MonikaP Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Jusiu dzieki za zdjęcia.Piękne te Twoje arcydzieła, Ile ci zajmuje zrobienie takiego kompletu? Ja juz uciekam moze cos poprasuje albo poodkurzam nim mi wyłączą prad, 🙂 chyba ze nie zdaze no i obiadek trzeba zrobic dzis łosos i zrobie sobie jakąs pyszna sałatke do tego. Wczoraj na mój dołek zrobiłam sobie parówke i na to sałatke ogórka pomidorka troche musztardy wyszło cos a la hot dog. Wiem wiem parówka a tam jedna na jakis czas nie zaszkodzi kupiłam z indyka. przepyszne było. miłego dnia Cytuj
jusia25 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Hello. Szybciutko coś skrobnę bo dziś maja robic prad i ma go nie byc kilka godzin. U mnie pogoda okropna szaro, przygnębiająco i momentami strasznie pada. Córcie juz odwiozłam do przedszkola. Waga małpa stoi. Miałam juz 69,5 kg ale na warzywach wzrosło na 69,8 i stoi. No cóz od soboty białka to moze cos ruszy. Iriss prawdą jest ze ciąże przy braniu tabletek tez sie zdarzaja, ja tez jestem z tych panikujących. Może dla pewności zrób test. Marudko a Ty jesli masz regularne cykle to celuj w dni płodne 🙂 Jusiu ja tez poprosze te zdjecia z cennikiem na paw009@interia.pl z góry dziękuje bardzo. Jusiu dzieki za zdjęcia.Piękne te Twoje arcydzieła, Ile ci zajmuje zrobienie takiego kompletu? Ja juz uciekam moze cos poprasuje albo poodkurzam nim mi wyłączą prad, :grin: chyba ze nie zdaze no i obiadek trzeba zrobic dzis łosos i zrobie sobie jakąs pyszna sałatke do tego. Wczoraj na mój dołek zrobiłam sobie parówke i na to sałatke ogórka pomidorka troche musztardy wyszło cos a la hot dog. Wiem wiem parówka a tam jedna na jakis czas nie zaszkodzi kupiłam z indyka. przepyszne było. miłego dnia Ile zajmuje mi? Niewiele. W ciągu dnia jestem w stanie zrobić takich ok. 12 kompletów,albo i więcej to zalezy ile mam wolnego czasu. Dla mnie to sama przyjemność, a że wprawe mam to szybko je robie. Miło mi ze Ci sie podobaja. Wogóle dziewczyny mnie zaskakujecie nic nie robie tylko wysyłam zdjęcia,he he... Ale to miłe. Cytuj
jusia25 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Coś mi smiesznie odpisało,he he. ... Ale moze się doczytacie. Cytuj
Maragrete Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Dzien dobry! Nie ważę sie bo jestem na warzywkach, więc nie wiem co i jak z wagą........ U mnie w łodzkiem jak wszędzie w Polsce szaro, buro i ponuro i mżawka od rana. Taka październikowa jesienne pogoda a nie majowa.... Rano nie mogłam się wygrzebać z łóżka a potem do pracy. W pracy nerwy, kasy mało, klienci zalegają z zapłatami, szefowie czepiają sie wszystkich o wszystko bo maja nerwy, ja mam podły nastrój przez te pogodę za oknem, a jeszcze idę dziś na pogrzeb taty mojej przyjaciółki.... Do bani......... Cytuj
malenstwo1975 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Coś mi smiesznie odpisało,he he. ... Ale moze się doczytacie. Hm......... Zdolna Kobietko 🙂 tak czytam Wszystkie dziewczynki Cię chwalą i chwalą i jeszcze raz chwalą to może i Ja pochwalę??? :grin: :( Tylko wpierw podam e-maila i pooglądam? Mogę tak się szeroko uśmiechnąć z moją prośbą?? m-mw@wp.pl Dziękuje z góry....... Cytuj
Olinka Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Cześć protalki ! Oj po długim weekendzie i porblemach z komputerem w koncu udało mi sie tu zagladnąć. Z tego co zdazylam przeczytac to nie bylo dramatu dietetycznego, sa spadki czego wszystkim serdecznie gratuluje. Mój dlugi week byl istym szalenstwem, zarowno jesli chodzi o atrakcje jak i diete... to ten week, nie byl wzorowy- nawet kolo takiego nie lezał. Dzis kolejny czwartek z Protalem, a na wadze standard ok 56 kg wiec moze nie bedzie tak źle. Ale pokus cywilnych jest sporo na tej 3 🙂 Witam po dlugich przerwach w pisaniu Monike, Gochne i Śniezynke... :grin: Witam nowe dietkowiczki. pozdrawiam i clausy sle z okropnie chmurnej opolszczyzny. Sandra duzo zdrowka. Maragrete gratuluje zwezania ciuchow :( Nie smuć sie ... wiem ze ciezko, ale jutro zaswieci slonko! zobaczysz ... Cytuj
iriss1 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Witam:) ja juz po cwiczonkach i sniadanku:)drugi raz w tym tygodniu cwiczylam pol godziny:)i czuje sie fantastycznie;nie jestem taka sflaczala:) u mnie dzis pogoda jak u Was...szaro i mokro;mam nadzieje,ze na weekend chociaz sie poprawi:) mi Dukan wyliczyl,ze jutro tj 7 maja powinnam wazyc 60,9 i wejsc na III faze....no ale nie mam wagi bo wywiozlam:)ale wiem na pewno,ze nie ma jeszcze 61 a nawet jakby bylo to ja chce przynajmniej do 60;za rada Bozenki zrobilam 5 dni naprawde solidnych bialek(tak mi sie zdaje przynajmnije:)) bez tolerowanych produktow i tak chyba troche czuje roznice;od jutro wchodze na warzywa i az sie boje:)smiac mi sie chce,bo juz postanowilam,ze za tydzien na nasz weekend w Amsterdamie zabieram wlasne menu...mam nadzieje,ze Konrad nie bedzie sie zloscil:)no ale tak czy siak na coffeshop sobie pozwole:) Witajcie rano :) Dzisiaj tak samo mi się nie chciało wstać jak wczoraj, za oknem masakra, szaro i ponuro i zimno nawet nam się piec włączył, bo temperatura spadła :( Wczorja co prawda zasadziłam 3 roślinki, ale wcale nie chciałam znowu, żeby padało, ja chcę wiosny!!! Iriss, fajnie, że się dobrze bawiłaś :) Nie martw się spóźniającą się @, bo nasza dieta ma niestety skłonności do rozregulowywania naszych cykli, ale dla świętego spokoju zrób sobie test, będziesz spokojniejsza :) Życzę wszystkim miłego dnia :) Iriss weź się nie wygłupiaj, że Ci się ciąza przytrafi jak się zabezpieczasz.. a u mnie nic.. :grin: a ni w ząb się nie zabezpieczam.. Ale tak po cichu liczę, że może po tym Egipcie wrócimy już w trójkę :) Iriss prawdą jest ze ciąże przy braniu tabletek tez sie zdarzaja, ja tez jestem z tych panikujących. Może dla pewności zrób test. Dziekuje dziewczynki za troske:)moja @ to mapla jedna i w tym miesiacu mnie zwyczajnie olala:)a ,ze ja z tych schizontow jestem niestety to zrobilam test i jest ok:)wiec spokojnie biore jutro kolejna tabletke:)i tak jak Bozenka napisala-zrzucam to na dietke:) O matko 🙂 to pogratulować Twojej siostrze cierpliwości :( ja z wielkim nulem wyleżę te 40min. Jeśli chodzi o balsam to do tego używam Trilsera z avonu, moja siostra wiem że robiła jakimś tańszym ale nie wiem na pewno czym i też była zadaowolona:) MalinowaMambo no wiem,ze mial cierpliwosc:)ale jak zasnela to juc chyba nic nie czula;nie wiem:)a dobry ten Twoj balsam?polecilabys?bo mi sie moj juz powoli konczy a jak tutaj szukam to oni tu nie maja zbytnio wyboru w takich produktach a katalog avony mam zawsze pod nosem i kosmetyki sa o niebo tansze niz u nas w kraju;np pamietam,ze w PL za perfum Treselle placilam cos kolo 75zl a tutaj 6 funtow;wiec nawet nawet nie 30 zl na nasze.. Witam wszystkich u mnie z pogoda podobnie szaro i buro!!!!1 Zostaje dzisiaj w domu bo jakis chyba wirusek mnie dopadl co tam poleze sobie troche nie zaszkodzi.moja waga tez sie uparla i stoi juz od 5 dni no ale lepiej niech stoi niz ma rosnoac :) Iriss pani w aptece polecila mi takie czekoladki na nasze problemy nazywaja sie ex-lax mnie mega ponich ruszylo ale ale usmiejecie sie bylo napisane ze pozuc jedna kostke przed pojsciem spac to tak zrobilam tyle ze jeden rzadek hahahha czyli bylo ich 6 oj ja leniwiec nie chcialo mi sie dokladnie czekoladki obejrzec no coz zdarza sie AZ usmialam sie z tej czekoladki:)zapytam dzis w aptece;mam nadzieje,ze dostane tez w tym kraju dziwnym cos na odciski:) no dobra..spadam sie pindrowac:) Cytuj
MalinowaMammbaLBN Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 MalinowaMambo no wiem,ze mial cierpliwosc:)ale jak zasnela to juc chyba nic nie czula;nie wiem:)a dobry ten Twoj balsam?polecilabys?bo mi sie moj juz powoli konczy a jak tutaj szukam to oni tu nie maja zbytnio wyboru w takich produktach a katalog avony mam zawsze pod nosem i kosmetyki sa o niebo tansze niz u nas w kraju;np pamietam,ze w PL za perfum Treselle placilam cos kolo 75zl a tutaj 6 funtow;wiec nawet nawet nie 30 zl na nasze.. Ja bym chyba nie dała rady zasnąć w tej folii ale kiedyś na zajęciach praktycznych kosmetyczka opowiadała nam, że miała klientkę która przychodziła do niej na jakąś taką maseczkę i też była zawijana w folię tylko, że ta kobieta bardzo to lubiła i wychodziła od niej z salonu w tej folii, wsiadała w samochód, jechała do domu, szła spać i dopiero rano z siebie to zmywała:) tak więc da się 🙂 Jeśli chodzi o ten balsam powiem tak..jako takich problemów z cellulitem nie mam a on za swoje główne zadanie ma zwalczać cellulit u nas kosztuje on ok 70-80zł i za chiny ludowe za takie pieniądze bym go nie kupiła mimo tego, że do tej maseczki nadaje się perfekt;) z resztą mam klientki, które zamawiają go stale i są z niego zadowolone tak więc widać, że działa:) ja osobiście zajmuję się rozprowadzaniem kosmetyków z avonu i często mogę kupić ten balsam za śmieszne pieniądze albo po prostu dostaję go gratis za duże zamówienia:) Z czystym sumieniem mogę polecić inny balsam z avonu:krem modelujący sylwetkę, jego normalnie kupuję i jestem bardzo zadowolona. Kosztuje coś podobnie jak Trilaser ale wg mnie jest lepszy. Jego używam regularnie bo ten Trilaser to jak mi sę przypomni albo ten mi się skończy a nie zdąży dojść paczka z następnym :grin: Cytuj
iriss1 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Z czystym sumieniem mogę polecić inny balsam z avonu:krem modelujący sylwetkę, jego normalnie kupuję i jestem bardzo zadowolona. A ma jakas nazwe?albo fotke mi wstaw jak mozesz:)A ja nie wiedzialam,ze jestes kosmetyczka:)fajnie:)to pytanie mam..da sie jakos walczyc z rozstepami;oprocz celulitu sa moja zmora...nie rodzilam dzieci a mam takie jakbym miala juz cnoajmniej dwojke;zalatwilam sobie cialo jak naprzemian chudne i tyje.. Cytuj
karmelek Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Witam, bardzo serdecznie w ten deszczowy dzionek 🙂 Jestem na warzywkach i do wczoraj waga spadała a od dziś stoi w miejscu. Trudo najważniejsze ze nie idzie w góre :( dziękuję za rady i linki. Zaczyna być normą że jak już coś piszę to zawsze z jakimś zapytaniem :( I dziś kolejne... Czy 3 łyżki otrąb dziennie to nie przekraczalna norma czy można wiecej ich zjadać. Nie żebym je jakoś specjalnie lubiła ale jak chcę zrobić kilka przepisów i w każdym są otręby to sie zastanawiam? Z góry dzieki za odpowiedź :grin: Cytuj
MonikaP Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 dziewczyny macie może jakiś sprawdzony przepis na chlebek tak zeby na 100% wyszedł - zakupiłam drozdze instant pomocy! Cytuj
Misza Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Witam, bardzo serdecznie w ten deszczowy dzionek 🙂 Jestem na warzywkach i do wczoraj waga spadała a od dziś stoi w miejscu. Trudo najważniejsze ze nie idzie w góre :( dziękuję za rady i linki. Zaczyna być normą że jak już coś piszę to zawsze z jakimś zapytaniem :( I dziś kolejne... Czy 3 łyżki otrąb dziennie to nie przekraczalna norma czy można wiecej ich zjadać. Nie żebym je jakoś specjalnie lubiła ale jak chcę zrobić kilka przepisów i w każdym są otręby to sie zastanawiam? Z góry dzieki za odpowiedź :grin: Dziennie możemy zjeść 2 łyżki otrąb owsianych i 1 łyżkę pszennych. Wieksza ilość dostarcza zbyt wielu weglowodanów. Jeżeli w jakims przepisie jest wieksza ilość to najpewniej po prostu podano składniki na kilka porcji (dni). Jeśli robisz ciasto, placki albo naleśniki i masz za mało ciasta to dosyp granulowane mleko w proszku (odtłuszczone) zwiększy ono ilość ciasta bez dodawania otrębów. Cytuj
karmelek Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Dzięki wielkie Misza 🙂 A jeśli chodzi o mąkę kukurydzianą to jest na niajakaś norma?? Dziennie możemy zjeść 2 łyżki otrąb owsianych i 1 łyżkę pszennych. Wieksza ilość dostarcza zbyt wielu weglowodanów. Jeżeli w jakims przepisie jest wieksza ilość to najpewniej po prostu podano składniki na kilka porcji (dni). Jeśli robisz ciasto, placki albo naleśniki i masz za mało ciasta to dosyp granulowane mleko w proszku (odtłuszczone) zwiększy ono ilość ciasta bez dodawania otrębów. Cytuj
Gochna Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Witam wszystkich!!! U mnie pogoda chyba jeszcze gorsza niz u Was. Leje i nie przestaje,brrrr..... Gochna powiem Ci tak; chcę jechac na ok 10 dni z synkiem 2,5 letnim, wiec jesli bedzie jakis plac dla dzieci to fajnie jesli nie to trudno. Tak zeby morze było blisko i basen czy aquapark w poblizu, bo mój mały to taki piżmak,he he woda i woda tylko. A miejscowośc, hmmm coś ładnego. Mam w sumie ciotke w Gdyni ale byłam już tam nie raz i chciałam zobaczyć inne zakątki. Co polecasz? Jak wiesz byłam teraz w Rewalu i bardzo przypadł mi do gustu Pensjonat Sedina. Zresztą polecano mi go też wcześniej. Masz link poniżej. Do morza blisko, plaża szeroka i pensjonat śliczny... https://www.sedina.com.pl/?witamy,1 Karmelek 2 łyżki otrąb owsianych i 1 pszennych to dawka, której nie powinnyśmy przekraczać ze względu na węglowodany 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi