Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Protalowiczki

Jutro ważenie ;) troszkę chyba mnie ubyło, czuję pierwszy luz w pasie :). Dziś mam zakrapianą imprezkę. Z alkoholem to nie problem, bo i tak pije kieliszeczek od wielkiego dzwonu, ale to jedzonko.... dlatego, przygotowałam troszkę jedzonka, zgodnie z Dukanem. zrobiłam jajka faszerowane pieczarkami ( uduszone bez tłuszczu ) i tuńczykiem w sosie własnym. Do farszu zamiast majonezu dałam odrobinkę musztardy i jogurtu naturalnego light :) i jeszcze sałatka "gyros" też w formie dietetycznej :D. Nawet się nie zorientują że te potrawy są zrobione pode mnie :D

Opublikowano

Czarna trzymaj się doły w końcu mijają i będzie ok. Mój sposób na doła to wsiadam sobie na rowerek stacjonarny i pedałuję aż się zmęczę czasami pomaga.

Do wody możesz spokojnie dodać cytryny tylko soku z cytryny nie wolno pić jako samego soku / ale kto pije sam sok?/

Dam radę myślę, że kapusta kiszona może być bo nie ma dodatku cukru ani tłuszczu.

Yva super zdjęcia bardzo motywują / jak to się człowiek zmienia jak chudnie /

Dzisiaj zjadłam : makrelę + ogórek kon.+ zielona cebulka, potem kurczak + jogurt z ziel.cebulką, czosnkiem.

Bardzo dobrze się czuję i postanowiłam przedłużyć dietę uderzeniową do 8 dni.Tylko kupię sobie jakieś witaminki.

Opublikowano
A, te z grupy wsparcia! A ja myślałam że swoje wstawiłaś.

A propos: nie mam w domu żadnego lustra gdzie byłoby mnie widać całą a po ulicy umiem tak chodzić żeby nie patrzeć na wystawy, tzn odbicie w szkle.

Swoje zdjęcia wkleję, jak schudnę, a więc, mam nadzieje, że w grudniu. Ja też nie oglądam siebie w wystawach, kiedyś spojrzałam i się wystraszyłam, co to za potwór?

Natomiast w domu mam lustro i powiem szczerze, ze jak się dobrze ustawie, to nawet, nawet...

Odezwij się wieczorkiem, czy wytrzymałaś

Opublikowano

Dam Radę dodawaj otręby do jogurtu, nie jest to może extra smaczne ale działa, w fazie z wrzywami pije kefir owocowy light, nie spełnia może tak bardzo wymogów, ale to zawsze jakaś alternatywa dla słodkości i otręby lepiej smakują. ja zgęściłam dzisiaj też zupę otrębami ( 6 łyżek wymieszanych z dwoma jajkami, wlałam na wrzacą zupę ). wyszło mi cos w rodzaju krupniku ;)

Opublikowano
cześć dziewczynki!

Ja tez 6 dni temu rozpoczęłam I faze, idzie mi spoko tylko nie wiem, czy mogę jeść ogórki kiszone w I fazie? Wiem, ze korniszone można jeść ale nie wiem, co z kiszonymi w I i II fazie.

Pozdrawiam serdecznie, trzymam za Was kciuki.

Kiszonego raczej nie bo zawiera dużo soli

Opublikowano
witajcie, ja tez mam dola masakrycznego ;)

prosze odpowiedzcie mi czy moge do wody wciskac troche soku z cytryny? niecierpie zwyklej wody mineralnej

przecież możesz kupić wodę smakową. Cytrynę można ale niezbyt dużo bo Duncan pisze że tylko jako przyprawę do ryb. Pozwala pic cole light - spróbuj.