m_a_r_g_o_t Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Margot tu mam taka co ma 4g na 100g . Mozzarella light. Ta normalna ma bardzo duzo,wiec bym sie nie skusila.W sumie to nawet nie wiem , czy taka moge jesc. Mam jeszcze jedno pytanko. Otreby ile lyzek mozna na dzien?? śliweczka, nasza alfa i omega napisala kiedyś że do 5 %. otrąb 3 łyżki i basta, więc jeśli ktoś piecze chlebek, to już wiecej nie moze. inaczej to możnaby zrobić mąkę i jakieś naleśniczki.... Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 witam koleżanki, muszę się Wam do czegoś przyznać ;P Przeszłam dzisiaj na dietę Plaż południowych. dlaczego? zaczęły się odzywać nerki- chyba nie są w stanie przerobić tej dietki. Ale będę Was odwiedzać i podglądać wasze zmagania. Pozdrawiam, założycielka wątku kiedyś pisała jakiejś protalce/protalince, że za mało wody. w takiej sytuacji trzeba nawet 3 l wypijać. chyba, gdzieś na początkowych stronach wątku Cytuj
zdzislawa1234 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Margot ja piłam ok 3l. Niestety jako dziecko miałam chore nerki. w tej chwili są zaleczone, ale lubią się odezwać jak coś w organizmie jest nie tak. Zdrowie stawiam na pierwszym miejscu ale będę z Wami trwała :D Cytuj
doda777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Margot dziekuje bardzo za wiadomosci. Zdzislawa 1234 co do bialek to potrzebuja duzo wody do rozkladu , wiec trzeba pic i pic. Ja pije okolo 4l dziennie lacznie.Odwiedzaj nas . Trzymam kciuki za Ciebie I za cala reszte :D:) Cytuj
dam radę Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Margot ja piłam ok 3l. Niestety jako dziecko miałam chore nerki. w tej chwili są zaleczone, ale lubią się odezwać jak coś w organizmie jest nie tak. Zdrowie stawiam na pierwszym miejscu ale będę z Wami trwała :D Oj słonko jasne ,ze zdrowie najważniejsze nie ma co!!!!!!!!!!!!!!1 Ale zaglądaj , odzywaj sie bo jakoś markotno jak ktos stąd odchodzi. Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 pewnie,że najważniejsze zdrowie....tym bardziej,że piłaś dużo. POWODZENIA z innym kieratem :D Cytuj
winterflower Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Chyba umknelo moje pytanie, wiec ponawiam... Czy sa jakies ziola, ktorych nie mozna stosowac w fazie uderzeniowej? I jak jest w niej ze szczypiorem i cebula? Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Chyba umknelo moje pytanie, wiec ponawiam... Czy sa jakies ziola, ktorych nie mozna stosowac w fazie uderzeniowej? I jak jest w niej ze szczypiorem i cebula? skopiowałam z pierwszej strony wątku , pozdrawiam dorotę xx :D ciekawe, jak jej idzie :) I etap: „faza ataku" , uderzeniowa - przypomina dietę niełączenia; w skrócie jest to dieta oparta na „czystych proteinach" (chude mięso, nabiał), pozwalająca na znaczny i szybki spadek wagi; trwa od 5 do 10 dni; Opisze troszke dokladniej na czym ta faza polega W początkowej fazie ( uderzeniowej) je sie same białka w ilościach nieograniczonych!! Mozna jeść : - Chude mięsa:cielęcina, konina, wołowina z wyjatkiem antrykotui rozbratla z kością ,wszystko na grillu , gotowane lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu . -Podroby:wątroba,ozór cielecy lub wołowy -Wszytskie ryby , tłuste,chude , o białej lub niebieskiej skórze , surowe, pieczone wędzone lub gotowane. -Owoce morza ( skorupiaki,mięczaki) -Drób oprócz kaczki i bez skóry -Chuda szynka, chude wędliny z indyka , kurczaka lub wieprzowe -jaja w kazdej postaci ( omlet, na miękko, na twardo, jajecznica) -chude produkty nabiałowe ( chude mleko, chudy biały ser, jogutry bez tłuszczu i cukru) -półtora litra wody z małą zawartością soli mineralnych . -środki wspomagające : kawa,herbata,herbatki ziołowe ,ocet winny,zioła,przyprawy,korniszony , cytryna , sól, musztarda(umiarkowanie ) z tej listy mozna jesc dowolną ilosć kazdego dnia, mozna mieszac produkty . Nie wolno uzywac tłuszczów, olejów i cukru . Zamiast tego mozna uzywac oleju parafinowego w niewielkich ilosciach bo ten olej ma dzialanie przeczyszczające . Wszystko musi byc chude, ta dieta opiera sie na samych białkach. Cytuj
Stanka Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Winterflower,można używać wszystkich ziół suszonych.W pierwszej fazie można używać czosnku, cebuli,szczypioru,natki pietruszki,koperku i innych ziół świeżych.Ja często używam do sosów zimnych rzeżuchę ,a do mięsa dodaję lubczyk. Winterflower- Śliweczka odpowiedziała Ci :D Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 bardzo ważna informacja to, co nie znajduje się na liście jest zabronione Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Winterflower- Śliweczka odpowiedziała Ci :D O! i mamy rozbiezność informacji :) osobę, która jest szczęśliwym posiadaczem książki proszę o sprawdzenie (moja idzie 5 dzień priorytetem :)) Cytuj
bogi Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 witam wszystkie koleżanki, mam znowu 1 kg mniej, czyli juz w sumie 3 kiloskow poszlo sobie:), od jutra zaczynam warzywa Cytuj
grazzia Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 hurra!!!udalo sie. nareszcie mnie widac...czytam wasze forum od dluzszego czasu .Na protalu jestem od 9 marca zaczynajac od 78kg., ubylo mnie juz 9.5kg Tak sie ciesze jak jak inni mowia mi "ales schudla" a ja odpowiadam ze to moj nowy sposob na zycie i dobrze mi z tym.Podziwiam Wasze sukcesy i prosze o przyjecie mnie do Waszego grona Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi