Sylwia21062 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 I nie wiem jak zrobić suwaczek? gdzie to znależć? Cytuj
Asiek25 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Asiek25 ja ostatnimi czasy zmaiast wszelkich serków homo to kupuję taki sernikowy serek (jak potrzebuję dużo to wiaderko 1kg, a jeśli mnie to sa jescze takie po 450ml). Mają one parametrry: białka koło 11g, a wegle i tłuszcze około po ok 3 g. Więc stosunkowo bardzo dobre parametry. Na pewno lepsze, szczególnie wielkość białek w stosunku do innych serków homo.. Ja osobiście kupuję w wiaderku serek Dr Oetker, a czasem zdarza mi sie kupic taki zwykly carrfourowski (identyczne parametry, smakowo tez jakos straszni enie odbiega - a i wlansi eten carrfour-owski pakowanyy tez jest w taki zestaw - dwa opakowania 450ml złączone kartoniekiem ( granatowe opakowanie). Naprawde polecam !!!! Dzięki Gosiulku na pewno skorzystam a takie deserki to dozwolone chyba dopiero w 3 fazie czy w 2 tez moge?? Cytuj
Sylwia21062 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 już wiem jak zrobic suwaczek jednakze nie moge go wstawic bo nie mam napisanych 3 zaakceptowanych postow. szkoda Cytuj
protAnka Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witajcie po południowo Nowe i Doświadczone Serojadki Gosiulku pytałaś co i jak jemy? Misza faktycznie zachwalała III fazę i tak w rzeczywistości jest. Z drugiej strony więcej nam wolno, ale i więcej trzeba uważać. Moje menu jest proste, 8.00- jogurt naturalny z otrębami, 10/11- dwie kromki chleba z wędlina/serkiem i pomidorkiem/sałatką, 14- jakiś obiadek /dwa dni skrobie+ dwa królewskie=4 obiady/ 17- porcja owoców/jogobellowe lody, 19- kolacja/ serek wiejski/rybka/naleśniczki/ gofry. Zastanawiam się czy nie zacząć prowadzić jakiegoś dzienniczka...żeby nie stracić rachuby i w rezultacie nie jeść samych królewskich uczt :) . Ten tydzień jeszcze odpuszczę, ale przyszłym zacznę się trochę bardziej kontrolować. Asiek25 ja serki homo kupuje w LIDLU z Pilosa koło 3/4%. Ciężko znaleźć 0%, dozwolone są do 5% wiec w normie się mieszczą. miłego dzionka Anka Cytuj
asiek84 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Gosiulku jeśli chodzi o jedzenie w 3 fazie to wymyśliłam sobie żeby tylko nie jeść "nowości" zbyt późno. Wieczorem już tylko białka z warzywkami i to raczej mięsko niż serki. Mięso ma więcej białka niż sery, a owoce to wiadomo cukier więc tak do 14 jem w pracy na 2 albo 3 śniadanko :). Póki co się sprawdza aczkolwiek po tygodniu to trochę za wcześnie na określenie czy napewno robię dobrze. Ach o i oczywiście piję, piję i piję - wodę i czasem zieloną herbatkę, to juz chyba nałóg. A chleb jadłam do tej pory raz, dwie kromki przy grillu w niedzielę na obiad. Dziś kombinuję co na obiad zrobić, jakoś weny nie mam, wczoraj upiekłam kurze nogi ale zjadłam jedną w pracy więc na obiad mam smaka na coś innego, tylko kurczę nie wiem co. Hmm może jakiegoś makarona sobie strzelę, jutro czwartek i same białka więc trzeba dziś "zaszaleć" :) A czy ja już się chwaliłam że już tylko 3 dni i morzeeeee pewnie się chwaliłam ale co mi szkodzi jeszcze raz :P byłyby 2 dni, ale w piątek wieczorem idziemy na roczek dziecka znajomych więc wyjazd dopiero w niedzielę nad ranem. A pracy już tylko 2 dni zostały. Cytuj
misiekk21 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam na początek Mahenke w naszym drugim domku życzę Ci żebyś szybko i przyjemnie zgubila twój balast :) Teraz coś odemnie tak się strasznie zmęczony czuę, że szok byłem w pracy na budowie taki skwar jak w piekle :) no ale trzeba zarabiać :P jak wróciłem z budowy postanowiłem złamać swoje zasady i się zwarzyć i jest już 89 nawet mniej ale to wymuszone bo nic nie jadłem :P no i taki gorąc na polku a plecki pięką macie jakiś sposób na spieczone plecy bo ja stosuje zsiadłe mleko ale jakoś nie zabardzo tylko na chwile ulga a potrm to samo Nuta informacje bardzo się przydadzoł ja nie miałem czasu jak wczoraj pojechałem nad wodę kupić nowego kremu i tak mnie spiekło, że ałć ale teraz jestem uświadomoiny ;) Dziękuję bardzo i tam na tych Mazurach baw się za nas wszystkich ;) Asiek25 ja kupuje serek homo co ma 3% tłuszczu ogólnie u mnie trudno dostać taki całkiem odtłuszczony nabiał ale podobno najlepiej jak tłuszcz nie przekracza 5% tak gdzieś przeczytałem, trzymam kciuki zdaj tam to prawo jazdy i śmigaj po polskich nie najlepszych drogach :oops: Sylwia Cibie też witam w naszym gronie chydnij szybkon nie wiele masz do zrszuce pójdzie raz dwa :shock: a może na PW wodę zatrzymałaś przyczyn może być mnóstwo, ja pamiętam jak moja siostra zaczynała dukać to na początku na uderzeniówce przytyła a potem normalnie chudła i normalnie cudnie :) piszecie o tych lodach, a mnie jakoś nie ciągnie do słodkigo nawet dzisiaj w zamrażalniku był lód dla mnie ae zaraz go wcisnołem w ręce mojego brata żeby wszamał, żeby nie kusił :) Cytuj
Sylwia21062 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam na początek Mahenke w naszym drugim domku życzę Ci żebyś szybko i przyjemnie zgubila twój balast :) Teraz coś odemnie tak się strasznie zmęczony czuę, że szok byłem w pracy na budowie taki skwar jak w piekle :) no ale trzeba zarabiać :P jak wróciłem z budowy postanowiłem złamać swoje zasady i się zwarzyć i jest już 89 nawet mniej ale to wymuszone bo nic nie jadłem :P no i taki gorąc na polku a plecki pięką macie jakiś sposób na spieczone plecy bo ja stosuje zsiadłe mleko ale jakoś nie zabardzo tylko na chwile ulga a potrm to samo Nuta informacje bardzo się przydadzoł ja nie miałem czasu jak wczoraj pojechałem nad wodę kupić nowego kremu i tak mnie spiekło, że ałć ale teraz jestem uświadomoiny ;) Dziękuję bardzo i tam na tych Mazurach baw się za nas wszystkich ;) Asiek25 ja kupuje serek homo co ma 3% tłuszczu ogólnie u mnie trudno dostać taki całkiem odtłuszczony nabiał ale podobno najlepiej jak tłuszcz nie przekracza 5% tak gdzieś przeczytałem, trzymam kciuki zdaj tam to prawo jazdy i śmigaj po polskich nie najlepszych drogach :oops: Sylwia Cibie też witam w naszym gronie chydnij szybkon nie wiele masz do zrszuce pójdzie raz dwa :shock: a może na PW wodę zatrzymałaś przyczyn może być mnóstwo, ja pamiętam jak moja siostra zaczynała dukać to na początku na uderzeniówce przytyła a potem normalnie chudła i normalnie cudnie :) piszecie o tych lodach, a mnie jakoś nie ciągnie do słodkigo nawet dzisiaj w zamrażalniku był lód dla mnie ae zaraz go wcisnołem w ręce mojego brata żeby wszamał, żeby nie kusił :) mój mąż również budowlaniec i spieczony ciągle. proponuję panthenol w spraju. kup w aptece. tylko pryskasz i nic nie roscierasz. ulga murowana i szybki efekt Cytuj
maliszka Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Kochane KoBiałki, pewnie mnie już zapomniałyście - sama jestem sobie winna : ) ale serdecznie Was Ściskam po przerwie. Sama nie wiem od czego zacząć pewnie od tego, że bez Was z dietą nie jest najlepiej ; ) Suwaczek oczywiście nieaktualny, pewnie nie pamietacie, ale zaliczałam najdłuższe na planecie zastoje po 2 lub 3 miesiące, więc od maja przeszłam na utrwalanie tego, co się udało opłakując to, czego nie pokonałam serem i kurczakiem. Udawało mi się utrzymac wagę, ale trafił się urlop i wyjazd na ukochane Kaszuby i przybrałam 4 kg heheheh Muszę więc tu wrócić chociaż zaglądać będę często, pisać rzadko, bo nie ogarniam się czasowo. Teraz co się komu należy i co spamiętałam Marudko ominął mnie Twój Ślub ale ściskam Cie serdecznie i gratuluje małżonka i dzieciątka, bardzo szybkie i sprawne masterkowanie ; ) Sago gratuluje pracy i tych nieprawdopodobnych nadmiarów zrzuconych ekspresem, czapki z głów. Nutko gratuluję młodej lekarce i musze powiedziec, ze Twoje zdjęcia mogałabym wziąć za własne kiedYjeszcze byłam śliczna i CHUDA!!!! Baw się dobrze na tych Mazurach! Sandra nie wiem, co powiedzieć obejrzałam sobie Twoją fotkę i dam Ci radę "PANI Z 34 NA 44" ciesz się Babo z tego ładnego ciała i nie malkontenć bo ci nos ukręcę : ) Wszystkim innym starym znajomym których nie umiem zliczyć i nowym Protalom o pięknych osiągnięciach życzę oczywiście - Oby Moc Twarogu Była z Wami Musze przerobić suwaczek, bo dzisiaj już wiem na co mogę liczyć, a teraz podzielę się z Wami Kaszubami : )))) Cytuj
maliszka Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 A qrka wodna nie 4 tylko 3 przybrałam : ) ślicznie jeden mniej do zrzucania : ))) Buziole dla wszystkich Cytuj
Mahenka Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 no udany dzień za mną nad jeziorem, choć miałam problem z zabraniem czegoś do jedzenia ze sobą , zazwyczaj gdy przy okazji rozkładamy grilla, problemu nie ma, cycek na ruszt i jest obiad, bez grilla miałam problem w te gorąco, zadowoliłam się ciepłym kefirem:) Cytuj
Asiek25 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witajcie po południowo Nowe i Doświadczone Serojadki Gosiulku pytałaś co i jak jemy? Misza faktycznie zachwalała III fazę i tak w rzeczywistości jest. Z drugiej strony więcej nam wolno, ale i więcej trzeba uważać. Moje menu jest proste, 8.00- jogurt naturalny z otrębami, 10/11- dwie kromki chleba z wędlina/serkiem i pomidorkiem/sałatką, 14- jakiś obiadek /dwa dni skrobie+ dwa królewskie=4 obiady/ 17- porcja owoców/jogobellowe lody, 19- kolacja/ serek wiejski/rybka/naleśniczki/ gofry. Zastanawiam się czy nie zacząć prowadzić jakiegoś dzienniczka...żeby nie stracić rachuby i w rezultacie nie jeść samych królewskich uczt :) . Ten tydzień jeszcze odpuszczę, ale przyszłym zacznę się trochę bardziej kontrolować. Asiek25 ja serki homo kupuje w LIDLU z Pilosa koło 3/4%. Ciężko znaleźć 0%, dozwolone są do 5% wiec w normie się mieszczą. miłego dzionka Anka Dzięki protAnka za rade do lidla mam niestety ok 50 km bo to w innym miescie ale skoro nie musi byc zero % to poszukam takiego 3-4 jak piszesz:)Nadal nie wiem czy w 2 fazie juz mozna te pyszne protalkowe deserki wcinac?? Milego popoludnia i wieczorku bo juz mykam do ukochanego a tam wies i neta brak odezwe sie jutro ok poludnia buziaki dla Waszystkich:** Cytuj
Asiek25 Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam na początek Mahenke w naszym drugim domku życzę Ci żebyś szybko i przyjemnie zgubila twój balast :) Teraz coś odemnie tak się strasznie zmęczony czuę, że szok byłem w pracy na budowie taki skwar jak w piekle :) no ale trzeba zarabiać :P jak wróciłem z budowy postanowiłem złamać swoje zasady i się zwarzyć i jest już 89 nawet mniej ale to wymuszone bo nic nie jadłem :P no i taki gorąc na polku a plecki pięką macie jakiś sposób na spieczone plecy bo ja stosuje zsiadłe mleko ale jakoś nie zabardzo tylko na chwile ulga a potrm to samo Nuta informacje bardzo się przydadzoł ja nie miałem czasu jak wczoraj pojechałem nad wodę kupić nowego kremu i tak mnie spiekło, że ałć ale teraz jestem uświadomoiny ;) Dziękuję bardzo i tam na tych Mazurach baw się za nas wszystkich ;) Asiek25 ja kupuje serek homo co ma 3% tłuszczu ogólnie u mnie trudno dostać taki całkiem odtłuszczony nabiał ale podobno najlepiej jak tłuszcz nie przekracza 5% tak gdzieś przeczytałem, trzymam kciuki zdaj tam to prawo jazdy i śmigaj po polskich nie najlepszych drogach :oops: Sylwia Cibie też witam w naszym gronie chydnij szybkon nie wiele masz do zrszuce pójdzie raz dwa :shock: a może na PW wodę zatrzymałaś przyczyn może być mnóstwo, ja pamiętam jak moja siostra zaczynała dukać to na początku na uderzeniówce przytyła a potem normalnie chudła i normalnie cudnie :) piszecie o tych lodach, a mnie jakoś nie ciągnie do słodkigo nawet dzisiaj w zamrażalniku był lód dla mnie ae zaraz go wcisnołem w ręce mojego brata żeby wszamał, żeby nie kusił :) Poki co to za mna dopiero pierwsza teoria ale dzieki, dzieki a propos naszych pieknych drog to chyba jakiegos jeepa bede musiala sobie sprawic zeby po nich jezdzic hehe a po tych naszych miejsko-wiejskich tym bardziej dziura na dziurze a przez powodz wiekszosc drog jest nieprzejezdna i te objazdy eeeeh min. przez to postanowilam w koncu zrobic prawko i byc niezalezna kobietka-no i z szczasem mam nadzieje ze dojdzie do tego kolejny przymiotnik SZCZUPLUTKĄ byloby idealne:)))Takze 3mac kciuki A z tym serkiem dzieki protAnka pisala to samo takze cos w tym jest a co robiles sobie dobrego amu w 2 fazie z tym serkiem homo??? Buzka Cytuj
Gosiulek Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Dzięki protAnka za rade do lidla mam niestety ok 50 km bo to w innym miescie ale skoro nie musi byc zero % to poszukam takiego 3-4 jak piszesz:)Nadal nie wiem czy w 2 fazie juz mozna te pyszne protalkowe deserki wcinac?? Asiek25 na 2 fazie jak najbardziej możesz jeść protalkowe deserki - byle tylko zawierały dozwolone składniki :) Tak więc smacznego - a ja dziś robię galaretkę z jabłkowego Vivata biedronkowego :) Sama słodycz ;) Aż mi ślinka cieknie jak sobie pomyślę, że jutro taką zimniutką i słodziutką zjem sobie ;) Jakoś po tym wczorajsyzm obżarstwie to mnie dziś nie ciągnie do jedzenia... tzn coś niedozwolonego to napewno bym zjadła - ale postanowienie to postanowienie !!! Będę twarda :P Już dziś mi przysżła teściowa znowu lody proponowała - amówiłam wczoraj, zeby niczym nie dziś i jutro nie kusić!!!! A ona jak zawsze swoje - ale nie dam się :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi