Pola Połetek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 pilnujmy sie razem kochane a wyjdzie nam to wszystkim na zdrowie :) O, to to, święte słowa :-(. Cytuj
balbina38 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 hejka, u mnie pogoda tez nie nastraja optymistycznie :grin: wlasnie sie burza przypaletala...dobrze ze mam baterie w laptopie naladowana! zrobilam sobie przed chwila placuszki sliweczki zmodyfikowane,z polowy porcji,calkiem smaczne! ale chyba nadal niedosyt czuje..woda sie dokarmie :D Bozenko66 trzymam kciuki zebys nie zgrzeszyla podczas wyjazdu :-D Balbinko ponawiam prosbe..powiedz gdzie kupilas ta maizene tak tanio! :) pewnie nie jest tez tak duzo jej ale cena super! Juggin ja tez jak jestem w restauracji jakiejs to zamawiam zazwyczaj cos z indyka grilowanego z warzywkami z wody :grin: do tego cola light i przymykam oko na sosiki... :-( apropo solenia..ja tez lubie doprawione dania...moge tylko jajko gotowane bez soli zjesc ale miesko czy inne dania bez soli albo raczej przyprawy kucharka w ktorym soli sporo jest! ani rusz. asienko slonko przepraszam ale chyba przegapilam twoja prosbe kochana a wiec kupilam mazeine w fegro tak wiem ze u ciebie nie ma tego sklepu ale myslalam ze moze po firmie albo producencie poszukasz w jakims innym sklepie a jak nie to moge ci wyslac jak masz taka wole hehe u mnie tego dostatek :grin: Cytuj
balbina38 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To bardzo dobrze, Juggin!! W razie czego pisz, to szybko Cię odwiedziemy od podjadania niedozwolonych rzeczy. :-( Ja taka mądra jestem bo stale poza domem. Od poniedziałku będę miała więcej wolnego czasu i pewnie też będę tylko drzwiczkami od lodówki trzaskać :) Polu napewno cie przypilnujemy ja tu czuwam nad wami dziewczyny :grin: Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Racja Juggin nasza dieta jest dobra i przyjemna bo jesz ile chcesz i kiedy chcesz. Wiesz wczoraj to tak wyszło, że zjadłam tak mało bo zwykle zjadam więcej albo częściej coś podjem a wczoraj byłam zaganiana. Ale już dzisiaj zjadłam 3 kawałki sernika i serek wiejski. Normalnie codziennie jem po 2 serki wiejskie. I jeszcze muszę wymyśleć obiadek sobie. Trzymajcie się ciepło. To ja chyba rzeczywiście jem za mało!! Wczoraj zjadłam omlet z 2 jajek, serek wiejski light, 5 plasterków szynki z kurcząt, jogurt naturalny 400g, i owsiankę z 3 łyżek otrąb na wodzie z odrobiną mleka. Ale nie miałam ochoty na więcej. No i płyny: 2 l wody, 0.5l zielonej herbaty i 3 kawy po 200 ml. Może powinnam jeść więcej? Ale z drugiej strony, skoro mi się nie chce? Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Polu napewno cie przypilnujemy ja tu czuwam nad wami dziewczyny :) Bardzo się cieszę, Balbinko, pewnie będzie mi to potrzebne :-(. Cytuj
asienka19873 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 nic nie szkodzi Kasiu,dzieki za odpowiedz! myslalam tylko ze moze w jakims sklepie ktory i u mnie nie daleko..to ja sobie poszukam tej firmy..moze znajde cos i u mnie :) ok w razie czego bede pisac do ciebie hehehh :grin: fajnie ze wstawilas fotke przynajmniej wiem czego mam szukac :grin: dobra,lece zmyc maske z twarzy..wygladam jak zielony ufolud :-( Cytuj
mari Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To ja chyba rzeczywiście jem za mało!! Wczoraj zjadłam omlet z 2 jajek, serek wiejski light, 5 plasterków szynki z kurcząt, jogurt naturalny 400g, i owsiankę z 3 łyżek otrąb na wodzie z odrobiną mleka. Ale nie miałam ochoty na więcej. No i płyny: 2 l wody, 0.5l zielonej herbaty i 3 kawy po 200 ml. Może powinnam jeść więcej? Ale z drugiej strony, skoro mi się nie chce? To ja jem chyba jeszcze mniej, np. dzisiaj: 2 jogurty małe Activia, 2 serki wiejskie lekkie, 3 kabanosy drobiowe i może zjem jakiś serek, albo i nie, bo jeść mi się nie chce. Wczoraj: serek wiejski i 2 razy leczo, raczej nieduża porcja i jajecznica z 2 jajek + pomidor na kolację. Piję za to sporo 3-4 l dziennie. Powinnam jeść więcej? Ma to znaczenie dla spadku wagi??? Nie chodzę głodna... Słuchajcie, jeśli chodzi o doprawianie jedzenia - używacie ziół? Bo ja używam ich bardzo dużo, z korzyścią dla mniejszego zużycia soli i potrawy wcale nie są mdłe, też takich nie lubię, raczej zdecydowane smaki. Acha, no i bardzo sporadycznie używam przypraw typu kucharek, czy innych mieszanek. Kupiłam też sól dietetyczną, o zmniejszonej zawartości sodu. A rosołek (też sporadycznie), ten nowy z Winiar ze zmiejszoną zawartością soli i tłuszczu. Cytuj
balbina38 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 ale ciszaaaaaaaa................................. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 ale ciszaaaaaaaa................................. No cisza okropna :) Mari,ja używam ziół,wolę zioła niż sól,ale całkiem bez soli się nie da :-( Cytuj
balbina38 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 No cisza okropna :) Mari,ja używam ziół,wolę zioła niż sól,ale całkiem bez soli się nie da :-( a ja uzywam soli zolowej nie wiem czy jest mniej szkodliwa ale lepiej brzmi hehe Cytuj
balbina38 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Sliweczko powiedz no mi gdzie podziewa sie czeremcha? cosik dawno nie pisala......... Cytuj
Śliweczka Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Czeremcha pracuje niestety,i nie ma dostępu do kompa,wraca puźno do domu i idzie spać :-( Też nie mam z nią ostatnio kontaktu,mam nadzieję że wkrótce się odezwie. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 To ja jem chyba jeszcze mniej, np. dzisiaj: 2 jogurty małe Activia, 2 serki wiejskie lekkie, 3 kabanosy drobiowe i może zjem jakiś serek, albo i nie, bo jeść mi się nie chce. Wczoraj: serek wiejski i 2 razy leczo, raczej nieduża porcja i jajecznica z 2 jajek + pomidor na kolację. Piję za to sporo 3-4 l dziennie. Powinnam jeść więcej? Ma to znaczenie dla spadku wagi??? Nie chodzę głodna... Słuchajcie, jeśli chodzi o doprawianie jedzenia - używacie ziół? Bo ja używam ich bardzo dużo, z korzyścią dla mniejszego zużycia soli i potrawy wcale nie są mdłe, też takich nie lubię, raczej zdecydowane smaki. Acha, no i bardzo sporadycznie używam przypraw typu kucharek, czy innych mieszanek. Kupiłam też sól dietetyczną, o zmniejszonej zawartości sodu. A rosołek (też sporadycznie), ten nowy z Winiar ze zmiejszoną zawartością soli i tłuszczu. Ja też mam sól dietetyczną. I używam do omletu mieszanki ziołowej z błonnikiem. Kostek rosołowych wcale nie używam, bo są słone. W ogóle staram się nie solić. Zioła lubię, i owszem :-(. Cytuj
Bozena66 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 No, i takie optymistyczne nastawienie bardzo mi się podoba!!! A z tym słoneczkiem to trzymamy Cię za słowo :-( . To całe szczęście , że wyjeżdżam, bo jak mi przepowiednie nie wyjdą... Już się boję :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi