Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich,

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej reszty dnia, acha i moja waga nareszcie drgnęła i to o 0.5 kg w dół - ja widać chudnę jak pożeram mięso ;)

Malyno - gratuluję........ :-)

Opublikowano
sandra33dzięki za słowa otuchy, wiesz myślę sobię,ze jeszcze tą dietę zmodyfikuje tzn, ograniczę do minimum, chociaż i tak jem tylko to co na liście i to bardzo rygorystycznie. Ale zachciało mi się tego serniczka, tez bardzo prosze o przepis jak macie.

Missdee - serników ile chcesz i jakie chcesz ... ja robiłam dotychczas głownie sernik Jusi ale teraz zrobie i ten Gochny, zobaczymy jaki bedzie. pogrzeb sobie w naszych przepisach a na pewno cos wybierzesz.

Zajrzyj na strone : https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...7437&st=300

Opublikowano
sandra33dzięki za słowa otuchy, wiesz myślę sobię,ze jeszcze tą dietę zmodyfikuje tzn, ograniczę do minimum, chociaż i tak jem tylko to co na liście i to bardzo rygorystycznie. Ale zachciało mi się tego serniczka, tez bardzo prosze o przepis jak macie.

Missdee - serników ile chcesz i jakie chcesz ... ja robiłam dotychczas głownie sernik Jusi ale teraz zrobie i ten Gochny, zobaczymy jaki bedzie. pogrzeb sobie w naszych przepisach a na pewno cos wybierzesz.

Dziewczynki ten od Gochny przepis jest tu: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry97750

Opublikowano

Maragrete dzięki, tajemnica tej diety to dogadzać sobie z produktów dozwolonych ;) Ja niestety nie mam czasu na przygotowywanie potraw więc jem dość monotonnie ale sernika sobie nie odmówię i zrobię dzisiaj wieczorem :-)

Opublikowano

heh pol dnia za mna:)

Sorki ale mnie to zaciekawiło, czemu odstawiłaś? Mam nadzieję, że jedno nie wyklucza drugiego. Ja biore pigułki i mam nadzieję ze ta dieta nie osłabi ich działania. A wracając do tematu instynktu macierzyńskiego......

Ja kiedyś marzyłam o 5 dzieci :-) Może wiązało sie to z tym że jestem jedynaczką.Życie zweryfikowało plany i jedno mi wystarcza na razie przynajmniej. Dziecko to duży obowiązek , stres -jak choruje, nieprzespane noce gdzie człowiek sie modli zeby było juz wszystko ok. Pamiętam ze moja córcia to miała kiedys takiego wirusa ze spała ze mną i wymiotowała podczas snu na leżąco Boże co ja wtedy przeszłam.......ale oczywiśćie nie odradzam Dziecko to najwspanialszy skarb najpiekniejsze co moze sie nam w zyciu przydarzyc. Jakoś sobie nie wyobrazam zycia bez mojej córci.

MonikaP odstawilam pigulki bo bardzo powoli idzie mi ta dieta, nie wiem czy i co obwiniac wiec chcialam sprobowac jak bedzie bez pigulek, byc moze to one hamowaly spadek?to tylko proba bo dobrze mi napigulkach (bralam yaz- te niby najmniej szkodliwe) ze wzgeldu na brak bolow miesiaczkowych, nastrojow przedmiesiaczkowych i ogolnie b.male miesiaczkowanie podczas stosowania.Wiec za kilka miesiecy do nich wroce.

Sandra - ale dołożyłaś z tym ciągiem alkoholika...ha, ha, ha .. ale masz racje ja tez tak mam, szczególnie jesli chodzi o słodycze, jak nie jem to nie jem ale jak spróbuje to tone bym zjadła, wszystkiego co słodkie i nawet cukier z cukiernicy bym wyjadła.....

Z tą 5 klepka u siebie to przesadzasz, jestes dziewczyno super (!!!) i całkiem ok, ale jestes też mysląca osobą a więc możesz miec dystans do wielu spraw i do siebie samej też.

Prosiłaś kiedyś o link do tego mojego źródła dodatkowej wiedzy o naszej diecie, z którego czasem czerpię wiadomości , oto on : [LINK NIEAKTUALNY]

Maragrette dzieki za mile slowa.I za linka.Wlasnie slodycze- moj najwiekszy zyciowy nalog, jak to mowia slowa pewnej pisosenki ''gdy widze slodycze to kwicze'';)

No i wlasnie te deserki u jednych nic sie nie dzieje, u innych przestoje...ja swoj koktajlik zmodyfikowalam, uzywam teraz tylko mleko+serek wiejski+slodzik.Odstawilam mleko w proszku i aromaty-bo przeciez tez sa na oleju.

Opublikowano
HEJ KOBITKI!!!

Jeeju ale mam czytania a to tylko 1 dzień...

Póki co dziękuję wszystkim za "baty" melduję szybciutko, że już się poprawiłam i efekty - na warzywkach ubyło dziś 400 g 8-) Ale się cieszyłam rano :D

Ja też mam imprezę w ten weekend - Ukochanego urodziny i nie wiem wciąż co podać jako danie główne proszę pomóżcie!!!!

A ja biorę się za czytanie zaległości...

No... dobrze że się w koncu odezwalas bo już się balam,że się obraziłaś za te"baty" ;) :-) :)

Opublikowano

Nie, nie, nie zgadzam się ;) !!! Głupia kupa krzemu pożarła moje wynurzenia :-) .

Czuję się zaszczycona, nazwaniem serniczka moim nickiem, ale to nie jest mój wymysł, pomysł zaczerpnęłam z forum i po prostu wypróbowałam, podzieliłam się z Olinką doświadczeniem i to wszystko, ot i co ...

Opublikowano
Witam wszystkie serojadki!!!

u mnie waga stoi, ale i tak jestem zadowolona!!! 23 kg!!! żadna inna dieta nie dałaby takich rezultatów w tak niewielkim czasie!!!

Gratki dla spadkowiczek!!! Gogi!!-tak trzymaj!!!jak dla mnie rewelacja!!! Na wakacjach już będziesz duuuuużo mniejsza!!!!

Witam nowe protalki i trzymam za Was kciuki!!!

a ten niewielki czas to jak dlugo??

Opublikowano

I znów po kilku dniach witam się z Wami, z czego strasznie się cieszę.

Witam nowe koleżanki Kacze i Missdee (nie wiem czy nie przekręciłam?) i melduję, że warto zacząc dietę, tylko tyle, że trzeba się nastawić na wzloty i upadki.

Moja waga znów do góry 57.2, a było już 55,8, ale nie poddaje się i znów czekam na spadeczki, a może obniżę pułap na 50 to sobie ta waga pomyśli, że jeszcze jej dużo zostało i w końcu odpuści?

Asiu, Gogi i cała reszta gratuluję spadków.

Narobiłyście mi smaka na serniczek i się piecze.

Wiosna coraz bliżej, słonko we dnie świeci, ptaszki śpiewają, będzie dobrze.

I w tym optymistycznym nastroju żegnam Was do jutra.

Opublikowano

Halo, halo próba nowego lapitopa ;)

Wieczorne, ponowne przywitanie :-)

Witam wszystkie serojadki!!!

u mnie waga stoi, ale i tak jestem zadowolona!!! 23 kg!!! żadna inna dieta nie dałaby takich rezultatów w tak niewielkim czasie!!!

Gratki dla spadkowiczek!!! Gogi!!-tak trzymaj!!!jak dla mnie rewelacja!!! Na wakacjach już będziesz duuuuużo mniejsza!!!!

Witam nowe protalki i trzymam za Was kciuki!!!

Anuuulllllka jesteś wzorem!!!

Śliczny wynik .

"Serojadki" bardzo mi się spodobało :)

Opublikowano
Nie, nie, nie zgadzam się ;) !!! Głupia kupa krzemu pożarła moje wynurzenia :-) .

Czuję się zaszczycona, nazwaniem serniczka moim nickiem, ale to nie jest mój wymysł, pomysł zaczerpnęłam z forum i po prostu wypróbowałam, podzieliłam się z Olinką doświadczeniem i to wszystko, ot i co ...

Gochna to już jest Twój serniczek, bo inaczej nikt nie będzie wiedział o jaki chodzi :)

Opublikowano

Witajcie wieczorem.Widze ze znowu przybylo kilka osob,PROTAL DZIALA,nie bede wymieniac Waszych nicow bo juz sie pogubilam,ale zycze wszystkim spelnienia upragnionego celu,oby waga nigdy na Was sie nie zagniewala i pokazywala zawsze cyferki,ktore same chcecie zobaczyc.

-Jak trudno jest mi na nowo zgubic te 6kg,co troche ubedzie to znowu przyrost,dzisiaj waga pokazala 64,7,ale jestem przed@ wiec moze bedzie pozniej mniej

-MonikoP pytasz o tabletki,ja tez jestem na tabletkach,ale juz wczesniej byl ten temat poruszany,ze dieta oslabia dzialanie tabletek,wiec nalezy uwazac,b jak sie nie myle,juz ktoras "zaszla" w ciaze podczas diety.

-Szpuleczko wyslalam Ci na priw wiadomosc prosze odpisz.

-Wszystkim ktorym waga spadla gratuluje,a tym na ktorych sie zagniewala trzyma kciuki,oby w koncu popuscila i pokazala mniej

-szukalam zdjecia z tortem,chyba w ksztalcie czolgu mial byc i nie moge znalezc,nie pamietam kto go robil,jezeli jest wstawione to moze pamietacie strone?zainteresowal mnie:)