Dorotaxx Opublikowano 22 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 wlaśnie sprawdzałam , masz bardzo fajne pomysły gaju. Wszystko jest ok. tylko z tą wieprzowiną to ostroznie. z wieprzowych rzeczy mozna jesc tylko chudą szynke . Pozdrawiam Cytuj
Just Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Czarnaa, tak więc kopenhaska była Twoją fazą uderzeniową, po takiej diecie trudno jeszcze chudnąć w szybkim tempie, według Dukana chudnie się 1 kg tygodniowo. Więc przygotuj się na 7-10 tygodni, to jest naprawdę szybkie tempo, szybciej się nie da jedząc... Ja też bym chciała conajmniej 10 ale w sumie to od początku 15, dzisiaj jest 4 dzień. Zamierzam się ważyć raz w tygodniu w poniedziałki, inaczej boję się że mogę zbłądzić ;) A tak w ogóle to forum bardzo mi pomaga i się trzymam, fajnie dziewczyny że jesteście! A ten przepis na rosół jest super, też zrobię, ostrożnie tylko z tą wegetą, ma glutaminian sodu a ten nie jest zbyt korzystny. Pozdrawiam! Cytuj
czarnaa Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 JUst chyba też bede wazyc sie raz w tygodniu bo inaczej sie wykończe!!! dziewczyny ja równiez chce Wam podziękować za to że jesteście i tak pięknie wspieracie tutaj, to bardzo potrzebne zwłaszcza gdy tak ciężko jest na początku. Dziekuje serdecznie Cytuj
Milenka Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Hey! Dziewczynki dzisiaj mam ostatni dzień I fazy, od jutra przechodzę na II etap: „faza naprzemienna":) wybieram system 5/5. Czarna nie martw się będzie dobrze!!! Powiem Wam szczerze że ja też kilka lat temu byłam na tej Kopenhaskiej, i po 3 dniu wysiadłam a na brokuły to do dzisiaj nie mogę patrzeć, bleee ;) Cytuj
gaja102 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ale sobie dzisiaj dogadzałam na śniadanie serek chudy /z Pątnicy / z jogurtem i cynamonem był pyszny wcześniej mi nie wchodził, później zrobiłam sobie kurczaka w papryce / przepis na Winiary ten z woreczkiem / do tego jogurt z czosnkiem i ogórkiem / ala cacyki / pomysł z tematu dieta na uderzeniową. Znowu mogę wcinać z przyjemnością mięsko. Cytuj
dam radę Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witajcie! Dzis 5 dzien i TYLKO 3 kg mniej, przedłuże faze do7 dni- czuje się dobrze wiec mysle , że dam radę. Pozdrawiam gorąca. Cytuj
gaja102 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Dam radę co Ty opowiadasz 3 kg to super wynik aż Ci zazdroszczę. Cytuj
kaja11111 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 cześć dziewczynki! Ja tez 6 dni temu rozpoczęłam I faze, idzie mi spoko tylko nie wiem, czy mogę jeść ogórki kiszone w I fazie? Wiem, ze korniszone można jeść ale nie wiem, co z kiszonymi w I i II fazie. Pozdrawiam serdecznie, trzymam za Was kciuki. Cytuj
yva8 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witajcie Proteinki, trafiłam na to forum wczoraj i z zapartym tchem czytałam wszystkie posty. Bardzo się cieszę, że jestem z Wami, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie? Jestem w 5 dniu fazy uderzeniowej, chcę ja stosować 10 dni, bo mam bardzo dużo do zrzucenia. Weszłam na wagę 19 stycznia i zobaczyłam 110 kg (przy wzroście 165). Koszmar, nie? Ostatni dzwonek; jeszcze nigdy nie przekroczyłam 110 kg. Pomyślałm dość tego, na pierwsze pietro wjeżdżam windą, "wyczłapuję się" z samochodu z potęznym sapaniem, a zawiązanie butów?... W trzecim dniu diety miałam już 108 kg, ale wiem z doświadczenia, ze to normalne, bo stabilizuje się gospodarka wodna; w drugim tygodniu waga może nawet wzrosnąć (organizm uzupełnia zapasy wody). Dopiero w trzecim tygodniu zaczyna sie powolny, ale stały ubytek tłuszczu, a o to nam wszystkim chodzi, nie? A więc trzymajmy się i odchudzajmy, razem raźniej. Dorotko, Ty zaczęłaś ten temat, jesteś pierwsza, nqpisz ile udało Ci się zrzucić, please Cytuj
Milenka Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam! Dziewczynki mam pytanko czy w fazie nr 2 można jeść gotowe surówki takie te ze sklepu? Czy lepiej robić samemu? Pzdr, M. Cytuj
Just Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Milenko, surówki ze sklepu mają sporo tłuszczu i cukru, więc niestety nie... Kaja1111 i Yva8, miło że dołączyłyście. Raźniej w kupie :) Yva do wiosny daleko, a do tego czasu... wszystko jest możliwe :) Kaja, ogórki zarówno kiszone jak i konserwowe można dodawać w fazie czystych protein w małej ilości - raczej jako przyprawę niż warzywo. Dzisiaj czeka mnie wielka próba, mam gości na kolacji... trzymajcie za mnie kciuki żebym nie grzeszyła ;) Cytuj
Milenka Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Just dzięki za szybką odpowiedź. ...wiesz że mnie też czeka wielka próba, również mam gości na kolacji ;) Pozdrawiam, M;) Cytuj
Śliweczka Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam wszystkie nowe i "stare" Protalowiczki !!! Just i Milenka trzymam za Was kciuki!!! Strasznie trudno jest się oprzeć pysznościom które stoją na stole na imprezach.Moje dzieci wczoraj zachciały frytek...oj jakie katusze przeżywałam ;) Ja w fazie z warzywami zjadłam jabłko bo naszło mnie na słodkie :) ale myślę że aż tak bardzo nie zgrzeszyłam tym jednym jabłuszkiem :) Pozdrawiam. Cytuj
gaja102 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam już drugi dzień sobie dogadzam na śniadanie zrobiłam sobie sadzone z 2 jajek na szynce z indyka i szczypiorkiem - super mi smakowało i trzymało do godz. 15.Potem zrobiłam wątróbkę z kurczaka z cebulką i do tego jogurt z czosnkiem, ogórkiem i znowu było pyszne nawet mąż się skusił.Prawdopodobnie zacznę gotować w ten sposób i dla męża - jest po zawale serca i dieta bez tłuszczowa mu się przyda.Bardzo się cieszę, że są jednak takie fajne przepisy, bo szczerze mówiąc już mi się znudziły zwykłe kurczaki z grilla, sery i makrele. Just i Milenka trzymam kciuki za Was, bo sama wiem jak trudno wytrwać na imprezach rodzinnych. Ale w Was wierzę.W poniedziałek się sprawdzamy wagę. Kaja i Yva witam i życzę powodzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi