oliwi3a Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Witajcie dziewczynki Wczoraj minął czwarty miesiąc mojego odchudzania,wyniki to tylko 7 kg,licząc że ostatnie 1,5 miesiąca był zastój i waga ani róż,to jednak się cieszę,bo na innych dietach to co zgubiłam w dwa miesiące odzyskiwałam w drugie dwa. Wczoraj troszkę zgrzeszyłam,mój niedobry mąż przyniósł mi czekoladę taką duuużą i taką gruuubą i z takimi dużymi orzechami,ale akurat słodkim to pierwszy raz,na szczęście waga nie poszła w górę. Faktycznie na tej diecie mi też zmieniła się figura,schudły mi nogi i biodra a z tym zawsze miałam problemy,a niestety brzuch został i nie chodzi tu o brzuch po dzieciach,bo ten to już chyba na stałe,po prostu moje sadełko w ogóle z niego nie schodzi. Ale się rozpisałam,no to na razie. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dziewczynki rozmawialam ze swoim osobistym hehe zielarzem i on powiedzial ze na zatrzymanie wody dobrze jest pic POKRZYWE jezeli komus pomorze ta informacja to do uslug :grin: Kurcze,a ja skosiłam trawnik ;) A tak poważnie to dzięki za informację,napewno wypróbuję,szczególnie przed "tymi" dniami. Cytuj
mallina Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Jak dobrze,że Was mam ;) WC już 4 razy po 3 dniowym zastoju i może ten kilogram poszedł sobie :grin: Pogoda fatalna,ale moja Zużka(sunia) ma tyle energii,że długo mi nie da siedzieć przed kompem.Chyba dzisiaj upichcę jakieś protalowe ciasteczko :D Pożyczyłam książkę Ducana koleżance ,która musi schudnąć niewiele bo 6 kg.,ale trzyma ją już 3 tydzień a za dietę się nie bierze.Jej sprawa.Ja tam zadowolona jestem :-( i coraz więcej ludzi,którzy jakiś czas mnie nie widzieli teraz zauważają zmianę,to cieszy.Buziaczki dla wsiech dziewczynek [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
edytah Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 oliwi3a ja borykam się z brzuchem po porodzie juz 2,5 roku i do tej pory z raczej marnym rezultatem. próbowałam już nawet pasa wibrująco-rozgrzewajacego. Niestety niewiele pomógł. Teraz jak zaczęłam dietę (2 raz w całym swoim życiu), od czasu do czasu nakładam majtki uciskowe (takie co po porodzie się nosi dla poprawy sylwetki;) ). Do tego od czasu do czasu troszkę brzuszków (z tym to nie przesadzam bo jestem strasznym leniem jeśli chodzi o fizyczną aktywnosc) i brzuszek sie trochę spłaszczył :grin: tzn wchłonął ;) Cytuj
balbina38 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Kurcze,a ja skosiłam trawnik ;) A tak poważnie to dzięki za informację,napewno wypróbuję,szczególnie przed "tymi" dniami. wiesz Sliweczko ja mialam taki problem (od 4 dni warzywka) ze strasznie mi nogi puchly i mialam takie jak kolki z drewna dlatego zapytalam sie goscia co to moze byc i dlaczego ? on odrazu powiedzial ze woda stoi hehe acha i jeszcze jak macie takie ciezkie nogi to polecam kremy z wyciagiem z kasztana .................ale sie madra zrobilam hehe :grin: Cytuj
Maragrete Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Ja tez witam dzisiaj wszystkich ! U mnie waga stoi ale wam wszystkim gratuluje spadków, w nadzieji, ze i u mnie cos sie ruszy .. Miłego dnia ! Cytuj
juggin Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Kurcze,a ja skosiłam trawnik ;) A tak poważnie to dzięki za informację,napewno wypróbuję,szczególnie przed "tymi" dniami. Dziewczyny tylko nie przesadzajcie z tą pokrzywą , bo gdzies czytałam że picie jej w duzych ilościach ( nie wiem co znaczy w duzych) strasznie obciąża nerki :grin: . A przy diecie białkowej nery i tak dostaja w kość. Cytuj
Anula1978 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Hej dziewczyny. U mnie dziś pogoda nie za bardzo choć nie pada ale za to jest wietrznie. I zaczęła mnie niedawno głowa boleć....choć na migreny nie cierpię. Dziś waga poszła o 20 dkg w dół a dziś lub jutro dostanę @. Ale sie cieszę, że waga w końcu się ruszyła choć nieznacznie. Ale stale mi zimo w stopy i w ręce. A w pracy to już prawie każdy mówi, że schudłam i wiecie....to tak podnosi na duchu....he he he. Jeśli natomiast chodzi o brzuch to ja też jeszcze go mam choć od początku diety bardzo dużo mi zleciało sadełka właśnie z brzucha...trochę biodra, uda i tyłek. Ale jeszcze wałeczki na brzuchu mam i może też zacznę chociaż po trochu brzuszków robić ale tak mi się nie chce ćwiczyć.....jak będę miała zrobione wiosła to może na nich poćwiczę....ale to raczej wpłynie na biodra, uda i tyłek a mniej na brzuch....ale zobaczymy jak będzie dalej. Ja w każdym bądź razie z taką wagą już się zaczynam dobrze czuć. A w lodówce mam jeszcze kawałek serniczka - protalka ale nie wyszedł mi taki dobry bo jakiś taki gumowaty....ale zjadliwy. Wczoraj zjadłam na kolacje 2 kawałki i czułam sie objedzona strasznie ale dziś waga trochę i tak poszła w dół. Pozdrawiam Was. Narka. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 wiesz Sliweczko ja mialam taki problem (od 4 dni warzywka) ze strasznie mi nogi puchly i mialam takie jak kolki z drewna dlatego zapytalam sie goscia co to moze byc i dlaczego ? on odrazu powiedzial ze woda stoi hehe acha i jeszcze jak macie takie ciezkie nogi to polecam kremy z wyciagiem z kasztana .................ale sie madra zrobilam hehe ;) Balbinko,wiele słyszałam o pokrzywie,kiedyś ją piłam żeby wzmocnić włosy i oczyścić cerę.Nigdy natomiast nie słyszałam o pokrzywie jako lekarstwie,ale znalazłam w necie kilka wiadomości i teraz razem z zieloną herbatą ,pokrzywa będzie królowała na moim stole.Dzięki wielkie. "Dla zdrowia i urody Wodne wyciąg z liści i ziela pokrzywy pobudzają przemianę materii. Wykazują również słabe działanie moczopędne, przeciwbiegunkowe, przeciwgośćcowe, hamujące krwawienie. Udowodniono, że napary z pokrzywy posiadają właściwości zwiększania poziomu hemoglobiny i czerwonych krwinek w organizmie człowieka. Wskazane, więc będą szczególnie dla osób mających problemy z oddawaniem moczu, nadmiarowymi kilogramami. Niewątpliwie ekstrakty z pokrzywy przyniosą ulgę cierpiącym z powodu dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego, anemii czy wreszcie odczuwającym ogólne osłabienie organizmu. Wyciągi z pokrzywy uchodzą również za lek przeciwcukrzycowy ? nieznacznie obniżają poziom glukozy we krwi i pobudzają czynność trzustki, co wiąże się ze zwiększonym wytwarzanie enzymów trzustkowych. W zielu i korzeniach pokrzywy stwierdzono istnienie czynnika pobudzającego wytwarzanie interferonu (substancji z grupyimmunoglobulin), który nie tylko chroni organizm przed inwazją wirusów, ale najprawdopodobniej również przed niektórymi nowotworami. Pokrzywa w kosmetyce Oprócz ziołolecznictwa, ekstrakty pokrzywy mają również zastosowanie w kosmetyce. Wzmacniają włosy, przeciwdziałają ich wypadaniu, przetłuszczaniu i łupieżowi, stąd też wchodzą w skład szamponów, odżywek, płukanek, maseczek, lotionów, pianek, żeli i innych gotowych preparatów pielęgnacyjnych i leczniczych." Cytuj
Anula1978 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 No proszę Śliweczko......znowu wyczaiłaś nowe sposoby na odchudzanie....hi hi hi. To znaczy, że zaczynamy pić pokrzywę....nie wiem jak smakuje ale kiedyś u mnie mama albo babcia (nie pamiętam która) piły napar z pokrzywy. Ale brały nie ekspresową pokrzywę tylko taką świeżą z ogródka....może i ja popiję to i dobrze zrobi moim włosom. Pozdrawiam. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dziewczyny tylko nie przesadzajcie z tą pokrzywą , bo gdzies czytałam że picie jej w duzych ilościach ( nie wiem co znaczy w duzych) strasznie obciąża nerki ;) . A przy diecie białkowej nery i tak dostaja w kość. hmm...a ja wyczytałam że pokrzywa dobrze wpływa na nerki,wypłukuje toksyny. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 No proszę Śliweczko......znowu wyczaiłaś nowe sposoby na odchudzanie....hi hi hi. To znaczy, że zaczynamy pić pokrzywę....nie wiem jak smakuje ale kiedyś u mnie mama albo babcia (nie pamiętam która) piły napar z pokrzywy. Ale brały nie ekspresową pokrzywę tylko taką świeżą z ogródka....może i ja popiję to i dobrze zrobi moim włosom. Pozdrawiam. No wyczaiłam,wyczaiłam... :D Pokrzywa smakuje niezbyt ciekawie :grin: ,ale czego się nie robi dla zdrowotności i pięknego wyglądu ;) Cytuj
Śliweczka Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dziewczynki,zastanawiam się co się stało z naszymi koleżankami np.Malgonek,Mała22,Sofia,Doris,Magdalenka,Stanka...i inne... Benek też rzadko się odzywa,a jej córka Maho też już dawno u nas nie była. I Dorotkaxx zniknęła ;) Odezwijcie się dziewczynki!!! Cytuj
balbina38 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2009 Wiesz Sliweczko ze ja nie wiedzialam o tej pokrzywie az tylu rzeczy a ten zielarz to tylko zeby pic a nic nie mowil o wlasciwosciach a wogole to gbur jakis taki wiecie prawdziwy traper.........tylko natura hehe ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi