oliwi3a Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Cześć dziewczyny,baaardzo dziękuję za miłe słowa bo było mi dużo smutno,ale czytam was tak długo , wiem że jesteście super i dlatego tak dramatycznie się przypomniałam,a teraz jest mi dużo, dużo lepiej.Dietę z wami zaczęłam 2 lutego w 1 fazie poszło mi 5 kilo,po 3 tygodniach 1 kg i dalej nic do dziś,a zapomniałam ważyłam 85 kg a teraz 81.Czy któraś z was też tak ma?Bo ile można czekać aby organizm się poddał? Cytuj
Wielka Optymistka Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 zdzisława1234, teraz dopiero przeczytałam twój post jeżeli chodzi o jogurty smakowe to w lidlu widziałam takie z serii linessa light ale ilość węglowodanów znacznie przekracza w nich ilość białka ,tak więc odpuściłam sobie,co do serków smakowych nie wypowiadam się bo nie lubię ich i nie bardzo się orientuję. Mogę polecić ci wspaniały serek ale bezsmakowy również z serii linessa ma tylko 0,2 % tłuszczu ale w smaku nie jest kwaśny jak serki naturalne homo tylko lekko słonawy, nie ma też takiej luźnej konsystencji jak serek homo, nadajesię super do smarowania placków lub chlebka z otrąb na to ogóras, rzodkiewka, szczypiorek, sałata... ale sie rozpędziłam .Jutro zaczynam warzywa to zaszaleję. Cytuj
Maruda Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Wielka Optymistka To ja się zapytam - czy może widziałaś też tam w Lidlu albo gdziekolwiek SERKI HOMO - chude?? Ja jeszcze nigdzie się na taki nie natknęła.. Zresztą jakoś ciężko tak jest znaleźć co nieco dobrego, ale chudego w sklepach :-) Cytuj
zdzislawa1234 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 dziękuję dziewczyny za odpowiedź :-) tak mi się chce słodkiego, że oszaleję. W takim razie zrobię sobie ptasie mleczko i mam nadzieję, ze się zasłodzę :?: napiszę czy dobra Pozdrawiam, Cytuj
Wielka Optymistka Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Maruda ja specjalnie za serkami homo nie przepadam więc nie szukam ich, ale chyba na naszym forum wyczytałam kiedyś , że Ostrowia produkuje serek homo naturalny O % można go kupić w Auchanie, w lidlu jestem bardzo często ( mam go pod nosem ) to rozejrzę się jeśli będą to napisze, póki co polecam serek z linessy, o którym już pisałam, naprawdę pyszny a tłuszczu tylko 0,2 % Cytuj
Maruda Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Ja mam jutro w planach zakupy.. bo jogurciki szybko mi się kończą :-) Więc poszukam sobie tego serka o którym piszesz. Dziękuje!!! :?: Wielka Optymistko Cytuj
Wielka Optymistka Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 nie wiem czy tutaj można ale co mi tam wklejam zdjęcie tego serka, żeby ułatwić poszukiwania, mam nadzieję że się wkleiło Cytuj
Śliweczka Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Śliweczka HAHAHAHAHAHA Moja mama ostatnio wypowiedziała się na forum w sprawie tarczycy, a moderatorka forum ją skrytykowała i wyrzuciła. Dlaczego? Bo moja mama wiedziała więcej niż ona i to musiało ją baaardzo boleć. Są ludzie i taborety - tymi drugimi nie należy się przejmować. jestem pewna że ta krytyka wyrosła z tego, że zaprzeczyłaś ich tezom, że dieta nie działa itp. No i popatrz co może zrobić z ludzi zazdrość! Pamiętaj, my Cię zawsze wspieramy! Bo nie ma to jak wzajemne wspieranie, dzielenie radości z zruconych kilogramów! Nie mam racji? Dziękuję Maho,masz rację,zgadzam się ze wszystkim co napisałaś :?: Te taborety z tamtego forum mnie zablokowały,nie mogę wejść na wątek diety protal :?: Myślą że mnie to powstrzyma :-) A co do cyklu diety to ja też stosuję 5/5,uważam że ten cykl jest ok. A w odpowiedzi na pytanie o jogurty i serki to zott jogobella light jest jogurtem z niską zawartością tłuszczu,serek turek naturalny ma 3%,jogurt Jovi -0% i Campina 0% ,jadłam wi śniową i truskawkową.Serek naturalny firmy...hmmm nie wiem jakiej :?: sprzedawany w tesco z napisem tesco na opakowaniu ma 3% tłuszczu.Jest też jeszcze jogurt z Sokółki firma Somlek.To chyba wszystko :?: Cytuj
Śliweczka Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Cześć dziewczyny,baaardzo dziękuję za miłe słowa bo było mi dużo smutno,ale czytam was tak długo , wiem że jesteście super i dlatego tak dramatycznie się przypomniałam,a teraz jest mi dużo, dużo lepiej.Dietę z wami zaczęłam 2 lutego w 1 fazie poszło mi 5 kilo,po 3 tygodniach 1 kg i dalej nic do dziś,a zapomniałam ważyłam 85 kg a teraz 81.Czy któraś z was też tak ma?Bo ile można czekać aby organizm się poddał? Czasem są takie przestoje w chudnięciu ,ja mam je całkiem często.Czasem jest tak że mam aż 2 kg.więcej ,ale się nie załamuję ,stosuję dietę dalej aż w końcu waga rusza. Cytuj
Sofia Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 No więc :-) zaczynam od jutra :?: Bardzo proszę o kciuki :?: Jutro wieczorem napisze co zjadłam i poproszę żebyście sprawdziły czy nie przesadziłam albo nie wyszłam z jadłospisem poza dietę. Szczerze mówiąc przepisy na I fazę są tak fajne że na prawdę aż się chce jeść :?: (no nie wiem czy to o to chodzi w odchudzaniu :?: ) Cytuj
maho Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 zdzisława1234, teraz dopiero przeczytałam twój post jeżeli chodzi o jogurty smakowe to w lidlu widziałam takie z serii linessa light ale ilość węglowodanów znacznie przekracza w nich ilość białka ,tak więc odpuściłam sobie,co do serków smakowych nie wypowiadam się bo nie lubię ich i nie bardzo się orientuję. Mogę polecić ci wspaniały serek ale bezsmakowy również z serii linessa ma tylko 0,2 % tłuszczu ale w smaku nie jest kwaśny jak serki naturalne homo tylko lekko słonawy, nie ma też takiej luźnej konsystencji jak serek homo, nadajesię super do smarowania placków lub chlebka z otrąb na to ogóras, rzodkiewka, szczypiorek, sałata... ale sie rozpędziłam .Jutro zaczynam warzywa to zaszaleję. moja droga, nie ma jogurtów owocowych które miałyby więcej białka niż węglowodanów - to pewne, nawet jak są light jednak ja jem je normalnie a i tak chudnę. Bo można. A jak dręczy Cię sumienie to prosta sprawa - pomieszaj taki jogurt z pokrojonym w kostkę twarogiem chudym. Pyszny deserek Cytuj
doris806 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 Cześć przyjaciólki w odchudzaniu!!!Dziś mam 3 dzień fazy uderzeniowej i jakoś sobie radzę,ale brakuje mi słodkiej kawki!!! :-) Kupiłam słodzik SUCOFIN i nie wiem czy mogę go stosować poradżcie proszę :?: w składzie tego słodziku jest sacharynian sodu12,5mg i aspartam2mg. Bardzo Was proszę odpowiedzcie jakie stosujecie słodziki??? pozdrawiam Cytuj
patryszka121 Opublikowano 30 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2009 hej O jogurtach z miazgą owocową- tak dokładnie było napisane - Dukan pisał na swoim forum, że można zjeść jeden mały w fazie z warzywami, ale jeśli można sie bez nich obejść, to lepiej się obchodzić, bo zaburza to cykl. Mi ząs wcale nie smakuje jogurt naturalny tak żeby go jeść np. z otrębami, stosuję go za to do sosów i do marynat do mięsa. Teraz jak skończę faze białkową to przestawię sie z 7 dni na 5. Na pewno będzie mi łatwiej bo nie bedę juz tak długo czekała na warzywka. Doris806 wszystkie słodziki są sztuczne, ale polecany jest taki ktory ma w skladzie aspartam. Ja mam taki sam ale kupilam już dawno i chce go wykończyć, potem kupie inny. Dobrej nocy wszystkim, chudnijcie przez noc zdrowo !! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi