Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zuza ja ostatnio widziałam w Realu mleko odtłuszczone ale granulowane i nie wzięłam bo nie wiem czy granulowane się nadaje do nutelli a proszkowego nie było. To zawartość tłuszczu była chyba 0,8 a cena mleka ok 6 zł. Teraz gdybym była to wezmę takie sobie.

Pozdrawiam. A kakao kupuje firmy DecoMoreno

Dzięki serdeczne. Dziś będę szukać ;)

Opublikowano

witam, piszecie że macie klopoty z kupnem mazeiny, ja poszłam do apteki i zapytalam panią czy nie mogłaby dla mnie zamówic i bez problemu dostalam za 3 dni. Mysle ze w kazdej aptece jest taka możliwosc. nadmienie ze moja apteka to taka mała osiedlowa nic wielkiego.

Mari dzięki za skany ;) buzka

Gość Heloiza
Opublikowano
A jak robisz tę a'la mozarellę ? bo ja za zwykła mozarellla z pomidorami i bazylia ... i olwka z olowek.. to przepada, pycha ;)

Hej hej!

Mozarella a'la Dukan to proste. Chudy twaróg odstawiam na pół dnia na sitko i wysycha:)Potem kroję i obkładam pomidorami.Bazylię mi córcia wyhodowała.No i jeszcze dodaję czosnek, bez którego nic mi nie smakuje:)Ot cała filozofia!

Opublikowano
Mari jesli masz jakies przepisy to tez bardzo prosze:) Jesli mozesz to przelij mi na adres dodak71@wp.pl Dziekuje z gory:)

Niestety dostałam maila zwrotnego, że taki adres nie istnieje ;)

Opublikowano
Mari przepraszam. Pomylilam sie. Dalam stary adres. Ten jest napewno aktualny dorotea77@hotmail.it

Dziekuje z gory i przepraszam za tamten

Ok. Wysłałam ponownie ;)

Opublikowano

Jeśli nie zjem zaraz natentychmiast czegoś słodkiego to się potnę ;) Okres tuż tuż, a ja szaleję :)

Przejrzałam przepisy, chyba zrobię bułeczki kukurydziane. Najchętniej to bym zrobiła ciacho, z któregoś z przepisów po prawej stronie... denerwują mnie te zdjęcia :)

Opublikowano

Mari skad ja to znam. Za mna dzis tez chodza slodkosci, a raczej chec na nie. Chyba dlatego,ze jestem przed @@@.. Mam nadzieje,ze mi przejdzie. Chyba sobie zrobie jogurt w/g przepisu Sliweczki:)

Opublikowano
Jeśli nie zjem zaraz natentychmiast czegoś słodkiego to się potnę ;) Okres tuż tuż, a ja szaleję :)

Przejrzałam przepisy, chyba zrobię bułeczki kukurydziane. Najchętniej to bym zrobiła ciacho, z któregoś z przepisów po prawej stronie... denerwują mnie te zdjęcia :lol:

No to pojadłam, bułeczki wylądowały w koszu :) Miały jakiś taki cierpko-gorzki smak, że aż piekło w gardło. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego? Oto składniki: jajko, mąka kukurydziana, otręby pszenne, serek homo 0%, odrobina olejku migdałowego, wszystko wymieszane i w filiżankach na 6 minut do mikrofali. Nie wiem co mogło nadać taki dziwny smak, konsystencja gąbczasta :) Ktoś ma jakiś trop, przemyślenia ? :D

Zrobiłam sobie kakao :)

Opublikowano

Ja jeszcze nie robilam buleczek, wiec nie wiem co powiedziec. Robilam za to deser zebra.Wyszedl przepyszny. Nastepnym razem zrob sobie. Jest troche czasochlonny, ale warto:)

Opublikowano
witam, piszecie że macie klopoty z kupnem mazeiny, ja poszłam do apteki i zapytalam panią czy nie mogłaby dla mnie zamówic i bez problemu dostalam za 3 dni. Mysle ze w kazdej aptece jest taka możliwosc. nadmienie ze moja apteka to taka mała osiedlowa nic wielkiego.

Mari dzięki za skany :) buzka

..a próbowałaś już z tej maizeny biszkopt protalowy zrobić??

To ma mniej więcej taką konsystencję jak mąka kukurydziana??

Na razie kupiłam kolejne opakowanie tej kukurydzianej, ale może

jak się skończy to zapytam u mnie w aptece.. :)

Oj bo lubię ciasteczka.. :) ..ale z tej kukurydzianej.. to nie wiem

ale jakoś dziwnie mi to smakuje.. Z braku laku jem.. bo fajnie idzie

się tym 'zapchać', wygląda jak coś dobrego.. a reszte trzeba przeżyć ;)

A więc czekam Bogi na wskazówki :)

Opublikowano
No to pojadłam, bułeczki wylądowały w koszu :lol: Miały jakiś taki cierpko-gorzki smak, że aż piekło w gardło. Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego? Oto składniki: jajko, mąka kukurydziana, otręby pszenne, serek homo 0%, odrobina olejku migdałowego, wszystko wymieszane i w filiżankach na 6 minut do mikrofali. Nie wiem co mogło nadać taki dziwny smak, konsystencja gąbczasta ;) Ktoś ma jakiś trop, przemyślenia ? :D

Zrobiłam sobie kakao :)

Hihihi.. przepraszam, że się hihram - ALE JESTES WIELKA!!! Ja to zawsze wszystko zjadam

nawet jak mi nie wychodzi. A że ostatnio zmieniłam słodzik z aspartamem na jakiś inny...

to wszystko wyszło mi gorzkie.. ale z trzecim kęseM już wszystko jedno mi było :)

Ale Ty tu przecież żadnego słodziku nie dawałaś. Ale ja użyłam mąki kukurydzianej

do biszkoptu i też wyszedł przeraźliwie gorzki.. ale zalałam go zwykłą galaretką.. (chyba

nie wolno :D ) ale dopiero wtedy dało się do zjeść. Więc może ta mąka taka jakaś

jest dziwna..

Może spróbuj sobie zrobić ten Dukanowy Chledek - on jest z prawie samymi otrębami.

W naszych przepisach nazywa się to CHLEBEK TOSTOWY DUKANA Z OTRĘBAMI

OWSIANYMI - i lepiej zachować proporcje tak jak w przepisie tych otrębów, bo jak dasz

za dużo tych ciemnych to wyjdzie Ci trochę za twarde. No i jestem zdania, żeby robić

ten chlebek w małych mufinkowych foremkach- przez to, że jak ostatnio chciałam

zrobić chlebek w formie chlebka - to trochę mi w środku za bardzo się nie upiekł :)

ale dzięki temu starczył mi na cały tydzień.. bo aż tak mi nie smakował żebym pochłonęła

go za jednym posiedzeniem.. :) Oczywiście składniki to lepiej pomnożyć razy 3, żeby

trochę więcej ciasta chlebkowego wyszło. No i ja piekę w piekarniku z 30-40 minut.

P O W O D Z E N I A !!!

Opublikowano
Ja jeszcze nie robilam buleczek, wiec nie wiem co powiedziec. Robilam za to deser zebra.Wyszedl przepyszny. Nastepnym razem zrob sobie. Jest troche czasochlonny, ale warto:)

Popieram - zebra jest rewelacyjna.. i prosta w zrobieniu - mimo pracochłonności..

Ale kiedyś zjadałam na dzień połowę z 0.5 jogurtu a tak w tej postaci mogę zjadać cały.. :)

.. i więcej.. Ale się ograniczam.. Bo waga jednak taka psotliwa i stoi..

Jeszcze w pracy mnie ciągle koleżanka "karmi" artykułami na temat aspartamu i choć

w wikipedii pisze, że w sumie badania nad tym specyfikiem nie są potwierdzone...

to artykułów o rzekomym niekorzystnym jego wpływie na nasze zdrowie jest od liku...

Daje to trochę do myślenia.. Stąd przerzuciłam się na inny słodzik.. Choć on z kolei

chyba spowodował, że wszystko wyszło mi jakieś gorzkawe - musiałam złe proporcje

dobrać.. Będę próbować dalej - bo ja bez słodkiego to nie daję rady ;)