Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziendoberek:)

nie spalam dzis za dobrze..jakies mialam porypane sny;obudzilam sie taka zmeczona jakas...ale wstalam jakos i w ramach rozruszania bo ewidentnie nie chce mi sie dzis na skskance skakac poprzatalam troche kuchnie i pozamienialam szafki z produktami na inne szafki:)ja czasem tak robie zeby cos odmienic :)torebkom chyba tez musze polke zmienic bo zle mi sie wyciaga...jestem psychiczna!!!

no i jak narazie herbatki nie dzialaja;zalamka!!!!

Hej dziewczyny!

Widzę, że sporo z Was pisze, że ma problemy z trawieniem. Nie wiem czy odpowiada Wam takie rozwiązanie, ale polecam wysiłek fizyczny, np bieganie. Wg mnie pobudza trawienie, ja ćwiczę 5 razy w tygodniu, nie jem otrębów tylko samo białko i nie mam raczej problemów. No ale z drugiej strony jestem dopiero 11 dzień, może jeszcze się pojawią :D No w każdym razie jak bardzo Wam to przeszkadza to chyba nie zaszkodzi spróbować, a nuż pomoże :-P

PS. Deepi, fajnie że zaczęłaś wtedy, kiedy ja, będziemy szły ramię w ramię :grin: I zgadzam się że dieta jest monotonna, niestety jestem "na mieście" od rana do wieczora poza weekendami (studia i praca) i nie mam kiedy sobie czegoś ugotować, a nawet jeśli ugotuję to nie mam kiedy i gdzie zjeść więc kończy się na jedzeniu serków wiejskich i jogurtów w dużych ilościach, które zaczynają mnie męczyć :-P czekam z utęsknieniem na weekend ale niestety weekend będzie znowu w fazie P więc zbyt zróżnicowanego obiadku też sobie nie ugotuję...

Dagmara jeszcze raz napisze,ze nie zgadzam sie iz dieta jest monotonna!!wystarczy troche pomyslowosci(a tej cala masa na watku z przpisami) no i przede wszystkim checi:)ja nawet jak wracam po 14h z pracy a nie mam nic na jutro do jedzenia to nie mazmiluj po prostu musze cos ugotowac;a zabiegana tez jestem i to bardzo a ostatnio dziewczyny wiedza jakas przechodzilam traume ze zmeczeniem..wiec odrobinke checi i zobaczysz,ze to naprawde reweacyjna i smaczna przede wszystkim dietka:)nawet w fazie P:)

AZ ja wlasnie zapodaje herbetke na noc...choc ostatnio figura nie pomogla juz!!dzis kupilam cos w holland&barret i robie mixa- slimtea plus to cos (zapomnialam nazwe..laxyzeen czy jakos tak;takie zolte pudelko)a Ty co pijesz?mozesz masz cos lepszego?

no niestety ja zapodalam figure i dzisiaj zobaczylam ze jest po dacie uhuuu i nic niestety zobacze ten wynalazek z holland&barret jest w boots-ie taki wyciag z fig duzo osob go sobie chwali tylko nie wiem czy mozna figi suszone ale tam sie bieze lyzeczke czy dwie to moze nie zaszkodzi

buuuu wstalam rano i sie zwazylam waga do gory chyba wczoraj zachwalilam ze stoi a moze ja za duzo jem hahahah mam takie napady glodu no nic humor kiepski ale do pracy trzeba sie zbierac jakies porady na to wc jestem otwatra hahahha prosze o pomoc

AZ wg mnie nic sie nie stanie jak wypijesz taka herbatke po dacie;no chyba ze Ci zaplesniala:)ja dam sobie dwie rece uciac,ze zaden wyciag z fig juz na mnie nie podziala;waga sie nie przejmuj..moja rada-nie waz sie codziennie:)

Dziewczynki jak myslicie czy trzylatka (moja siostrzenica) nie jest za mala na pojscie do Cyrku??

Była ktoras z was??

Jutro ma byc u mnie w miescie i dziecko chce poksc bo pani w zlobku juz rozdala bilety :)

pozdrawiam!!

Olinko ja sie nie znam na dzieciach ale wydaje mi sie,ze 3 lata to troche za malo na taka rozrywke....ja bylam jak mialam 5 lat i nie pamietam nic....a z tego co wiem,to rodzicie czy opiekun juz musi placic za bilet..wiec ja bym raczej dziecka nie brala;jeszcze sie przestraszy jakiego s glupiego klauna czy cos

Gochna ja dla odmiany buziaka Ci przesle :*

Maruda trzymaj sie!!i czekamy na fotki:)ja pamietam swoj slub...piekny byl...skrzypce, na podniesieniu orkiestra, na komuni siostra wyla Ave....oj piekny byl;a potem proza zycia:)Zycze Ci kochana duzo szczescia!!i zeby kazdy nastepny dzien byl piekniejszy od poprzedniego w Waszym malżenstwie!!

ale jestem len...budzik mi dzwoni wlasnie ale jest w innej czesci pokoju i nie chce mi sie wstac..

Opublikowano
Irrys ciasto melduje zrobione i JUŻ zjedzone (dzięki za przepis)

A że słodkie za Mną chodzi zrobiłam Sobie jeszcze dodatkowo Ciastko pychotka i własnie pisząć dio Was przy kawce zajadam....

malenstwo to ja poprosze o przepisik na ta pychotke:)albo chociaz stronka gdzie znalazlas:)

Opublikowano

Cześć Dziewczyny :)

Jestem załamana, od dwóch tygodni nie mam wagi, popsuła sie skubana i wczoraj w końcu ją wyrzuciłam :-P

Jade dzisiaj kupic nową, boje sie że tabędzie pokazywac mniej korzystne dla mnie wyniki :-P Poza tym nie wiem jak weselne obżarstwo odbiło sie na mojej wadze bo skubana popsuła sie dokładnie w niedziele po weselu - wskazywała mi wagę 17,5 kg :) Chyba nie musze pisać że to niemozliwe :cry:

Raz mi sie wydaję że schudłam a raz że wręcz przeciwnie -> juz chyba jestem niewolnikiem diety :grin:

Z tego wszystkiego zaczęłam wczoraj trening z Tamelee Webb - ja akurat na ramiona - mój najwiekszy kompleks :D Ach... To się wyżaliłam...

Opublikowano

Iriss mam prośbę, mogłabys mi napisać jakie sklepy sportowe oprócz JJB są w UK? Znaczy wiesz, takie sieciówki... Chciałambym na ich stronie www znaleść takie balerinki sportowe pumy i podesłać bratu żeby mi kupił, napewno będą dużo tańsze niż u nas...

Opublikowano

Dorzuciłam do wątku z przepisami mój dzisiejszy pomysł na obiadek a mianowicie mielone z kapustą w sosie pomidorowym.Mój właśnie się gotuje a takie same robie rodzince tylko ze zwykłego mielonego.

Mimo okropnej aury na dworze życze wszystkim miłego dzionka.

Opublikowano
Iriss mam prośbę, mogłabys mi napisać jakie sklepy sportowe oprócz JJB są w UK? Znaczy wiesz, takie sieciówki... Chciałambym na ich stronie www znaleść takie balerinki sportowe pumy i podesłać bratu żeby mi kupił, napewno będą dużo tańsze niż u nas...

Misza spytam dzis w pracy o takie sklepy;ja nie cierpie sportowych ciuchow i butow wiec nie za bardzo sie orientuje:)ale sie dowiem i napisze po pracy:)

Opublikowano
malenstwo to ja poprosze o przepisik na ta pychotke:)albo chociaz stronka gdzie znalazlas:)

Już Ci Irriss piszę ,no więc tak:

CIASTKO PYCHOTKA (nie pamiętam czyjego autorstwa ale tak jak nazwa wskazuje ..-tak równiez smakuje) :-P

3 jajka

2 czubate łyżki stołowe mazeiny (mąki kukurydzianej)

1/2 łyżeczki słodziku

1 starta skórka z cytryny

3 czubate łyżki twarożku (serek wiejski)

Oddzielić białka od żółtek . Białka na sztywno ubić a żółtka wymieszać z mazeiną,słodzikiem,serkiem wiejskim i skórką z cytryny (niemiałam więc dałam tylko kilka kropli aromatu migdałowego). Dodać do tego ubite białka -delikatnie wymieszać . rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Ciasto wlać do keksówki (Ja miałam kwadratową foremke taką 15x15cm). Piec 30-35 minut .Wyłączyć i niech sobie w piekarniku stygnie. Smacznego

Opublikowano

Własnie wróciłam z zakupów. Myślałam że kupie sobie coś kolorowego z ciuszków a tu nic. Synysia wystroiłam w spodnie i kamizelke , buciki 2 pary i komplecik na lato. A sama nic sobie nie kupiłam. Moze to i dobrze może lepiej kupić za jakieś 5-10 kg ,he he he.......

Teraz trzeba o obiadku pomyśleć. Pewnie bedzie cycek(he he) i pomidory w jogurcie.

Opublikowano

Dzieki dziewczyny za porady,

pojde za rada Iris (zreszta siostra tez sie tego obawia) i nie zabieram Leny do Cyrku, ona jednak jest za malutka tzn dosyć bojaźliwa, poza tym w niedziele ma urodziny, bedzie sporo osob, atrakcji, dostanie hulajnoge :-P a ja zrobie ten tort ... mam nadzieje sie uda :-P wrzuce fotke w poniedzialek :D

wiec bedzie mieć sporo wrażen jak na weekend.

A to racja, robią bardzo nieladny chwyt marketingowy, rozdaja dzieciom bilety (dziecko mysli ze juz moze isc) a to rodzice kupuja bilety dla siebie -czesto dosyc drogie ... No co poczac...

Opublikowano

Hm....... czy któraś z Was Kobitki może mi powiedzieć jak smakują paluszki surimi?

Kupiłam i owszem, ale wrzuciłam do zamrażarki i tak sobie leżą............. Nie mam pojęcia również jak je zrobić... Może któraś pomoże ?

Opublikowano
Hm....... czy któraś z Was Kobitki może mi powiedzieć jak smakują paluszki surimi?

Kupiłam i owszem, ale wrzuciłam do zamrażarki i tak sobie leżą............. Nie mam pojęcia również jak je zrobić... Może któraś pomoże ?

Malenka na pewno mają posmak rybny ... to niby z krewetek jest :-P

Ja zajadałam albo jako przekąske po porstu, dodawalam do sałatek np z jajkiem, pomidorem czy salatą. gochna chyba robila sos czosnkowy i do tego do maczania dodawala wlasnie brokuły gotowane i paluszki surimi. Po prostu sprobuj i zdecyduj sama! Smacznego!

Opublikowano

serek wiejski + surimi+ szczypiorek+ pieprz = pyychota:)

Opublikowano
Ja tam jakoś nie moge sie przekonać do tego surimi.. tego sie nie rozmraża przed wkrojeniem do sałatki?

No raczej odmroź, choc ja w zasadzie nie mrozilam wiec nie do końca wiem... i w sumie to nie jestem jakos za surimi bardzo. Ale to jest cos odmiennego ...