gaja2b Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2008 mija pierwszy dzień nie było źle , nawet specjalnie nie byłam głodna.licze że bedzie dobrze .Ja mam problemy z wypiciem 1,5 l wody nigdy tyle nie piłam troche zastępuje herbatą ale generalnie nie jest źle no i brak słodyczy bez ktorych nie potrafię żyć.Pozdrawiam Was wszystkie trzymajmy sie razem Cytuj
Pitahaja Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Gaja2b no to chyba obie miałyśmy ten sam problem :-) - słodycze. Mi też było ciężko je odstawić. Tym bardziej że mam 15. miesięczną córcie która dostała mase "wspaniałych bomb" na mikołaja.Ale wzięłam się w garść pochowałam wszystko do szafy i jakoś leci. W trudnych chwilach mnie mąż wspierał, a póżniej mi nawet nie przeszkadzało jak je przy mnie. Wtedy ja miałam największą satysfakcje jak go częstowałam i potrafiłam się im oprzeć ( a uwierz mi że kiedyś było to nie do opanowania). I tak już 6 dni za mną a dziś siódmy leci :) i będzie coraz lepiej. Umiejętność odmówienia sobie czegoś słodkiego wzrasta z każdym dniem. Trzymam za ciebie kciuki :) Cytuj
Pitahaja Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Liljanka dziękuję za przepisy na pewno się przydadzą. :-) Cytuj
Pitahaja Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 A kasze gryczną to można jeść w III czy IV etapie? Ja dziś się warzyłam .....i ...... 2,6 kg mniej (dziś mam 7 dzień). I tak sobie obliczyłam że jak by mi tak się udało 1kg tygodniowo spadać to w 2009 miała bym ok 62 kg, czyli tyle ile chce. Jakie to ekscytujące pomyśleć, żę już za kilka tygodni będę wyglądała tak ja tego pragnę ( ale głupoty wypisuje). Mam nadzieję że wam też się waga ruszyła. Pochwalcie się :-) Cytuj
gaja2b Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 U mnie waga stoi w miejscu choć za pierwszym razem jak mialam I faze to po pierwszym dniu miałam 2 kg mniej później jak juz pisalam przerwałam teraz wróciłam do I fazy ale efeków nie ma zreszta u mnie raczej słysze komentarze że predzej kaktus wyrośnie niż ja schudne itp tak że wsparcia nie mam i nawet jak wpadne do mamy to zawsze coś wyciaga dobrego ze słowami jedno ci nie zaszkodzi więc nie wiem czy będa efekty , ale póki co drugi dzien białkowy. Cytuj
psotka Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Witajcie dziewuszki. Dzisiaj wiernie trzymam dietę, wczoraj też się starałam, ale waga stoi. A dobrze mi tak. Nie trzeba było jeść chleba. A dzisiaj idę na aerobic i mam nadzieję , że po powrocie nic już nie zjem. A wy dziewczyny ćwiczycie trochę, czy tylko sama dieta? Cytuj
mart Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 A mi tez waga spada :-) Dzis trzeci dzien jak przerwalam diete ale nie jem nic po godz 19,jem male posilki co 3-4 godziny,zero slodyczy(nie przepadam za nimi) no i ograniczylam pieczywo,nadal pije wode i jem otreby z jogurtem owocowym odtluszczonym.Jak widac nie potrzebuje diety musze tylko zmienic nawyki bo wczesniej to potrafilam zjesc pizze o godz.22,to straszne.Musze sie tego trzymac, to lepsze niz dieta przynajmniej moge jesc wszystko.Pozdrawiam wszystkie odchudzaczki i sledze Wasze postepy! Zycze wszystkim silnej woli! Cytuj
Pitahaja Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Gaja2b przyznaje że nie masz łatwo, bo wsparcie otoczenia jest ważne. Ale nie najważniejsze i pamiętaj że nie robisz tego dla bliskich tylko dla samej siebie. Tylko i wyłącznie! Dla zdrowia, dla urody, dla satysfakcji, że potrafisz coś osiągnąć. Pamiętaj, że nie tylko ty masz ciężkie chwile. A tym co tak lubią kaktusy pokaż jaka jesteś wielka. Bo jesteś ja w ciebie wierzę i trzymam kciuki. W trzecim dniu miałam takiego doła, że już myślałam nie koniec diety, ale otrzymałam wsparcie teraz tobie je daję. " Śmiej się z tego że słodycze tuczą i uzależniają, bo to już ciebie nie dotyczy" Uwierz w to!!! Cytuj
Pitahaja Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Mart gratuluje, super :) Trzymaj tak dalej. A tą pizze o 22 znam z autopsji :-) Ale to już za nami nie? ......No chyba że w IV etapie jako wielki grzech (ten co można raz w tygodniu i jest rozgrzeszone) Cytuj
gaja2b Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Dzieki za wsparcie oby tylko waga dregnęła to bedzie najlepsza motywacja póki co jestem nie cierpie tylko tego picia czy wypijecie tę wode czy moze zastepujecie ja czymś? Cytuj
Pitahaja Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ja też nigdy nie mogłam sobie wyobrazić, jak to można tyle pić. A tu proszę 10-11 szklanek dziennie i to nie piwa :-) Musisz tylko pić, pić i pić tak małymi łyczkami ( bo np, woda wypita duszkiem nie będzie wykorzystana przez organizm w 100%). Ja piję 4 szkl, herbaty czerwonej, gorzkiej oczywiście ( spala tłuszcz i dobrze wpływa na cholesterol, który mogę mieć nie w porzo przez dużo jedzonych jaj). piję jeszcze witaminy musujące (magnez, wapń), ale takie z małą zawartością węgli. Oprócz tego wodę i czasami szklankę kawy, która wypłukuje minerały i jest moczopędna. Niektórzy uważają, że jak się wypije 1 szkl. kawy to później trzeba wypić 2 szkl. wody, ale ja i tak się do tego nie stosuje. Oczywiście też nie od razu tyle piłam. Zaczęłam od 2 szklanek płynów (bo to była moja norma) i codziennie dodawałam jedną szklankę i tak się staram to utrzymywać. Tobie też się uda :) Cytuj
Pitahaja Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Na jednym forum czytałam sprzeczne info co do picia wody. Jedni uwarzali, że trzeba wypić 8 szkl. wody niezależnie od wypitych innych płynów, a inni, że wszystko w to wchodzi ( herbaty, jogurty, bulion, itp). Ja ja jestem tego drugiego zdania, ale czy dobrze robie to nie wiem. Może w książce coś pisze? Ja jej jeszcze nie posiadam :-), więc ci nie powiem :) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 9 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Dobrze robisz kochana. Płyny liczą się pod jakąkolwiek postacią.Herbaty, kawy , ziółka . ,Kubek herbaty na śniadanie, szklanka wody do południa , dwie następne do drugiego śniadania czy lunchu,po posiłku kawa, szklanka po południu , dwie szklanki do kolacji i tak oto bez problemu wypijamy 2 litry wody,, Ja dzis wypiłam 3 kawy ( jedna mocna parzona i 2 rozpuszczalne bardzo słabe z mlekiem 0% ) rano zjadlam jogurt z otrębami , na obiad gotowaną piers z kurczaka w ostrych przyprawach i do tego mały korniszon. na kolacje zjem pewnie jajecznice wczoraj : jogurt kawa gotowana wątróbka kawa woda ser biały z tunczykiem w sosie pomidorowym w niedziele: jajecznica makrela wędzona kawałek kurczaka kawa sobota: jogurt kawa makrela wędzona i kiszona kapusta ( mieszanka straszna ale mialam ochote) na kolacje sałatka warzywna oczywiscie miedzy posiłkami pije wode trzymajcie sie dziewczyny i sukcesów zycze! Cytuj
gaja102 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 Cześć dziewczyny czy przyjmiecie jeszcze jedną gaję. Dietę Protal stosuję dopiero 1 dzień i jest ok. bo bardzo lubię wędzone rybki, kurczaki z rożna, jajka , jogurty i nawet duże ilości wypijanych płynów mi nie przeszkadzają.Dzisiaj zjadłam 1/2 kubeczka chudego sera twarogowego z Pątnicy / nie smakował mi /, Surimi z ryby / piesze autor, że to też można jeść a ja to bardzo lubię /, kawałek wędzonego karmazyna, pstrąga i kawałek gotowanej piersi z kurczaka wypiłam ok. 4 szklanki czerwonej herbatki i 1 ipół l wody niegazowanej. Nie czuję głoda. A muszę się przyznać, że mam problemy z podjadaniem i bardzo mnie cieszy, że nie muszę się tym przejmować.Na dietę namówiła mnie pani w sklepie Tesco gdzie kupowałam rybę / dla diety 1400 kcl /widocznie pokapowała, że to chodzi o dietę bo mnie zaciągneła na stoisko z serami i przekazała pani która obecnie jest na diecie Protal i schudła 16 kg w ciągu 3 m-cy.Wyglądała super.Powiedziała mi o książece.Oczywiście zaraz ją kupiłam i przeczytałam.Przekonała mnie w 100%.Tym bardziej, że ja naprawdę nie potrafię schudnąć skutecznie t.z. trochę chudnę trochę tyję i taka huiśtawka mnie wykańcza psycha mi siada tym bardziej, że wokoło wszyscy się odchudzają i super wyglądają.Ja niestety mam ok 20 kg nadwagi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi