Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A ja dzisiaj jakiegoś doła mam, nie dość, że po 5 dniach protein waga wcale nie spadła a nawet podniosła się o 500 gram to jeszcze od niedzieli mam bóle w pachwinach. Wiem,że nie jest to forum medyczne ale może wiecie czym może być spowodowany ten ból ?

pozdrawiam

Wielka Optymistko,nie mam pojęcia od czego te bóle w pachwinach,ja czegoś takiego nie miałam.Po 5 dniach czystych protein waga wogóle nie spadła?A nawet wzrosła?Dziwne.Nie wiem co Ci poradzić.Mogę tylko napisać NIE ZAŁAMUJ SIĘ,BĘDZIE DOBRZE!!!

Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby waga spadała.

Opublikowano

Śliweczko myślę, że te bóle nie są spowodowane dietą na wszelki wypadek jutro zrobię sobie badania i jeżeli bóle nie przejdą to pójdę do lekarza tylko nie bardzo wiem jakiego specjalistę wybrać.

Pomimo doła ani myślę się załamywać, twarda ze mnie kobita :-)

Opublikowano
Śliweczko myślę, że te bóle nie są spowodowane dietą na wszelki wypadek jutro zrobię sobie badania i jeżeli bóle nie przejdą to pójdę do lekarza tylko nie bardzo wiem jakiego specjalistę wybrać.

Pomimo doła ani myślę się załamywać, twarda ze mnie kobita :-)

Uff,a już myślałam że  zrezygnujesz...ale Twój login nie pozwala źle myśleć,jesteś przecież WIELKĄ OPTYMISTKĄ!!!

Dobry pomysł z tymi badaniami,ja też robiłam badania ponieważ strasznie kręciło mi się w głowie,bałam się że któregoś dnia upadnę  :?: Ale wyniki badań były ok.Pozatym łapały mnie skurcze łydek więc zaczęłam brać magnez,ale to już przeszłość.Teraz nic już dziwnego się nie dzieje.Moje dolegliwości były spowodowane pewnie wypłukiwaniem toksyn z organizmu.Pozdrawiam.

Opublikowano

tina10

Dzięki!!! Poszukam! Dzisiaj w planach wielkie

zakupy... :-)

Więc kupię sobie wszystko co potrzeba.

A tym czasem zmykam - bo zaraz kończę pracę

...na dzisiaj, tylko oczywiście.

PA!!!

Może wieczorkiem uda mi się jeszcze tu zajrzeć

a jak nie to do jutra wszystkim!!!

Opublikowano

Wow ależ duzo nowych Proteinek!!!!!!!!!!!!!!!! Witajcie wszystkie naraz i kazda z osobna!! Wspólna walka z kilogramami jest dużo lzejsza w takim towarzystwie jak tu! :-)

Śliweczko kochana widze , ze prym wiedziesz teraz TY -suuuuuuuuuupeeeeeeeer ty jest taka motywująca. Bardzo lubie Cie czytać - jeśli mozna to tak nazwać :?: .

Ja również boje się komunii mojego dziacka- ale zrobie zapas jedzenia dla siebie, zeby mnie nie kusiło /chociaż wiem , ze tu i owdzie lizne , ale lepiej mniej n iż całkiem sie poddać, moje koleżanki były bardzoooooo zdziwione, że nawet na komunie nie dam sobie dyspenzy/. Damy radę Śliweczko!!!!!

Opublikowano
Wow ależ duzo nowych Proteinek!!!!!!!!!!!!!!!! Witajcie wszystkie naraz i kazda z osobna!! Wspólna walka z kilogramami jest dużo lzejsza w takim towarzystwie jak tu! :-)

Śliweczko kochana widze , ze prym wiedziesz teraz TY -suuuuuuuuuupeeeeeeeer ty jest taka motywująca. Bardzo lubie Cie czytać - jeśli mozna to tak nazwać :?: .

Ja również boje się komunii mojego dziacka- ale zrobie zapas jedzenia dla siebie, zeby mnie nie kusiło /chociaż wiem , ze tu i owdzie lizne , ale lepiej mniej n iż całkiem sie poddać, moje koleżanki były bardzoooooo zdziwione, że nawet na komunie nie dam sobie dyspenzy/. Damy radę Śliweczko!!!!!

Mam nadzieję że damy radę! Dziękuję za miłe słowa  :?:   :?:

Gość malenka85_85
Opublikowano

Czesc dziewczyny :?: mam nadzieję,że mnie przyjmiecie do swego grona bo zamierzam dołączyć do was i zrzucić co nie co zbędnych kg. Proszę o kilka wskazówek na pierwsza faze tzn. w co sie zaopatrzyć, co polecacie na pierwsze dni zmagań, bo narazie nie dotrała do mnie książka Duncana. Pozdrawiam wszystkie "odchudzaczki" :-)

Opublikowano
Czesc,

Mam pytanie ni z gruszki ni z pietruszki. Zelatyna to samo bialko, czy jeszcze cos?

Pozdrowionka

Tak Germanio,żelatyna to samo białko,no może zawiera śladowe ilości tłuszczu (0,1),ale to duuużo białka.

Opublikowano
Czesc dziewczyny :?: mam nadzieję,że mnie przyjmiecie do swego grona bo zamierzam dołączyć do was i zrzucić co nie co zbędnych kg. Proszę o kilka wskazówek na pierwsza faze tzn. w co sie zaopatrzyć, co polecacie na pierwsze dni zmagań, bo narazie nie dotrała do mnie książka Duncana. Pozdrawiam wszystkie "odchudzaczki" :-)

Witaj Malenka!

Przyjmiemy Cię z miłą chęcią i z otwartymi ramionami!

Na pierwszą fazę musisz kupić sobie jogurty naturalne 0%,serki homogenizowane 0%,ser biały chudy,pierś z kurczaka,ryby,tuńczyk w wodzie albo w sosie własnym,otręby pszenne i owsiane...oj co jeszcze...Na pierwszej stronie tego wątku masz listę produktów dozwolonych.Pozdrawiam.

Opublikowano

Ależ jestem głodna :-)

Dziś zaczęłam I fazę.

Śniadanie: jogurt naturalny fit bez cukru z otrębami pszennymi.POtem serek wiejski light, obiad mięso z ugotowanego w rosole skrzydła indyczego (wiecie jak mi rosół pachniał??? jak nigdy :?: ), teraz zjadłam sałatkę z ugotowanego, posiekanego jajka, tuńczyka w sosie własnym i posiekanego ogórka konserwowego z odrobiną lightowego jogurtu. Najadłam się baaaaaardzo! Wypiłam jak dotąd około litra wody i walczę dalej :?:

Widziałam w Lidlu jogurty owocowe light - sa dobre w I fazie?

Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tymi jogurtami dozwolonymi? Danone bez cukru naturalny jest ok?? a serków homo light to w ogóle nie widziałam... Do jakiego poziomu % tłuszczu produkt jest zgodny z I fazą ?

Opublikowano

Dziewczyny co myślicie o preparacie colon c zdrowe jelita,pisze że nie jest wchłaniany przez organizm,można stosować co dziennie,ja testuję go przez tydzień i rano żadnych problemów z kibelkiem.Tylko jak to się ma do diety?A oto skład:białka 0,1 węglowodany 8,8 w tym błonnik 6,0 tłuszcze0,03.Czy którąś z was też często boli żołądek?