Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
(chyba że to nie @ tylko nowy lokator)

No, no ... co my tu widziem? Czyżby jakieś maleństwo forumowe się kroi???

Saguś dzięki, już jest dobrze, powiedziałabym nawet, że całkiem ;) :grin: :grin:

Opublikowano
Olinko jaki optymistyczny aviatorek, też tesknię za motylkmi.

Tęskno i mnie stąd taki sobie wynalazłam.

U mnie za oknem śniezek, ale taki jak wiorki kokosowe.

Rodzice od środy wskakują na dietę, Saga, Śliweczka i inne kochane protalki trzymajcie kciuki, jak się uda to i mój tata będzie szczupły i zdrowszy ;) Bardzo się cieszę ... Nadrukowałam im stos przepisów, nie mają kompa więc forum odpada, ale chce im przy okazji pokazac ten watek jak u mnie beda w odwiedzinach.

I co ważne był tatko u lekarza i p. doktor powiedziała że może stosować, ale ma zwracac uwage na poziom cukru i mierzyć ciśnienie a poza tym wybrac się do kardiologa i diabetyka. To oczywista sprawa i ciesze sie ze tak sie stalo bo juz dawno mial isc ... a teraz moze dzieki diecie w koncu sie wybierze!!

Pozytywnie się nastawiam i ciesze !!

Opublikowano

Olinko dziękuję

Saga Motylek - witajcie

wkleiłam zdjęcie do avatrka ale go nie widać hmm...

z suwakiem to dla mnie czarna magia ale spoko rozwiąże tą zagadkę niebawem ;)

a teraz ide dusić dorsza!

Opublikowano

Marcyndajesteś z Dolnego Śląska, a to dokladnie gdzie mieszkasz??

podpytuje bo poki co forum przejeły babeczki z pomorza albo mazowsza ... nas z dołu PL tak malutko ;)

Opublikowano
No, no ... co my tu widziem? Czyżby jakieś maleństwo forumowe się kroi???

Saguś dzięki, już jest dobrze, powiedziałabym nawet, że całkiem :grin: :grin: :lol:

No powiem szczerze Gochna...poczekajmy do niedzieli ;)...wtedy będę mniej więcej wiedziała na 100% czy coś się kroi czy nie :grin: powiem szczerze chciałabym...ale niekoniecznie teraz kiedy jestem na pół roku przed obroną i nie mam pracy...

Opublikowano
Olinko- dokładnie z Dzierżoniowa ;)

No to teraz zarazamy Dukanem nasze regiony i w koncu też będzie na 1 miejscu wsród diet :grin:

Zza chmur wylazło leniwie slonko :grin: WAM też go życzę :grin:

Opublikowano

Cześć Dziewczyny, w końcu sie odwazyłam zarejestrować na forum. Jestem na diecie juz miesiąc i waże prawie 6 kg mniej, to niesamowite że pierwszy raz w zyciu dobrze wyglądam w jeansach :grin:

Mam do Was kilka pytań, każdy mówi co innego i stwierdziłam że tutaj napewno uzyskam konkretne info ;)

Czy można jeść budyń z paczki zrobiony ze słodzikiem i mlekiem 0%? Na opakowaniu jest napisane że ma weglowodany ale to chyba w przypadku cukru i mleka 2% co?

Sos pomidorowy z pomidorów z puszki - w książce jest jako przepis na faze uderzeniową, znalazłam wpisy ża na P+W i nie wiem czy ktoś niedoinformowany czy ja mam jakieś złe wydanie (kupione w EMPIKu 12.2009r)

No i te otręby, można w każdej fazie ale ograniczone ilości tak?

No, to tyle :grin: Czekam na odp i bardzo się cieszę że jestem tu z Wami :grin:

Opublikowano
Cześć Dziewczyny, w końcu sie odwazyłam zarejestrować na forum. Jestem na diecie juz miesiąc i waże prawie 6 kg mniej, to niesamowite że pierwszy raz w zyciu dobrze wyglądam w jeansach :-D

Mam do Was kilka pytań, każdy mówi co innego i stwierdziłam że tutaj napewno uzyskam konkretne info ;)

Czy można jeść budyń z paczki zrobiony ze słodzikiem i mlekiem 0%? Na opakowaniu jest napisane że ma weglowodany ale to chyba w przypadku cukru i mleka 2% co?

Sos pomidorowy z pomidorów z puszki - w książce jest jako przepis na faze uderzeniową, znalazłam wpisy ża na P+W i nie wiem czy ktoś niedoinformowany czy ja mam jakieś złe wydanie (kupione w EMPIKu 12.2009r)

No, to tyle :grin: Czekam na odp i bardzo się cieszę że jestem tu z Wami :grin:

Witamy Misza,

Co do budyniu...ja taki robię raz na jakiś czas jak już naprawdę mnie skręci z braku słodkiego i nic się nie dzieje. Musiałabyś wypróbować na sobie. Powiem Ci że moje lenistwo zazwyczaj bierze górę i wolę zjeść gotowy owocowy jogurt lub serek :grin:

Dziewczyny tu też robią budyń sojowy, ale nie wiem gdzie go kupują może zdradzą :grin: wtedy będzie lepiej. Bo soje możemy ale na p+w.

Pomidory z puszki...możemy już na białkach w fazie naprzemiennej, tak samo jak koncentrat. Więc nie jakieś duże ilości ale zawsze jakieś urozmaicenie. Wg nowej książki Dukana oczywiście. Stosujemy już to chyba wszystkie :grin: też o tym nie wiedziałam że mogę aż tu nie trafiłam :lol:

Co do otrębów w fazie naprzemiennej możemy jeść 2-3 łyżki otrębów. Ja zajadam 1 łyżkę pszennych z 1 łyżką owsianych w formie otrębianki czyli z ciepłym mlekiem. Możesz je mieszać z jogurtem lub też możesz sobie zrobić chlebek jak Ci go brakuje. Przepis znajdziesz na wątku z przepisami jak też wiele boskich przepisów aby urozmaicić sobie dietę.

Otręby pamiętaj, tylko owsiane i pszenne ale z przewagą owsianych!

Pozdrawiam i powodzenia w dietowaniu :-D

Opublikowano

Witam!! 2 dzień na forum i 3 dzien na diecie. Jak na razie same sukcesy! Pączki jakoś mnie nie pokonały, na stole stoi pół pudełka alpejskiego mleczka które rodzinka nie dokończyła i wogóle nie ma ze mną szans! A bez słodyczy żyć nie mogłam więc to naprawdę sukces. Nigdy nie miałam takiej motywacji i mam nadzieję że wytrwam bo różnie bywa....

Chciałabym się jeszcze bliżej przedstawić może jest jakaś Protalka podobna do mnie i będzie nam raźniej. Mieszkam w kujawsko-pomorskim mam 27 lat i 9 m-cy po ciąży w której dorobiłam się 19 kilo więcej. Teraz chciałabym zrzucić pozostałe 10. Chociaż tyle to będę szczęśliwa!!! Mam 170 cm i wage 79-80 kg.

Ponieważ jestem prawie nowe(no juz 2 dzień;) narazie mam więcej pytań ale mam nadzieję że z czasem będę też pomagać.

Czy możecie napisać jakieś mniej znane "wynalazki" z proteinami które można jeść? Ja załadowałam lodówkę kurczakiem, chudym twarogiem, jogurtem 0% zott, chudym mlekiem i inne pospolite rzeczy. Mam też oczywiście słodzik w pastylkach,otręby i skrobię kukurydzianą. Ale znacie może jakieś inne serki , twarożki ?? Znalazłyście gdzieś słodzik w proszku albo w płynie?

I jeszcze jedna sprawa... dziś mam 3 dzień 1 fazy i dostałam @ ;/ Jak to się ma do spadku wagi? Waga coś ruszy wogóle czy wszystko na nic?

Kura i jajka już mi bokiem wychodzą ale zrobiłam muffinki i jestem przeszczęśliwa że mam w ustach coś przypominającego słodycz!!!:grin:))(Dałam rozgnieciony słodzik i kilka kropel aromatu kokosowego do ciast)

Pozdrawiam serdecznie!!!!

Opublikowano
Dacie radę tak jak my dajemy.

Mi cale szczęście chleba nie brakuje...ale słodkiego...i najgorsze to że nigdzie w okolicy nie mogę znaleść mleka odtłuszczonego w proszku ;/ masakra jakaś.

Ja widziałam to mleko w sieciach sklepów Kaufland, Billa, Tesko, Carrfur.

Jak masz takowe koło siebie to szukaj przy normalnych mlekach w kartonikach.

Tyle, że choć odtłuszczone - to i tak nie go końca odchudzone ;)

W niebieskim opakowaniu, ale nie kartonik, tylko raczej takie 'sreberko'.

Mam w domu - to postaram się zdjęcie umieścić w produktach - bo teraz przeglądałam

i chyba nie ma jeszcze. ALE TO TYLKO I WYŁĄCZNIE TOLEROWANY PRODUKT.

Więc na własną odpowiedzialność.. Ale truffelki z przepisu Śliweczki - palce lizać.

Pod warunkiem, że nie zapomni się dodać słodziku.. bo bez niego - nie wychodzą takie

smaczne.. Przetestowałam - bo zapomniałam dodać!!

Opublikowano
No powiem szczerze Gochna...poczekajmy do niedzieli :grin: ...wtedy będę mniej więcej wiedziała na 100% czy coś się kroi czy nie :grin: powiem szczerze chciałabym...ale niekoniecznie teraz kiedy jestem na pół roku przed obroną i nie mam pracy...

To niezła pora, dzidzia w brzuszku zdopinguje do obrony w terminie :grin: Gorzej z pracą ... :grin: Lepiej byłoby ją mieć, ale to nie koniec świata. Najważniejsze, że studia prawie za Tobą :lol: Moja córcia zaszła w ciążę zaraz po pierwszym roku i udało jej się zdać egzamin licencjacki na 5 (bo pracy nie pisała, takie nowum), a teraz ciągnie magisterkę. Nie jest to oczywiście łatwe, bo studiuje dziennie ale już bliżej niż dalej. Pracę może jeszcze uda Ci się jakąś załapać :-D :-D :grin:

Cześć Dziewczyny, w końcu sie odwazyłam zarejestrować na forum. Jestem na diecie juz miesiąc i waże prawie 6 kg mniej, to niesamowite że pierwszy raz w zyciu dobrze wyglądam w jeansach :grin:

No, to tyle :grin: Czekam na odp i bardzo się cieszę że jestem tu z Wami :-D

Witamy Misza :grin: Śliweczka, też podjada budyń i ma super rezultaty, możesz spróbować na sobie.

Na resztę pytań uzyskałaś już odpowiedź więc zostaje mi życzyć Ci dużych i szybkich spadków :grin: :grin: :grin:

I Tobie też poradzę - zrób suwaczek :grin: :grin: :grin: