agabyd2002 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Może zajżyj do stronki z przepisami https://www.smaczny.pl/forum/Przepisy-Na-Ok...iowa-t7437.html i tam Cię coś natchnie :cool: No wiem wiem, kopie i kopie i soli nie widze. Sama zaczełam kombinować w końcu:) Z soli szpinaku, pomidora i czosnku musi w końcu coś wyjść zjadliwego:) Cytuj
kasias Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 O ja nie moge!! A ja tylko serek:( Cudnie ci Kasias wyszły te bułeczki. A gdzie ja znajde ten przepi bo chyba jakoś przeoczyłam?? Przepis na chleb jest na 6 stronie z przepisami.... Cytuj
malyna Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Witam, powiedzcie mi kochane skąd bierzecie serki homo bez tłuszczu, naturalne i smakowe. konkretnie podajcie market albo choć nazwę tego cuda, bo ja szukam, szukam i nic;( W wątku o dozwolonych produktach są umieszczone serki z podaniem sklepu, ja osobiście kupuję homo 0.3 tłuszczu w netto i nazywa się quark - niemiecki 500g o proszę :cool: I b. dobrze. Zdrowia nigdy dosyć. A ja jak ide na zakupy to tylko czekam kiedy ktoś w sklepie powie mi : co na diecie Dukana?? Bo w koszyczku same serki i kurczaki :) Dobrze że forum jest i bedzie i nie braknie go nawet kiedy w hurtowni brak książki!! Caluski Mnie to spotkało. Poszłam na zakupy do osiedlowego sklepu ze zdrową żywnością i pani zadała mi właśnie to pytanie:) Nawet sobie trochę porozmawiałyśmy i teraz wiem, że jak czegoś nie dostanę to idę do niej i ona mi to zamówi swoimi kanałami :-? Także są też korzyści z tego:) Zmykam do domku, miłej reszty dnia wszystkim :sad: Cytuj
Maragrete Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Maragrete -Dziewczynko cuuuuudny masz wynik. Tak patrzę na wasze suwaczki i mnie też szczenka opada do podłogi. Oj motywujecie mnie Dziewczątka zwłaszcza w tych pierwszych dniach. Zwłaszcza te wasze wyniki po prostu szook:) Mormyszko - dziekuje... :) No macie rację dziewczyny, następne zakupy to zapasy wszystkich dukanowych skladnikow :sad: Hej ale Wy na pomorzu i mazowszu macie sporą ekipę ...żeby wam nie brakło produktów :-? U mnie, jakby co, sa w księgarni książki - moge kupić i przesłać jak na Allegro :D Maragrete -moja wspieraczko- ciekawi mnie jedna sprawa... twoje spadki wagowe są troszkę wolniejsze od innych Protalek ... z jakiego powodu? Taki masz rytm?? Nie Olinko to nie jest taki mój rytm ale moje łakomstwo i brak opanowania w grzeszkach... ha, ha, ha. Otóż dieta dietą ale życie życiem i było kilka, a nawet kilkanaście okazji do grzeszków po drodze, co spowalniało mój rytm spadków. Były najpierw truskawki, które sie do mnie uśmiechały z talerza, potem śliwki i gruszki z działki od mamy które osobiście zmykałam w słoiczkach na zimę, po drodze imieniny moje, cudze, spotkania klasowe z okazji rocznicy matury, święta etc... zawsze cos skubnęłam nieprotalowego, cos wypiłam w ramach toastów i tak sobie popsułam właściwe tempo spadków... ale nie żałuje az tak mocno, bo życie mam jedno i niektóre okazje juz sie mogą nie powtórzyć, chudne dalej i co najważniejsze mam szanse dłużej przebywać tu na forum w tak miłym i serdecznym otoczeniu..... :-D :D :D A tak poważnie to ja jestem tarczycowo niestabilna więc chudne wolniej i trudniej a poza tym jestem w wieko juz okołomenopauzalnym więc i z tego powodu mój metabolizm naturalnie ma tendencje do wolniejszego tempa więc i schudnąć trudniej. Ale sie nie przejmuje ....jeszcze sie zdaże wylaszczyc.... :cool: Cytuj
Maragrete Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Kasias - nie ma za co, imponujaco ci urosły, to chyba zalezy od swiezości drożdży bo moje mufinko/bułeczki nie zawsze sa takie wybujałe ale zawsze smaczne....... :cool: Cytuj
saga Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Maragrete dziekuje ze przepis na buleczki, sa wysmienite!!!!!!!!!! oto one (nie wiem czy mi sie uda poprawnie wstawic obrazek o rany super wygladaja dajcie mi przepis bo mam ich kilka ale nie wiem z którego skorzystać. Chyba zacznę gryźć monitor. Cytuj
saga Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 o rany super wygladaja dajcie mi przepis bo mam ich kilka ale nie wiem z którego skorzystać. Chyba zacznę gryźć monitor. Maragrete help - czy to przepis Milenki na chlebek kukurydziany ze strony 6. Cytuj
marcynda Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Maragrete dziekuje ze przepis na buleczki, sa wysmienite!!!!!!!!!! oto one (nie wiem czy mi sie uda poprawnie wstawic obrazek o matuchno! toż mój chlebek przy tym to jakas jedna wielka płaska równina ...świetnie wyglądają Poproszę przepis- wiem ,że pewnie już był ale ciężko mi to wszystko ogarnać! ach ..i jeszcze jedno- prezent urodzinowy w postaci wagi cyfrowej leży koło mnie i patrzy z litością - wiecie co dzisiaj 8 dzień diety, i co waga wskazuje 80.3-- :cool: :-? :sad: :) tego to chyba na @ nie mogę zrzucić co??? ohoooo mały wstał Cytuj
Maragrete Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 o rany super wygladaja dajcie mi przepis bo mam ich kilka ale nie wiem z którego skorzystać. Chyba zacznę gryźć monitor. Maragrete help Sagus - to jest Chlebek Dukana nieco zmodyfikowany z 6 str naszych przepisów Masz foremki do mufinek - najlepiej silikonowe bo nie trzeba smarowac ani wkładac papierków ( sa albo były niedawno w Lidlu w promocji) nie sa drogie w Tesco czy w internecie ...? To jest porcja na 12 mufinek/bułeczek : - 1/3 kostki drożdzy (takiej typowej nie wiem ile gramów..) - pól szklanki chudego ciepłego mleka - łyżeczka maki kukurydzianej i szczypta zwykłego cukru ( zeby drożdże miały pozywke i rosły) Mieszam to wszystko i odstawiam w ciepłe miejsce na chwilke - 6 łyżek otrebów owsianych - 3 łyzki otrebów pszennych - 3 łyżki maki/skrobii kukurydzianej - szczypta soli - ewentualnie jakies zioła albo sezam albo zapach waniliowy czy smietankowy jak chce i na co mam ochote Mieszam, czasem część otrębów miele w młynku a czasem nie, jak mam czas... Do tego dokładam 2 całe jajka i 130-150 gram chudego serka homo ale jak nie mam w domu homo do dodaje inny chudy "smarowny" tzn. mielony ser biały , tylko wtedy dokładam łyzke jogurtu. zalezy czym dysponuje w domu... Mieszam wszystko, dolewam wyrosnięte drożdże i juz. Ciasto jest rzadkie, grudkowate. Wlewam do foremek tak po 2/3 wysokosci i wkładam do zimnego piekarnika na 45-50 minut w temp. 180 stopmi. Smacznego ! uwaga ze wzgledu na brak konserwantów szybko sie te bułeszki psuja wiec po 1-2 dniach trzymam je w lodówce i zżeram po 2 szt dziennie. Cytuj
Ivonka35 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Witam Was smutaśnie. Chyba rzeczywiście nasze forum jakieś fatum ogarnęło. Właśnie się dowiedziałam, że i ja od września nie będę mieć całego etatu, choć mam nadzieję, że może znjdę kilka godzin w jakiejś innej szkole co będzie nie lada wyczynem. Jakoś odechciało mi się robić tyle dla szkoły, bo jak przychodzi co do czego, to i tak człowieka nikt nie doceni. :cool: Straciłam motywację do wszystkiego. Dobrze, że u Was trochę lepiej. Gratuluję Wam spadków, moje znów się zbuntowały. Tak dla poprawy nastroju, może też chlebek sobie upiekę? Pozdrawiam Cytuj
agabyd2002 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 o matuchno! toż mój chlebek przy tym to jakas jedna wielka płaska równina ...świetnie wyglądają Poproszę przepis- wiem ,że pewnie już był ale ciężko mi to wszystko ogarnać! ach ..i jeszcze jedno- prezent urodzinowy w postaci wagi cyfrowej leży koło mnie i patrzy z litością - wiecie co dzisiaj 8 dzień diety, i co waga wskazuje 80.3-- :cool: :-? :sad: :) tego to chyba na @ nie mogę zrzucić co??? ohoooo mały wstał Jakby co to ja też w kolejce po ten przepis sie ustawiam!! Marcynda-pamiętasz?- ja zaczynałam razem z @ i myślałam że kota dostane bo tu uderzeniówka a ja ani grama mniej, ale teraz schodzi ze mnie podwójnie więc to na pewno to-jak to któraś powiedziała utajone spalanie tego tłuszczu:) Nie patrz na wagę i trwaj !!! Hehe ja już nawet przemawiam jak w sekcie :-D Cytuj
agabyd2002 Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Sagus - to jest Chlebek Dukana nieco zmodyfikowany z 6 str naszych przepisów Masz foremki do mufinek - najlepiej silikonowe bo nie trzeba smarowac ani wkładac papierków ( sa albo były niedawno w Lidlu w promocji) nie sa drogie w Tesco czy w internecie ...? To jest porcja na 12 mufinek/bułeczek : - 1/3 kostki drożdzy (takiej typowej nie wiem ile gramów..) - pól szklanki chudego ciepłego mleka - łyżeczka maki kukurydzianej i szczypta zwykłego cukru ( zeby drożdże miały pozywke i rosły) Mieszam to wszystko i odstawiam w ciepłe miejsce na chwilke - 6 łyżek otrebów owsianych - 3 łyzki otrebów pszennych - 3 łyżki maki/skrobii kukurydzianej - szczypta soli - ewentualnie jakies zioła albo sezam albo zapach waniliowy czy smietankowy jak chce i na co mam ochote !. O dzięki Ci zbawienie! Jutro pieke!! Witam Was smutaśnie. Chyba rzeczywiście nasze forum jakieś fatum ogarnęło. Właśnie się dowiedziałam, że i ja od września nie będę mieć całego etatu, choć mam nadzieję, że może znjdę kilka godzin w jakiejś innej szkole co będzie nie lada wyczynem. Jakoś odechciało mi się robić tyle dla szkoły, bo jak przychodzi co do czego, to i tak człowieka nikt nie doceni. :cool: Straciłam motywację do wszystkiego. Dobrze, że u Was trochę lepiej. Gratuluję Wam spadków, moje znów się zbuntowały. Tak dla poprawy nastroju, może też chlebek sobie upiekę? Pozdrawiam Rzeczywiście jakiś pech. Ale do września sporo czasu może coś się zmieni na lepsze może pojawi się jakaś nowa szansa! Oby było lepiej! Cytuj
saga Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Sagus - to jest Chlebek Dukana nieco zmodyfikowany z 6 str naszych przepisów Masz foremki do mufinek - najlepiej silikonowe bo nie trzeba smarowac ani wkładac papierków ( sa albo były niedawno w Lidlu w promocji) nie sa drogie w Tesco czy w internecie ...? To jest porcja na 12 mufinek/bułeczek : - 1/3 kostki drożdzy (takiej typowej nie wiem ile gramów..) - pól szklanki chudego ciepłego mleka - łyżeczka maki kukurydzianej i szczypta zwykłego cukru ( zeby drożdże miały pozywke i rosły) Mieszam to wszystko i odstawiam w ciepłe miejsce na chwilke - 6 łyżek otrebów owsianych - 3 łyzki otrebów pszennych - 3 łyżki maki/skrobii kukurydzianej - szczypta soli - ewentualnie jakies zioła albo sezam albo zapach waniliowy czy smietankowy jak chce i na co mam ochote Mieszam, czasem część otrębów miele w młynku a czasem nie, jak mam czas... Do tego dokładam 2 całe jajka i 130-150 gram chudego serka homo ale jak nie mam w domu homo do dodaje inny chudy "smarowny" tzn. mielony ser biały , tylko wtedy dokładam łyzke jogurtu. zalezy czym dysponuje w domu... Mieszam wszystko, dolewam wyrosnięte drożdże i juz. Ciasto jest rzadkie, grudkowate. Wlewam do foremek tak po 2/3 wysokosci i wkładam do zimnego piekarnika na 45-50 minut w temp. 180 stopmi. Smacznego ! uwaga ze wzgledu na brak konserwantów szybko sie te bułeszki psuja wiec po 1-2 dniach trzymam je w lodówce i zżeram po 2 szt dziennie. dzięki bardzo, mam takie foremki pojedyncze z lidla (silikonowe) robiłam w nich mufinki są super. Cytuj
saga Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Witam Was smutaśnie. Chyba rzeczywiście nasze forum jakieś fatum ogarnęło. Właśnie się dowiedziałam, że i ja od września nie będę mieć całego etatu, choć mam nadzieję, że może znjdę kilka godzin w jakiejś innej szkole co będzie nie lada wyczynem. Jakoś odechciało mi się robić tyle dla szkoły, bo jak przychodzi co do czego, to i tak człowieka nikt nie doceni. :cool: Straciłam motywację do wszystkiego. Dobrze, że u Was trochę lepiej. Gratuluję Wam spadków, moje znów się zbuntowały. Tak dla poprawy nastroju, może też chlebek sobie upiekę? Pozdrawiam Traci się motywację jak podcinają skrzydła, ale do września dużo czasu, może jeszcze to odwołają. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.