Just Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 no cholera nie wiem dlaczego... a moze Ty masz prawidłową wage ? Im więcej wazysz na początku diety tym szybciej chudniesz . Moze Ty nie potrzebujesz diet .Sama nie wiem Mam do zrzucenia dobre 10 kg, ważę 78kg przy wzroście 169, marzy mi się 64 które miałam jakieś 3 lata temu, a potem rzuciłam palenie... do palenia nie wrócę, ale balastu chętnie bym się pozbyła... od dzisiaj dodałam warzywa, będę jeść mniej białka a więcej warzyw i zobaczę co będzie dalej, dzięki Dorotko Cytuj
ostatnia szansa Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Jak do Was napisać? Próbuję bez skutku :) Cytuj
ostatnia szansa Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Wreszcie sie udało :) Cytuj
ostatnia szansa Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Zaczęłam dietkę protal już 17dni temu, czytam Was jeszcze dłużej :) . Przy wzroście 170cm ważyłam 107kg, dziś jest 102kg i 7cm sadła w pasie mniej :) . Jestem zdeterminowana i chcę do lata jak najwięcej stracić. Wczoraj przeczytałam książkę do przepisów i mam wrażenie, ze był tam zapis o soi, że nie jest wskazana przy tej diecie. Próbowałam dziś znaleźć dlaczego, ale to okazało się niemozliwe. Chyba tego nie wymysliłam - pamietam, że przy czytaniu mój mózg był nastawiony na rejestrację tego co mogę, a czego mi nie wolno jeść. Wiem również z doświadczenia, że jak jem dużo serków, to moja waga rośnie albo stoi w zależności od fazy. Cytuj
Magda_75 Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 O soi Dukan pisze na str. 43 - że jest zbyt tłusta i bogata w węglowodany i mimo, że ma wysoką zawartość białek, to nie można stosować jej w diecie. Cytuj
ostatnia szansa Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Dzień dobry :) :) . Madga :) Zaczynam kolejny dzień zmagań. Wczoraj byłam na basenie idziś czuję sie bosko. Jestem na samych białkach i brak węglowodanów nie utrudniał mi pływania. Organizm sobie radzi :) Wytrwałości, dobrego apetytu na dozwolone rzeczy. Cytuj
MamaKasia Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 No to zaczęłam! Śniadanko zaliczyłam; twaróg+jajko+szczypiorek+jogurt+2plasterków polędwicy z indyka Aha, czy szczypiorek lub czosnek jest dozwolony? życzę dobrego, dietowego dnia :) Cytuj
benek Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 HEjka Proteinki!!! Dajemy radę!!??!! Ja dzis zamarzam - zauważylam, ze strasznie marznę przy tej diecie. A potem tak bardzo chce mi się cos słodkiego, że nawet budyń nie pomaga. Byle do wiosny. Fajnie Dorotko , że sie pojawiasz , gdyz nasze guru bardzo dobrze wplywa na moje morale. Pozdrawiam. Pierwszy dzień diety 1kg mniej. Spróbuj żuć gumę bez cukru (orbit zielona) Cytuj
benek Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Zaczęłam dietkę protal już 17dni temu, czytam Was jeszcze dłużej :) . Przy wzroście 170cm ważyłam 107kg, dziś jest 102kg i 7cm sadła w pasie mniej :) . Jestem zdeterminowana i chcę do lata jak najwięcej stracić. Wczoraj przeczytałam książkę do przepisów i mam wrażenie, ze był tam zapis o soi, że nie jest wskazana przy tej diecie. Próbowałam dziś znaleźć dlaczego, ale to okazało się niemozliwe. Chyba tego nie wymysliłam - pamietam, że przy czytaniu mój mózg był nastawiony na rejestrację tego co mogę, a czego mi nie wolno jeść. Wiem również z doświadczenia, że jak jem dużo serków, to moja waga rośnie albo stoi w zależności od fazy. Jesteś potwierdzeniem mojej tezy! wczoraj zjadłam: opakowanie szynki z indyka (200gr) dwie duże piersi z kurczaka w przyprawach na grilla duży jogurt naturalny 0% z 1/2 opakowania otrębów (podzielony na dwie części) 1 litr kefiru 0% oraz 1 litr mleka 0.5% + 4 kawy, 3 herbaty, woda, rano na czczo olej parafinowy wróciłam z pracy objedzona jak smok. Wchodzę na wagę a tam kilo mniej. Dzisiaj już nie odczuwam takiego głodu, rano zaliczyłam kibelek, ale to może dlatego że jechałam na rozmowę w sprawie pracy. Żuję 3,4 gumy dziennie. Cytuj
Milenka Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 No to zaczęłam! Śniadanko zaliczyłam; twaróg+jajko+szczypiorek+jogurt+2plasterków polędwicy z indyka Aha, czy szczypiorek lub czosnek jest dozwolony? życzę dobrego, dietowego dnia :) Hej, MamaKasia! ...tak szczypiorek, czosnek i cebulka jest dozwolona! Powodzenia;) Cytuj
MamaKasia Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Dziękuję Milenka za odpowiedź!!! Cytuj
Gość sonia12 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam w klubie -tez jestem na Protalu . samopoczucie b.dobre i tylko tak dalej .W ciagu 3 tyg. odeszlo w sina dal 5 kg. Pozdrawiam . :) :) Cytuj
Anula1978 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Hej Jak miło jest Was czytać i patrzeć, że z dnia na dzień jest nas coraz więcej. Razem to zawsze raźniej. Jestem już 7 dzień na Protalku - jeszcze same białka I fazy spróbuję przeciagnąć do 10 i powiem szczerze, że nie wiem ile schudłam bo nie mam pod ręka wagi. Dopiero dziś pojadę do mamy to wskoczę i się zważę ale nie sądzę, żeby dużo mnie ubyło może z kilogram. W cm zmiany też nie zauważyłam. Ogólnie na cały dzień wypijam 1,5 litra płynów = kawa+hebrata+wioda mineralna. Jem w pracy przeważnie jogurt naturalny lub serek a w domu różnie. Wczoraj zjadłam 2 małe pieczone pałki z kurczaka bez skóry z małym korniszonem, kawałeczek rybki z grila i na kolację połowę makreli. Nie sądzę żebym jadła dużo - jem wtedy kiedy czuję się głodna. Aha z rana biorę 2 tabletki chromu. A powiedzcie mi kochane bo nie doszłam jeszcze do tego w książce i nie wiem czy coś jest na ten temat pisane - czy jak biorę tabletki antykonc. to dieta jest w jakiś sposób "ograniczona"? I jeszcze mam jakieś dziwne czerwone plamki na twarzy - czy to zasługa tych białek? A wagowo moja sytuacja jest podobna do Justi. Pozdrawiam Was. Cytuj
dam radę Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam Cie!! Tez sie nie moge doczekac wiosny! mam dosyć śniegu , mrozu i zimna . A jak Tobie idzie? zadowolona jestes z diety?? Dorotko bardzo razem z wcześniejszą dietą jest mnie mniej o 10 kilogramów, jeszcze 7 i bedę zadowolona. Powiem szczerze , że jak któras z Proteinek a w szczególnosci TY dłuzej się nie odzywa to jakos mi dziwnie i kogoś brakuje. Obserwuję , że ostatnio CZARNA nam sie nie pokazuje, hejka dziewczyny co tam u Was. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi