mallina Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam chudzinki ze słonecznego dolnego śląska :-) Musiałam nadrobić zaległości i przeczytać wszystkie strony,a przybywa ich w tempie błyskawicznym :?: Nie ważę się od 5 dni (mam miesiączkę to waga i tak nie jest prawdziwa),mam nadzieję,że będzie trochę mniej.Ale już słyszę ,że schudłam ,że młodziej wyglądam,aż chce się żyć :?: Wczoraj robiłam flaczki z żołądków drobiowych i mój mąż jadł ze mną(pycha) i placuszki z otrębami i zrobionym dżemem z marchewki.Jak szaleć :?: to szaleć.Pozdrawiam i życzę miłego dnia [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Anula1978 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Dzięki Śliweczko Szczerze mówiąc też nie doczytałam o tym, by zastąpić dzień warzywny dniem protein - muszę spróbować. I herbaty zielonej dużo tez nie pije raz kiedyś (a zimnej to w ogóle - dla mnie najlepiej jak jest wszystko gorące!!!). Piję czerwoną herbatkę ale co mi szkodzi spróbować znów zielonej. Śliweczko a ty pijesz zieloną herbatkę? Jeśli chodzi o tą listę to i tak akurat z niej nic nie jem nieraz mąkę kukurydzianą tylko używam. Dziewczyny dzięki za wsparcie. RAZEM RAŹNIEJ. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Anula,tak,piję bardzo dużo zielonej herbaty.Smakuje mi :?: więc wolę herbatkę niż wodę. Ja z tych produktów tolerowanych używam czasem kakao,lubię wypić wieczorkiem kubek gorącego kakao :?: i wczoraj smażyłam wątróbkę drobiową i kapnęłam oliwy na patelnię.No i mąka kukurydziana jak mam chęć np.na naleśnika :?: Ale ogólnie nie przesadzam z tymi produktami. Marudo,ja już 2 razy zerwałam dni z warzywami zrobiłam sobie cykl 4/6.Ale za często tego nie robię. Mallina,no wiesz?!Narobiłaś mi smaka,będę zaraz dżem gotować :-) Aha,dziewczyny,nie mogłyście tego wyczytać w ksążce ponieważ znalazłam to na innym forum,napisała to dziewczyna która udziela się na francuskim forum dr.Dukana i tłumaczy te teksty. Cytuj
patryszka121 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 hm o żadnych dopalaczach tam nie piszą więc trudno określić. Ja jem płatki owsiane gotowane na mleku i daję rade bez wspomagaczy. Hej, ja myslę że nie powino sie jeść płatków owsianych a otręby, zobacz na skład bo sie różni. Lubicie śledzie ? Zrobiłam wczoraj sałatkę ze śledzi solonych, trzeba je dorze wymoczyć, przepłukać i pokroić w takie paski ok 3cm Jogurt naturalny 2 ząbki czosnku - lub musztarda francuska z gorczycą do smaku, zmielona albo pokrojoa w kosteczkę mała cebulka, jak ktoś lubi można jeszcze dodać jakieś zioła. Polecam, mimo że nie przepadam za śledziami te mi smakują. Pozdrowienia z mroźnej Świętej Ziemi Cytuj
Śliweczka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Mmmm,Patryszko,ja uwielbiam śledzie ,ten przepis wywołał u mnie ślinotok :-) Dawno nie jadłam śledzia i muszę koniecznie zrobić go tak jak napisałaś.Może wklej ten przepis w wątku z przepisami bo za jakiś czas zaginie na tych stronkach,tyle tych stron jest... Pozdrawiam. Cytuj
Milenka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Hejka Kochane proteinki!!!! Daaaawno mnie tutaj nie było ale czytam Was sukcesywnie, mam doła bo waga stoi jak zaklęta!!! A co za tym idzie kuszę się na produkty zakazane! Fajnie że jest nas coraz więcej to znak że wiosna w pełni hihi Patryszko no no świetny przepis, dzisiaj na pewno go wypróbuję:-) Anulko wiem o co chodzi u mnie też kiepsko zaczynam się wściekać!!! Cytuj
oliwi3a Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 U mnie niestety waga stała 3 tygodnie na szczęście dziś ubyło niecałe kilo.Niestety nie mam wagi elektrycznej,ale za to mam roztropnego męża,który mówi że to strata kasy bo i tak mi mniej nie pokaże,no cóż może ma trochę racji.przynajmniej niech myśli że ma,odbije to sobie w czym innym.Dziewczyny co z waszymi żołądkami?,żadna niema bolesnych skurczów?ŚLIWECZKO Ty pisałaś o niektórych produktach z soi,myślisz że kotlety z soi też można w fazie z warzywami? Cytuj
Śliweczka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 U mnie niestety waga stała 3 tygodnie na szczęście dziś ubyło niecałe kilo.Niestety nie mam wagi elektrycznej,ale za to mam roztropnego męża,który mówi że to strata kasy bo i tak mi mniej nie pokaże,no cóż może ma trochę racji.przynajmniej niech myśli że ma,odbije to sobie w czym innym.Dziewczyny co z waszymi żołądkami?,żadna niema bolesnych skurczów?ŚLIWECZKO Ty pisałaś o niektórych produktach z soi,myślisz że kotlety z soi też można w fazie z warzywami? Hmm...Soja jest niedozwolona w tej diecie.Kotlety sojowe maja coprawda dużo białka bo na 100g produktu 46,5g.białka,13,4 węglowodanów i tłuszczu 0,65 ale nie wiem co odpowiedzieć.Soja jako ziarno jest zabroniona ,ale może przetworzona mogłaby być przez nas spożywana.Nie wiem i wolę żeby jeszcze któraś z dziewczyn wypowiedziała się na ten temat. Cytuj
Maruda Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Tak dla poprawienia humorku :?: To nie ja jestem autorką - tylko mój chłopak. O kurcze - a moje urodzinki się zbliżają, a autko nowe by się przydało... Chyba nie sprawi mi TAKIEJ niespodzianki!!!! :-) Pewna zona byla niezadowolona ze swojego auta i w zwiazku z tym wiercila mezowi dziure w brzuchu. "Kup mi na urodziny niespodzianke, która w ciagu czterech lub mniej sekund przyspiesza do setki", prosila. "Najlepiej w kolorze niebieskim." Dzien urodzin zblizal sie wielkimi krokami, az w koncu, zona otworzyla prezent.. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Milenka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 U mnie niestety waga stała 3 tygodnie na szczęście dziś ubyło niecałe kilo.Niestety nie mam wagi elektrycznej,ale za to mam roztropnego męża,który mówi że to strata kasy bo i tak mi mniej nie pokaże,no cóż może ma trochę racji.przynajmniej niech myśli że ma,odbije to sobie w czym innym.Dziewczyny co z waszymi żołądkami?,żadna niema bolesnych skurczów?ŚLIWECZKO Ty pisałaś o niektórych produktach z soi,myślisz że kotlety z soi też można w fazie z warzywami? Hey oliwi3a, witam Cię serdecznie! O widzę że nie jestem sama z postojem wagi. Co do mego żołądka to nie miałam i nie mam żadnych bolesnych skurczów, nie mam pojęcia dlaczego masz skurcze?! ;0 Cytuj
Milenka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Tak dla poprawienia humorku :?: To nie ja jestem autorką - tylko mój chłopak. O kurcze - a moje urodzinki się zbliżają, a autko nowe by się przydało... Chyba nie sprawi mi TAKIEJ niespodzianki!!!! :-) Pewna zona byla niezadowolona ze swojego auta i w zwiazku z tym wiercila mezowi dziure w brzuchu. "Kup mi na urodziny niespodzianke, która w ciagu czterech lub mniej sekund przyspiesza do setki", prosila. "Najlepiej w kolorze niebieskim." Dzien urodzin zblizal sie wielkimi krokami, az w koncu, zona otworzyla prezent.. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Hey Marudo! ...he he świetny żart! ;D Pozdrawiam, M Cytuj
Maruda Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Dziękuję Milenko !!!!! Tak mnie mój wspiera :?: Narzekać nie mogę - bo ostatnio żeby mi nie robić niczym smaka to je prawie to co ja :-) Cytuj
Śliweczka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Oliwio,ja tylko na początku diety miałam przykre bóle brzucha,ale one minęły i nie mam pojęcia dlaczego bolało,nie wnikałam. Marudo,świetne...się obśmiałam...hehe Cytuj
Milenka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Dziewczynki w przepisach dopisałam, nowy deser lub zupka jak kto woli ale chyba znany już od lat...przerobiony oczywiście zgodnie z naszą dietą! Buziaki, M :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi