Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Kochani

Przyznaje bez bicia,ze dzisiaj troche nagrzeszyłam teraz mam za swoje i boli mnie brzuch post-9750-1242231300_thumb.jpg. Jutro zaczynam białka. Na wage nie wejde co najmniej przez tydzien

Opublikowano
ziiimmmmnnnnoooo, ale to chyba dobrze :D

anula, znalazłam taki przepis

BISZKOPT

- 4 jajka

- 100 g słodziku do pieczenia

- starta skórka z 1 cytryny

- 40 g mazeiny

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

Białka ubić na sztywną pianę.

Żółtka wymieszać ze słodzikiem, dodać skórkę z cytryny oraz mazeinę i delikatnie wymieszać je z pianą z białek.

Wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru.

i taki

BISZKOPT Z WARSTWĄ SEROWO_MARCHEWKOWĄ

Warstwa serowa

20 dkg sera( ja wzięłam półtłusty- ma 4% tłuszczu)

2 żółtka

2 łyżki otrębów

zmiksować razem dodać trochę mleka jeśli za gęste, zapach i słodzik.

Wylać na blaszkę wyłożoną papierem -ja piekłam w podłużnej keksówce. Wstawić do nagrzanego piekarnika, żeby się podpiekło.

Warstwa marchewkowa

1 dużą marchewkę utrzeć na tarce jarzynowej, podlać niewielką ilością wody i rozgotować pod przykryciem ( niedługo), gdy zmięknie - zmiksować i przestudzić. W międzyczasie ubić pianę z dwóch pozostałych białek + słodzik. Wymieszać z ostudzoną marchewką i dodać zapach ( ja dałam migdałowy)

Wyjąć blaszkę z podpieczonym serem, wylać na niego ciasto marchewkowe.

Biszkopt: 3 jaja

3 łyżeczki mąki kukurydzianej

pół łyżeczki proszku do pieczenia

słodzik, zapach

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno

dodać słodzik, po jednym- żółtka (wtedy już mieszać niezbyt energicznie ) mąkę wymieszaną z proszkiem, wymieszać i wylać na warstwę marchewkową. Upiec.

Po przestudzeniu odwrócić, tak, żeby ser był na wierzchu a biszkopt pod spodem.

o! coś ciekawego

sERNIK "WIEDEŃSKI"

Składniki:

4 opakowania serka homogenizowanego

4 jaja

3 łyżki otrąb pszennych

2 łyżki jogurtu naturalnego 3 %

słodzik (wedle uznania, ale sernik powinien być słodki, więc ja dodałam 10 łyżek tego w płynie)

3-5 kropli aromatu (smak dowolny)

papier do pieczenia do wyłożenia blachy

Wykonanie:

Otręby mielimy na pył. Żółtka , aromat i słodzik ubijamy, dodajemy serki, zmielone otręby, wszystko mieszamy na gładką masę. Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, mieszamy i wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku ok. godziny w temperaturze 170-180 stopni. Po upieczeniu przetrzymujemy w uchylonym piekarniku jeszcze przez chwilę. Po wyjęciu z piekarnika, zostawiamy do wystudzenia w blaszce.

MLECZKO WANILIOWE

2 szklanki mleka

3 jaja, słodzik,

zapach waniliowy lub wanilia naturalna

Mleko zmiksować z jajami i pozostałymi składnikami. Masę wlać do filiżanek i wstawić do większego naczynia z taką ilością wody aby filiżanki zanurzyły się do połowy, nakryć je pergaminem. Naczynie przykryć przykrywką i powoli gotować aż mleczko zetnie się na galaretkę.Wystudzić.

MLECZKO KAWOWE LUB CZEKOLADOWE

Wykonujemy tak samo, tylko zamiast wanilii dodajemy napar z łyżki kawy lub kakao.

KREM CYTRYNOWY

4 jaja

sok z cytryny( lub aromat waniliowy)

łyżka żelatyny

pół szklanki gęstego jogurtu

Ponieważ jajka używamy surowe, należy je wcześniej sparzyć (w skorupkach)

Namoczyć żelatynę( w odrobinie mleka lub wody) i rozpuścić na palniku.

Ubić na sztywno pianę z białek, dodać słodzik( jeśli słodzik w tabletkach to też oczywiście wcześniej rozpuszczonych) i delikatnie wymieszać z żółtkami, jogurtem i żelatyną. Przełożyć do pucharków, zastudzić.

KREM KAWOWY LUB KAKAOWY

Takie same składniki, tylko zamiast cytryny zaparzona kawa lub kakao.

LODY

1/2 l mleka

2 jaja

2 żółtka

słodzik ( w zależności od smaku : kawa, kakao, wanilia ew. inny zapach)

Jaja ubić na parze z cukrem, dodawać po trochę mleka, ubijać aż masa zgęstnieje, przełożyć do naczynia z zimną wodą i dalej ubijać.Dodać wybrane dodatki smakowe.

Włożyć do naczynia i do zamrażarki, dobrze jest w czasie zamrażania raz czy dwa wyjąć naczynie i skrzydełkami od miksera poubijać chwilę.

SERNIK JAK PRAWDZIWY

- 0,5 kg sera chudego (najlepszy taki w kostkach, mieciutki, zeby nie trzeba bylo mielic)

- 4 jajka

- 2 do 3 lyzek slodziku w proszku

- 3 lyzki zmielonych na puch otrab

- 3/4 szklanki mleka 0,5%

- dowolny aromat

Ser, zoltka, slodzik, aromat, otreby wrzucic do miski i zmiksowac dodajac po troche mleko. Masa bedzie dosc rzadka i taka ma byc. Na koniec dodac ubite na piane bialka i delikatnie wymieszac.

Tortownice (najlepiej taka o srednicy 19 cm) wylozyc papierem do pieczenia (koniecznie papier bo, do wszystkiego innego sie przylepia) i wylac mase serowa. Piec 1 godzine w temperaturze 170 stopni. Mozna dodac do czesci masy kakao, bedzie wtedy sernik we wzorki.

starczy tych słodkości :D zamiast wklejac zrobiłabym sobie cos słodkiego....a tak mi się nie chce

margot jestes Wielka! Chyba bede musiala przekonac sie do aspartamu post-9750-1242231448_thumb.gif

Opublikowano
Facet miał problem z przedwczesnym wytryskiem wiec poszedł do lekarza. Zapytał co ma zrobić, żeby problemu nie było. Lekarz mu poradził:

- Jak już będziesz dochodził, to spróbuj się jakoś wystraszyć.

Więc facet tego samego dnia poszedł do sklepu i kupił sobie pistolet startowy (starter), który robi dużo huku i potrafi nastraszyć jak cholera. Podniecony myślą wypróbowania nowego sposobu poleciał szybko do domu. W domu zastał żonę czekająca nago w łóżku. Zaczęli od pozycji 69 i facet momentalnie poczuł że zaraz dojdzie, wiec wystrzelił żeby się przestraszyć. Następnego dnia znów wybrał się do lekarza. Lekarz pyta:

- No i jak było?

Facet na to:

- Niezbyt fajnie. Kiedy wystrzeliłem, to żona narobiła mi się na twarz, odgryzła mi 5 cm penisa, a z szafy wyszedł sąsiad z rękami w górze. [LINK NIEAKTUALNY]

Poplułam sie ze smiechu post-9750-1242231590_thumb.gif

Opublikowano
Witaj Dorotaxx

jak tam po burzy, mam nadzieje ze bez ekscesow???? :D :D

widze ze jestes mniemam ze jest ok

pozdrawiam

A dzieki, nie było tak zle ale kompa wolalam wyłączyc co by pozniej moc z Wami pisac.

Również pozdrawiam rodzynku

Opublikowano
Bardzo chętnie skorzystam! :D

Jesli to ma być tort dla mamy to proponuje zrobić najlepszy tort na świecie , Czarnolas: https://wielkiezarcie.com/przepis21861.html

Gdybys sie zdecydowała to ubij litr bitej smietany a nie jak jest podane w przepisie 750 ml.

Polecam tez cos z moich przepisów : https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6694&hl=

https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6627&hl=

https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=7551&hl=

Gdybys miala jakies pytania to pisz smiało

buziaki

Opublikowano

Jesli to ma być tort dla mamy to proponuje zrobić najlepszy tort na świecie , Czarnolas: https://wielkiezarcie.com/przepis21861.html

Gdybys sie zdecydowała to ubij litr bitej smietany a nie jak jest podane w przepisie 750 ml.

Witaj Dorotko :D

Pewnie zdecydowałabym się na ten bo w życiu nie uda mi się zrobić tej masy cukrowej! Poza tym mam wiśnie własnej roboty, tzn konfiturę. Mogę ją wykorzystać. Obejrzałam sobie Twoje torty no i walnęłam szczęką o biurko. Coś Ty, nie odważę się, nigdy!!

Piekę dobre ciasta smakowo, ale mam poważny problem z ozdabianiem. Niestety, zmysł plastyczny mam żaden.Raz jedyny w życiu dostałam 5 z plastyki. Był to projekt wzoru tkaniny i po prostu zerżnęłam wzory geometryczne ze ściany :D

Opublikowano
Aha a jeszcze mam pytanie do Śliweczki bądź Marudy (bo wiem, że robiłyście ten biszkopt): powiedzcie ile dajecie łyżek mąki kukurydzianej na biszkopt z 4 jajek? Ile to jest 40 gr maki? Ja dałam 4-5 łyżek - tak na oko.

Anulka

Ja robiłam z przepisu książkowego, a tam czarno na białym pisało 7 łyżek

Ale dałam 6 - a to i tak wydawało mi się za dużo.

Ostatnio to się na 'herbatnik' przerzuciłam - chociaż jeszcze nie wychodzi

mi idealnie - ale ma tylko 'dobre' składniki.. Ale przez to chyba za dużo otrębów

jem, albo nie wiem co - ale coś działa na mnie jak środek przeczyszczający :D

Chyba, że jakaś grypa żołądkowa.. No nie wiem.. i tak od trzech dni - i chyba

tylko przez to waga mi spada. Najgorsze, że jutro jadę na 'wycieczkę' z pracy

i ani pić, ani jeść nie będzie szansy. Gdybym chociaż mogła się wyspać..

a tu i tak trzeba wcześnie wyruszyć w drogę..

Dlatego jutro rano nie będzie mnie tylko z tego względu.

Dorotaxx

Ja też miałam obawy co do słodzików - ale nie umiem żyć bez słodkiego :D

Co zrobić.. Choć przyznam się szczerze, że nie zawsze wiem ile powinnam

go używać - raz dam za mało, raz za dużo.. i tak próbą błędów - chyba

kiedyś w końcu ocenię ile do czego będzie odpowiednia porcją.

A te Twoje torty WOWWOWWOWWOWWOWWOWWOWWOWWOWWOW :D

W pracy 'katujemy' się z koleżanką takimi wirtualnymi obrazkami

drażniącymi podniebienie :grin: Ale diete trzymamy ostro.

Pozdrawiam

Opublikowano

Polecam tez cos z moich przepisów : https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6694&hl=

https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=6627&hl=

https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=7551&hl=

Gdybys miala jakies pytania to pisz smiało

buziaki

jej!! jestem pod wrazeniem, ale masz talent,i nie tylko kulinarny...

Opublikowano

witam, zrobilam krem cytrynowy, dzieki za przepis:) jest super, jutro zrobie sernik, kolorowych snów zycze, oraz schudniecia noca:)

Opublikowano
witam, zrobilam krem cytrynowy, dzieki za przepis:) jest super, jutro zrobie sernik, kolorowych snów zycze, oraz schudniecia noca:)

ajajaj tak mi tu smaka dzisiaj wszystkie robicie tortami, sernikami, kremami ze zaraz chyba pojde wszamac drugie pol tej tarty ktora robilam (bo pol juz nie ma :D ). Wilczy glod na wolnosci dzisiaj :D

Pozdrawiam

Gość estobar
Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy ta dieta działa także na mężczyzn czy tylko kobiety :D Bo żaden z płci przeciwnej sie nie wypowiada... Chyba że mi coś umknęło to przepraszam. Powiem szczerze że chyba wypróbuje ta dietę cud o której piszecie, choć żadnej jeszcze nie stosowałem. Moja żona jest sceptycznie nastawiona do diety mówi abym sie więcej ruszał, z jednej strony ma racje. Niedługo urodzi sie nasze maleństwo więc wtedy sie poruszam więcej. Jutro jade po książke i jak ogarne te linijki to zaczynaj bój. Pozdrowionka

Jarek