Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marudko pieke zawsze wedlug przepisu Do-Do na puszysty chlebek, tylko nie ubijalam zoltek, zmielilam otreby dodalam 2 lyzki maizeny, wbilam 3 zoltka wymieszlam, wlalam mleko z drozdzami i ksylitolem wymieszlam, ubilam bialka, na bialka wlalam reszte skladnikow wymieszalam i do zimnego piekarnika....

Kasius możesz podać odkładne proporcie??

plisss ;)

Marudko miłego powrotu do domu, oraz weekendu.

Maragrete nie mam zamiaru nic jeść niedozwolonego, nie kiedy 3 tak blisko :)

Opublikowano

WOW Kasias jaki piekny chlebek!!!! Czy to z naszych przepisow????Podaj linka:)

Co do tego co jem...Rano przewaznie owsiane placuszki(z tym, ze ja je robie w piekarniku) z linessa(chudy serek-pasta twarozkowa) i wedlina(filet z indyka) do tego np dzis jajecznica z cebulka lub kielbaski z fileta , kawa z mlekiem chudym.Na obiad przewaznie odskorzone nozki z kurczaka z rekawa, wieczorem jakis koktail przygotowany z twarozkow wiejskich+mleko, ok 4 litrow plynow dziennie.Jak jestem w pracy jem ok 3 posilkow dziennie jak mam wolne jem wiecej, podjadam sobie np wedlinki fileta z indyka.Jak jest PW dochodza warzywa.Nie jem b.duzo ale nie lubie, wole chyba czesciej zeby nie byc glodna.Zadnych tolerowanych, czasem jako dodatek mleko w proszku odtluszczone.Cola zero, kawa z mlekiem, zielona herbata.Slodzik hermes...

Wzrostu mam 153 wage w tej chwili miedzy 52-53.Pierwszym moim zalozeniem bylo zjechac do 48kg bo przy tej wadze przy moim wzroscie wygladam szczuplo.Zaczynalam od 58.W pierwszym miesiacu zjechalam 5 kg a potem zaczely sie przestoje...Prawie 4 miesiace z przestojami gubilam nastepne 2-3 kg...W lutym z waga 51 pojechalam na 9 dni do Pl i nie wytrzymalam z dieta...po przyjezdzie bylo z powrotem 55.Ponowna walka zaczela sie 22 lutego start z 55, 7dniowa uderzeniowka-zjechania z wody do 52...potem PW , bialka i okres i spowrotem to co zeszlo, przyszlo spowrotem...dzis jest 19 sty to juz prawie miesiac u mnie niecale 2,5 kg mniej...

Kiedys jak sie odchudzalam zawsze chudlam ale na diecie w ktorej niedojadalam...przy tej diecie zgodnie z jej zaleceniem glodna nie chodze ale kilogramy tez nie chca spadac...Zastanawiam sie, czy przy tak niewielkim celu taka dieta skutkuje...

Opublikowano
upieklam chlebek, dziewczyny polecam zielona cebulke wrzucic , pycha...

No ślinka mi pociekła, wygląda super ten chlebek, mniam. Jak znam życie, to mi pewnie opadnie ;)

Opublikowano

Olinko, znalazłam ten przepis na chlebek ;):

PUSZYSTY CHLEB. (FAZA B).

2 porcje.

- 2 lyzeczki suszonych drozdzy+ lyzeczke slodzika (uzylam xylitol) rozpuscic w pol szklanki cieplego mleka i poczekac chwile, az zacznie pracowac,

- w misce ubic na puch 3 zoltka, dodac sol, ewentualnie ulubione ziola do smaku, dodac plaska lyzke majzeny, 2 lyzki otrebow pszennych, 4 lyzki otrebow owsianych i wszystko dobrze wymieszac,

- dodac mleko z drozdzami i wymieszac,

-osobno ubic 3 bialka na sztywna piane i wymieszac z pozostalymi skladnikami,

- wylac do blaszki (keksowka) wysmarowanej leciutko oliwa i wysypanej otrebami,

- wlozyc do zimnego piekarnika

- piec w temp. 160 stopni, ok. 20-25 min (ja pieklam jak zwykle "na oko" i sprawdzalam drewnianym patyczkiem czy juz "suche").

Opublikowano

Dziękuję Malinko ;)

Smakowitości, dzieki też Kasiu za inspirację ...

Dżizas co ja dziś zjem na obiad? Łukasz się zmył do mamusi na obiadek, a ja coś sobie musze wyczarować.

Ale ten chlebuś to koniecznie trzeba wrowadzić do menu :)

Opublikowano
Olinko, znalazłam ten przepis na chlebek ;) :

PUSZYSTY CHLEB. (FAZA B).

2 porcje.

- 2 lyzeczki suszonych drozdzy+ lyzeczke slodzika (uzylam xylitol) rozpuscic w pol szklanki cieplego mleka i poczekac chwile, az zacznie pracowac,

- w misce ubic na puch 3 zoltka, dodac sol, ewentualnie ulubione ziola do smaku, dodac plaska lyzke majzeny, 2 lyzki otrebow pszennych, 4 lyzki otrebow owsianych i wszystko dobrze wymieszac,

- dodac mleko z drozdzami i wymieszac,

-osobno ubic 3 bialka na sztywna piane i wymieszac z pozostalymi skladnikami,

- wylac do blaszki (keksowka) wysmarowanej leciutko oliwa i wysypanej otrebami,

- wlozyc do zimnego piekarnika

- piec w temp. 160 stopni, ok. 20-25 min (ja pieklam jak zwykle "na oko" i sprawdzalam drewnianym patyczkiem czy juz "suche").

dokladnie tak, z tym ze ja zmielilam otreby dodalam 2 lyzki maizeny, i nie ubijalam zoltek, ulatwilam sobie, dodalam tylko sol i zielona cebulke i po wierzchu posypalam sezamem... i do piekarnika

teraz mysle zeby dodac podsmazona cebulke, albo suszone pomidory? ciekawe jaki bylby efekt

pol takiego chlebka mozna zjesc na dzien!

Opublikowano
dokladnie tak, z tym ze ja zmielilam otreby dodalam 2 lyzki maizeny, i nie ubijalam zoltek, ulatwilam sobie, dodalam tylko sol i zielona cebulke i po wierzchu posypalam sezamem... i do piekarnika

teraz mysle zeby dodac podsmazona cebulke, albo suszone pomidory? ciekawe jaki bylby efekt

No myślę że z cebulką pewnie b. dobre by było ;) Kasiu ale mąkę kukurydzianą tez można nie?

:)

Opublikowano

Myślę, że z suszonymi pomidorami też będzie dobry - do tego trochę tymianku lub oregano i chlebek na styl włoski będzie:)

Opublikowano
Saguś ja ostatnio miałam chwilę i pobuszowałam trochę w sklepach. Też w końcu udało mi się znaleźć Budyń bez cukru. Winiary - malinowy, śmietankowy i waniliowy. Zakupione w Carrefour express. Ale tylko jeden smak leżał na półce z budyniami, pozostałe znalazłam chyba w dziale ze zdrową żywnością?! Niedaleko mleka sojowego ;):):)

Tak patrzę na parametry: białko: 4.3g, węgle: 13.5g, tłuszcz 2.5g. (wszystko na jedną porcję). Ale w sumie sa to parametry z zastosowaniem mleka 2%. Ja używam 0%. Więc chyba mnei by wyszło. Tak poza tym skałdniki to: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwinik... Więc jak ?? Mimo tej skrobii ziemniaczanej można się skusić???

PS. Dopiero doczytałam, że już pisałaś o tym budyniu, ale tak jak pisze Alienka - to śa parametry właśnie dla mleka 2%, więc nam chyba wyjdzie mniej.. Tylko ta skrobia...??

Ok, można dać chude mleko, to skąd te wegle przecież nie z mleka?! Sama nie wiem.

Opublikowano

Witam wszystkich po południu :-D

Ale ciepło i wiosennie, rewelacja ;) :D :-D

Bożenko spadek jak spadek WAŻNE, ŻE JEST!!! Więc teraz już tylko do przodu

jak suwaczek aktualny!! TAK TRZYMAĆ. Wiosna za pasem a Ty chyba sobie obiecałaś

spacerki do pracy!!??!! Co??!!?? Nie pamiętam ile masz tych kilometrów..

Miałam dylemat co na jutro zrobić ? bo mam w zanadrzu PYSZNĄ sałatkę z kurczakiem

ale i z kukurydzą i majonezem.. Za bardzo by mnie to kusiło. Więc postanawiam jednak

zrobić kuraki z rękawa.. W tej sałatce nie da się z tych złych składników zrezygnować

bo straci ona cały urok i smak.. Do tego na pewno serniczek, a reszta niech wcina torcik.

O ile wyjdzie.. Jakaś chuda wędlinka, ogóreczki konserwowe.. No cóż nie ma to jak

maskować się w diecie.. Przejrzę dziś jeszcze NASZĄ KSIĄŻKĘ KUCHARSKĄ może jeszcze

coś wybiorę!!!

Marudko i Maragrete bardzo dziękuję za gratulacje. Cieszę się oczywiście z tego spadku, ale się jednocześnie wkurzam, że w ogóle muszę jeszcze raz tracić ten kilogram, który mi się pojawił niewiadomo skąd.

Marudko, chodzę do pracy, ale nie tyle kilometrów ile planowałam na początku. Nie jestem w stanie iść obok ulicy, bo spaliny bardzo źle na mnie działają, więc taki najgorszy odcinek jadę tramwajem. Idę w jedną stronę ok. 3km, więc idę 0,5godz, a jak w obie strony to godzinę. Jestem zadowolona, bo jak dołaczę do tego jakieś ćwiczenia fitness i rower(już niedługo :) ) będę miała sporo ruchu.

Muszę Ci jeszcze napisać, że Twój Adaś mi się coraz bardziej podoba. Pamięta o Twoich ćwiczniach i o podlaniu kwiatków to taka rzadkość u facetów. Gratuluję Narzeczonego :D

Jeszcze jedno, polecam chlebek z suszonymi pomidorami, kiedyś dodłam i naprawdę był dobry :-D

Pozdrawiam Wszystkich :D

Opublikowano
Ok, można dać chude mleko, to skąd te wegle przecież nie z mleka?! Sama nie wiem.

Wegle ze skrobii ziemniaczanej , ktora jest w tym budyniu-w samym suchum produkcie...mi sie tak wydaje...dlatego nie jem budyniu

Z chlebka pewnie tez nie skorzystam bo maizena...ja nie jedzac tolerowanych ide w gore zamiast spadac to co dopiero z tolerowanymi...

Opublikowano
Wegle ze skrobii ziemniaczanej , ktora jest w tym budyniu-w samym suchum produkcie...mi sie tak wydaje...dlatego nie jem budyniu

Z chlebka pewnie tez nie skorzystam bo maizena...ja nie jedzac tolerowanych ide w gore zamiast spadac to co dopiero z tolerowanymi...

No właśnie - takie mam podejrzenie i też budyniu nie ruszam, choć ciągnie mnie troszkę.

Opublikowano
No myślę że z cebulką pewnie b. dobre by było ;) Kasiu ale mąkę kukurydzianą tez można nie?

:)

Olinko ja nie stosuje maki, bo w przepisach dukana jest tylko skrobia, wiec ja stosuje skrobie. Mnie maka nie smakuje, ma taki dziwny posmak, a w skrobii tego nie wyczuwam.