Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powodzenia zycze Moniu, napewno dojdziesz do wagi jaka bys chciala. tak jak powiedzialas potrzebna jest silna wola i troche wytrwalosci. ja tlumacze sobie ze juz 3 i 4 etap to bedzie bajka i tym sie pocieszam. najbardziej brakuje mi makaronow. wiem ze sliweczka gdzies w przepisach podawala jak zrobic makaron, ale ja po pracy juz nie mam sily zeby sobie go robic.

a wogole to juz sie pogodzilam z Marcinem. ustalilismy na poczatek ze poszukamy mniejszego domu, bo teraz wynajmujemy 4 pokojowe i mieszkamy sami (miala moja przyjaciolka z mezem przyjechac ale nie wyszlo) no i jutro jedziemy ogladac mniejsze (i tansze) mieszkanie. w ten sposob bedziemy mogli zaoszczedzic okolo 900, a moze nawet 1500 funtow rocznie w zaleznosci na co sie zdecydujemy. nastepna sprawa jest taka ze przelozylam slub na 2012 rok. wole poczekac rok dluzej i miec wszystko po swojej mysli a nie zrobione najtanszym kosztem. wstepna data to 4 sierpnia 🙂 ale dopiero jak w grudniu pojedziemy do polski to bedziemy zalatwiac sale i cala reszte. :grin:

Opublikowano
Witajcie popołudniowo :(

Dzisiaj znowu byłam na ćwiczeniach kręgosłupowych, jestem pełna podziwu dla instruktorki, bo prowadzi je rewelacyjnie :) . Zawiązałam się dzisiaj w supełek gdy pani na mnie spojrzała powiedziała, że nie spodziewała się, że tak można, a ja od dziecka mam taka giętkość, że gdyby nie inne zdolności mogłabym spróbować w cyrku jako kobieta-guma :( Niestety nadrabiam tą giętkością słabe mięśnie, które mi były związku z tym niepotrzebne, ale chciałabym je wzmocnic, moze sie uda. Jednak tak dzień po dniu fitness to nie jest dobry pomysł, już byłam zmęczona i na siłowni byłam krótko.

Misza nie martw się i przekonaj swojego męża, żeby próbował w Polsce, może się uda coś znaleźć. Już macie niedobre doświadczenia z emigracją, będzie mu tylko gorzej, bo bez Ciebie.,Powodzenia :)

Dagmarko zmobilizowałas mnie do wstawienia fotki mojego chlebka. Pierwszy raz mi sie udało nie zapomnieć posypać go sezamem i z tego szczęści aż zdjęcie zrobiłam. Jest pieczony w piekarniku i nie ma w sobie w ogóle produktów tolerowanych. jeśli Ci sie spodoba poszukaj przepisu chlebek Dukana albo ja Ci podam.

Wow, Twój chlebek wygląda pięknie, na pewno go zrobię w weekend! Mam tylko nadzieję że się uda bo ostatnio nic mi nie wychodzi kulinarnie, nawet naleśniki Śliweczki, które nie dały się przewracać i się rozwalały, nie wiem jak Wam takie ładne wychodzą 🙂 No w każdym razie dziękuję bardzo :grin:
Opublikowano
Witam kochane!!

Oj jaka ja dziś zadowolona jestem, powód jest prosty dziś rano zobaczyłam

6

Wow, gratuluję 🙂 ja jeszcze mam 5 kilo do szósteczki z przodu i naprawde jestem strasznie ciekawa jak będę wyglądać i czy moje wymarzone 68 mnie zadowoli :grin: Ja mam 1,77m wzrostu i dość silna budowę, więc tak sobie ustaliłam jakoś i mam nadzieję że przy tej wadze nie będę już miała brzuszka, ale jak nie to będę ciągnąć dzielnie dalej aż nie będę sie wstydziła pokazać w kostiumie :(

Opublikowano
Cześć Protalinki!

Wreszcie znalazłam moje hasło bo ciągle mnie wylogowywuje i mogę was tylko podglądać - ale oczywiście nałogowo to czynie!!

Witam wszystkie nowo przybyłe !! Ależ tu się zmienia . Ja stary bialkowiec już niewiele osób ze starej ekipy rozpoznaje. Dietę nadal stosuję , bo niestety nie mam silnej woli i ciągle jakieś "słodkie" mnie dopada- ale oczywiście wracam zaraz do Dukana wiernie i jest ok, choć myślę , że nie jest to dobre dla diety, ale cóz nie dam rady inaczej.....dlatego ta dieta najbardziej mi odpowiada.

Maruda taka śliczna jesteś!!! Z czego ty się odchudzasz!!! 🙂

Margarete ty to też niezła laska jestes!!

Zresztą co podpatrze to się zastanawiam, czy na protal to same laski trafiają???? Albo inaczej - te co dbają o swój wygląd. Buziaki bialkowe przesyłam.

Jak miło że napisałaś. Pozdrawiam

Opublikowano

Witajcie! u mnie tez dzisiaj ladna pogoda,swiecilo slonce,ale i chmurek nie brakowalo.Jutro ponoc ma byc lepiej.

-Iriss,wiem glupia bylam ze tak panikowalam,ale to przez to ,ze syn jeszcze nie zapisal sie (nie wiem jak to prawidlowo sie nazywa),aby korzystac ze sluzby zdrowia i w razie czego to musialby szukac pomocy u prywatnego lekarza.Juz z nim jest lepiej ,ale dwa dni trzymalo.Wczoraj mowil,ze w zakladach drobiarskich do zwolnienia 70 osob,oj dobrze ze w innym miejscu znalazl prace bo pewnie bylby pierwszy do zwolnienia,jako nowy i bez kontraktu.

Bozenko ja tez pieke chlebek czasami w piekarniku ale wlasnie wychodzil mi jakby nie dopieczony i sie rozpadal,a jak Twoj rozpada sie?Bozenko ja tez czekam na zdjecie w nowej sukni i w nowym ciele 🙂

MonikoP gratuluje 6 jaka to frajda zobaczyc inna cyferke z przodu.

Magdzik u Ciebie tez bedzie dwucyfrowka,glowa do gory,dobrze mowisz,skoro sie tak czlowiek zapuscil teraz musi troche powalczyc.

Basiu fajnie,ze do nas zagladasz i piszesz co tam u Ciebie slychac.Ciekawa jestem co tam u naszej Sniezynki dawno jej nie bylo i u" naszych panow",tylu sie przewinelo a nic nie daja ostatnio znac jak im idzie.Pamietacie jeszcze Lenoxa,hczykai innych panow,a i panie tez nie daja znac ciekawe co tam u Babci Magdy, Benka,Maho,Zuzy,Balbinki,Dody i wielu innych ,ktore opuscily forum.

Opublikowano
Z przodu, ale się cieszę :( :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :grin:

BRAWO !!!! GRATULACJE !!!! Pamietamjak ja się cieszyłam jak zobaczyłam na wadze 69.9 :grin: A to było tylko po 5kg straty 🙂 A Ty już prawie 10 na koncie!! GRATULACJE !!!

Ja teraz 5 będę wypatrywać :grin: Ale coś sądzę, że moge się nie doczekać :twisted: Mam czas max do konca maja a pewnie i krócej, bo 23go Komunia w rodzince, na ktorą to nei wypada mi brac swojego jedzonka, więc mam nadzieje, ze cos protalowego cudem tam sie znajdzie.. no i bede robic, żeby byc wtedy na warzywkach!! No i 29go Ślub przyjaciół. Na ktorym to juz od poczatku mowilam, ze na penwo i alkohol bedzie i nie bede jakos specjalnie ogladac co jem.. Moze bez przesady, ale przeciez glodna chodzic nei bede... a cos trzeba jesc!! Najwyzej potem z tydzien bialkowy bedzie :D Generalnie to raczej zaraz po tym zrobię sobie wlasnie taka jakby uderzeniowke "bialkowa", a potem bedzie trzeba chyba sie za 3 faze brac.. W ogole to apropo tych 'imprezek' to juz zaczynam przezywac, bo nei mam sie zupelnie w co ubrac... a w tych sklepach jakos nie widze nic specjalnego, a jesli juz widze to kosztue to .. 300-400zl troche duzoo :/

Sandra trzymaj sie bedzie dobrze!! na pewno bedzie dobrze!! My tu wszyscy za Ciebie kciuki trzymamy, wiec nie ma innej opcji :( Tylko zostaw te slodkosci w spokoju. Narob sobie jakichs protalowyh slodyczy i je wcinaj ;>

Opublikowano
Monika gratuluje... :grin:

ja bym chciala zobaczyc dwie cyferki a nie trzy 🙂 ale skoro dalam rade sie tak zapuscic to dam rade zeby sie tego oblesnego tluszczu tez pozbyc... bede twarda. :( tylko trzymajcie kciuki

Trzymamy, trzymamy :( Uda się na pewno!! :)

MonikoP widze, że mamy całkowicie podobne plany. Cel: 60, a jak sie uda: 58 :) Tylko zastanawiam się, czemu z gory zakladasz, ze po dziecku to nie ma co liczyc na zbyt wiele!! Ja wiem, ze moze troche trudniej, ale znam przypadki, w ktorych dziewcyznom udalo sie naprawde ladnie wyszczuplec po ciazy!! Troche samozaparcia i sie na pewno uda!! Musimy w to wierzyc :)

Magdzik Kurcze podoba mi sie ten Twj suwaczek z kilometrami :) Tak sie zastanawiam jaki by sobie cel postawic :) Gdzie by tu sie "wybrac" :)

Dagmaro mi tez nei do konca wychodza te nalesniczki. Chociaz ostatnio sie dowiedzialam, ze ponoc pierwszy zawsze jest do d... No i dzisiaj to sie potwierdzilo - mialam dobrze nagrzana patelnie i juz kazdy nastepny byl ok i sie nei rozwalal. Ale mimo wszystko one w srodku sa takie dziwne, jakby nie dorobione i takie dziwne w smaku... I chyba na zbyt duzej patelni robie, bo dzisiaj zrobilam ciasto z 2 porcji i wyszly mi 4 nalesniki!!! Ale i tak zjadlam je na sniadanko ze slodzikiem :)

Opublikowano
Monika gratuluje... :grin:

ja bym chciala zobaczyc dwie cyferki a nie trzy 🙂 ale skoro dalam rade sie tak zapuscic to dam rade zeby sie tego oblesnego tluszczu tez pozbyc... bede twarda. :( tylko trzymajcie kciuki

Będzie dobrze, musisz być cierpliwa

Opublikowano
powodzenia zycze Moniu, napewno dojdziesz do wagi jaka bys chciala. tak jak powiedzialas potrzebna jest silna wola i troche wytrwalosci. ja tlumacze sobie ze juz 3 i 4 etap to bedzie bajka i tym sie pocieszam. najbardziej brakuje mi makaronow. wiem ze sliweczka gdzies w przepisach podawala jak zrobic makaron, ale ja po pracy juz nie mam sily zeby sobie go robic.

a wogole to juz sie pogodzilam z Marcinem. ustalilismy na poczatek ze poszukamy mniejszego domu, bo teraz wynajmujemy 4 pokojowe i mieszkamy sami (miala moja przyjaciolka z mezem przyjechac ale nie wyszlo) no i jutro jedziemy ogladac mniejsze (i tansze) mieszkanie. w ten sposob bedziemy mogli zaoszczedzic okolo 900, a moze nawet 1500 funtow rocznie w zaleznosci na co sie zdecydujemy. nastepna sprawa jest taka ze przelozylam slub na 2012 rok. wole poczekac rok dluzej i miec wszystko po swojej mysli a nie zrobione najtanszym kosztem. wstepna data to 4 sierpnia 🙂 ale dopiero jak w grudniu pojedziemy do polski to bedziemy zalatwiac sale i cala reszte. :grin:

Data piekna - moje urodziny hihihiih

Opublikowano
Witajcie! u mnie tez dzisiaj ladna pogoda,swiecilo slonce,ale i chmurek nie brakowalo.Jutro ponoc ma byc lepiej.

-Iriss,wiem glupia bylam ze tak panikowalam,ale to przez to ,ze syn jeszcze nie zapisal sie (nie wiem jak to prawidlowo sie nazywa),aby korzystac ze sluzby zdrowia i w razie czego to musialby szukac pomocy u prywatnego lekarza.Juz z nim jest lepiej ,ale dwa dni trzymalo.Wczoraj mowil,ze w zakladach drobiarskich do zwolnienia 70 osob,oj dobrze ze w innym miejscu znalazl prace bo pewnie bylby pierwszy do zwolnienia,jako nowy i bez kontraktu.

Bozenko ja tez pieke chlebek czasami w piekarniku ale wlasnie wychodzil mi jakby nie dopieczony i sie rozpadal,a jak Twoj rozpada sie?Bozenko ja tez czekam na zdjecie w nowej sukni i w nowym ciele 🙂

MonikoP gratuluje 6 jaka to frajda zobaczyc inna cyferke z przodu.

Magdzik u Ciebie tez bedzie dwucyfrowka,glowa do gory,dobrze mowisz,skoro sie tak czlowiek zapuscil teraz musi troche powalczyc.

Basiu fajnie,ze do nas zagladasz i piszesz co tam u Ciebie slychac.Ciekawa jestem co tam u naszej Sniezynki dawno jej nie bylo i u" naszych panow",tylu sie przewinelo a nic nie daja ostatnio znac jak im idzie.Pamietacie jeszcze Lenoxa,hczykai innych panow,a i panie tez nie daja znac ciekawe co tam u Babci Magdy, Benka,Maho,Zuzy,Balbinki,Dody i wielu innych ,ktore opuscily forum.

Było by miło gdyby "starsi" stażem protalowcy się odezwali,

Opublikowano

Witajcie Dziewczyny!

Nie było mnie przez jakiś czas i za Chiny Ludowe nie mogę nadrobić zaległości. Nie będę się dziś specjalnie rozpisywać, miałam kilka bardzo ciężkich dni w pracy, a jutro też pewnie nie będzie lepiej. Poza tym dopadł mnie jakiś wirus, leje mi się z nosa, gardło mnie boli i chyba podskoczyła mi temperatura. Pocieszam się tylko, że jak przeżyję ten jutrzejszy dzień, to będę miała trzy dni odpoczynku i może dojdę do siebie. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za spadeczki

Opublikowano
Witajcie Dziewczyny!

Nie było mnie przez jakiś czas i za Chiny Ludowe nie mogę nadrobić zaległości. Nie będę się dziś specjalnie rozpisywać, miałam kilka bardzo ciężkich dni w pracy, a jutro też pewnie nie będzie lepiej. Poza tym dopadł mnie jakiś wirus, leje mi się z nosa, gardło mnie boli i chyba podskoczyła mi temperatura. Pocieszam się tylko, że jak przeżyję ten jutrzejszy dzień, to będę miała trzy dni odpoczynku i może dojdę do siebie. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za spadeczki

Witaj Alienko - dawno Cię tu nie było - to fakt 🙂 A powiedz jak tam u Ciebie na III fazie?? i kuruj się kochana, szkoda czasu na choroby :grin:

Opublikowano
Magdzik Kurcze podoba mi sie ten Twj suwaczek z kilometrami :( Tak sie zastanawiam jaki by sobie cel postawic :grin: Gdzie by tu sie "wybrac" :)

Gosiula to zapraszam do mnie do anglii w okolice oxfordu, troche bedziesz miala tych kilometrow 🙂 a pozniej mozemy sie gdzies razem wypuscic, moze dookola swiata ???? :(