Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SOFIO

Może to być przyczyną osłabienia organizmu spowodowanego dietą+przesilenie wiosenne.Ja tak miałam w grudniu a jeszcze nie byłam na diecie,gdzieś tam z przodu dziewczyny pisały o podobnych objawach i polecały coś z żeń-szeniem,ja zaś piję żeń-szeń musujący za 8 zł z apteki i naprawdę mnie to wzmocniło.Może jeszcze masz niskie ciśnienie i przy gwałtownym wstaniu też będzie Cię ,,żucać".

Opublikowano
Może jeszcze masz niskie ciśnienie i przy gwałtownym wstaniu też będzie Cię ,,żucać".

Mam bardzo niskie ciśnienie bo moja norma to 90/60 ale to co miałam wczoraj to nie było chwilowe zakręcenie po szybkim podniesieniu się tylko długotrwałe kołysanie jak na statku i ogólny kołowrotek...

Nie żebym się jakoś szczególnie nad sobą rozczulała ale takie niefajne to było...

Opublikowano
Mam bardzo niskie ciśnienie bo moja norma to 90/60 ale to co miałam wczoraj to nie było chwilowe zakręcenie po szybkim podniesieniu się tylko długotrwałe kołysanie jak na statku i ogólny kołowrotek...

Nie żebym się jakoś szczególnie nad sobą rozczulała ale takie niefajne to było...

Sofio,ja nie mam niskiego ciśnienia,wręcz przeciwnie,a na początku diety strasznie kręciło mi się w głowie,chwilami bałam się że się przewrócę.Te zawroty głowy przeszły,teraz nic takiego się nie dzieje.Nie wiem czym to jest spowodowane,ale dziewczyny pisały już o podobnych obiawach,więc nie tylko Tobie świat wiruje  :grin:  

Opublikowano
Marudo ja tam uzywam slodzika do woli :grin: wole troche wiecej dodac slodzika, niz sie skusic na cos zakazanego. Do samej herbaty(ktorej pije chyba z 7 kubkow dziennie)dodaje 3 tabletki bo lubie slodka :D

Pozdro!

To ja herbat z kolei nie słodzę, żeby nie przesadzać. Może to różnie

na nas dwie działa - ten słodzik. A może po prostu to przez etap z warzywakami

choć nie powiem żebym jadła ich ogroną ilość.. żeby waga nie mogła

spadać na dół.

Co do aktywności - to popieram!!! :)

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Powiedzcie mi, czy miałyście jakiekolwiek niepokojące objawy odkąd stosujecie naszą dietę??

Wczoraj wieczorem miałam potworne zawroty głowy, ale takie że bujało mną jak na statku. I to nie tak jednorazowo ale przez długi czas non stop bo zaczęło się około 22.00 a kiedy w nocy i rano wstawałam do mojej córeczki to nie mogłam trafić do jej łóżka - tak mną kręciło...

trochę to dziwne :grin: i jak dla mnie niepokojące, zastanawiam się czy to może brak cukru albo jakichś innych elementów diety...

Co myślicie??

Jak widać dużo osób miało na początku diety problemy

z ciśnieniem i w ogóle.. Ja też - na szczęście to przejściowe.

Mi doszło do tego kołatanie serduszka.. Ale wszystko sprawdziłam

u specjalistów - i wyszło, że jestem zdrowa jak koń :D

hmm... nie wiem jak to rozumieć... :)

Już wszystko ok. - ale w sumie to dopiero badania mnie uspokoiły.

Opublikowano

Strasznie mi zasmakowały placuszki na słodko otrębowe.

I chyba je sobie zrobię, ale może dodam mniej słodziku - bo trochę

z nim przesadzam.

Ja marudo tez uwielbiam te placuszki ale robie je bez słodziku tylko daje na nie jogurt owocowy light - moze zechcesz tak spróbować???

Opublikowano

Witam ,fajnie się czyta Wasze posty,mój mąż twierdzi,że jestem uzależniona od tego forum i ma rację.Po włączeniu komputera to jest pierwsza strona na którą wchodzę :grin: Bez Was pewnie bym nie dala rady,a tak jak sobie poczytam to mi jakoś łatwiej wszystko przychodzi.Ja już niedługo przymierzam się do 3 fazy.Dzisiaj sięgnęłam po książkę ,żeby sobie wszystko jeszcze raz dokładnie przeczytać :D Cieszę się na te święta bo przyjadą moje córki i moi rodzice i pogoda taka wiosenna.Cieplutko pozdrawiam [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY]

Opublikowano
marudo tez uwielbiam te placuszki ale robie je bez słodziku tylko daje na nie jogurt owocowy light - moze zechcesz tak spróbować???

Pierwszy raz jak je robiłam to dałam przepisowo pół łyżeczki słodziku..

Wtedy mi nie smakowały.. :grin: Dlatego ratowałam się dżemem - wyrobem

mamy więc naturalnym, choć niekoniecznie dietetycznym.

Z czymś słodkim są dobre - lub same słodkie MNIAM też!

Nie wiem czy jeść te smakowe jogurty - niby są takie co mają

0,2% tłuszczu, ale jednak troszkę więcej węglowodanów niż te

naturalne, ale 2g 'wte czy wefte' - to chyba żadna różnica.

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Ja też na początku miałam zawroty,bałam się jezdzić samochodem,ale to przeszło i mimo,że codziennie biorę tabl.na nadciśnienie czuję się dobrze.To waga tak działa na mnie,że te parę kg mniej i człowiek czuje się żywszy i lżejszy.Pozdrawiam wszystkie wspaniałe Proteinki-super dziewczyny!!!!!

Opublikowano
Cześć wszystkim,

Nie jadłam tego harzeńskiego na ciepło, muszę spróbować. A do pizzy (raczej omleta) to robię następujący ser: biorę twaróg chudy, dziabię go widelcem , posypuję łyżeczką sody, przykrywam ściereczką i odstawiam na 24h. po tym czasie robi on się przezroczysty, wrzucam go do garnka i smażę mieszając, żeby wszystkie grudki się rozpuściły. Dosypuję przyprawy (albo czosnek, albo kminek, albo co mam pod ręką) i przelewam do miseczki. Jak stężeje jest fajny serek do pizzy itp. Podobno można robić bez sody, ale wtedy musi stać z tydzień i cuchnie niemożebnie. Podczas smażenia jeszcze bardziej.

Polecam, zrobiłam i miałam pyszny serek topiony do grahamki otrębowej. PoŚwietach zamierzam poeksperymentować i dodac np pokrojoną szynke lub pieczarki, a może szczypiorek lub koperek. Będę mieć serek topiony smakowy

Opublikowano

Słuchajcie, chlebek pieczony w piekarniku (właściwie bułeczki) - sa miękie i świeże przez kilka dni podczas kiedy ten sam pieczony w mikrofalówce robi sie momentalnie twardy i niedobry.

Polecam Wam zrobienie babek (takich bułeczek do śniadania na przykład) w foremkach do muffinek - wychodza idealnie.

Ja zrobiłam w niedzielę i mam jeszcze na jutro jedną mięciutka sztukę :grin:

Zamierzam też upiec je na święta bo coś do tego pieczonego mięcha by sie przydało :D

Na święta będę tez robić szynkę ze szparagami w galarecie i właściwie jedynym niedietetycznym daniem będzie ten cholerny barszcz biały bez którego nie umiem się w Wielkanoc obejśc a który nijak z innej mąki mi nie wychodzi :)

Opublikowano

Sofia a pieklas te buleczki z tego samego przepisu jak do mikrofali??tez bym sprobowala w piekarniku.. moj z mikrofali jest miekki jezeli zawine go po wystygnieciu w folie spozywcza..ale to tez nie dlugo..jest jeszcze jako taki na drugi dzien na sniadanie.

Opublikowano
Słuchajcie, chlebek pieczony w piekarniku (właściwie bułeczki) - sa miękie i świeże przez kilka dni podczas kiedy ten sam pieczony w mikrofalówce robi sie momentalnie twardy i niedobry.

Powiedz mi, czy te 'bułeczki' koniecznie trzeba ze zmielonymi otrębami robić,

czy nie mogą pozostać takie większe.. Bo nie bardzo mam w czym je zmielić

a smaka mi robicie ciągle o tym pisząc :grin:

No i czy dużo tego ciasta nakładasz do foremki muffinkowej, do połowy

czy może całą i jak długo i w jakiej temperaturze pieszecz??

Pozdrawiam!!

Opublikowano
Powiedz mi, czy te 'bułeczki' koniecznie trzeba ze zmielonymi otrębami robić,

czy nie mogą pozostać takie większe.. Bo nie bardzo mam w czym je zmielić

a smaka mi robicie ciągle o tym pisząc :grin:

No i czy dużo tego ciasta nakładasz do foremki muffinkowej, do połowy

czy może całą i jak długo i w jakiej temperaturze pieszecz??

Pozdrawiam!!

Pozdrawiam również i mam te same pytania - ile nakładasz, jak długo pieczesz i w jakiej temperaturze?