acha100 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ja dziś zaczęłam białka, wczoraj nic nie chciało mi się przygotwywać do jedzenia i wymiotłam co się dało z lodówki, po południu na zakupy :) Śniadanie: 2 jogurty naturalne, niedawno 2 serki wiejskie lekkie ze szczypiorkiem. W domu mam tylko kabanosy drobiowe, więc pewnie je zjem i pojadę na zakupy :grin: Rano na wadze było 400g mniej jak wczoraj, zaczynam gubić potruskawkowe szaleństwo :grin: I ze zdumieniem twierdziłam, że mimo +1 kg na wadze, to ubyło mi po 1 cm w obwodach :D W czwartek mija miesiąc odkąd jestem na diecie, obmierzę się tak jak I dnia i podam dokładne parametry :-( Trzymajcie się cieplutko ! Miłego dnia :-D :grin: Witaj Mari No serdecznie GRATULUJĘ! ubywającego obwodu! Ja niestety byłam tak przejęta rozpoczęciem diety, że nawet się nie zmierzyłam na początku. Uwierzysz?! Masakra szkoda bo pewnie widziała bym jakieś efekty centymetrowe:( , ponieważ spodnie zrobiły się luźniejsze:))))No ale cóż chyba zrobię to teraz i w miarę upływu czasu poobserwuję, co będzie się działo. Trzymam kciuku za Ciebie ! Cytuj
edytah Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To jeszcze ja trochę się pomądrzę :-( oczywiscie w ślad za Dukanem: "(...)litr wody waży kilogram, a dziewięć gramów soli zatrzymuje jeden litr wody w tkankach przez dzień lub dwa. (...)" Cytuj
mari Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 No ja tak mniej więcej wiem ile mi ubyło w talii i biodrach - 4-5 cm. Ale pierwszego dnia obmierzyłam tez ramię, udo, biust i co tam się dało :-( - tych pomiarów nie sprawdzam tak często. Po ciuchach czuję duuużą różnicę, szczególnie po spodniach i spódnicach. Cycki mi jakoś maleć niestety nie chcą :) Cytuj
mari Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To jeszcze ja trochę się pomądrzę :-( oczywiscie w ślad za Dukanem: "(...)litr wody waży kilogram, a dziewięć gramów soli zatrzymuje jeden litr wody w tkankach przez dzień lub dwa. (...)" A te 9 gr soli to objętościowo ile mniej więcej, 1/4 łyżeczki? Cytuj
Maruda Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Tak się zastanawiam czy ta sól to liczy się tylko taka czysta sól czy w sumie ta w przyprawach też - chyba tam coś nie coś soli dodają.. <myśli> Pewno tak. Cytuj
acha100 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 A te 9 gr soli to objętościowo ile mniej więcej, 1/4 łyżeczki? Masakra z tą solą! Troszkę soli i dzień lub dwa woda stoi? Szok a ja zawsze lubiałam solnać co nie co:) (Oczywiście przed dietą) Cytuj
juggin Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Cycki mi jakoś maleć niestety nie chcą :) To Ty sie Kochana ciesz. Ja zamiast nowej bielizny kupie sobie nową parę skarpetek :grin: i założę zamiast :grin: . Mam całkowity zanik mięśni piersiowych. Całkowity powiadam :-( Cytuj
juggin Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Masakra z tą solą! Troszkę soli i dzień lub dwa woda stoi? Szok a ja zawsze lubiałam solnać co nie co:) (Oczywiście przed dietą) Ja sole normalnie. Na kazdej diecie ległam własnie z powodu mdłych potraw. Trudno- to bedzie mój wieczny grzech- solenie :-( Cytuj
mari Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Masakra z tą solą! Troszkę soli i dzień lub dwa woda stoi? Szok a ja zawsze lubiałam solnać co nie co:) (Oczywiście przed dietą) Nie jest tak źle: 9 gramów soli to 1,38 łyżeczki. Oczywiście musimy brać pod uwagę sól zawartą we wszsytkim co jadamy, nie tylko czystą sól. Cytuj
acha100 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To Ty sie Kochana ciesz. Ja zamiast nowej bielizny kupie sobie nową parę skarpetek :grin: i założę zamiast :) . Mam całkowity zanik mięśni piersiowych. Całkowity powiadam :-( No i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie powiedzcie laseczki??? BRAK Ale to tak jak z wagą my się męczymy żeby stracić co nie co , a inne dziewczyny modlą się żeby trochę przybrać. No ale cóż taki NASZ los kobietek i trzeba się wspierać:grin:)) Cytuj
mari Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To Ty sie Kochana ciesz. Ja zamiast nowej bielizny kupie sobie nową parę skarpetek :grin: i założę zamiast :) . Mam całkowity zanik mięśni piersiowych. Całkowity powiadam :-( Może bym się cieszyła, gdybym nosiła rozmiar C/D, ale ja mam 75-80/E-F i odwieczny problem z kupnem bluzek/sukienek, że o kostiumach plazowych nie wspomnę. Mimo wszystko mam nadzieję, ze wraz z ubywającymi kilogramami, to i tu coś stracę :grin: Cytuj
edytah Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 No i gdzie tu sprawiedliwość na tym świecie powiedzcie laseczki??? BRAK Ale to tak jak z wagą my się męczymy żeby stracić co nie co , a inne dziewczyny modlą się żeby trochę przybrać. No ale cóż taki NASZ los kobietek i trzeba się wspierać :) )) Acha, gdyby ktoś mi 5 lat temu powiedział że będę walczyła z nadwagą, to bym go wyśmiała. Odkąd tylko pamiętam, miałam zawsze problemy z przytyciem (prawdopodobnie przez tarczycę). Przec ciążę problemy hormonalne zniknęły i pojawiły się inne :-( Cytuj
acha100 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Może bym się cieszyła, gdybym nosiła rozmiar C/D, ale ja mam 75-80/E-F i odwieczny problem z kupnem bluzek/sukienek, że o kostiumach plazowych nie wspomnę. Mimo wszystko mam nadzieję, ze wraz z ubywającymi kilogramami, to i tu coś stracę :-( Mari trzymam kciuki i za tą sferę twoich marzeń. Ja też myslę, że w tej części ciała musi sie coś ruszyć, bo tak zwykle bywa . Kiedy mi przybywało parę kilo to wyraźnie zauważyłam , że piersi też "urosły" i na odwrót. Więc trzymam kciuki za ciebie i daj znać kiedy efekty będą widoczne:) Cytuj
acha100 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Acha, gdyby ktoś mi 5 lat temu powiedział że będę walczyła z nadwagą, to bym go wyśmiała. Odkąd tylko pamiętam, miałam zawsze problemy z przytyciem (prawdopodobnie przez tarczycę). Przec ciążę problemy hormonalne zniknęły i pojawiły się inne :-( Edytah no widzisz mamy przegwizdane, jak nie jedno to drugie, ale cóż trzeba stawić czoła każdej przeciwności i do przodu. Dobrze , że jest te forum bo można sobie ulżyć prawda? :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi