Skocz do zawartości

Rewelacyjna Dieta Protal !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkie Protalki

U mnie waga stoi, co po wczorajszym dniu moż mnie tylko radować :-(

Oliwio cieszę się, że jesteś z nami od samego rana. Mnie pomogła wczoraj pokrzywa na zastój płynów, bo nawet w nocy wstawałam. Powodzenia w dalszej walce z wagą :) :grin: :grin:

Opublikowano
Sliweczko ja tez zauwazylam ze po coli light jestem taka nadmuchana, mysle ze ma to zwiazek z gazem............nie wiem :grin:

ale przyjemnie jest tak chlapnac od czasu do czasu cole hehe :)

Hehe...nadmuchana  :D fajne określenie  :-D Ja mam tak często ponieważ piję dużo wody gazowanej...po prostu woda mineralna niegazowana już mi uszami wychodzi  :-( więc się gazuję,ale i tak wolę zimną zieloną herbatkę  :grin:

Opublikowano

Acha ,jeszcze jedno...mimo wczorajszego wielkiego kawałka ciacha z truskawkami i zrazów z brokułami i serem żółtym (ser własnej produkcji,niskotłuszczowy  :) ,ale zrazy wieprzowe  :-( )moja waga stoi i nie urosła...jupi!!!!

Opublikowano

witam rowniez w beznadziejna deszczowa niedziele juz mam dosc tej pogody. siostra dzwoni wczoraj z Hiszpani i mowi ze u nich upal 42*C nie mozna wytrzymac a u nas 12 i deszcz,co za wiosna co za lato?kochane zauwazylam u siebie cos niepokojacego.jak pisalam dopadla mnie ropna angina i przez dwa dni nie moglam nic przelknac nastepne dwa dni byla rewolucja w zoladku.kiszki marsza graly i wolaly chyba jesc,jesc ,jesc hehe.o 3 w nocy mialam wstac i sie najesc bo nie moglam zasnac ale rano po sniadaniu i pozniej to samo kiszki marsza graja ale ja nie jestem glodna moze Ktoras z Was tez tak miala? waga nie rosnie nadal te 62,4kg.

-Sliweczko to zdjecie z grubaskami wspaniale rozlozylo mnie na lopatki zreszto wszystkie obrazki jesli moge tak nazwac sa super.

-cos ostatnio pola sie nie udziela czyzby nadal kotek nie wrocil?

Opublikowano

O żesz... :grin:

Dłuuuugggiii weeekkkeeenndddd.. a tu tylko o grzeszkach czytam :-D

SUPER!!! Bo już dzięki Wam nie mam wyrzutów sumienia co do moich

'podknięc' :-(

Chciałam na chwilę zrezygnowac z ciast i chlebka.. Ale jak zobaczyłam

zdjęcia dwóch chlebków - kurczaczek - no to nie wytrzymałam - i znowu

mam na cały tydzień co jeśc :twisted:

Może mój nie wyszedł taki SPEKTAKULARNY - ale w końcu udało mi się

trochę pomielic te 'trocinki' nasze - i najchętniej zjadłabym wszystko na raz,

no ale nie będę taka.

Ja już po śniadaniu: serek wiejski lekki ze szczypiorkiem i kawałkiem chleba, miód w gębie :-D

Odkryłam dzisiaj w swojej wadze, że mierzy jeszcze jakieś wskaźniki, oznaczone skróami ST i LB, wiecie moze o co chodzi i jakie są ich normy?

Mari

To Ci chyba nie pomoże za bardzo, ale na mojej wadze są takie oznaczenia:

BF - zawartośc tłuszczu (tutaj wiem, że najlepszy to 20% - hihihi.. no ja jeszcze

tyle nie mam, ale już blisko :D )

BW - zawartośc wody

BM - tkanka mięśniowa

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI

Dziś znowu mam wredny :grin: humor,wszystko to zasługa pogody.

wiem,że ja tylko narzekam,ale waga dalej stoi,i chyba już nigdy nie spadnie,12 czerwca będzie 2 miesiące.Buziaki.

Oliwi3a Kochana

- dobrze, że pamiętasz o mnie chociaż w tym, że taka marudna

jestem :grin:??: ale no musicie mi przyznac, że miałam przez ostatni czas ku temu

powody - i to nie tylko z powodu stojącej wagi.. ALe jak poradziły mi wszystkie

staram się myśle pozytywnie i jakoś ciągnę ten mój życiowy wózek.

Przed chwilą zrobiłam sobie półgodzinne jakuzy.. i nawet nie zauważyłam jak

zaczęłam sobie podśpiewywac.. :) Chyba się bardzo odprężyłam.

Oj tym bardziej, że nie ma nikogo w domu. A o problemach pomyślę później.

Póki co czuję się świetnie - tym bardziej dlatego, że nie tylko ja zgrzeszyłam :D

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich

i nowych.

DAMY RADĘ !!!

- jak ktoś napisał

- jak nie my to kto??!!??

Opublikowano

:grin: Hej dziewczyny!!!

Muszę się pochwalić , że miałam dzisiaj WIELKI dzień ważenia no iiiii 2 kg mniej! Super sle się cieszę strasznie. Bardzo się cieszę, że weszłam na wasze forum i się przyłączyłam. Nie przejmujcie sie pogodą, u mnie w sumie słoneczko świeci (no i nawet się poopalałam troszkę dzisiaj). Ale jestem z wami , nam PROTALKOM pogoda nie straszna:))) Śliweczko bardzo dziękuję za skany, przeszły i mam miłą lekturę do poczytania:) Bardzo dziękuję innym dziewczynom za miłe przyjęcie, będę się trzymać z Wami :) :-(

Opublikowano

Acha - Dukan w książce sugeruje, że najbardziej spektakularne efkty daje sysyetm 5/5 a 3/3 i w ostateczności 1/1 jest przewidziany dla ludzi, którzy nie sa w stanie wytrzymac 5 dni bez warzyw na samych białakch. Ale jednocześnie uprzedza,że efekty i tempo chudniecia są słabsze i potrzeba dłuższego czasu w przypadku 3/ a tym bardziej 1/1. Weż to pod uwage i spróbuj, jak ci sie nie da utrzymac na białakch tak długo to zawsze możesz skrócić do 3/3.

Hej Maragrete

Bardzo dziękuję za informacje, i wiesz ja chyba bym rady nie dała 5 dni na białkach, chociaz pewnie jak bym musiała to dała bym radę:-( Widzę że waga zaczyna lecieć w dół więc chyba system 3 dni uderzeniowej nie był zły? Zobaczę za kilka nastepnych dni, ale powiem szczerze że do słodkiego mnie nie ciągnie, super, troche truskawek dzisiaj podjadłam. Ale cóż sezon truskawkowy i choć kilka musze zjeść co parę dni.Pozdrawiam cieplutko

Opublikowano

Muszę się pochwalić , że miałam dzisiaj WIELKI dzień ważenia no iiiii 2 kg mniej! Super sle się cieszę strasznie. Bardzo się cieszę, że weszłam na wasze forum i się przyłączyłam. Nie przejmujcie sie pogodą, u mnie w sumie słoneczko świeci (no i nawet się poopalałam troszkę dzisiaj). Ale jestem z wami , nam PROTALKOM pogoda nie straszna:))) Śliweczko bardzo dziękuję za skany, przeszły i mam miłą lekturę do poczytania:) Bardzo dziękuję innym dziewczynom za miłe przyjęcie, będę się trzymać z Wami :grin: :)

Acha100 witaj!!! No nie mogę nie pogratulowac, więc

G R A T U L U J Ę ! ! !

Masz naprawdę powód do dumy. Ja przy pierwszej części

diety tylko o kilo w dół, a teraz to już długo, długo nic...

Ale mimo tego to odpowiada mi to zdrowe odżywianie się

więc i tak będę trwac w tej diecie - mimo chwilowych słabości.

Choc staram się już na to tak nie patrzec. W końcu po 3 miesiącach

odpowiedniego odżywiania się człowiek nabywa dobrych nawyków.

I dla mnie dieta jest już normalnym życiem - mimo przemycanych

czasem do organizmu jakiś 'pocieszaczy'.

Powodzenia i dalszych sukcesów. :-())

Opublikowano
Hej Maragrete

Bardzo dziękuję za informacje, i wiesz ja chyba bym rady nie dała 5 dni na białkach, chociaz pewnie jak bym musiała to dała bym radę :) Widzę że waga zaczyna lecieć w dół więc chyba system 3 dni uderzeniowej nie był zły? Zobaczę za kilka nastepnych dni, ale powiem szczerze że do słodkiego mnie nie ciągnie, super, troche truskawek dzisiaj podjadłam. Ale cóż sezon truskawkowy i choć kilka musze zjeść co parę dni.Pozdrawiam cieplutko

Jak nie dasz rady 5 dni to nie ma co się forsowac.

Ja na początku byłam na fazie 5/5 - ale, że jakoś zawsze coś mi się

w obliczeniach myliło teraz jestem w 7/7 - w pracy, w kalendarzu

na początku tygodnia piszę czy są białka czy warzywka - i tego

staram się trzymac :-(

Opublikowano
Jak nie dasz rady 5 dni to nie ma co się forsowac.

Ja na początku byłam na fazie 5/5 - ale, że jakoś zawsze coś mi się

w obliczeniach myliło teraz jestem w 7/7 - w pracy, w kalendarzu

na początku tygodnia piszę czy są białka czy warzywka - i tego

staram się trzymac :-(

Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Mi ta dieta również pasuje, nie chodze głodna i żołądek sie skurczył zjem troche i to wystarcza. To mnie pociesza :) Wiesz ja też dlatego wybrałam ten 3 dniowy atak, ponieważ czytałam na forum sporo informacji i wszyscy mówili, że jesli chcemy schudnąć poniżej 10 kg 3 dniowy wystarczy więc tego się trzymałam. Oczywiście każdy organizm jest inny, więc trzeba to dostosowac do siebie. :grin:

Opublikowano
super Sliweczko a te grzeszki wybaczam a za nastepne bedzie kara hehe :-D

Hehe,ok,zgoda...jak zgrzeszę to lanie  :-(

Muszę się pochwalić , że miałam dzisiaj WIELKI dzień ważenia no iiiii 2 kg mniej! Super sle się cieszę strasznie. Bardzo się cieszę, że weszłam na wasze forum i się przyłączyłam. Nie przejmujcie sie pogodą, u mnie w sumie słoneczko świeci (no i nawet się poopalałam troszkę dzisiaj). Ale jestem z wami , nam PROTALKOM pogoda nie straszna:))) Śliweczko bardzo dziękuję za skany, przeszły i mam miłą lekturę do poczytania:) Bardzo dziękuję innym dziewczynom za miłe przyjęcie, będę się trzymać z Wami :-D :D

Acha,to chyba Balbinka wysyłała skany...ja nie mam skanów  :) Nam protalkom pogoda nie straszna,zgoda,ale impreza czeka  :grin: a leje i leje...

Ale zaczyna się przejaśniać ,więc może do 20.00 będzie pogoda  :grin: Aaaaa,zapomniałabym...gratulki !!! 2 kiloski mniej to powód do radości!!!

Opublikowano
Oj Polu,Mini się nie znalazła...może jeszcze przyjdzie,mam nadzieję że kicia się znajdzie.

Tobie Polu również życzę miłego weekendu z rodzinką.Buziaczki.

Witaj Śliweczko,

Niestety, Mini już nie wróci, ale zostanie w mojej pamięci i sercu. Gdyby żyła, już byłaby z powrotem. Była sterylizowana więc nie miała powodu uciekać.

No, dzieci wyjechały a zostało sprzątanie w domu. Zajęcia się skończyły, jeszcze tylko zaliczenia i egzaminy, ale to już pikuś. A ja wracam na łono forum :-(. Trochę minie zanim nadrobię zaległości w czytaniu, dlatego nie gniewajcie się dziewczyny za to, że na przykład komuś nie odpowiedziałam lub go pominęłam, dobrze?

Widzę, że mamy nowy narybek :), który serdecznie witam!!!

Opublikowano
Jakby ktoś miał wątpliwości, co właśnie jem ..... to spieszę donieść, że truskawki. Może niech one się już skończą :-(

Witaj Mari :)

Ty grzesznico, witaj w klubie!!! :grin:. Ja też od czasu do czasu zjem kilka, ale waga i tak się nie podnosi, i to jest pocieszające.

Słyszę, że niektórzy się próbują wyłamać. Szkoda by było, bardzo. Ja w każdym razie zostaję na bank, mnie też ta dieta odpowiada. Co prawda nie piekę sobie chlebka ani ciast, ale będę sobie protalowo dogadzać w wakacje, a co! Tak naprawdę to tych słodyczy mi nie brakuje aż tak bardzo, a jak mnie już najdzie to kupuję Colę zero. Ponieważ stale jestem poza domem to najłatwiej mi zabrać serek, jogurcik i najeść się w razie dużego głodu. Byłam już na diecie South Beach, ale te obostrzenia mnie dobijały. No i byłam głodna!!!