Maruda Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 W końcu zrobiłam sernik na zimno - jakoś tak łatwiejszy mi się wydał z przygotowaniu. Ale chyba dopiero jutro na śniadanko się okaże czy coś z tego wyszło.. Mam tylko nadzieje, żeby było słodkie!!! Tak jakoś za długi mi ten tydzień o ten piątek jest tym razem.. I jeszcze pogoda coś się muli.. Chyba jutro już rowerkiem nie pojadę jak będzie lało - a dla zdrowia to to bardzo dobre przecież. Trochę przykro, że tak dieta na niektóre źle działa.. Ale nie od parady Dukan każe pic duże ilości wody - bo białka odchudzają, ale zalegają po 'kątach'. Cytuj
Śliweczka Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Ło mateńko,ale macie tempo!!! Ledwo nadążam z czytaniem :) Polu,pewnie nie daj sobie wmówić że jesteś za chuda,Ty wiesz najlepiej jaka waga jest dla Ciebie najlepsza i ile kilogramów jesteś w stanie "unieść". Ja kiedyś ważyłam 55kg,ale już nigdy tyle ważyć nie będę,bo uważam że 55 kg to za mało jak na mój wiek :) Na suwaczku napisane 70,ale zawsze powtarzam że chciałabym osiągnąć wagę 90 kg i już będę szczęśliwa :) Oczywiście pewnie potem zechcę dalej gubić kilogramy :-D i może uda mi się dojść do 70,a jak już to osiągnę to kto wie...może 65 ;) Ale to czas pokaże...nie wiem tylko co zrobię z moimi "zwisami" :-D Balbinko,ja raz upiekłam chlebek,za Twoją namową i wyszedł pyszy,ale więcej go nie upiekę bo to za duża pokusa :) Zjadłabym najchętniej cały na raz :) Zuza,a jeszcze lepsze klopsiki w środku z pieczarką...Potwierdzam pyszne! Cytuj
Maruda Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Troche droga ta maizena umnie 8 zł za paczuszkę, no ale cóż nie co dzień wcinam naleśniczki. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego wieczorku:DDD A gdzie Ty znalazłaś maizene?? Ja co prawda do Opola mam jakieś półtorej godziny ale może u mnie bym coś znalazła - gdybym wiedziała gdzie szukac!!??!! Cytuj
Maruda Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Balbinko,ja raz upiekłam chlebek,za Twoją namową i wyszedł pyszy,ale więcej go nie upiekę bo to za duża pokusa :) Zjadłabym najchętniej cały na raz :) Ja mam to samo.. Muszę się hamowac żeby przy cotygodniowym pieczeniu nie zjeśc całego tygodniowego zapasu i zaraz jak ostygnie wrzucam do zamrażalnika, żeby nie kusiło... ;) Cytuj
acha100 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 A gdzie Ty znalazłaś maizene?? Ja co prawda do Opola mam jakieś półtorej godziny ale może u mnie bym coś znalazła - gdybym wiedziała gdzie szukac!!??!! W mojej miejscowości jest taki warzywniak, w którym można kupic od groma produktów z Niemiec, no i pomyslałam że tam spróbuję. No i się udało . To znaczy tak mi zanjoma powiedział że to jest majzena, nawet były 2 rodzaje ale powiedziała żebym wzięła Dr.Oetkera. Może napisze jak to się dokładnie nazywa to potwierdzicie czy to to czy może nie? Firma: Dr.Oetker GUSTIN Feine Speisestarke Fur lockere Gebacke. prosze o potwierdzenie czy to to? ;) Cytuj
Bozena66 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 A gdzie Ty znalazłaś maizene?? Ja co prawda do Opola mam jakieś półtorej godziny ale może u mnie bym coś znalazła - gdybym wiedziała gdzie szukac!!??!! Dziewczynki Już podawałam link do sklepu int. z maizeną po 4,50 zł za 350glhttps://www.bomar.istore.pl/ Ja kupiłam kilka opakowań wiec się zwraca za koszty przesyłki, a placki i ciasta sa naprawde bardzo smaczne Polecam ;) Cytuj
acha100 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Dziewczynki Już podawałam link do sklepu int. z maizeną po 4,50 zł za 350glhttps://www.bomar.istore.pl/ Ja kupiłam kilka opakowań wiec się zwraca za koszty przesyłki, a placki i ciasta sa naprawde bardzo smaczne Polecam ;) To drugie opakowanie w sklepie to było takie jak wczesniej opisywano Zmniejszono 83% 1728 x 1296 (274.82K) Czy to jest mąka kukurydziana czy ta majzena ? Czy może to jedno i to samo? Wiem że wczesniej juz to było wyjaśniane ale będę wdzięczna za ponowne wyjaśnienie :) Cytuj
Bozena66 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 To drugie opakowanie w sklepie to było takie jak wczesniej opisywano Zmniejszono 83% 1728 x 1296 (274.82K) Czy to jest mąka kukurydziana czy ta majzena ? Czy może to jedno i to samo? Wiem że wczesniej juz to było wyjaśniane ale będę wdzięczna za ponowne wyjaśnienie :) Acha, ja nie wiem co to jest. Na moim opakowaniu jest napisane skrobia kukurydziana po polsku. Mąka i skrobia to nie to samo, al jak się nie ma skrobii to i mąka ujdzie ;) Cytuj
acha100 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 CYTAT(Bozena66 @ 18.06.2009, 20:01) Dziewczynki Już podawałam link do sklepu int. z maizeną po 4,50 zł za 350glhttps://www.bomar.istore.pl/ Ja kupiłam kilka opakowań wiec się zwraca za koszty przesyłki, a placki i ciasta sa naprawde bardzo smaczne Polecam Bożenko a to jest nazwane jako maka kukurydziana w tym sklepie ? Cytuj
Bozena66 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 CYTAT(Bozena66 @ 18.06.2009, 20:01) Dziewczynki Już podawałam link do sklepu int. z maizeną po 4,50 zł za 350glhttps://www.bomar.istore.pl/ Ja kupiłam kilka opakowań wiec się zwraca za koszty przesyłki, a placki i ciasta sa naprawde bardzo smaczne Polecam Bożenko a to jest nazwane jako maka kukurydziana w tym sklepie ? Nie,Acha to się nazywa skrobia kukurydziana i wyglada jak mąka ziemniaczana, taki krochmal Cytuj
acha100 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Nie,Acha to jest nazywana skrobia kukurydziana i wyglada jak mąka ziemniaczana, taki krochmal Ok znalazłam, to ja chyba pomyliłam mąke ze skrobią, tylko to co kupiłam to chyba to samo bo pisze z boku skład. Co nie co potrafie zrozumieć po niemiecku, więc tak mi się wydaje. No ale cena bez porównania!!! Ja mam 400 g za 8 zł a w sklepie o którym piszesz ciut mniej za praktycznie połowę ceny. Cytuj
balbina38 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 To drugie opakowanie w sklepie to było takie jak wczesniej opisywano Zmniejszono 83% 1728 x 1296 (274.82K) Czy to jest mąka kukurydziana czy ta majzena ? Czy może to jedno i to samo? Wiem że wczesniej juz to było wyjaśniane ale będę wdzięczna za ponowne wyjaśnienie :) potwierdzam Feine speisestärke to mazeina a mazeina to skrobia kukurydziana ;) ktora poleca dukan Cytuj
Bozena66 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Ok znalazłam, to ja chyba pomyliłam mąke ze skrobią, tylko to co kupiłam to chyba to samo bo pisze z boku skład. Co nie co potrafie zrozumieć po niemiecku, więc tak mi się wydaje. No ale cena bez porównania!!! Ja mam 400 g za 8 zł a w sklepie o którym piszesz ciut mniej za praktycznie połowę ceny. No to się cieszę, że Ci mogłam pomóc. :) Cena jest niska, bo to polski producent. Ja juz nie mogę sobie wyobracić diety bez tej skrobii. Jak jej nie miałam, to zawsze cos podkradałam niedozwolonego, a teraz tylko się pilnuje, żeby nie zjeść dziennie więcej niż łyżkę i teraz nie mam kłopotów z chudnieciem. A placki z tą skrobią. MNIAM~! :) ;) :) Cytuj
acha100 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 No a wygląda faktycznie jak mąka ziemniaczana, dziekuję Bożenko za podanie sklepu. Na pewno skorzystam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi