Bozena66 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Hmm ja uważam, że startuje z waga małego słoniątka, któremu się trochę nazbierało po ciąży mniej ale za to po karmieniu to waga tak szybko szła w górę :( a wszyscy mówią że jak się karmi to się leci w dół, a u mnie wszystko odwrotnie w ciąży spadek a karmienie wzrost! Chyba jakaś dziwna jestem! Gabi, ja miałm dokładnie tak samo. W obu ciążach przytyłam po niecałe 10kg i po urodzeniu dzieci nie miałam w ogóle wzrostu wagi, natomiast po karmieniu za każdym razem +15kg i to niestety spoodowało, że byłam dokładnie tkim samym słoniątkiem jak Ty, ale teraz już nie i jestem pewna, że Tobie też się uda, bo jak na razie masz rezultaty zachwycajace :) Kropelko i Iriss, wracajcie szybciutko do zdrowia, bardzo proszę :) Gochna, dziękuję bardzo :D Cytuj
migota Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 No i wciachało mi posta! Ok od początku... Cześć Dziewczyny! :( Troche ostatnio sie rozpasałam i mam efekty. Zaliczyłam dwie imperzy z alkoholem i zastój trwa juz 3 tydzień. Do tego dziś wybieram sie na obiad z pracy z okazji dnia kobiet. Z menu wybralam grilowanego kurczaka z brokułami ale w sosie serowym i od tygodnia biję się z myślami o frytkach! Matko ja chyba świadomie zgrzeszę, ale cóz byłam przygotwana że moja frytasowa obsesja powróci. Ale od soboty wracam na ostry protal!! :) pozdrawiam was wszystkie stare znajome i nowe protalki :) Cytuj
Analena Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Dziewczyny - proszę o pomoc, mam problem. Dzisiaj 5ty dzień I fazy a ja od wczoraj mam biegunkę. U mnie jest to niesamowite, ponieważ całe życie mam zaparcia. Regularnie piję zioła od Bonifratrów 'na odchudzanie' ponieważ bez tego miałam wieczne zaparcia. Mój repertuar codzienny: - serek Piątnica light ze szczypiorem, wędlina z indyka, piersi kurze pieczone bez tłuszczu w musztardzie - ok. 1,5l wody niegazowanej, trzy herbaty, kawa Ricore 2 x dziennie, zioła I nie wiem co się dzieje:( Może odstawić zioła? Za dużo wody? Masakra. Nigdy nie miałam takich problemów, zawsze w drugą stronę:( Helpppp! Dziękuję, A. Cytuj
iriss1 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Iriss1 Ty też się kuruj żeby Cię nie powaliło całkiem. A z tym zauważaniem to nie tak, nie każda z nas ma coś do powiedzenia na wszystkie tematy, które poruszamy w naszych postach. Zresztą jakby każda z nas zechciała odpowiadać każdej na każdego posta to miałybyśmy nie kilka stron dziennie do czytania ale kilkadziesiąt i pewnie odpowiedzi by się powtarzały. Zawsze można zadać nurtujące pytanie na priva. :D A czasem wystarczy troszkę poszukać :) :) :) Dzieki Gochna!!ale w tej mojej rzezni raz lodowka raz upal,stad te moje czeste przeziebienia no i..ja wcale nie czuje sie niezauwazana:)ja sie czuje super w Waszym gronie!!i tak jak napisalam wyzej-czasem nie sposob po prostu tego ogarnac zwlaszcza jak kupa innych obowiazkow na glowie:) Kropelko i Iriss, wracajcie szybciutko do zdrowia, bardzo proszę :) Dzieki Bozenko:)mam nadzieje,ze szybko mi to minie:)a tak przy okazji imieninki masz niedlugo co??jak moja Mamus..wczoraj z nia gadalam chwilke przez telefon i sledzie po zydowsku robila na imprezke(goscie sie zlaza tydzien wczesniej w tym roku)...o matko takie sledziki!!!..z bialym chelbkiem... No i wciachało mi posta! Ok od początku... Cześć Dziewczyny! :( Troche ostatnio sie rozpasałam i mam efekty. Zaliczyłam dwie imperzy z alkoholem i zastój trwa juz 3 tydzień. Do tego dziś wybieram sie na obiad z pracy z okazji dnia kobiet. Z menu wybralam grilowanego kurczaka z brokułami ale w sosie serowym i od tygodnia biję się z myślami o frytkach! Matko ja chyba świadomie zgrzeszę, ale cóz byłam przygotwana że moja frytasowa obsesja powróci. Ale od soboty wracam na ostry protal!! :) pozdrawiam was wszystkie stare znajome i nowe protalki :) migota-nie grzesz!!!!ja mam taka obsesje na cheescake to w tej Anglii,ale trzymam sie!!moja waga i tak powoli spada wiec lepiej sobie odpuscic niz miec potem zastoje.Trzymaj sie dzielnie!! pozdrowka:* Cytuj
iriss1 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Dziewczyny - proszę o pomoc, mam problem. Dzisiaj 5ty dzień I fazy a ja od wczoraj mam biegunkę. U mnie jest to niesamowite, ponieważ całe życie mam zaparcia. Regularnie piję zioła od Bonifratrów 'na odchudzanie' ponieważ bez tego miałam wieczne zaparcia. Mój repertuar codzienny: - serek Piątnica light ze szczypiorem, wędlina z indyka, piersi kurze pieczone bez tłuszczu w musztardzie - ok. 1,5l wody niegazowanej, trzy herbaty, kawa Ricore 2 x dziennie, zioła I nie wiem co się dzieje:( Może odstawić zioła? Za dużo wody? Masakra. Nigdy nie miałam takich problemów, zawsze w drugą stronę :( Helpppp! Dziękuję, A. hmm..a jakies leki moze bierzesz?? moze faktycznie za duzo tych ziolek na odchudzanie i stad ta biegunka.. ale ja ekspertem w tych sprawach nie jestem,moze dziewczyny cos pomoga trzymaj sie Analena!! Cytuj
Magda :) Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 hej Madziu :) Mamuśka całkiem nieźle się czuje. Zastój może to nie jest, ona po porstu ma niewiele do zrzucenia więc troszke to trwa. Poza tym jej ogromnie ciężko-wiesz diete rozpoczęła żeby zmotywowac tatę i teraz nie ma odwrotu :( A tatko leci z wagi bo i balas wielki :) A ty maleństwo jeszcze kilosek i III faza :) Superaśnie. pozdrawiam wszystkich z dołu :) czy u Was też sypie snieg??? Hej to nie tak miało być :) Niestety już nie kilosek, ostatnio przez @ się rozbestwiłam i mały wzroscik:( No ale chciałam to mam, ale suwaczka nie zmieniam, mam zamiar od poniedziałku 100% DUKAĆ!!! A że wiosna przyszła to na bieganie się skuszę może. Mam miesiąc na poprawienie jędrności skóry:) Olinko i Madziu, bardzo dziękuję :) GabiM, szczęka mi opadła jak zobaczyłam ile zrzuciłaś przez 2 dni i wcale nie startujesz z wagi małego słoniątka więc tym bardziej gratulacje :D W mojej pracy jest ostatnio możliwość wykupienia karty do klubów sportowych,fitness i na baseny. Obniżyliśmy cenę z 200zł do 35/miesięcznie, bo jest nas dużo i jest duże zainteresowanie. Chyba nie mam wyjścia i muszę się zapisać, bo te wszystkie fałdki i fałdeczki trzeba jakoś będzie usunąć, żeby się już tak na dobre wylaszczyć :) Fajny karnet, z taką zniżką :) Ale będzie z Ciebie Lachon hehehe :-D Cytuj
Gochna Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 No i wciachało mi posta! Ok od początku... Cześć Dziewczyny! :) Troche ostatnio sie rozpasałam i mam efekty. Zaliczyłam dwie imperzy z alkoholem i zastój trwa juz 3 tydzień. Do tego dziś wybieram sie na obiad z pracy z okazji dnia kobiet. Z menu wybralam grilowanego kurczaka z brokułami ale w sosie serowym i od tygodnia biję się z myślami o frytkach! Matko ja chyba świadomie zgrzeszę, ale cóz byłam przygotwana że moja frytasowa obsesja powróci. Ale od soboty wracam na ostry protal!! :D pozdrawiam was wszystkie stare znajome i nowe protalki :) Witam po dłuższej absencji!!! To pewnie przez te grzeszki Cię tu nie było? Wracaj na protala i nie grzesz więcej! :) Dziewczyny - proszę o pomoc, mam problem. Dzisiaj 5ty dzień I fazy a ja od wczoraj mam biegunkę. U mnie jest to niesamowite, ponieważ całe życie mam zaparcia. Regularnie piję zioła od Bonifratrów 'na odchudzanie' ponieważ bez tego miałam wieczne zaparcia. Mój repertuar codzienny: - serek Piątnica light ze szczypiorem, wędlina z indyka, piersi kurze pieczone bez tłuszczu w musztardzie - ok. 1,5l wody niegazowanej, trzy herbaty, kawa Ricore 2 x dziennie, zioła I nie wiem co się dzieje:( Może odstawić zioła? Za dużo wody? Masakra. Nigdy nie miałam takich problemów, zawsze w drugą stronę :) Helpppp! Dziękuję, A. Menu jest dobre, więc jeśli wszystko było świeże, to spoko, powinno przejść. Moje dziewczyny też męczyły biegunki. Zarówno jedną jak i drugą. Badały co może być tego powodem. Śnieżynka podejrzewała różne rzeczy np. lift gruszkowy, cola zero, nie wiem dokładnie co jeszcze ale wiem, że nie je otrębów a i tak od czasu do czasu dopada ją biegunka. Martę też męczyło, ale jak u niej to nie wiem niestety :( W każdym razie otrębów też nie je. Ja myślę, że jednak Twoje ziółka mogą być powodem, a niektóre dziewczyny po prostu od czasu do czasu mają biegunki, za to jak im waga leci ... Cytuj
Magda :) Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 hmm..a jakies leki moze bierzesz?? moze faktycznie za duzo tych ziolek na odchudzanie i stad ta biegunka.. ale ja ekspertem w tych sprawach nie jestem,moze dziewczyny cos pomoga trzymaj sie Analena!! Ja też bym obstawiała picie ziółek na odchudzanie, wkońcu ich działanie jest przeczyszczające. Cytuj
GabiM Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Gabi, ja miałm dokładnie tak samo. W obu ciążach przytyłam po niecałe 10kg i po urodzeniu dzieci nie miałam w ogóle wzrostu wagi, natomiast po karmieniu za każdym razem +15kg i to niestety spoodowało, że byłam dokładnie tkim samym słoniątkiem jak Ty, ale teraz już nie i jestem pewna, że Tobie też się uda, bo jak na razie masz rezultaty zachwycajace :( Dzięki za pocieszenie, mam nadzieje że tym razem się uda, bo sadełko wcale nie jest miłej:( Cytuj
Gosiulek Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Gosiulek SERNIX dostaniesz w każdym markecie - poszukaj na półkach z wypiekami z pudełka : ) Maliszka - no właśnie obleciałam już Carrefour'y i zwykły i Express, Polo Market, i przydomowe sklepiki i nigdzie nie ma :(:(:) dzisiaj jeszcze polecę może do Kauflandu i Biedronki - może gdzieś tam będzie - a czas goni - jutro wyjazd, a ja nadal nie mam nic przygotowanego (nawet w myślach) na ta imprezkę. Wczoraj znalazłam w końcu i zrobiłam sobie test Dukana - wyszło, że do wesela powinnam zejść do 62,5kg. Ale jednocześnie wyszło, że faza uderzeniowa u mnie powinna trwać 4 dni i w tym czasie powinnam schudnąć ( w sumie to bardziej stracić niż schudnąć - bo to pewnie wypłukanie wszystkiego z organizmu, woda itp) 1.9kg. A ja uderzeniówkę chce dociągnąć do niedzieli (czyli 7 dni). Ponadto dzisiaj jest 5 dzień a ja właśnie mam prawie -4kg na wadze :) Niestety dzisiaj od rana (jeśli można to ranem nazwać - wstałam koło 11) boli mnie strasznie głowa... A poza tym poza wynikiem na wadze nie widać jeszcze nic :) ale może jak zacznę trochę ćwiczyć od poniedziałku (Faza II) to się to zacznie zmieniać :D Trzymam za wszystkich mocno kciuki, buziaki Cytuj
saga Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Dziewczyny - proszę o pomoc, mam problem. Dzisiaj 5ty dzień I fazy a ja od wczoraj mam biegunkę. U mnie jest to niesamowite, ponieważ całe życie mam zaparcia. Regularnie piję zioła od Bonifratrów 'na odchudzanie' ponieważ bez tego miałam wieczne zaparcia. Mój repertuar codzienny: - serek Piątnica light ze szczypiorem, wędlina z indyka, piersi kurze pieczone bez tłuszczu w musztardzie - ok. 1,5l wody niegazowanej, trzy herbaty, kawa Ricore 2 x dziennie, zioła I nie wiem co się dzieje:( Może odstawić zioła? Za dużo wody? Masakra. Nigdy nie miałam takich problemów, zawsze w drugą stronę:( Helpppp! Dziękuję, A. Mi tez czasem to się zdarza, biorę laremid lub dwa i następnego dnia jest ok. Cytuj
Magda :) Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Ponadto dzisiaj jest 5 dzień a ja właśnie mam prawie -4kg na wadze :D Niestety dzisiaj od rana (jeśli można to ranem nazwać - wstałam koło 11) boli mnie strasznie głowa... A poza tym poza wynikiem na wadze nie widać jeszcze nic :) ale może jak zacznę trochę ćwiczyć od poniedziałku (Faza II) to się to zacznie zmieniać :) Trzymam za wszystkich mocno kciuki, buziaki Głowa to od spania do 11 :( A wynik no to w porównaniu z tym co Dukan wyliczył jest szokujący :) Cytuj
Bozena66 Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Analenko, zdecydowanie odstaw te ziółka, bo one są najbardziej podejrzane :( Iriss, tak kochanie jedne z najpopularniejszych imienin Polsce, a na pewno mamy też na forum jakąś Krysię, która też pewnie będzie obchodzić imieninki. W tym roku zrobiłam sobie wolne na imieniny, mam nadzieję, że nikt nie zachoruje i nie będę musiała nikogo zastępować. Bardzo Ci dziękuję za pamięć :) i jestem bardzo zadoolona, że mam tak samo na imię jak Twoja Mama :) Migota jakaś pałka abo bombka Ci się należy . Nie dosyć, że nagrzeszyłaś to msz jeszcze jakieś przeokropne plany dotyczące bleeeeeeee frytek Wstyd :) Gosiulek, jeśli nie możesz dostać sernixu zrób serniczek Jusi, jest naprawdę bardzo smaczny, nie będziesz żałować :) Gatuluję super wyniku :D Cytuj
Olinka Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 hej dziewczynki, Dziś chyba ostatni raz zerkam na forum .... tzn do poniedziałku :)bo w domu nie mam znów Internetu, więc pewnie nie będe miała jak zerknąć co u Was. Magda:) no to nie grzesz i wracaj do wagi suwaczkowej, bo pewnie na święta chcesz być w III fazie? Mi się też marzy, ale nic na siłe, jak się nie uda to trudno, twarda jestem i dam radę. Zresztą z serniczkiem i jajkami święta wielkanocne nie są mi straszne. Gosiulek Sernix na pewno jest w Lidlu, sama kupowałam. A ja dziś zaliczam smutaśny dzień. Energia prawie zerowa, pogoda jest zwariowana, raz słońce raz śnieg i ciemno jak w d...ie u ... Jedyny plus jest taki że już prawie 14 no i piątek. Najchętniej przeszłabym się szybkim marszem gdzieś daleko a potem zapakowała do cieplutkiego łóżeczka. Nie mam nadal @. We wtorek trzeba więc odwiedzić dr i zobaczyć co tam piszczy w trawie. Analena nie pomoge w tej materii gdyz raczej mam zaparcia jak biegunki. Moja mama zawsze na takie coś poleca jadogy, z tym że my nie jemy owoców :( Gochna pozdrownionka dla Śnieżynki i Maćka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi