Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziewczyny:)

Wpadam sie szybko przywitac, zaraz do szkoly.Zasnelam wczoraj jak kloda o 22.30, niestety dieta dziala na mnie tak, ze kilka razy budze sie w nocy na pic i na wc i chocbym przespala milion godzin to i tak wyspac sie nie moge.

Kolejne bialka zakonczone mega porazka:( 1,5 kg ale na plusie.Wczoraj rano bylo jeszcze 52,5 dzis juz 54 -stan sprzed miesiaca sprzed uderzeniowki nr II.Super....Pewnie to kwestia tego, ze przed snem jadlam kurczaczki a potem opilam sie mojego koktajlu.Coz, dukan mowil jesc do woli o kazdej porze...Widac te zasady na mnie nie bardzo dzialaja.Z tym mlekiem to tez nie rozumiem.Przeciez to bialko?Kazdy lekarz, dietetyk itp powie-pij mleko jest zdrowe.Nie spotkalam chyba diety, ktora wykluczalaby mleko ze wzgledu na laktoze...Mam dosc, nie wchodze wiecej na bialka bo cos sie u mnie porobilo nie tak i na nich przybieram, to juz drugi raz:(

Nic spadam, pozdrawiam was wszystkie wiosennie i cieplutko, bo u mnie tez przepiekna pogoda.Gratuluje Ci Sago...Ty to masz dobrze.

Opublikowano

Witam kobitki

obudziło mnie dziś piękne słońce, lecz zanim się wybrałam na spacer przyszły chmurzyska i chyba będzie padać, ale co tam, grunt, że wiosna sie zaczęła i jest ciepło.

Sandro nie martw się u mnie też stoi, będziemy się męczyć z tymi 3 kg razem, kiedyś się uda. Znów najadłam sie serniczka i trufelków, więc się nie dziwię.

Motylku, Nutko, Śnieżynko nie poddajemy się.

Gochna zazdroszczę Ci tego wypadu i tego żarełka super.

Sago, Grazio gratuluję Wam spadeczków. Wydaje mi się że ten olejek cynamonowy to któraś Kasia robiła sama, dodając do oliwki cynamon. Mnie kilka kosmetyczek polecało oliwkę Ziaji i do tego bańkę chińską do masażu do kupienia w sklepach z kosmetykami - ziołami, zdrową żywnością.

Witam Julę i Ruzię - powodzenia.

Wczoraj minął 4 miesiąc mojej diety, tradycyjnie miałam się zmierzyc i zdać Wam relację, ale niestety przyszła@, więc te moje wymiary trochę napęczniały, poczekam aż się zbiegną.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Szooook, chyba wszyscy poszli marzanny topić i wiosny szukać ;):):)

Ja tu jak zwykle biorę się za czytanie, a tu kilka postów i koniec.. Szooook :-D

A może to ja po prostu za wcześnie wstałam, hmm... :-D

Kurcze, wyłączyli ogrzewanie (chyba w związku z ta wiosną;p) - tylko na noc lekko ciepławe są kaloryfery i w mieszkaniu mam tak niesamowicie zimno... To chyba ludzie sami powinni decydować czy chcą jescze grzac czy nie, a nie tak odgórnie:/ Ja osobiście jestem strassssznym zmarźlakiem, więc...hmm trzeba się grubo ubrać:D

Hmm..Bogunia jak tam?? U mnie dziś Święto - waga spadła o............... 0.2kg ;p No ale się i tak siesze, bo na wadze 67.9 - hehe - tyle to ja ważyłam ostatnio...niech pomyślę.... z 5-6 lat temu moze...

Aha... Słuchajcie - jak to jest z działaniem naszej diety na działanie tabletek antykoncepcyjnych?? Bo wczoraj słyszałam, że faza uderzeniowa osłabia ich działanie i słyszałam o kilku przypadkach zajścia w ciążę ;>

Opublikowano

Hej Dziewczyny....

Mój wczorajszy koncert szantowy mega super, kurcze normalnie żeglarskie klimaty jak nic... wprawdzie w trakcie imprezy wynikła jeszcze jedna smutna dla mnie kwestia (dobry kolega, którego chciałam wziąć na bal absolwentów okazało się, że w ten akurat weekend jest poza trójmiastem i nie da się z tym raczej nic zrobic.... a ja niestety nie mam nikogo innego "nadającego się" w pełni do wzięcia na taką imprezę....).

Nutko a napisz jak u Ciebie z ćwiczeniami lub innym ruchem?

Może w tym kierunku trzeba ruszyc

Boguniu.... ja cały czas chodze na jakiś sport... zaczynając dietę chodziłam na wodny aerobik 2x/tydz, od stycznia/lutego zamieniłam go jednak na zwykły aerobik 3x w tyg po 90min.... Na wiecej sportu niestety ale czasowo sobie nie mogę pozwolić, średnio raz na dwa tyg mam egzamin i kiedyś człowiek musi się uczyć... a zajęcia mimo ostatniego VI roku mam przez 5 dni w tyg. Czasem zawitam też na basenie, teraz może jak się ociepli wskoczę na rower... ale generalnie tryb podstawowy to 3x/tydz po 90min...

Kolejne bialka zakonczone mega porazka:( 1,5 kg ale na plusie.Wczoraj rano bylo jeszcze 52,5 dzis juz 54 -stan sprzed miesiaca sprzed uderzeniowki nr II.Super....Pewnie to kwestia tego, ze przed snem jadlam kurczaczki a potem opilam sie mojego koktajlu.Coz, dukan mowil jesc do woli o kazdej porze....Mam dosc, nie wchodze wiecej na bialka bo cos sie u mnie porobilo nie tak i na nich przybieram, to juz drugi raz:(

Ah Sandra ;).... kurcze też tak źle u Ciebie.... ja już nie wiem jak słów pocieszenia szukać.... :-D

Eh wiecie... z tą liposukcją to ja tak na pół serio pół żartem.... myslę, że nie miałabym mimo wszytsko odwagi do takiego zabiegu... poza tym co jak co ale ja dużo wiem nt. rehabilitacji i rekonwalescencji po zabiegach plastycznych (nie myślcie że na studiach nie miałam zajęć z chir plastycznej :) nawet asystowałam przy liposukcji i abdominoplastyce), to zawsze chodzi o jakieś wypośrodkowanie plusów i minusów... jedni są w stanie podjąć taką decyzję inni nie....

Po prostu nie wiem jak ogarnąć "ten mój dół" ciała, a jak mówiłam - nie jestem na etapie zaakceptowania siebie w takiej wersji...

Opublikowano

Witam w I dzień WIOSNY!!! Umnie przez chmurki przebija się słoneczko :D Dzisiaj powrót do starych czasów, trzeba zrobićmarzanne,podpalić i do rzeki :D Akurat wycieczka mi sie szkuje... 

Witam serdecznie.

Słoneczka brak, ale może wyjdzie, widzę że wszyscy topią marzannę bo jestem sama na dole.

U mnie z okazji wiosny 1 kg mniej super. Czekam z utęsknięniem na "6" z przodu.

Witam nowe Protalki i powidzenia w dietkowaniu, w gromadzie raźniej.

Gratku dla spadkowiczów. Trzymam kciukasy za ruch u stojących wagowo.

Miej niedzieli. Ja zaraz na spacerek, popatrzę jak w Gdańsku topią marzannę, precz zimo.

Witajcie wiosennie wspaniale kobietki.Witajcie Jula22 i Ruzia119 na tym wspanialym forum,zycze Wam jak rowniez wszystkim ulubiencom Twarogu widocznego spadku na wadze i w cm.

-a u mnie wiosna,ale strasznie mglisto nic przez okno nie widac,ale na wadzo za to zobaczylam nareszczie 63,4kg, w koncu.

-Sago gratuluje spadku 1 kg super,oby teraz caly czas bez zastojow.

uciekam robic chlebek puszysty ostatnio polecany na forum tylko zastanawiam sie czy pieczony jest w normalnej keksowce czy tej mnijeszej bo skladnikow tak malo?moze ktos mi odpowie jesli robilyscie?.zycze slonecznej niedzieli.Aha czy pamietacie o moim pytaniu gdzie kupujecie olejek cynamonowy (do masazu) nigdzie nie moge kupic.

Gratuluję!! Super!! Ale i zazdroszczę :-D

Witam dziewczyny:)

Wpadam sie szybko przywitac, zaraz do szkoly.Zasnelam wczoraj jak kloda o 22.30, niestety dieta dziala na mnie tak, ze kilka razy budze sie w nocy na pic i na wc i chocbym przespala milion godzin to i tak wyspac sie nie moge.

Kolejne bialka zakonczone mega porazka:( 1,5 kg ale na plusie.Wczoraj rano bylo jeszcze 52,5 dzis juz 54 -stan sprzed miesiaca sprzed uderzeniowki nr II.Super....Pewnie to kwestia tego, ze przed snem jadlam kurczaczki a potem opilam sie mojego koktajlu.Coz, dukan mowil jesc do woli o kazdej porze...Widac te zasady na mnie nie bardzo dzialaja.Z tym mlekiem to tez nie rozumiem.Przeciez to bialko?Kazdy lekarz, dietetyk itp powie-pij mleko jest zdrowe.Nie spotkalam chyba diety, ktora wykluczalaby mleko ze wzgledu na laktoze...Mam dosc, nie wchodze wiecej na bialka bo cos sie u mnie porobilo nie tak i na nich przybieram, to juz drugi raz:(

Nic spadam, pozdrawiam was wszystkie wiosennie i cieplutko, bo u mnie tez przepiekna pogoda.Gratuluje Ci Sago...Ty to masz dobrze.

Sandra jestem z Tobą. Ja dzisiaj na wagę, a ona sporo ponad 60 :) Załamałam się...Suma sumarum wyszło nakoniec 61, ale i tak duuuużo :-D A więc przesuwam suwak, przynajmniej na 60.... 

Szooook, chyba wszyscy poszli marzanny topić i wiosny szukać :-D :D :D

Ja tu jak zwykle biorę się za czytanie, a tu kilka postów i koniec.. Szooook :D

A może to ja po prostu za wcześnie wstałam, hmm... :D

Kurcze, wyłączyli ogrzewanie (chyba w związku z ta wiosną;p) - tylko na noc lekko ciepławe są kaloryfery i w mieszkaniu mam tak niesamowicie zimno... To chyba ludzie sami powinni decydować czy chcą jescze grzac czy nie, a nie tak odgórnie:/ Ja osobiście jestem strassssznym zmarźlakiem, więc...hmm trzeba się grubo ubrać :D

Hmm..Bogunia jak tam?? U mnie dziś Święto - waga spadła o............... 0.2kg ;p No ale się i tak siesze, bo na wadze 67.9 - hehe - tyle to ja ważyłam ostatnio...niech pomyślę.... z 5-6 lat temu moze...

Aha... Słuchajcie - jak to jest z działaniem naszej diety na działanie tabletek antykoncepcyjnych?? Bo wczoraj słyszałam, że faza uderzeniowa osłabia ich działanie i słyszałam o kilku przypadkach zajścia w ciążę ;>

Tobie również gratulacje ;)

Opublikowano

hej

jestem tu nowa na diete namowila mnie kolezanka i probuje narazie na uderzeniowce udalo mi sie zrzucic 4 kg ale przypuszczam ze wiekszosc to woda;(

chcialabym zrzucic 15 kg i mam nadzieje że z wasza pomoca i wskazówkami uda mi sie

pozdrawiam serdecznie z gór;)

Opublikowano
hej

jestem tu nowa na diete namowila mnie kolezanka i probuje narazie na uderzeniowce udalo mi sie zrzucic 4 kg ale przypuszczam ze wiekszosc to woda;(

chcialabym zrzucic 15 kg i mam nadzieje że z wasza pomoca i wskazówkami uda mi sie

Witaj! Ładny wynik 4 na uderzeniowce ;) Powodzenia życzę i śmiało pytaj o wszystko!

Opublikowano

najgorsze jest to, ze nie potrafie sie do tego zdystansowac, to strasznie dziala na moj ogolny nastroj, nie potrafie o niczym innym myslec, jestem rozdrazniona, zla ...co odbija sie na moim narzeczonym:(((przeciez kilogram w ta czy wewta to nie najwazniejsza rzecz na swiecie i zdaje sobie teoretycznie z tego sprawe ale wpadlam w jakas obsesje i nic sie nieliczy oprocz tego, zeby osiagnac cel przy ktorym jestem dopiero zadowolona:(

Dzieki Wam wszystkim za slowa otuchy, kochane jestescie:*

Opublikowano
najgorsze jest to, ze nie potrafie sie do tego zdystansowac, to strasznie dziala na moj ogolny nastroj, nie potrafie o niczym innym myslec, jestem rozdrazniona, zla ...co odbija sie na moim narzeczonym:(((przeciez kilogram w ta czy wewta to nie najwazniejsza rzecz na swiecie i zdaje sobie teoretycznie z tego sprawe ale wpadlam w jakas obsesje i nic sie nieliczy oprocz tego, zeby osiagnac cel przy ktorym jestem dopiero zadowolona:(

Dzieki Wam wszystkim za slowa otuchy, kochane jestescie:*

MAło pocieszające, ale wiem o czym mówisz... Już było dobrze, a tu nagle powrót, koszmar!!!  

Taki dzień, a tak nas przywitał :) Zamiast niespodzianek to taki dóóół... Chociaż Saga prezent dostała ;) 

Opublikowano
hej

Witam nową Protalkę, ja na I fazie też spadłam 4kg i zobacz jak mi potem dalej ładnie poszło, Tobie życzę tak szybkiego spadku (oczywiście w stosownej wielkości).

Opublikowano

Bardzo dziękuję za miłe słowa. Tak myślę że pociągnę do końca kwietnia, a potem 3 faza. Mam nadzieję, że dam radę choć 5kg w razie co odpuszczę 1-2 kg i za mięsiąc zrobię sobie 5 dni białkowych. Tak sobie to wykombinowałam.

Gosiulek, Graziu - gratulacje.

Mam nadzieję, że skoro już wiosna to wszystkim się waga ruszy, w każdym razie serdecznie tego życzę.

Pozdrawiam

Opublikowano
Tylko jak po liposukcji wygladaja te partie ciała za 10 lat koszmar. A 10 lat zleci jak z bicza trzasnął

Eee, bez przesady. U mnie minęło ponad 10 lat i nie widzę koszmaru w tych akurat miejscach. 

Witam Was wszystkie ;)

Od bardzo długiego czasu nie mam netu - teraz chyba z okazji wiosny nam włączyli i oby jutro nie wyłączyli. Tak to jest jak w okolicy tylko jeden dostawca internetu.

A teraz fascynacje III fazą - strach minął i zaczyna jeść. Przestrzegam pilnie czwartkowych białek, wyrzekłam się na stałe ziemniaków i białego pieczywa, zjadam dwie uczty królewskie tygodniowo, zakrapiam imprezowo alkoholem i waga nadal spada - pomaleńku ale spada. 

Nie mam jak w tej chwili nadrobić zaległości ale wieczorem siądę i poczytam.

Opublikowano

No i w końcu się doczekałyśmy tej utęsknionej wiosny :D

U nas dzisiaj pół dnia padało ale po południu świeciło pięknie słoneczko, ptaszki śpiewały i było całkiem ciepło :D .

Moja waga stoi (dobrze, że nie wzrasta!!!) za to Maciek powoli spada. Jak na jego weekendowe wyskoki, to super!!!

Witam! Zaczęłam dietke dopiero wczwartek,zobaczymy co z tego będzie,tyle się o niej nasłuchałam, że musiałam się przekonać. Pozdrawiam

Witaj Ruziu119 :D , zrób sobie suwaczek, to łatwiej będzie nam radzić i wspierać Cię w gorszych chwilach. ;)

Moja waga małpa zielona ani drgnie, katar zreszta tez ten sam od dwóch tygodni i do tego te bolące plecy... już chyba na emeryture powinnam sie zacząc szykowac.......... Tyla zaplanowałam na dzis do zrobienia, i okna , i porządki ... a zrobiłam 20 % planu, trudno, musze najpierw wydobrzeć bo za długo mi sie ta infekcja ciągnie i całkiem opadam z sił.

Gochna - powitac, powitac...po wojazach

Witaj Maragretko :D Ty jak zwykle coś miłego i ciepłego każdemu szepniesz :D a sama bidulo tak nieśmiało o swoich słabościach. Trzymaj się cieplutko i wesprzyj się może jakimś uodparniaczem bo faktycznie trochę za długo Cię męczy ta paskuda, no i oczywiście niech Ci ruszy w dół ta waga już!!!

:)

dziewczyny a jak zrobić suwaczek ??????

Cześć Julo , kliknij na którykolwiek suwaczek w sygnaturze, stwórz swój i wklej bbcode, który Ci się pojawi jak suwak będzie gotowy, do swojego panelu kontrolnego w edytuj sygnaturę (po lewej stronie w panelu kontrolnym). Mam nadzieję, że nie zaciemniłam za bardzo. Jak coś to pytaj jeszcze raz :-D

Witam serdecznie.

Słoneczka brak, ale może wyjdzie, widzę że wszyscy topią marzannę bo jestem sama na dole.

U mnie z okazji wiosny 1 kg mniej super. Czekam z utęsknięniem na "6" z przodu.

Witam nowe Protalki i powidzenia w dietkowaniu, w gromadzie raźniej.

Gratku dla spadkowiczów. Trzymam kciukasy za ruch u stojących wagowo.

Miej niedzieli. Ja zaraz na spacerek, popatrzę jak w Gdańsku topią marzannę, precz zimo.

Gratuluję serdecznie Sago !!! Tyle masz już za sobą, że aż dech zapiera :D i tak niewiele do celu!!! Zazdrość, zazdrość przeze mnie przemawia :D :D :D

Witam kobitki

obudziło mnie dziś piękne słońce, lecz zanim się wybrałam na spacer przyszły chmurzyska i chyba będzie padać, ale co tam, grunt, że wiosna sie zaczęła i jest ciepło.

Sandro nie martw się u mnie też stoi, będziemy się męczyć z tymi 3 kg razem, kiedyś się uda. Znów najadłam sie serniczka i trufelków, więc się nie dziwię.

Motylku, Nutko, Śnieżynko nie poddajemy się.

Gochna zazdroszczę Ci tego wypadu i tego żarełka super.

Sago, Grazio gratuluję Wam spadeczków. Wydaje mi się że ten olejek cynamonowy to któraś Kasia robiła sama, dodając do oliwki cynamon. Mnie kilka kosmetyczek polecało oliwkę Ziaji i do tego bańkę chińską do masażu do kupienia w sklepach z kosmetykami - ziołami, zdrową żywnością.

Witam Julę i Ruzię - powodzenia.

Wczoraj minął 4 miesiąc mojej diety, tradycyjnie miałam się zmierzyc i zdać Wam relację, ale niestety przyszła@, więc te moje wymiary trochę napęczniały, poczekam aż się zbiegną.

Pozdrawiam serdecznie.

Specjalne przywitanie dla Ciebie Ivonko. Jak Ty to robisz, że też wszystkim coś miłego i ciepłego napiszesz :-D . Wypad się udał, ale teraz będzie zastój ... na własne życzenie ... ale raz się żyje a chwile umykają i nigdy się już nie powtórzą, więc z umiarem ale należy z nich korzystać :D

hej

Witaj solitarius, pewnie, że to woda. Najwięcej wiedzy zdobędziesz czytając najnowszą książkę Dukana, a to co niejasne zawsze staramy się wyjaśnić i wspólnie rozwikłać.

Zrób sobie też suwaczek, będzie łatwiej :)

Witam Was wszystkie :-D

Od bardzo długiego czasu nie mam netu - teraz chyba z okazji wiosny nam włączyli i oby jutro nie wyłączyli. Tak to jest jak w okolicy tylko jeden dostawca internetu.

A teraz fascynacje III fazą - strach minął i zaczyna jeść. Przestrzegam pilnie czwartkowych białek, wyrzekłam się na stałe ziemniaków i białego pieczywa, zjadam dwie uczty królewskie tygodniowo, zakrapiam imprezowo alkoholem i waga nadal spada - pomaleńku ale spada.

Nie mam jak w tej chwili nadrobić zaległości ale wieczorem siądę i poczytam.

Faktycznie, długo Cię nie było Kasiube . Super, że nie taka ta III faza straszna jak ją nam strach maluje. Odzywaj się, bo Twoje doświadczenia są jeszcze daleko przed nami i zawsze lepiej być przygotowanym na wszelkie pułapki :D

Opublikowano

WITAM ! Nie pisałam już bardzo dłuuuugo ale czytam wszystko !U mnie pomalutku tzn. w ciągu 2miesięcy 11kg i też różnie raz mniej raz więcej.Fajnie ,że jest nas ciągle więcej , nawet w moim miasteczku słychać na ulicy i w sklepach rozmawiające kobiety o naszej diecie tzn. co można a co nie.Tak myślę że na święta skusiłabym się na SERNICZEK ----POPROSZĘ o PRZEPIS. GRATULUJĘ SPADKÓW I TRZYMAM KCIUKI ZA KOBIETKI CIERPIĄCE Z POWODU ZASTOJÓW !POZDRAWIAM WIOSENNIE!