oliwi3a Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 DAM RADĘ To Ty też jesteś uczulona na zieloną herbatę a już myślałam,że to ja jestem jakimś dziwolągiem,bo każdy tu pije ją litrami i nic im nie j MALINKO jak ja CI zazdroszczę... 3 faza.,to kilo to na pewno tak jak mówisz nie ma się czym martwić.Pisz nam dalej o Twoich postępach,bo więcej to chyba nie ma nikogo na tym etapie.Powodzenia. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 No już jestem,wróciłam ze szpitala,teraz szybki obiadek :D Julcię chyba jutro wypisują do domu,nareszcie! Milenko nie wiem co myśleć o tych zarodkach pszennych,widziałam je w tesco,raz nawet włożyłam do koszyka zamiast otrębów :D Nie jadłam ich do tej pory ,ale zastanawiam się czy by nie kupić ,bo może są smaczne :lol: Ale czy dozwolone...nie wiem. Cytuj
zuza125 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Protaleczki a ten chlebek to trzeba w mikrofali piec?? Bo mam takie wrażenie że on się zaparzy a nie upiecze. Wy już doświadczone jesteście to powiedzcie czy możnaby go do piekarnika wrzucić? Cytuj
zuza125 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Śliweczko życzę zdrówka Twojej córci!!!! Moja młodsza (3 lata) też jest Julka :lol: Pozdrawiam Cytuj
Milenka Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Hmm no sama nie wiem dziewczyny na innym forum zajadają się nimi: Porównam je: Otręby pszenne Wartość energetyczna 775 kJ / 185 kcal Białko 16,0g Tłuszcz 5,1g Węglowodany 19,5g Błonnik 42,4g Tiamina (wit. B1) 1,0 mg (69%)* Niacyna (Wit. PP) 8,9 mg (49%)* Fosfor 1276 mg (160%)* Żelazo 14,9 mg (106%)* Magnez 490 mg (163%)* Otręby owsiane Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1417 kJ/335 kcal Białko 17,3 g Tłuszcz 7,0 g Węglowodany 50,8 g Błonnik 15,4 g Tiamina (wit. B1) 1,2 mg (86%)* Fosfor 734 mg (925%)* Żelazo 5,4 mg (39%)* Magnez 235 mg (78%)* Cynk 3,1 mg (21% Zarodki pszenne Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 1498 kJ / 356 kcal Białko 30,5 g Tłuszcz 10,4 g Węglowodany 35,0 g Błonnik 15,5g Witamina E 15,1 mg (151%)* Tiamina (wit. B1) 2,1 mg (29%)* Ryboflawina (wit. B2) 0,53 mg (33%)* Niacyna (Wit. PP) 6,3 mg (35%)* Witamina B6 2,5 mg (125%)* Fosfor 1190 mg (149%)* Żelazo 10 mg (71%)* Magnez 350 mg (117%)* Cynk 16 mg (107%)* Zbliżone mają wartości do owsianych ja osobiście stosuję pszenne...Zarodki jednym słowem są bombą witaminową :lol: Cytuj
Anula1978 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dziewczyny poległam!!!!! Dziś w pracy były imieniny koleżanki z księgowości no i Pana dyrektora....wiec nie mogło się obyć bez cista, cukierków i.....Tylko, że drinków nie piłam bo jeżdżę samochodem do pracy ale niestety ciasta 2 albo 3 kawałki zjadłam. Mam nadzieję, że przez to nie zatrzymam efektów całej mojej diety i waga mi nie wzrośnie...ale okaże się jutro bądź pojutrze. Ale jakoś źle sie teraz z tym czuję. Pozdrawiam. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dziękuję Zuza. Pewnie że można wrzucić chlebek do piekarnika,ja czasem też piekę w piekarniku tylko że zamiast proszku daję drożdże.Chlebek z piekarnika jest smaczniejszy. Cytuj
Makiia Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Podalybyscie jeszcze raz przepis na ten nasz chlebek? Moze bym sobie dzisiaj upiekla. Z gory dzieki :lol: Cytuj
Milenka Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Podalybyscie jeszcze raz przepis na ten nasz chlebek? Moze bym sobie dzisiaj upiekla. Z gory dzieki :lol: Powinien być w tych przepisach: https://www.smaczny.pl/forum/Przepisy-Na-Ok...iowa-t7437.html Cytuj
Maruda Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Te z zarodkami sa tez w Kauflandzie, bo sama tam kupowalam :D i sa bardzo tanie bo 1.60 zl kosztuja...Mam opakowanie w domku to jak tylko wroce z pracy to napsize na forum firme. WOW no to bardzo tanie - ja kupuję po 2,5 lub 3zł. Kauflanda też mam w zasięgu 'ręki' więc chyba się przerzucę :lol: Zawsze to jakaś oszczędność - a dość dużo tego musimy jeść. Cytuj
Maruda Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dziewczyny poległam!!!!! Dziś w pracy były imieniny koleżanki z księgowości no i Pana dyrektora....wiec nie mogło się obyć bez cista, cukierków i.....Tylko, że drinków nie piłam bo jeżdżę samochodem do pracy ale niestety ciasta 2 albo 3 kawałki zjadłam. Mam nadzieję, że przez to nie zatrzymam efektów całej mojej diety i waga mi nie wzrośnie...ale okaże się jutro bądź pojutrze. Ale jakoś źle sie teraz z tym czuję. Pozdrawiam. Oj, nie ładnie, nie ładnie :D Ale mam nadzieje, że to tylko tak okazyjnie Ci się przytrafiło. U mnie w pracy wszyscy wiedzą, że na diecie jestem i nikt na szczęście nie namawia mnie do grzeszków :lol: Cytuj
maho Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ZYCZENIA!!!! (za dużo by wymieniać wszystkich osobno ;D bardzo to miłe) W klasie też pamiętali, mam dzięki temu teraz dobry humorek :lol: Przyjdą też goście i chyba skusze się na kawałek ciasta bo wstyd na własnym przyjęciu nie zjeść ;D ale będę dzielna :D dzięki wam! Maragrete - trzymam kciuki! Walcz razem z nami. Cytuj
Milenka Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 No już jestem,wróciłam ze szpitala,teraz szybki obiadek :lol: Julcię chyba jutro wypisują do domu,nareszcie! ...no to super że z Julką już lepiej! A swoją drogą zastanawiam się co się dzieje z patryszka121 ...strasznie milczy masz jakieś wieści co z nią? M. Cytuj
m_a_r_g_o_t Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Moja jest już taki znany na tym forum zresztą już przez niektóre z nas znienawidzony Ostrowi!! M. hm.....:D hehe biedna moja spółdzielnia mleczarska...już teraz wiem, dlaczego blisko jej do ogłoszenia upadłości :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi