balbina38 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 ja mam dzisiaj nastepny fest i to pedzie proba na moja nie silna wole a tobie Sliweczko rownierz zycze szampanskiej zabawy :-( Cytuj
juggin Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam Kobietki. Pogoda w Szczecinie jesienna. Dzis przy śniadaniu zastanawiałam sie jak bardzo zdziwiło by mnie gdyby spadł snieg.. no więc ..nie zdziwilo by mnie wcale :) . Pogoda jest po prostu beznadziejna. Szkoda, bo własnie trawaja Dni Morza i sa imprezki w Szczecinie, kiermasze ( z jedzonkiem oczywiscie gdzie hitem jest pajda chleba ze smalcem), koncerty, przypływaja statki ( np. Dar Mlodziezy) i ogólnie Szczecin tętni zyciem. Ale myslę , ze przy tej pogodzie długo wytrzymac sie tam nie da. Na sniadanie zjadlam jajecznice z pomidorami i szczypiorkiem i parówki( NO PRZECIEZ MUSIAŁAM SPRÓBOWAC KETCHUPU) :-( . Boskie sniadanie. teraz kaweczka i w wir zajęc. Po poludniu upieke ciasto NaNa bo moja macia jutro przyjezdza ( wraca ze zjazdu szkolnego - Nasza Klasa czyni cuda ), wiec znów zrobie Protalową ucztę. Mój ukochany juz pytał, co wymysliłam dietetycznego i smacznego :grin: . Oj spodobało sie mu to nasze dietkowanie :grin: Miłego popoludnia Wam zyczę. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 ja mam dzisiaj nastepny fest i to pedzie proba na moja nie silna wole a tobie Sliweczko rownierz zycze szampanskiej zabawy :) Dziękuję Balbinko i wazjemnie,baw się dobrze i oby Twoja silna wola poszła na festyn razem z Tobą :-( Cytuj
juggin Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Mam pytanie dotyczace ciasta Nana- nie pamietam, ale kilka stron wczesniej widzialam cudne zdjecie wyrosnietego ciasta z foremki keksowej. Kochana artystko tworzaca to dzieło- czy z jednej porcji urosnie mi takie cudow w keksowce? Czy podwoic porcję? Chcialabym aby było to ciasto w keksowce, a nie mufinki, bo nie mam foremek. Prosze o pomoc. Cytuj
pysiek Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Poza tym muszę sobie zrobić jakiś deser protalowy, bo co jakiś czas coś skubnę niedozwolonego. Dlatego właśnie, ja mam zawsze w lodówce protalowy sernik pieczony - jak się zachce czegoś konkretniejszego i deser na zimno (albo "ptasie mleczko", albo zebrę, albo serniczek na zimno) :D I nawet kiedy rodzina zajada się jakimś smakołykiem, to ja nie czuję się mocno poszkodowana :-( Generalnie jest tak, że postanowiłam walczyć z łakomstwem właśnie poprzez duży wybór protalowego jedzenia w lodówce. Nie kuszą mnie wtedy specjały męża, lub syna :grin: Miłe Panie, jeśli macie jakieś pomysły na ŚLEDZIE, to ja poproszę ładnie :grin: Do tej pory robiłam tylko śledź+jogurt+cebula+sól+pieprz - było pyszne, ale chętnie poeksperymentowałabym bardziej :) Cytuj
balbina38 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 kochana juggin pieklam to ciasto dokladnie wedlug przepisu tylko jak pisalam wczesniej nie dalam skorki cytrynowej tylko zapach i oczywiscie pieklam w tej samej foremce co chlebek tj. w keksowce :-( Cytuj
balbina38 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 pysiek jedna protalka (nie pamietam ktora) robila sledzia pod pierzynka jest chyba w przepisach :-( Cytuj
Śliweczka Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Miłe Panie, jeśli macie jakieś pomysły na ŚLEDZIE, to ja poproszę ładnie :) Do tej pory robiłam tylko śledź+jogurt+cebula+sól+pieprz - było pyszne, ale chętnie poeksperymentowałabym bardziej :-( Hmm...O ile dobrze pamiętam to Anula i Patryska kiedyś wstawiały jakieś przepisy na śledzie ,w wątku z przepisami. Cytuj
balbina38 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Dziękuję Balbinko i wazjemnie,baw się dobrze i oby Twoja silna wola poszła na festyn razem z Tobą :-( zobaczymy jak bedzie :) przemyslalam wszystko i od poniedzialku uderzeniowka tylko tak z reka na sercu bez oszukiwania :grin: zobaczymy co wtedy bedzie ..............mam nadzieje ze dobrze :grin: Cytuj
Śliweczka Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 zobaczymy jak bedzie :-( przemyslalam wszystko i od poniedzialku uderzeniowka tylko tak z reka na sercu bez oszukiwania :) zobaczymy co wtedy bedzie ..............mam nadzieje ze dobrze :grin: Będzie dobrze,wierzę w Ciebie!!! Cytuj
Śliweczka Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 A wracając do śledzi to ja często robię w jogurcie z cebulką i jabłuszkiem :grin: ,bo jestem zdania że jeśli Dukan zezwala na jogurt owocowy to ciut jabłuszka nie zaszkodzi :) Czasem zamiast jabłuszka daję korniszona i też jest smaczne.Lubię śledzie świeże,malutkie,obtoczyć w mące kukurydzianej lub skrobii i usmażyć na teflonie,ew.dać kroplę oliwy i potem zalać zalewą octową razem z cebulką <MNIAM> Albo śledź wymoczony,cebulka podduszona w odrobinie wody,dodać koncentrat pomidorowy albo pomidory z puszki pokrojone,doprawić słodzikiem,solą ,pieprzem i zimnym zalać śledzie.Więcej grzechów nie pamiętam... :-( Cytuj
balbina38 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 A wracając do śledzi to ja często robię w jogurcie z cebulką i jabłuszkiem :D ,bo jestem zdania że jeśli Dukan zezwala na jogurt owocowy to ciut jabłuszka nie zaszkodzi :grin: Czasem zamiast jabłuszka daję korniszona i też jest smaczne.Lubię śledzie świeże,malutkie,obtoczyć w mące kukurydzianej lub skrobii i usmażyć na teflonie,ew.dać kroplę oliwy i potem zalać zalewą octową razem z cebulką <MNIAM> Albo śledź wymoczony,cebulka podduszona w odrobinie wody,dodać koncentrat pomidorowy albo pomidory z puszki pokrojone,doprawić słodzikiem,solą ,pieprzem i zimnym zalać śledzie.Więcej grzechów nie pamiętam... :-( ech sliweczko co to za grzechy? ja nawet nie chce wyliczac moje :) ale mam juz dobre nastawienie dzieki tobie rownierz Sliweczko :grin: Cytuj
pysiek Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Dziękuję bardzo za pomoc z tymi śledziami :grin: Przeglądałam wątek z przepisami, powybierałam sobie co ciekawsze (duuuuuużo tego jest :grin:), ale śledzie przeoczyłam :) Śledzie pod pierzynką robiłam przed dietą (z ziemniakami i jabłkiem - pycha!), ale za kilka dni spróbuję wersję protalową :-( Cytuj
juggin Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Dziekuje Balbinko :-( Usmazyłam placuszki Śliweczki i pochłonęłam - pychotka. Ciasto Nana w piekarniku sie piecze, sledzie tez na jutro zrobilam. Pokroilam drobniutko 2 cebule, 2 korniszony, pół czerwonej, pół żóltej papryki, 2 jaja na twardo i zmieszalam wszystko ze sobą. Dodalam śledzie Matjasy wczesniej odmoczone, skropione octem , a calośc zalalam jogurtem i dodalam łyzke protomajonezu i pieprz- dla mnie i ukochanego bomba :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi