Aneczka80 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witajcie dziewczynki Aneczko pamiętaj,zeby zawsze było wiecej białek niż węglowodanów! To jest bardzo wazne a tych owocowych jogurtów nie jedz za często. Mozna je spozywac ale sporadycznie i licz sie z tym,ze waga wtedy będzie spadac wolniej. Zdecydowanie lepsze są jogurty naturalne Dzieki serdeczne wiedziałam ze cos zle robie Cytuj
Śliweczka Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witajcie Proteinki! Pewnikiem już o mnie zapomniałyście, choć ja czytam Was regularnie i podziwiam wyniki Waszych wysiłków:) Śliweczko!!! U mnie znów problemy z tarczycą, więc robiłam badania, wizyty u paru endo i w końcu znalazłam panią doktór, co się mną zajęła.Biorę hormony, do tego dietka i zobaczymy czy waga drgnie, bo po spadku prawie 10 kilo stanęła i stoi. Piję wciąż dużo, ok. 4,5 litra...teraz jak tyle nie wypiję to mnie suszy:)Jem placki otrębowe- uwielbiam je na śniadanie, z twarogu robię a'la mozarellę i w fazie z warzywami zajadam się z pomidorami i bazylią. A z mięska pieczona pierś indyka, podobno najzdrowsza.No i ruchu mam duzo przy mojej trzylatce, ale to pewnie dużo mam potwierdzi:) Trzymam za Was kciuki i wspieram duchowo.Czeka mnie teraz dużo pracy, bo otwieram "kącik przedprzedszkolny";) Pozdrawiam gorąco! Heloiza ~Witaj Heloizo!!! Dobrze że się odezwałaś,wiele dziewczyn ze starej kadry milczy.Pamiętamy o Tobie,jakże mogłybyśmy o kimkolwiek zapomnieć.Życzę zdrowia i dalszych spadków wagowych.Zaglądaj do nas częściej!!! Dorotko ,Tobie też zdrówka życzę...Oj te przeziębienia i grypy... Dodo,ja robię od czasu do czasu naleśniki z mąki kukurydzianej.Pieczemy biszkopty to dlaczego od czasu do czasu naleśnika nie zjeść :) Ja smażę takie grubsze i zjadam dwa :) Cytuj
zuza125 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Hej Dziewczynki!!! Jestem ciekawa, czy jest wśród nas jeszcze ktoś oprócz mnie, komu brakuje w tej diecie sushi??? Wymyśliłam na potrzeby samozadowolenia coś co dzięki chrzanowi wasabi jest taką namiastką: ugotowane na twardo jaja kroję na pół, wyciągam żółtka, które (nie wszystkie, bo za dużo) rozgniatam z jogurtem naturalnym i mieszam z łososiem sałatkowym wędzonym. Białka we wgłębieniach po żółtku smaruję wasabi i napełniam pastą z łososiem. Pychotka ;) Cytuj
balbina38 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witajcie dziewczynki Aneczko pamiętaj,zeby zawsze było wiecej białek niż węglowodanów! To jest bardzo wazne a tych owocowych jogurtów nie jedz za często. Mozna je spozywac ale sporadycznie i licz sie z tym,ze waga wtedy będzie spadac wolniej. Zdecydowanie lepsze są jogurty naturalne Witaj Dorotko, a propo weglowodanow to ja jadlam activie natur 0,1 % tl. i jakie bylo moje zdziwienie jak na opakowaniu znalazlam: bialko 5,6 weglowodany 6,8 tluszcz 0,1 wszystkie dane na 100 g to chyba zrezygnuje z tych jogurtow, a takie byly dobre ;) Cytuj
balbina38 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Dorotko kuruj sie i zdrowiej ;) Heloizo fajnie ze realizujesz swoje plany przedszkolne i pamietaj trzymaj dietke a waga ruszy :) Zuza125 sushi ........hm powiem ci ze nie bardzo przepadam ale ta twoja pasta brzmi smakowicie :) Cytuj
Maragrete Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witajcie Proteinki! Pewnikiem już o mnie zapomniałyście, choć ja czytam Was regularnie i podziwiam wyniki Waszych wysiłków:) Śliweczko!!! U mnie znów problemy z tarczycą, więc robiłam badania, wizyty u paru endo i w końcu znalazłam panią doktór, co się mną zajęła.Biorę hormony, do tego dietka i zobaczymy czy waga drgnie, bo po spadku prawie 10 kilo stanęła i stoi. Piję wciąż dużo, ok. 4,5 litra...teraz jak tyle nie wypiję to mnie suszy:)Jem placki otrębowe- uwielbiam je na śniadanie, z twarogu robię a'la mozarellę i w fazie z warzywami zajadam się z pomidorami i bazylią. A z mięska pieczona pierś indyka, podobno najzdrowsza.No i ruchu mam duzo przy mojej trzylatce, ale to pewnie dużo mam potwierdzi:) Trzymam za Was kciuki i wspieram duchowo.Czeka mnie teraz dużo pracy, bo otwieram "kącik przedprzedszkolny";) Pozdrawiam gorąco! Heloiza A jak robisz tę a'la mozarellę ? bo ja za zwykła mozarellla z pomidorami i bazylia ... i olwka z olowek.. to przepada, pycha :) Cytuj
Maragrete Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Hej Dziewczynki!!! Jestem ciekawa, czy jest wśród nas jeszcze ktoś oprócz mnie, komu brakuje w tej diecie sushi??? Wymyśliłam na potrzeby samozadowolenia coś co dzięki chrzanowi wasabi jest taką namiastką: ugotowane na twardo jaja kroję na pół, wyciągam żółtka, które (nie wszystkie, bo za dużo) rozgniatam z jogurtem naturalnym i mieszam z łososiem sałatkowym wędzonym. Białka we wgłębieniach po żółtku smaruję wasabi i napełniam pastą z łososiem. Pychotka ;) Lubie sushi, a więc taka propozycja z chrzanem wasabi - no, no może spróbuje. Dzięki za pomysł ! Wrzuć to jeszcze Zuza do przepisów, żeby potem za jakiś czas nie trzeba było szukac w postach tego przepisu. Bo jak u mnie tak będzie z wagą licho szło, to do końca roku moja obecność na tym forum jest pewna... Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witajcie Proteinki! Pewnikiem już o mnie zapomniałyście, choć ja czytam Was regularnie i podziwiam wyniki Waszych wysiłków:) Śliweczko!!! U mnie znów problemy z tarczycą, więc robiłam badania, wizyty u paru endo i w końcu znalazłam panią doktór, co się mną zajęła.Biorę hormony, do tego dietka i zobaczymy czy waga drgnie, bo po spadku prawie 10 kilo stanęła i stoi. Piję wciąż dużo, ok. 4,5 litra...teraz jak tyle nie wypiję to mnie suszy:)Jem placki otrębowe- uwielbiam je na śniadanie, z twarogu robię a'la mozarellę i w fazie z warzywami zajadam się z pomidorami i bazylią. A z mięska pieczona pierś indyka, podobno najzdrowsza.No i ruchu mam duzo przy mojej trzylatce, ale to pewnie dużo mam potwierdzi:) Trzymam za Was kciuki i wspieram duchowo.Czeka mnie teraz dużo pracy, bo otwieram "kącik przedprzedszkolny";) Pozdrawiam gorąco! Heloiza Witaj Heloizo! Trzymam kciuku , na pewno waga ruszy ! Duzo zdrowia zycze Cytuj
zuza125 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Lubie sushi, a więc taka propozycja z chrzanem wasabi - no, no może spróbuje. Dzięki za pomysł ! Wrzuć to jeszcze Zuza do przepisów, żeby potem za jakiś czas nie trzeba było szukac w postach tego przepisu. Bo jak u mnie tak będzie z wagą licho szło, to do końca roku moja obecność na tym forum jest pewna... Spoko, wrzucę do przepisów. Maragrete u Ciebie nie jest tak źle z tą wagą. Ja jestem na diecie dłużej od Ciebie o tydzień a spadek mam dopiero 5 kg ;) Pozdrawiam!!! Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Dorotko XX zycze szybkiego powrotu do zdrowia. Straszne jak choroba meczy. dzieki kochana! Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Dorotko ,Tobie też zdrówka życzę...Oj te przeziębienia i grypy... Dziękuje śliweczko , balbinko Tobie tez kochana To chyba nie przeziebienie a alergia . Wydaje mi sie ,ze to przez te cholerne topole, lata tego badziewia tyle, ze szok. Wykoncze sie przez to dziadostwo. ja juz po obiedzie. dzis zjadlam makrele , nie chciało mi sie pichcić Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Witaj Dorotko, a propo weglowodanow to ja jadlam activie natur 0,1 % tl. i jakie bylo moje zdziwienie jak na opakowaniu znalazlam: bialko 5,6 weglowodany 6,8 tluszcz 0,1 wszystkie dane na 100 g to chyba zrezygnuje z tych jogurtow, a takie byly dobre ;) a wiesz jakie było przed chwilą moje zdziwienie kiedy sprawdzilam jogurty ,które jem od początku dietowania! Okazało sie,ze tez mają więcej węglowod. niz białek ! 4,6-białka 6,1-weglowodany zgłupiałam normalnie teraz . Ale działają bo często je jem Cytuj
zuza125 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Dziewczyny, a jakie kupujecie kakao i mleko w proszku odtłuszczone? Bo mam ochotę zrobić nutelkę, a kakao jakie znalazłam najchudsze miało 10% tłuszczu. Mleka jeszcze nie szukałam, może podacie nazwę firmy?? Cytuj
Anula1978 Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2009 Dziewczyny, a jakie kupujecie kakao i mleko w proszku odtłuszczone? Bo mam ochotę zrobić nutelkę, a kakao jakie znalazłam najchudsze miało 10% tłuszczu. Mleka jeszcze nie szukałam, może podacie nazwę firmy?? Zuza ja ostatnio widziałam w Realu mleko odtłuszczone ale granulowane i nie wzięłam bo nie wiem czy granulowane się nadaje do nutelli a proszkowego nie było. To zawartość tłuszczu była chyba 0,8 a cena mleka ok 6 zł. Teraz gdybym była to wezmę takie sobie. Pozdrawiam. A kakao kupuje firmy DecoMoreno Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi