Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tatar z łososia! ;)

męczyłam się do 4tej znów, dopiero się obudziłam... Apapu ani innych przeciwbólowych nie mogę brać bo mi wchodzą w interakcje z moimi lekami, ale Persenu może spróbuję..

Soję można? W fazie P? Jakoś nie wydaje mnie się... Soja ma dużo węgli.

Spróbuj, spróbuj-będziesz nynać jak niemowlaczek!!! :D

Opublikowano
Śliweczka musi mieć rację- gdyby ktoś miał wątpliwości- niech spojrzy na jej suwaczek...

Dziękuję,ale nie zawsze mam rację ;) ,nikt nie jest nieomylny...Przeczytałam nową książkę Dukana i tam napisane jest że wolno :D ,a wystarczy poczytać w necie o soi,naprawdę ma więcej białka niż mięso,a kotlety sojowe takie w paczce zawieraja dodatkowo mało tłuszczu.Więc nad czym tu się dłużej zastanawiać? :-D

Opublikowano

Dziękuję za informację Śliweczko ;)

Soja jest smaczna i można coś zmienić a nie dzień w dzień mięso, twaróg, jogurt itd :-D

Co do pasztetów sojowych...smaczne i z różnymi dodatkami. Polecam z pieczarkami albo z pomidorami :D

Opublikowano
Dziękuję za informację Śliweczko ;)

Soja jest smaczna i można coś zmienić a nie dzień w dzień mięso, twaróg, jogurt itd :-D

Co do pasztetów sojowych...smaczne i z różnymi dodatkami. Polecam z pieczarkami albo z pomidorami :D

To się cieszę zawsze to jakieś uzmaicenie.

Winkachce widzę że wnet trzecia faza - super kochana super.

Opublikowano

Witam niedzielnie :-D

Forum tętni życiem mimo weekendu widze ;) Super!

Ja po wczorajszej imprezie z "uszczerbkiem na zdrowiu" powiedzmy - w tańcu zostałam z łokcia przygwożdżona brzydko mówiąc w okolicę dołka podnosowego i zdaje się, że dośc sowicie odczuła to moją szczęka, górna warga i przegroda nosa :-D BOLI.... :D obmacuję się z każdej strony by wyczaić ewentualne pęknięcia chrząstki, ale - choc boli - nic takiego nie wyczuwam więc mam nadzieję, ze kilka dni i minie....

...to się nazywa pójśc potańczyć w karnawale, ehh....

Dzis poranne wazenie pokazało równe 68,3 z suwaczka. Ostatnie dni bujałam się trochę pod tą górą granicą bliżej "9", ale jak widać po zarwanej nocy waga lekko popuściła i wróciła do stanu "zero". Mam CICHUTEŃKĄ nadzieje, że może zapoczątkuje to proces przekształcania "8" w "7" w tej zacnej acz niemile widzianej sześćdziesiątce...

Wiecie co... zdaje się, że moja mama od jutra się pode mnie podłącza ;] ma do zgubienia zaledwie jakieś 5kg, jak to mówi: "chce sie pozbyć fałdków 50-latki z pasa"... Ja bym szczerze mówiąc jej nie odchudzała, uważam ze w tym wieku tak powinna wyglądądać zadbana kobieta no ale... nie mogę jej już tego z głowy wybic.. zresztą jak ona się upzre to i tak to zrobi :D. Boję się tylko, że w między czasie ja zapadnę na depresję, bo spodziewam się że mama zgubi te 5kg w bardzo szybkim tempie (zawsze jak coś sprawnie gubiła zbędne kg), a mnie zajęło to całe 3 miesiące :) eh... i jak tu się z tym będzie pogodzić...

(wiem wiem wstrętne gadanie, o własną mamę będę zazdrosna no ale... se tak pomyślałam dziś i się tym z Wami dziele..)

Dostałam dziś też zaproszenie na 1-sze URODZINKI MOJEGO CHRZEŚNIACZKA na przyszła sobotę! :) Kurczę muszę jakiś prezent wykombinować... ale tcyh zabawek/bajerów dla dzieci jest tyle, że jak człowiek ma kupić coś od czasu do czasu to głupieje... Może mi młode mamy coś podpowiedzą co fajnego można podarować takiemu "jedno-roczniakowi" płci męskiej? :-D. Będę wdzięczna za pomysły :-D.

Jeszcze pozostaje kwestia obiadu... dotychczas jak u nich bywałam to tak tylko na kawce i dało radę nic nie skubać, ale teraz juz zapowiedziano, że będzie obiad i tort i takie tam... i jak rozmawiałam z kuzynka z rana to nie miałam sumienia powiedzieć jej, że niech nie przygotowuje dla 2 osob (bo jade z mamą) bo jestesmy "na diecie" :) Będzie kilka osób z rodziny i nzajomcyh pewnie, no i tak nie wiem.... ah joj...

No nic, trochę Wam poopowiadałam co u mnie :evil:. Mam nadzieję, że Wam niedziela upływa pzryjemnie... w trójmieście mróz i wiatr więc jest mało przyjemnie na dworze... a ja jeszcez jestem dzis po południu umówiona na miescie wiec pewnie trochę zmarznę...

Do miłego usłyszenia! Sciskam!

Opublikowano

Hej

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wieprzowiny. Dukan w swojej nowej książce piszę, że wieprzowina jest zakazana. Znalazłam wczoraj w sklepie łopatke do pieczenia która ma parametry białka 24g węgle 2g i tłuszcze 4g. To jak to jest z tą wieprzowiną? Bo nie ukrywam, że mam ochotę na takie pieczone mięsko ;)

Opublikowano
Hej

Dziewczyny mam pytanie odnośnie wieprzowiny. Dukan w swojej nowej książce piszę, że wieprzowina jest zakazana. Znalazłam wczoraj w sklepie łopatke do pieczenia która ma parametry białka 24g węgle 2g i tłuszcze 4g. To jak to jest z tą wieprzowiną? Bo nie ukrywam, że mam ochotę na takie pieczone mięsko ;)

zakazana, bo ma inna strukture wlokien... czy cos, ale ja czasem sobie pozwalam na mieso mielone wolowo wieprzowe....

Opublikowano
Kobity, no szlag mnie trafia, to już trzecia noc z rzędu, jak nie mogę spać :/ wszystko jest cacy, tylko bezsenność nie do zniesienia.. Wypiłam już pół litra ciepłego mleka, aviomariny łyknęłam już o 22, a tu nic... co zrobić z tym fantem?

Czesc dziewczyny!

Na bezsennosc polecam ziolowe tabletki "Nervomix" - dwie od razu. Na mnie dzialaja swietnie (nie uzalezniaja). Uzywam od czasu do czsu po stresujacym dniu.

------------------

U mnie nareszcie niewielki spadek po kilku dniach zastoju.

Opublikowano

Witajcie niedzielnie!

Soja jest dozwolona,a nie tolerowana czyli można ją jeść.

----------------------

Mam pytanko czy w zwiazku z tym mozna posunac sie az tak daleko zeby spozyc makaron sojowy?

Nie codziennie, ale...?

Opublikowano

Nutko cynamonu ja proponuje kupić : Uwaga wyliczam,he he...

Fontanna z piłeczkami z Playscool( nie wiem czy tak sie pisze), jest fajna i dziecko ma frajde, mówie bo Mój dostał w tamtym roku na 1 urodzinki

2) Mozesz kupić rowerek taki dziecięcy na wiosne bedzie jak znalazł

3)konik na biegunach z odgłosami

4)są takie kosiarki ,odkurzcze mówiące tez polecam

5) klocki wafle ( obcja tańsza) ale swietne

Jest troche tego. Jakby co to pytaj. Ja polecam Fontanne,he he.... Mój do tej poty sie bawi. Zreszta wszystkim bedzie sie bawic z pewnością! 

Duzo mozna znalezc na allegro.