻNA go już pić?? Bo tak się zastanawiam, że przecież przed tym weselem będę musiała, żeby potem po jednym łyku nie paść jak długa :wink: :P " 2. "mam jeszcze pytanie odnośnie tego zachwalanego serniczka - jeszcze nie znalazłam przepisu - naprawdę jest wskazany na 1 fazę?? Łatwo go przyrządzić - bo ja naprawdę słaba w kuchni jestem..:/" 3. Pomóżcie więc proszę co by się nadawało do przygotowania tak na szybko na tą moją sobotnia imprezkę, żebym z głodu tam nie padła?! ;> I jak to jest z ta coca-colą zero?? faktycznie można bez problemu pić?? (przypominam nadal będę w fazie UDERZENIOWEJ). 4. "nie wiem czy to moja teflonowa jakaś dziwna ale jak na niej smażyć bez tłuszczu?? przecież po chwili wszystko zaczyna się przypalać (mimo, że to Tefal z powłoką nieprzywieralną). Niestety zawsze muszę chociaż te kilka kropli oleju lub oliwy dodać... :/ " 5. I chyba chwilowo ostatnie pytanie odnośnie @ - Fazę uderzeniową rozpoczęłam właśnie razem z @ i wyjątkowo jakoś prawie tego jej nei odczuwam - czy to może być spowodowane dietą?? Hmmm... ja osobiście 4 dzień dietki i rano miałam 2 kg mniej, więc chyba wynik nienajgorszy?? ;> Jeszcze 3 dni, więc byłabym w 7 niebie gdyby jescze ze 2 uciekły ..ale poczekamy zobaczymy... Cytuj
Gosiulek Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 No i oczywiście zapomniałam... Gdzie kupujecie słodzik w proszku i ten cały Sernix Dr.Oetkera ?? Cytuj
kasias Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Czytam i czytam i albo ślepa jestem, albo się odpowiedzi nie doczekałam - pomóżcie proszę w tych kilku moich wątpliwościach :P 1. "...wracając do pytania o alkohol.... kiedy MOŻNA go już pić?? Bo tak się zastanawiam, że przecież przed tym weselem będę musiała, żeby potem po jednym łyku nie paść jak długa :D :-P " 2. "mam jeszcze pytanie odnośnie tego zachwalanego serniczka - jeszcze nie znalazłam przepisu - naprawdę jest wskazany na 1 fazę?? Łatwo go przyrządzić - bo ja naprawdę słaba w kuchni jestem..:/" 3. Pomóżcie więc proszę co by się nadawało do przygotowania tak na szybko na tą moją sobotnia imprezkę, żebym z głodu tam nie padła?! ;> I jak to jest z ta coca-colą zero?? faktycznie można bez problemu pić?? (przypominam nadal będę w fazie UDERZENIOWEJ). 4. "nie wiem czy to moja teflonowa jakaś dziwna ale jak na niej smażyć bez tłuszczu?? przecież po chwili wszystko zaczyna się przypalać (mimo, że to Tefal z powłoką nieprzywieralną). Niestety zawsze muszę chociaż te kilka kropli oleju lub oliwy dodać... :/ " 5. I chyba chwilowo ostatnie pytanie odnośnie @ - Fazę uderzeniową rozpoczęłam właśnie razem z @ i wyjątkowo jakoś prawie tego jej nei odczuwam - czy to może być spowodowane dietą?? Hmmm... ja osobiście 4 dzień dietki i rano miałam 2 kg mniej, więc chyba wynik nienajgorszy?? ;> Jeszcze 3 dni, więc byłabym w 7 niebie gdyby jescze ze 2 uciekły ..ale poczekamy zobaczymy... No i oczywiście zapomniałam... Gdzie kupujecie słodzik w proszku i ten cały Sernix Dr.Oetkera ?? Alkoholu nie wolno pic w pierwszych 2 fazach, potem jak bedziesz na utrwalaniu mozna sobie czasem pozwolic na kieliszek wina, jak sie nie myle podczas krolewskich posilkach jest uwzglednione serniczek najlepiej w fazie naprzemiennej, chociaz wydaje mi sie ze nic sie nie stanie gdy zjesz w trakcie uderzeniowki, ale ja bym poczekala... przepisow jest cale mnostwo wiec pewnie cos wybierzesz... coe zero mozna pic bez przeszkod jesli chodzi o patelnie to ja kupilam teflonowa bez wzorkow na spodzie, calkowicie gladka i nie potrzebny jest olej, ale tez czasami stosuje kropelke dla lepszego efektu sernix kupisz w tesco w dziale z produktami do pieczenia, budynie galaretki itp. a slodzik w proszu widzialam w kauflandzie i w sklepach ze zdrowa zywnoscia, ale osobiscie nie lubie wiec stosuje ksylitol, a dziewczyny rozgniataja tabletki i tez sobie chwala a co do odpowiedzi to tez czuje sie olewana :wink: jakis czas temu napisalam posta, bo rzadko pisze i nikt nie odpisal buuuu....no ale coz nigdy nie bylam postrzegana jako ktos warty uwagi, juz sie przyzwyczailam :wink: Cytuj
Magda :) Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Czesc dziewczyny ! Dzisiaj nareszcie mialam spokojniejszy dzien i moglam Was sobie troche podczytac. Dziekuje serdecznie wszystkim za cieple slowa z nadzieja, skierowane w moja strone. Stan syna jest na tyle dobry, ze wraca w niedziele do Polski. Przecial calkowicie sciegno w kolanie. Przeszedl 2 godzinna operacje w pelnej narkozie , zakonczona zalozeniem gipsu (od pachwiny do stopy) na 6 tygodni . Czeka go dluga rehabilitacja. T e wydarzenia przyslonily wszystkie inne. staralam sie trzymac dukanowych zasad , ale nie mialam glowy do wazenia. Mam nadzieje, ze w przyszlym tygodniu bedzie juz mniej nerwowo i wszystko wroci do normy. Trzymam kciuki za wasze spadki a nowym Protalkom zycze wytrwalosci i gratuluje podjecia slusznej decyzji o diecie. Fajnie, że już dobrze. Znaczy się dla kogo dobrze dla tego dobrze, ale... Ważne żeby teraz wracał do zdrowia szybciutko. Witam wszystkie walczące z kilogramami kobietki i panów też, jeśli tacy bywają! Dziękuję za miłe powitanie. Ja też, jak wiele z Was zrobiłam sobie na początku test dra Dukana. Prognozował, że do moich upragnionych 54kg dojdę 4 kwietnia. Dziś jest 4 marca i mnie brakuje tylko 700gramów. Ha! Przegoniłam prognozy :P Bardzo chciałabym częściej do Was zaglądać, ale praca... Może troszkę się u mnie uspokoi i będę mogła odzywać się na bieżąco. Parę przepisów chętnie bym wykorzystała... Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i chętnie odpowiem na pytania, jeśli takie się pojawią. Trzymajcie się O proszę proszę, jaka spryciula... :wink: Gratulacje!!! Kasias, a Ciebie jakie pytanie nurtowało?? Ja już się gubię co, kto, gdzie, jak, o co.... :wink: Cytuj
kasias Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Fajnie, że już dobrze. Znaczy się dla kogo dobrze dla tego dobrze, ale... Ważne żeby teraz wracał do zdrowia szybciutko. O proszę proszę, jaka spryciula... :wink: Gratulacje!!! Kasias, a Ciebie jakie pytanie nurtowało?? Ja już się gubię co, kto, gdzie, jak, o co.... :wink: a pytalam sie czy jezeli przed dieta schudlam 7 kilo mam je doliczyc do utrwalania? bo za 4 kilo bede utrwalac i sie zastanawiam.... Cytuj
dukaneczka Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Alkoholu nie wolno pic w pierwszych 2 fazach, potem jak bedziesz na utrwalaniu mozna sobie czasem pozwolic na kieliszek wina, jak sie nie myle podczas krolewskich posilkach jest uwzglednione serniczek najlepiej w fazie naprzemiennej, chociaz wydaje mi sie ze nic sie nie stanie gdy zjesz w trakcie uderzeniowki, ale ja bym poczekala... przepisow jest cale mnostwo wiec pewnie cos wybierzesz... coe zero mozna pic bez przeszkod jesli chodzi o patelnie to ja kupilam teflonowa bez wzorkow na spodzie, calkowicie gladka i nie potrzebny jest olej, ale tez czasami stosuje kropelke dla lepszego efektu sernix kupisz w tesco w dziale z produktami do pieczenia, budynie galaretki itp. a slodzik w proszu widzialam w kauflandzie i w sklepach ze zdrowa zywnoscia, ale osobiscie nie lubie wiec stosuje ksylitol, a dziewczyny rozgniataja tabletki i tez sobie chwala a co do odpowiedzi to tez czuje sie olewana :wink: jakis czas temu napisalam posta, bo rzadko pisze i nikt nie odpisal buuuu....no ale coz nigdy nie bylam postrzegana jako ktos warty uwagi, juz sie przyzwyczailam :wink: hej, nie takolewane tylko czasem jest tak ze ktos patrzy na dwie lub trzy ostatnie strony jak sie za duzo nagromadzi i czasem post ucieka w tym tlumie :P wszyscy sa wazni :D ale moze tez tak byc ze ktos nie jest pewien odpowiedzi? wspanialych spadeczkow :-P i nie czujcie sie olewane!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi