Maruda Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam wszystkie Proteinki :?: . Czy mogę się przyłączyć? Na protalu jestem od 16 marca i schudłam 5 kg. Do zgubienia mam drugie tyle. Miłego dnia wszystkim życzę Witaj! Ale pięknie schudłaś - ja od 9 marca na diecie i tracę tylko po kilogramie na tydzień - w uderzeniowej też żadnych spekratularnych wyników nie osiągnęła :?: No ale chociaż ten kilogram musi mi wystarczyć... Gdyby nie dieta to nic bym przecież nie traciła :-) Cytuj
petra Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dziękuję za miłe przyjęcie :-). Początek, rzeczywiście mam dobry, ale pytanie, co dalej?Ja na prawie każdej diecie, chudnę te 4-5 kg, a potem stop. Może teraz będzie lepiej i zgubię tyle ile zyskałam przez ostatnie lata po rzuceniu palenia. Czyli - 10 kg :?: Cytuj
Maruda Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witajcie kochane proteinki! Co do trybu 6/4 to niebardzo chyba można w ten sposób się odchudzać.Dukan napisał że ilość dni czystych protein i dni proteiny -warzywa powinna być taka sama.Można zrobić wyjątek jeśli waga stoi i nie chce drgnąć ,ale cały czas...??? Śliweczko Też obawiam się, że to może nie być za zdrowe, ale póki co raz to zrobię - zobaczę jak na mnie zadziała i jak się będę czuć po takiej dawce protein :-) Cytuj
Milenka Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Milenko Chyba coś w tym jest (ważenie o poranku) - bo wczoraj ważyłam się wieczorem i rano - i raczej ta poranna waga jest bardziej motywująca do dalszej pracy. Więc chyba jednak przejdę na tryb poranny!!! Jeśli mówisz też, że to ta waga jest naszą PRAWDZIWĄ - to ja strasznie się cieszę!!! HURA :-) Hey Marudo! Ty to jesteś ranny ptaszek haha no no no, ja o tej godzinie przekręcam się na prawy bok bo do pracy na 9tą :?: To cieszę się że mogłam Tobie pomóc i masz większą motywację. Buziaki Kochana! Cytuj
Milenka Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Śliweczko Też obawiam się, że to może nie być za zdrowe, ale póki co raz to zrobię - zobaczę jak na mnie zadziała i jak się będę czuć po takiej dawce protein :-) A ja Wam powiem że jestem taka leniwa że czasami nie chce mi się przygotowywać tych warzyw i jem białka...a warzywka baaardzo mało, ale muszę to zmienić bo jak mnie szlak trafi to strach się bać :?: M. Cytuj
Milenka Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam wszystkie Proteinki :-) . Czy mogę się przyłączyć? Na protalu jestem od 16 marca i schudłam 5 kg. Do zgubienia mam drugie tyle. Miłego dnia wszystkim życzę Serdecznie witamy nową proteinke :?: Cytuj
oliwi3a Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 ZDZISŁAWO Ja myślę że odświętnie możesz zjeść loda,przecież my nie jesteśmy na diecie,to nasz styl życia na najbliższe miesiące albo i lepiej.Jak czasem nie z grzeszymy,to nie wiem czy wytrwamy,prawie każda z nas ma coś na sumieniu,poza tym Dukan pisał żeby nie mieć wyrzutów ,tylko 20 minut spaceru.Ja też zjadłam loda i wiecie co?Był bardzo słodki i aż mnie mndliło,tak że już mi przeszła ochota,to chyba tego, że my nie używamy cukru. Cytuj
petra Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Śliweczko Też obawiam się, że to może nie być za zdrowe, ale póki co raz to zrobię - zobaczę jak na mnie zadziała i jak się będę czuć po takiej dawce protein :-) Widzę, że mamy podobny problem :?: Ja prawde mówiąc, zupełnie dobrze czuje sie na proteinach - lepiej niz na P+W co mnie bardzo dziwi. Rozumiem, że P:P+W musi być jak 1:1 i chcę stosować7/7. No, właściwie, to już stosuję :?: Cytuj
Anula1978 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witajcie słoodziutkie! Ale żeście sie rozpisały!!!! Normalnie nie nadążam Was czytać - od wczoraj ok 15 do dziś rano chyba ze 3 strony.... U mnie też waga stoi już chyba 2 tygodnie i z tego wszystkiego coś skubnę. Ale obiecuję już nie będę i wezmę się w garść. Wszyscy mi mówią, że spodnie na mnie wiszą - faktem jest, że nowych jeszcze nie kupowałam od czasu diety czyli ponad 2 miechy. Muszę jeszcze jakąś spódnicę kupić może na święta..... A jeśli chodzi o wagi to powiem Wam, że nie wiem czym to jest spowodowane ale różnie pokazują. Mam elektroniczną i mama moja też z tym, że ona ma taką, która się włancza po podniesieniu jej nogą i opuszczeniu na podłogę. I jej waga zawsze pokazuje te 1-1,5 więcej niż moja. I cioci waga też wskazuje tyle co moja a mamy waga więcej dlatego też zawsze biorę wagę ze swojej wagi (tylko tej jednej bo tak jest najwiarygodniej). Też postanowiłam uciąć sobie jeden dzień z warzywami i zastąpić go czystymi proteinkami czyli od dziś 6 dni protein. A teraz zmykam do pracy. Pozdrawiam ciepło ze słonecznych i pogodnych Kujaw. Cytuj
petra Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 ZDZISŁAWO Ja myślę że odświętnie możesz zjeść loda,przecież my nie jesteśmy na diecie,to nasz styl życia na najbliższe miesiące albo i lepiej.Jak czasem nie z grzeszymy,to nie wiem czy wytrwamy,prawie każda z nas ma coś na sumieniu,poza tym Dukan pisał żeby nie mieć wyrzutów ,tylko 20 minut spaceru.Ja też zjadłam loda i wiecie co?Był bardzo słodki i aż mnie mndliło,tak że już mi przeszła ochota,to chyba tego, że my nie używamy cukru. Fanka lodów nie jestem i normalnie, nie przepadam za słodkim - a teraz - tak :-). No, to wczoraj wypiłam kubek gorącego mleka (0,5%) z aspartamem i kilkoma kroplami zapachu rumowego. Ale było smaczne :?: Cytuj
oliwi3a Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 ANULA JA SWOJĄ DZIŚ ODDAŁAM, W PONIEDZIAŁEK MAM MIEĆ INNĄ,BO CO MI PO TAKIEJ GŁUPIEJ WADZE ? Cytuj
petra Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witajcie słoodziutkie! Ale żeście sie rozpisały!!!! Normalnie nie nadążam Was czytać - od wczoraj ok 15 do dziś rano chyba ze 3 strony.... U mnie też waga stoi już chyba 2 tygodnie i z tego wszystkiego coś skubnę. Ale obiecuję już nie będę i wezmę się w garść. Wszyscy mi mówią, że spodnie na mnie wiszą - faktem jest, że nowych jeszcze nie kupowałam od czasu diety czyli ponad 2 miechy. Muszę jeszcze jakąś spódnicę kupić może na święta..... A jeśli chodzi o wagi to powiem Wam, że nie wiem czym to jest spowodowane ale różnie pokazują. Mam elektroniczną i mama moja też z tym, że ona ma taką, która się włancza po podniesieniu jej nogą i opuszczeniu na podłogę. I jej waga zawsze pokazuje te 1-1,5 więcej niż moja. I cioci waga też wskazuje tyle co moja a mamy waga więcej dlatego też zawsze biorę wagę ze swojej wagi (tylko tej jednej bo tak jest najwiarygodniej). Też postanowiłam uciąć sobie jeden dzień z warzywami i zastąpić go czystymi proteinkami czyli od dziś 6 dni protein. A teraz zmykam do pracy. Pozdrawiam ciepło ze słonecznych i pogodnych Kujaw. Witaj i miłej pracy :-) waga wadze nierówna, chyba że obie są lekarskie i atestowane. Jak nie, to lepiej sie ważyc zawsze na tej samej :?: Chwilowo - papatki i do usłyszenia :?: Cytuj
Maruda Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ty to jesteś ranny ptaszek haha no no no, ja o tej godzinie przekręcam się na prawy bok bo do pracy na 9tą :-) Buziaki Kochana! Ja z kolei pracę zaczynam na 6 - wszystko po to żeby kończyć o 14 - bo jak czasami zdarzy mi się zaspać i mam siedzieć choćby 15 minut dłuże niż do 14stej to ciężko mi wytrzymać.. Hahahah.. zjadłam teraz wędzoną rybkę - śmierdzi na całą salę, to za te ich wczorajsze frytki FOCH!!! Cytuj
Śliweczka Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Anulo,Marudo miłej pracy!!! Marudo,ja też sobie zrobię teraz tryb 6/4,kurde muszę schudnąć więcej przed komunią :-) A zapaszek rybki wędzonej jest piękny :?: niech sobie wąchają...dobrze im tak!!! Wagi rzeczywiście...co jedna to lepsza :?: Moja waga też się wacha, na każdej wadze ważę inaczej. Milenko,też czasem mam lenia i nie chce mi sie gotować i przyrządzać warzyw i wolę skubnąć jakiegoś serka czy jogurt,albo kawałek ryby niż pichcić.Czasem dni z warzywami są prawie bez warzyw,ale staram się choć pomidorka dziabnąć lub rzodkiewkę,bo wychudnę na tych białkach na wiórek hehehehe :?: Oliwio,jestem za!!! Za lodem od czasu do czasu oczywiście.Będą upały i będzie nam się chciało loda...ja sobie nie odmówię :?: Ale postaram sie robić protolody i zawsze je mieć w zamrażarce.Tak na wszelki wypadek :?: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi